آیا سردی هوا دلیل سرما خوردن است ؟

TrueLove90

New member
...

همه در زمستان توصیه می کنند که موقع بیرون رفتن ژاکت تنمان کنیم تا سرما نخوریم.

البته جوابی که خیلی ها می دهند این است که «سرما خوردگی منشاء ویروسی دارد و سرد بودن هوا نمی تواند، باعث آن شود.»

آیا سردی هوا دلیل سرما خوردن است؟

20150125224801_765887.jpg

مجله مهر - کیوان ابراهیمی:
تست های مربوط به ارتباط بین سرما و بیمار شدن نشان می دهد که حدود ۵ تا ۲۰ درصد مردم هر سال در اواخر پاییز و زمستان سرما می خورند. این را در نظر داشته باشید که به این بیماری «سرما خوردن» می گویند. ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا عامل اصلی هستند که اصلا اهمیتی به این نمی دهند که شما چقدر سردتان است، اگر ویروسی در محیط نباشد، شما سرما نمی خورید؛ به همین سادگی!

چرا بین سرماخوردگی و کاهش دما رابطه وجود دارد؟

یک دلیل این مطلب این است که وقتی هوا سرد است، افراد بیشتر سعی می کنند داخل منزل بمانند که این به نوبه خود باعث می شود در تماس نزدیک با افراد بیشتری قرار بگیرند که در این شرایط، ویروس ها فرصت بیشتری برای انتشار به دیگران دارند. از این مهم تر، رطوبت هم در انتشار ویروس ها نقش دارد. از آن جایی که رطوبت در زمستان کاهش پیدا می کند، نه تنها ویروس ها راحت تر انتشار پیدا می کنند، بلکه مخاط بینی شما که به عنوان مانعی برای عوامل بیماری زا عمل می کند، در این شرایط خشک می شود.
در نهایت کاهش ویتامینD در زمستان که ما آن را از خورشید دریافت می کنیم، می تواند سیستم ایمنی ما را بسیار تحت تاثیر بگذارد. به طور خلاصه، ویتامین D به واسطه تابش طیف خاصی از نور خورشید به سلول های چربی زیر پوست ساخته می شود و روزهای کوتاه تر زمستان به اضافه زمان بیشتری که ما در خانه و بدور از نور خورشید می گذرانیم، باعث کاهش دریافت این ویتامین شده و این مساله را به یک فاکتور مهم تاثیرگذار بر سلامت ما تبدیل می کند.

حق با کدام گروه است؟

پس تا اینجا فکر می کنید می توانید اثبات کنید که والدین تان اشتباه فکر می کنند، درست است؟ اما این قدر زود قضاوت نکنید! در حالی که برخی مطالعات گذشته نشان می دهند که رابطه ای بین سرماخوردگی و سرما وجود ندارد، اما مدارک جدید خلاف این را اثبات می کنند.

در یک آزمایش که در آن پای افراد در داخل آب یخ گذاشته شد، مشاهده شد که این افراد در روزهای آتی به احتمال بیشتری علائم سرماخوردگی را نشان می دهند. فرضیه توجیه کننده این نتایج این است که دمای پایین باعث انقباض عروق شده و در نتیجه کاهش سرعت رسیدن ویروس ها به گلبولهای سفید را در پی دارد که در نهایت باعث کاهش قدرت ایمنی بدن می شود. در این شرایط، سطح کورتیزول خون که باعث سرکوب سیستم ایمنی می شود هم در تنش های دمایی افزایش می یابد.

علاوه بر این، مطالعات بر روی سلول های مسیر هوایی انسان و موش نشان داده که واکنش ایمنی نسبت به ویروس سرماخوردگی در واقع وابسته به دماست. سلول های گرم ترِ آلوده به ویروس، به احتمال بیشتری وارد «فاز مرگ برنامه ریزی شده»می شوند تا گسترش عفونت را محدود سازند.

در نهایت، مطالعات بر روی خود ویروس ها، نشان دهنده یک اسلحه سری در ویروس است. در دمای سرد زمستان، پوشش خارجی ویروس بسیار سخت و مانند یک سپر می شود و این به ویروس اجازه می دهد تا راحت تر زنده مانده و به افراد دیگر منتقل شود. اما در گرما، این پوشش شبیه یک ژل می ماند که نمی تواند به خوبی از ویروس در مقابل عوامل ایمنی دفاع کند و در نتیجه قدرت انتشار ویروس کاهش پیدا می کند.

پس والدین تان آنقدر هم اشتباه نمی کردند.
با بیشتر بیرون رفتن در حالی که خوب پوشیده شده اید، می توانید زمستان را به سلامتی پشت سر بگذارید!

...

love virology

New member
درود پست زیبایی بود / ولی تا ویروس یا عامل میکروبی نباشه بیماری رخ نمیده این بحث ما سر با استاد کردیم / استاد ایمنی ما گفت کمی هوای سرد برای مکانیزم های ایمنی مفیده در ضمن این در نطر بگیرید در طول زمان های قدیم انسان ها زمان بیشترش با سرما طی میشده / پس گرمای مطلق هم زیاد مفید نیست/ در ضمن رینو ویروس عامل اصلی سرماخوردگی در برابر حرارت پایدار هست

آخرین ویرایش:

eeeeeeehsan

New member
چه جالب، من هرجا میرسیدم شعار میدادم سرما ربطی به سرما خوردگی نداره و عاملش ویروس و باکتریه.

خوردن ویتامین c و روی هم خیلی تو تقویت سیستم ایمنی بدن مفیده.
مادر ویتامین ها هم که ویتامین A هست فراموش نشه.

ولی یه مورد که خودم تجربش کردم، اینه که 50 درصد عامل سرماخوردگی بر میگرده به سلامت روح و روان.
هرکی روحی مشکل داشته باشه، استرس، افسردگی، ناراحتی، دغدغه، مشغله، چک برگشتی، بی پولی، ترس و غیره ... اینا باعث میشن خوشحالی نیاد سراغشون و ضعیف تر بشن و زودتر سرما بخورن.
یه نمونش مردمون روستا.. به دور از هرگونه مشغله و بیماری فکری هستند.. اینا دیدین چقدر تنشون سالم تره؟ اون وقت همه فکر می کنن روغن حیوانی باعثشه!

یه عامل خیلی مهم هم که باز تجربش کردم خوردن مایعاته.
حتمن نباید بذاریم سرما بخوریم بعد مایعات زیاد مصرف کنیم؛ تو زمستون چون هوا گرم نیست ما کمتر تشنمون میشه، در نتیجه مایعات کمتر می خوریم. ولی اگه مایعات بیشتری مصرف کنیم سلول هامون سالم ترن و پاکسازی های داخل بدن بهتر و سریعتر صورت می گیره و بیماری دیرتر میاد سراغمون.

ساحل

New member
نیازی به آزمایش نبود تجربه هزارها نفر اثبات میکنه که سرما باعث سرما خوردگی میشه و بی اثر نیست:whistle:

PSyChoO

New member
چه جالب، من هرجا میرسیدم شعار میدادم سرما ربطی به سرما خوردگی نداره و عاملش ویروس و باکتریه.

ولی یه مورد که خودم تجربش کردم، اینه که 50 درصد عامل سرماخوردگی بر میگرده به سلامت روح و روان.
هرکی روحی مشکل داشته باشه، استرس، افسردگی، ناراحتی، دغدغه، مشغله، چک برگشتی، بی پولی، ترس و غیره ... اینا باعث میشن خوشحالی نیاد سراغشون و ضعیف تر بشن و زودتر سرما بخورن.
یه نمونش مردمون روستا.. به دور از هرگونه مشغله و بیماری فکری هستند.. اینا دیدین چقدر تنشون سالم تره؟ اون وقت همه فکر می کنن روغن حیوانی باعثشه!

حتمن نباید بذاریم سرما بخوریم بعد مایعات زیاد مصرف کنیم؛ تو زمستون چون هوا گرم نیست ما کمتر تشنمون میشه، در نتیجه مایعات کمتر می خوریم. ولی اگه مایعات بیشتری مصرف کنیم سلول هامون سالم ترن و پاکسازی های داخل بدن بهتر و سریعتر صورت می گیره و بیماری دیرتر میاد سراغمون.
کلا بهتره هوای پاک و سالم روستا، نداشتن دغدغه های زندگی شهری، آرامش و سکوتی که دارن، مهم تر از همه فعالیت مفید روستایی ها در طول روز و خواب مناسب شبشون رو با شهرنشین ها مقایسه نکنیم:)

- - - Updated - - -

کلا بهتره هوای پاک و سالم روستا، نداشتن دغدغه های زندگی شهری، آرامش و سکوتی که دارن، مهم تر از همه فعالیت مفید روستایی ها در طول روز و خواب مناسب شبشون رو با شهرنشین ها مقایسه نکنیم:)

eeeeeeehsan

New member
نیازی به آزمایش نبود تجربه هزارها نفر اثبات میکنه که سرما باعث سرما خوردگی میشه و بی اثر نیست:whistle:
بهرحال ما ایمونولوژیست ها تا خودمون رو سیستم ایمنی بدن خودمون تست نکنیم اثرش رو باور نمی کنیم. :idea_majidonline:

ساحل

New member
یه شب سرد بخاری رو خاموش کن و بخواب،صبح که پا میشی حسابی سرما خوردی،علتش چی میتونه باشه؟مطمئنا سرما، دانشمندا هر چی بگن من که جز اینکه سرما باعث سرما خوردگی میشه چیزی تو کَتم نمیره:riz277:

در جواب دوستان: منم قبول دارم که یه سری مکانسیم ها مث انقباض عروق و ... باعث سرماخوردگی میشه ولی سرما عامل محرک شروع این مکانیسمه، در نتیجه سرما باعث سرماخوردگی میشه:sarma:

آخرین ویرایش:

TrueLove90

New member
یه شب سرد بخاری رو خاموش کن و بخواب،صبح که پا میشی حسابی سرما خوردی،علتش چی میتونه باشه؟مطمئنا سرما، دانشمندا هر چی بگن من که جز اینکه سرما باعث سرما خوردگی میشه چیزی تو کتم نمیره:riz277:

...

طبق مقاله زیر : فرضیه توجیه کننده این نتایج این است که دمای پایین باعث انقباض عروق شده و
در نتیجه کاهش سرعت رسیدن ویروس ها به گلبولهای سفید را در پی دارد که در نهایت باعث کاهش قدرت ایمنی بدن می شود.
در این شرایط، سطح کورتیزول خون که باعث سرکوب سیستم ایمنی می شود هم در تنش های دمایی افزایش می یابد.

یعنی خلاصه ش میشه توی هوای سرد که بـازدهی سیستم ایمنی کم میشه ، ویروس ها و میکروبـا فعال شده ، ذوق مرگ شده و حمله میکنن ! :))

البته شما هرجور راحتی دوست عزیز :)

...

love virology

New member
یه شب سرد بخاری رو خاموش کن و بخواب،صبح که پا میشی حسابی سرما خوردی،علتش چی میتونه باشه؟مطمئنا سرما، دانشمندا هر چی بگن من که جز اینکه سرما باعث سرما خوردگی میشه چیزی تو کتم نمیره:riz277:

سخن شما هم درسته هم غلط ولی در طول زمان انسان ها در سرما زندگی میکردن /گرمای بیش از حد مضره / معنی سخن قبلی من این بود که کمی سرما برای بدن هم خوبه / پایان سخن من / بدرود

eeeeeeehsan

New member
ببین طبق این مقاله سرما باعث سرما خوردگی میشه، ولی عامل اصلی سرماخوردگی سرما نیست بلکه میکروارگانیسمه!
یه چیزی که خیلی ثابت شده اینه که شما به هر بیماری یا هرچیزی بیشتر فکر کنی همون سرت میاد..
حالا یکی میاد به سرما خوردگی فکر می کنه صبح پا میشه می بینه سرما خورده، از اون طرف به یه رویایی فکر می کنه و درنهایت بهش دست پیدا می کنه.
یه جورایی فکر کنم همون قانونه طبیعته، راز!

کتت جنسش چیه؟
:smiliess (3): بده ماهم بپوشیم، خیلی چیزاست میخوام تو کتم نره ولی هی میره نمیدونم چرا! :)

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ساحل

love virology

New member
ببین طبق این مقاله سرما باعث سرما خوردگی میشه، ولی عامل اصلی سرماخوردگی سرما نیست بلکه میکروارگانیسمه!
یه چیزی که خیلی ثابت شده اینه که شما به هر بیماری یا هرچیزی بیشتر فکر کنی همون سرت میاد..
حالا یکی میاد به سرما خوردگی فکر می کنه صبح پا میشه می بینه سرما خورده، از اون طرف به یه رویایی فکر می کنه و درنهایت بهش دست پیدا می کنه.

کتت جنسش چیه؟
:smiliess (3): بده ماهم بپوشیم، خیلی چیزاست میخوام تو کتم نره ولی هی میره نمیدونم چرا! :)

کوکا از شو تا صبح به فکر پولووم چرا نمیشه

- - - Updated - - -

کتت جنسش چیه؟

The Guy

Well-known member

- - - Updated - - -

منم :))
فکر کنم معاونت پول وثروت قانون راز، مسئولش یه ایرانیه است! میاد سرکار صبحانه میخوره، جدول حل میکنه، میره خونه

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: a_67

The Guy

Well-known member
واسه سرما خوردگی Common Cold علت بیماری ویروسه و سرما و ضعف ایمنی ریسک فاکتور به حساب میان.
واقعا" اگه آدم خودشو گرم نگه داره احتمال سرما خوردگیش خیلی میاد پایین!

بالا