... ادامه تحصیل "دکترا" در ایران: خوب یا بد؟! ...

Hamidvet

New member
درود خدمت تمامی هم انجمنی ها :auizz3ffy9vla57584x

امیدوارم تا بدین جای کار لحظات خوبی رو با انجمن سپری کرده باشید :black_eyed:

یک سوال خیلی خیلی مهم داشتم و میخوام که نظر شما رو بدونم!

نظرتون راجع به ادامه تحصیل در دوره دکترا، تخصص، Ph.D یا هر دوره مشابهی در ایران چیست؟

لطفاً اگر موافق یا مخالفید، دلیل و نظر خودتون رو صریحاً بیان کنید.

خیــــــــــــلی ممنون :rose:

ROJO

New member
مرسی حمید جان بابت تاپیک
راستش من چند هفتس بدجور زده شدم، دلیلشو نمیتونم بگم در همین حد که واقعیت تحصیلات تکمیلی با ذهنیت حداقل من یکی فرسنگها فاصله داره ...خلاصه فعلا اصلا تمایلی ب ادامه تحصیل ندارم ک اگه دیدگاهم عوض نشده بود در نظر داشتم اواخر تابستون شروع کنم کم کم بخوندن بعضی دروس
کسی چه میدونه شاید تونستم گریزی بزنم به بلاد کفر :)

و من ا... توفیق . . .

alireza-ja

New member
من اگر سازمان سنجش مثل بچه آدم دفترچه رو بزاره تو سایت و بد قولی نکنه مثل بچه آدم سوال بده مثل بچه آدم مصاحبه کنه مثل بچه آدم اعلام نتایج کنه ترجیح میدم همینجا دکترا بگیرم.:auizz3ffy9vla57584x

ولی از شوخی گذشته هر چی پیش خودم فک میکنم که من از دکترای خارج گرفتنم چه دستاوردی میتونم پیدا کنم که اینجا نمیتونم، جوابی واسش پیدا نمیکنم.

فقط احساس میکنم که اونجا واسه درس و تحقیق حرص و جوش کمتری میخوری که این رو هم کنار سختی زندگی در خارج بزاری خودبخود تحت تاثیر قرار میگیره.

ولی خوب در کل دکترا گرفتن در دانشگاه معتبر خارجی خیلی خوب چیزیه.

در نهایت اینکه من با توجه به شرایطم همینجا دکترا میگیرم.

Hamidvet

New member
مرسی حمید جان بابت تاپیک
راستش من چند هفتس بدجور زده شدم، دلیلشو نمیتونم بگم در همین حد که واقعیت تحصیلات تکمیلی با ذهنیت حداقل من یکی فرسنگها فاصله داره ...خلاصه فعلا اصلا تمایلی ب ادامه تحصیل ندارم ک اگه دیدگاهم عوض نشده بود در نظر داشتم اواخر تابستون شروع کنم کم کم بخوندن بعضی دروس
کسی چه میدونه شاید تونستم گریزی بزنم به بلاد کفر :)

و من ا... توفیق . . .

خواهش میکنم روجو :rolleyessmileyanim:

تو ذهنیتت مگر چی بوده؟ و از کجا و چه کسی چیزی رو دیدی و شنیدی که ذهنیتت راجع به دکترا تغییر کرده؟ (البته اگر خواستی جواب بده، اجباری نیست) :tsimuzpzwoap1t9y3o7

راجع به بخش قرمز موافقم باهات نسبتاً ولی خب باید سنجیده عمل کرد.

آخرین ویرایش:

Hamidvet

New member
من اگر سازمان سنجش مثل بچه آدم دفترچه رو بزاره تو سایت و بد قولی نکنه مثل بچه آدم سوال بده مثل بچه آدم مصاحبه کنه مثل بچه آدم اعلام نتایج کنه ترجیح میدم همینجا دکترا بگیرم.:auizz3ffy9vla57584x

ولی از شوخی گذشته هر چی پیش خودم فک میکنم که من از دکترای خارج گرفتنم چه دستاوردی میتونم پیدا کنم که اینجا نمیتونم، جوابی واسش پیدا نمیکنم.

فقط احساس میکنم که اونجا واسه درس و تحقیق حرص و جوش کمتری میخوری که این رو هم کنار سختی زندگی در خارج بزاری خودبخود تحت تاثیر قرار میگیره.

که هیچ وقت مثل بچه آدم نمیشه همه این کارا ! :riz277:

از دستاورد گفتی خب آره شاید بشه همین جا دستاورد خوبی داشت ولی به نظرم یکسری از بچه ها (یا شایدم خیلی ها) از دو چیز ناراضی باشند:

1- عدم ارتباط صحیح بین اساتید و دانشجو؛ اساتیدی که پا به سن گذاشته اند و بخوبی نمیتونند با دانشجوها contact داشته باشند و اونو coach کنند (چه در بحث تدریس، چه آزمایشگاهی و ...)

2- امکانات کم، فقدان آرامش در فضای آکادمی (مثلاً بخاطر کم پولی و ...) و قس علی هذا ...

3- دانشجوها نسبت به آینده و پشتوانه شون احساس چندان خوبی ممکنه نداشته باشند، با این حجم دانشجوی دکترا و از طرفی خودت در جریان هستی، بحث ظرفیت های هیات علمی و حتی حتی امتیازات سختی که برای تاسیس آزمایشگاه میدن.

ba ba barghi

Well-known member

همین دستاور بس که میگن فلانی دکتراشو از خارج گرفته و این یهنی موقعیت اجتماعی بهتر ،یعنی موقعیت شغلی بهتر و هزار موقیت بهتر دیه

آخرین ویرایش:

alireza-ja

New member
گفتم اینا مثل بچه آدم دفترچه نمیدن.
یکی اینو توضیح بده.

بخش نظام وظیفه دفترچه دکترای بهداشت پارسال

Untitled111.jpg

بخش نظام وظیفه بی صاحاب دفترچه دکترای بهداشت امسال

Untitled22222.jpg

یعنی چی اومدن کلمه کارشناسی ارشد رو واسه امسال برداشتن؟

ba ba barghi

Well-known member
گفتم اینا مثل بچه آدم دفترچه نمیدن.
یکی اینو توضیح بده.

بخش نظام وظیفه دفترچه دکترای بهداشت پارسال

Untitled111.jpg

بخش نظام وظیفه بی صاحاب دفترچه دکترای بهداشت امسال

Untitled22222.jpg

یعنی چی اومدن کلمه کارشناسی ارشد رو واسه امسال برداشتن؟

ما که میگیم برو خارژژژ.....خودت میگی دستاورد نداره:bunnyearsmiley:

alireza-ja

New member
ما که میگیم برو خارژژژ.....خودت میگی دستاورد نداره

حالا که فک میکنم میبینم دستاوردهای خیلی زیادی میتونه داشته باشه من دقت نکرده بودم.:13::13::13::13:

یعنی خیلی حرفه ها. این سنجشیا نه ثبات شخصیت دارن نه ... . یعنی میمیرید دو تا کنکور پشت سرهم مثل هم مثل آدم برگزار کنید؟ همش باید تغییر و تحول بدید.

البته این ربطی به سنجش نداره مال نظام وظیفس ولی دهنشون گل گرفته شده که نمیتونن به نظام وظیفه بگن چرا دکترای عمومی آره ولی ارشد نه.

99 درصد مخاطبای این آزمون ارشدن. یعنی اینو نمیفهمن. ای خدا

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: IL-2

ba ba barghi

Well-known member
حالا که فک میکنم میبینم دستاوردهای خیلی زیادی میتونه داشته باشه من دقت نکرده بودم.:13::13::13::13:

یعنی خیلی حرفه ها. این سنجشیا نه ثبات شخصیت دارن نه ... . یعنی میمیرید دو تا کنکور پشت سرهم مثل هم مثل آدم برگزار کنید؟ همش باید تغییر و تحول بدید.

البته این ربطی به سنجش نداره مال نظام وظیفس ولی دهنشون گل گرفته شده که نمیتونن به نظام وظیفه بگن چرا دکترای عمومی آره ولی ارشد نه.

99 درصد مخاطبای این آزمون ارشدن. یعنی اینو نمیفهمن. ای خدا

یکی دیگه از دستاورد های خارج رفتن اینه که می تونی به آسونی به اعصابت مسلط باشی

ROJO

New member
یکی از دوستای ما نخبه بود میگف سربازیم کم میشه اومده بود برنامه ریزی کرده بود ازمون تافل ثبت نام کرده کاراشو داشت اکی میکرد ک بعد از چند ماه سربازی بره اونور، تا اینکه چند ماه پیش شرایط نخبگی تغییر کرد و سربازیش باز زیاد شد، دیگه نه تافل تا اونموقع اعتبار داره نه هیچی ...گف باشه بیخیال اومد سربازی شرو کنه جایی ک باید بره هم مشخص شد(اموزشیه چی چیه) حالا بعد از همه اینها دیگه طرف اماده رفتن بهش گفتن با عرض پوزش... الان تاریخی ک باید بره رو انداختن دو ماه دیگه... ینی نمیفهمن ی جوون بیست و چند ساله ی با مدرک ارشد چطور میتونه این الاف شدنو تحمل کنه?!
من اگه بجاش بودم خودمو وارونه دار میزدم :/

alireza-ja

New member
این ائتلاف سنجش- نظام وظیفه پیش خودش چی فک کرده من تمام گزینه هام روی میزه:

1- بیشنم واسه دکترای علوم بخونم و همین دانشگاه خودم قبول شم که احتمال جذب خیلی بالایی رو داشته باشم. احتمال قبولیم هم در همین باراول بالاس.

2- بشینم مثل یه موجود نجیب واسه دکترای بهداشت بخونم (تعداد درسای امتحانی کمتری نسبت به علوم داره).

3- ترکیب این دو تا رو در پیش بگیرم یعنی به دروس کنکور بهداشت بیوفیزیک و سلولی هم اضافه کنم و موجود نجیبتری رو به عنوان الگو انتخاب کنم و هر دو شانسمو امتحان کنم هر چه پیش آید خوشاید.

4- برم دنبال دفاع از تمایت کشور و جان و ناموس هموطنام .بعدش بیام در جهت ارتقای سطح علمی کشورم گام بردارم. یک تیر و دو ثواب.

5- پروژه کسری خدمتم رو سفت بچسبم تمومش کنم همراه با پایانامه و کسریمو بگیرم و برم خدمت و بعدش ارتقا علمی.

6- فرار مغزها که زیاد تمایلی ندارم ولی مجبور باشم امکانش هست.

دوستان نظر بدید.

alireza-ja

New member
یکی از دوستای ما نخبه بود میگف سربازیم کم میشه اومده بود برنامه ریزی کرده بود ازمون تافل ثبت نام کرده کاراشو داشت اکی میکرد ک بعد از چند ماه سربازی بره اونور، تا اینکه چند ماه پیش شرایط نخبگی تغییر کرد و سربازیش باز زیاد شد، دیگه نه تافل تا اونموقع اعتبار داره نه هیچی ...گف باشه بیخیال اومد سربازی شرو کنه جایی ک باید بره هم مشخص شد(اموزشیه چی چیه) حالا بعد از همه اینها دیگه طرف اماده رفتن بهش گفتن با عرض پوزش... الان تاریخی ک باید بره رو انداختن دو ماه دیگه... ینی نمیفهمن ی جوون بیست و چند ساله ی با مدرک ارشد چطور میتونه این الاف شدنو تحمل کنه?!

من هم دقیقا همینطور شد دیگه واسه اینکه کسری بگیری الان باید پروژه کسری خدمت انجام بدی که واسه این باید عضو بنیاد نخخخخخبگاننن نیروهای مسلح باشی که من خداروشکر شدم. بعد از کلی اعصاب خوردی و دفاع از طرح و پروپوزال نوشتن بره بنیاد تصویب بشه و ... اینا همه شد همین که اومدم کارمو شروع کنم گفتن بخشنامه اومده دانشجوی ارشد نمیتونه پروژه انجام باید فارغ التحصیل بشه ولی دانشجوی دکترا میتونه.

Hamidvet

New member
همین دستاور بس که میگن فلانی دکتراشو از خارج گرفته و این یهنی موقعیت اجتماعی بهتر ،یعنی موقعیت شغلی بهتر و هزار موقیت بهتر دیه

البته الزاماً این طور نیست که برگردیم اینجا حتماً حلوا حلوامون کنند؛ چه بسا مواردی هم بوده و من خودم دیدم یا شنیدم که برگشتن ایران و حتی زمانم از دست دادند ...

Hamidvet

New member

ببین چی میکشیم!! ...

اصلاً نمیدونم هدف درس خوندن تو ایران چیه؟ دور هم مقاله دادن! و آخر سر هیات علمی چندرغاز حقوق شدن؟ :smiliess (11):

Hamidvet

New member

1- بیشنم واسه دکترای علوم بخونم و همین دانشگاه خودم قبول شم که احتمال جذب خیلی بالایی رو داشته باشم. احتمال قبولیم هم در همین باراول بالاس.

2- بشینم مثل یه موجود نجیب واسه دکترای بهداشت بخونم (تعداد درسای امتحانی کمتری نسبت به علوم داره).

3- ترکیب این دو تا رو در پیش بگیرم یعنی به دروس کنکور بهداشت بیوفیزیک و سلولی هم اضافه کنم و موجود نجیبتری رو به عنوان الگو انتخاب کنم و هر دو شانسمو امتحان کنم هر چه پیش آید خوشاید.

4- برم دنبال دفاع از تمایت کشور و جان و ناموس هموطنام .بعدش بیام در جهت ارتقای سطح علمی کشورم گام بردارم. یک تیر و دو ثواب.

5- پروژه کسری خدمتم رو سفت بچسبم تمومش کنم همراه با پایانامه و کسریمو بگیرم و برم خدمت و بعدش ارتقا علمی.

دوستان نظر بدید.

این موضوع کلاً بستگی به شرایط شخصیتی، خانوادگی، آکادمیک و موقعیت روحی-روانی خودت داره!

RBC!

New member
علیرضا، بیا سربازیتو برو خودتو راحت کن.
منم طرحم رو رفتم و خلاص.

یا اینکه، برو بپرس ببین راه در رو داره که شما دکترا قبول شی و بعدش بری سربازی.
اگر هم علوم دوس داری بخونی و مشکلی با وضعیتت ندارن، همون رو بخون.
به هر حال گذشت زمان باعث دور شدن از مطالب و افت علمی/ کنکوری میشه.

eeeeeeehsan

New member

دوستان نظر بدید.
کسری 6 ماه بهت میدن یا 9 ماه؟ اگه بتونی پروژت رو یه کاریش کنی به تولید صنعتی برسه 9 ماهش کنی عالیه.
من میگم تا بساطت جوره همین گزینه 5 رو بچسب، بخدا نعمتیه 6 ماه. بعدشم در حین مابقی خدمت شروع می کنی به درس خوندن (ایشالا اگه شد). اگرم نشد خودت درس خونی، یه سال این وسط فاصله بیافته از درس دور نمیشی.

RBC!

New member
و اما در مورد تحصیل در ایران:
اگه بعد از مقطع دکترا بهم پیشنهاد کاری خوب بدن، استقبال می کنم و قول میدم فرار مغز ها نشم :))

بالا