آزمونهای زیست شناسی سلولی

serin

New member

سوال 7:
نکته اینجاست که توی صورت سوال حالت عادی در نظر گرفته شده یا به عبارتی دیگه نگفته در شرابط هیپوگلیسمی. glut 1 فقط زمانی گلوکز رو به بیرون منتقل میکنه که قند خون بشدت پایینه این حالت خیلی به ندرت اتفاق می افته. اما glut2 در حالت عادی میتونه گلوکز رو هم وارد و هم خارج کنه. به عبارت دیگه چون glut2 در حالت عادی قند خون رو ایده آل نگه میداره در نتیجه قند خون به شدت پایین نمیاد که glut1 هم بخواد وارد عمل بشه. اما اگر شرایطی ایجاد بشه که طرف به شدت قند خونش پایین بیاد اونوقت glut1 هم کمک میکنه.
شما glut 1 رو همون ورود به سلول و یکطرفه در نظر بگیرید چون اون حالیتی که بخواد دو طرفه بشه بندرت اتفاق می افته. البته اگر قند خون تا این حد پایین بیاد احتمال زیاد باید فامیلای طرف دیگه به فکر اهدا عضو عزیزشون باشن.:thumbsupsmileyanim:

از اینا هم بگذریم چون صورت سوال گفته هپاتوسیت یعنی مظور طراح سوال یک glut اختصاصی هستش که glut2 مد نظر بود. glut4 رو ما توی ماهیچه و قلب و چربی داریم.

من به حالت هیپو و هیپر دقت نکرده بودم...ممنون
پس در حالت عادی همه گلوت ها دوطرفه عمل میکنن دیگه؟

alireza-j

New member
من به حالت هیپو و هیپر دقت نکرده بودم...ممنون
پس در حالت عادی همه گلوت ها دوطرفه عمل میکنن دیگه؟

خیلی هم لازم نیست که وارد جزئیات بشیم.
نه فقط glut2 هستش که هم در ورود و هم در خروج گلوکز نقش داره.

sheida93

New member
من با هر دو روش موافقم ... مهم اینه که یه نیرو محرکه و انگیزه مضاعف باشه بتونم بخونم و سریع تر جلو برم

فقط یه ایراد به روش طرح سوال خط به خط هست : تنوع منابعی که بچه ها استفاده میکنن .. ممکنه هماهنگ کردنشون سخت باشه .. یا اینکه استرس بگیرن که مثلا فلان سوال تو منبعشون نیست پس دیگه ناقصه

هر درسی نحوه خوندن خودشو داره، تنوع منابعی رو که اشاره کردی باید بگم معمولا همپوشانی بین منابع وجود دارد و اینکه کسی داره یه منبع کاملتری میخونه و به نکته ای اشاره میکنه که شما نمیدونی نباید باعث استرس بشه که، چون شما الان دیگه اون موضوع رو یاد میگیری که قبلا ازش بی اطلاع بودی

sheida93

New member
از پیشنهادتون ممنون. چندتا انتقاد به پیشنهادتون:

1. احساس میکنم که شما در جریان اول اول کار نبودید. جریان از این قرار بود که من کلا واسه سلولی و بعضی از دروس واسه تسلط بیشتر تست واسه خودم طراحی میکردم بعد تصمیم گرفتم که تستها رو واسه استفاده بقیه روی سایت بزارم که یه ایده به ذهنم رسید که همین برگزاری آزمون بود و ... . پس هدف اصلا مثل تاپیک بیوشیمی و امری و ... نیستش.

2. توی روش خط به خط اصلا رقابتی ایجاد نمیشه و بنظرم رفع اشکال درست و حسابی صورت نمیگیره (هرچند توی همین آزمونها هم بچه ها همکاری نمیکنن که البته شاید خودشون جوابا و مشکلاتشون رفع کرده باشن)

3. توی روش خط به خط صرفا یه سری سوال و جواب تشریحی بدست بچه ها میرسه که بنظر من فقط واسه مرور خوبه یه عیارت دیگه اشکالات ریشه ای دوستان بیرون نمی افته بلکه فقط اشکالات سطحی که اکثرا بخاطر عدم حضور ذهن هستش مشخص میشه.

- - - Updated - - -

4. انتقاد بعدی به روال کار روش خط به خط هستش. چون چندین نفر همکاری میکنن واقعا هماهنگ کردن اونا سخته بخصوص اینکه مشکلی که ساناز خانم توی تاپیک بیوشیمی بهش اشاره کرد حتما پیش میاد.

5. مرور خط به خط لودیش اصلا ضرورتی نداره خیلی مباحثی توی فصول وجود داره که اصلا بدرد نمیخوره (البته بجز فصل ساختار غشا) مثلا توی همین نقل انتقالات خوب واقعا احتیاجی نیست که مثلا روش پتچ کلامپ خونده بشه دیگه نهایتا خیلی بخوایم وارد جزئیات بشیم و قصد زدن 80 به بالا داشته باشیم، لازمه که کاربردشو بدونیم. قطعا خط به خط خوندن خیلی وقتگیر تر هستش.

6. در مورد زمان برگزاری هم کلا 90 دقیقه وقت گرفته شد که کاریش نمیشد کرد آزمون اینطوری گرفتن اینارو داره. مثلا 20 تا پیام خصوصی زدن که بینشون 1 دقیقه فاصله باشه قطعا این مشکل رو ایجاد میکنه.

- - - Updated - - -

7. در مورد سطح سوالات باید بگم که چون واسه دوستان هیچ هزینه ای نداره و از طرفی 0 زدن یا 100 زدن تفاوت آنچنانی بر روی نتیجه نهاییشون نداره (البته اونایی که بالا میزنن که قطعا خوشبحالشونه) ، خوب چه عیبی داره که با سوالات سطح بالا هم آشنا بشن و خودشون رو محک بزنن ( مثل سوال 15 خوب قبول دارم که سخت بود هر چند بعضی ها جواب دادند ولی دیدم اکثر بچه هایی که دارن آزمون میدن میخوان ژنتیک شرکت کنن اینه که میدونستم همه میدونن بیماری سیستیک فایبروزیسه گفتم یه مرحله سختترش کنم که با شکلش هم آشنا بشن، پس هدف آموزش دادن هم هستش صرفا آزمون نیست)

8. از لخاظ سودش باید بگم که افرادی که کنکور آزمایشی میدن خوب با هم تفاوتهایی دارن بعضی ها سوالا رو میگیرن که تست جمع کنن بعضی پاسخنامشو واو به واو میخونن که نکاتشو در بیارن. من هم همیشه بعد آزمون آن هستم که رفع اشکال کنیم خوب دیگه دوستان خودشون واینمیسن دو حالت داره یا خودشون جوابارو در میارن و با نکات دیگه ای هم آشنا میشن یا اینکه بقول خود شما فقط خواستن سوالا رو داشته باشن در هر صورت خودشون مسئول کار خودشونن. به هر حال من هستم. مثلا سوال 2 که دادم هر کدوم از خطوط یه نکته ای توش هست خوب وقتی کسی سوالی نمیپرسه دیگه من چکارش کنم. تازه وقتی خودم هم سوال میپرسم که نکته رو بهتر جا بندازم فقط یه نفر واکنش نشون میده.

9. در مورد رفرنس هم خوب واسه ژنتیک کناب امری واقعا باید خط به خط خونده بشه و منبع همونه + کپی پیستش (هزاره) و از زیر نویس جداول و هر جایی که فکر کنید سوال اومده و ضمن اینکه ینظرم تنها روش شکست دادن اون کتاب همین سوال و جواب کوتاه تشریحی و فلشکارت نوشتنه ولی واسه لودیش سوالای سنوات گذشته رو بررسی که میکنیم میبینیم که خیلی سوالاش تکراریه و جواباش توی اکثر کتابا پیدا میشه واقعا لازم نیست واو به واو خونده بشه ولی من باز مخوریت سوالات رو لودیش گذاشتم چون رفرنسه.

- - - Updated - - -

بنظرم (نظر شخصی منه) بیوشمی هم کاملا مثل سلولی هیچی جز نکته نیست یعنی همش نکته هستش واسه چنین سوالاتی اصلا سوال تشریحی کارایی خوبی نداره و میشه مثل همنی که گفتم. یعنی اینکه فقط طوطی وار یه سری نکات رو بصورت جدا جدا حفظ میکنیم و در اکثر موارد بینشون ارتباطی برقرار نمیشه مگر اینکه طراح سوال یه فرد کار کشته باشه که با سوال تشریحی بتونه سواد طرف رو از چندین لحاظ بسنجه که این کار با تست 4 گزینه ای خیلی خوب انجام میشه. خوب میشه گفت همینطور که کتاب تست زیاده کتاب خلاصه و نکته ای تا دلتون بخواد تو بازار زیاده.

11. از همه مهمتر همونطور که که قبلا هم گفتم مهم ایجاد انگیزه هستش که بنظرم در تست خیلی بهتره چون من تجربشو توی این 2 آزمون دارم میگم:
وقتی یه نفر سوال تشریحی طرح میکنه واسه چند نفر میفرسته این سوالات واسش پیش میاد:
آیا سوالاتی که طرح کردم به درد بقیه خورده؟
آیا سوالاتی که طرح کردم سطحش قابل قبول هست؟
آیا تونستم اشکالات اساسی بقیه رو بهشون نشون بدم؟
آیا اصلا ازش استفاده کردن؟ یا چون ضرب العجلی وجود نداره فعلا گذاشتنش کنار؟
آیا زحمات زیادی که کشیدم بقیه ازش نتیجه میگیرن؟
.
.
.
اما این دو آزمونیکه گرفته شد من خیلی خوب بازخورد گرفتم و خیلی خوب بقیه ازش استفاده کردن خودم هم که واسم عالیه. حداقل اینو میدونم که اگر کسی از اینا نتیجه نگرفتن مشکل از برنامه خودشونه نه از سوالات. اینو دوستان با پیام خصوصی چندین بار بهم گفتن که باعث خوشحالی و ایجاد انگیزه برای آزمونهای بعدی شده.

واقعا ببخشید وقتتون رو گرفتم و خیلی راحت صحبتام رو کردم.
در آخر باید بگم در صحبتام هیچکس رو مورد خطاب قرار ندادم و خدای نکرده سو تفاهم پیش نیاد.

موفق باشید.

1- بله من در جریان نبودم فکر نمیکردم تو این تاپیک قراره یکی فقط به بقیه آموزش بده

2- سئوالی باید مطرح بشه تا رفع اشکالی هم صورت بگیره به زور نمیشه بچه ها رو وادار به فکر کردن کرد

3- بله هر درسی روش خوندن خودشو داره تو روش خط به خط یا حالا اشاره به نکته های مهم کتاب، نکته هایی مطرح میشه که بچه ها ممکنه بهش دقت نکرده باشن وازش گذشته باشن و شما با طرح سئوال توجه بقیه رو به اون نکته جلب میکنی

4- این که یکی طرح سئوال یه فصل را سمبل کنه مشکل خودشه و معلومه مهارتی توی فصل نداشته که میتونه با بحث و بررسی اونو برطرف کنه
که هنوز این مشکل پیش نیومده، ولی گزارش شده که یکی وقت نداشته روی فصل بذاره و دقیق سئوال در بیاره یا بعضی افراد بعد از مشخص شدن گروه ها اعلام انصراف کردن که این واقعا به برنامه ریزی تاپیک بر نمیگرده به این بر میگرده که طرف هنوز یاد نگرفته اول با خودش هماهنگ کنه و بعد وارد گروهی بشه

و .......

در کل بر میگرده به این که کی با چه شیوه ای راحتتره و از چه شیوه ای نتیجه میگیره

هدف من از ارائه پیشنهاد برای مشارکت خودم بود نه زیر سئوال بردن روش شما، مهم اینه که یه عده و مخصوصا خود شما دارین بهره میبرین

در هر حال موفق باشید

آخرین ویرایش:

sanaz alizadeh

New member

نمیدونم خودتون بگید اگه میخواید بمونه سال دیگه

خواستم بگم پنجشنبه باشه ولی فک میکنم اصلا فرصت نشه ...اره میشه برا سال بعد ...یکشنبه یا دوشنبه بعدی باشه خوب نی؟؟یه چیزی میشه سرفصلها هم بزارید ببینیم ازمونای بعدی چه مبحثایی میشه؟

alireza-j

New member
خواستم بگم پنجشنبه باشه ولی فک میکنم اصلا فرصت نشه ...اره میشه برا سال بعد ...یکشنبه یا دوشنبه بعدی باشه خوب نی؟؟یه چیزی میشه سرفصلها هم بزارید ببینیم ازمونای بعدی چه مبحثایی میشه؟

واقعا تاریخ تعیین کردن توی این دوره نوروز خیلی سخته اصلا نمیشه پیش بینی کرد که مشکلی واست پیش بیاد یا نیاد مخصوصا اگه اوایل تعطیلات باشه.

یه پیشنهاد میدم نظر بدید.

آزمون بعدی رو بزاریم واسه هفته دوم عید ولی بجاش علاوه بر اتصالات مبحث میتوکندری هم جز سرفصلا یاشه. چطور؟

alireza-j

New member

1- بله من در جریان نبودم فکر نمیکردم تو این تاپیک قراره یکی فقط به بقیه آموزش بده

2- سئوالی باید مطرح بشه تا رفع اشکالی هم صورت بگیره به زور نمیشه بچه ها رو وادار به فکر کردن کرد

3- بله هر درسی روش خوندن خودشو داره تو روش خط به خط یا حالا اشاره به نکته های مهم کتاب، نکته هایی مطرح میشه که بچه ها ممکنه بهش دقت نکرده باشن وازش گذشته باشن و شما با طرح سئوال توجه بقیه رو به اون نکته جلب میکنی

4- این که یکی طرح سئوال یه فصل را سمبل کنه مشکل خودشه و معلومه مهارتی توی فصل نداشته که میتونه با بحث و بررسی اونو برطرف کنه
که هنوز این مشکل پیش نیومده، ولی گزارش شده که یکی وقت نداشته روی فصل بذاره و دقیق سئوال در بیاره یا بعضی افراد بعد از مشخص شدن گروه ها اعلام انصراف کردن که این واقعا به برنامه ریزی تاپیک بر نمیگرده به این بر میگرده که طرف هنوز یاد نگرفته اول با خودش هماهنگ کنه و بعد وارد گروهی بشه

و .......

در کل بر میگرده به این که کی با چه شیوه ای راحتتره و از چه شیوه ای نتیجه میگیره

هدف من از ارائه پیشنهاد برای مشارکت خودم بود نه زیر سئوال بردن روش شما، مهم اینه که یه عده و مخصوصا خود شما دارین بهره میبرین

در هر حال موفق باشید

با همه مواردتون موافقم بجز مورد 2 که نمیدونم چطور در مورد من به این نتیجه رسیدید ولی خوب با این موافقم که نمیشه به زور کسی رو وادار کرد.

یکی از کارهای خوبی که کردید این بود که همکار انتخاب کردید واین باعث میشه اگه کسی انصراف داد (البته باید دلیلش قانع کننده باشه) برنامه بهم نمیریزه چون همکاراش میتونن جورشو بکشن. که جا داره من از سرین و ساناز خانم عذرخواهی داشته باشم.

من هم اصلا چنین برداشتی نداشتم که روشمو زیر سوال بردید قبل از اینکه شما تاپیک بیوشیمی رو بزنید قرار شد یکی زحمتشو بکشه هر کسی دیگه حتی خودم هم اگر مسولیتشو میپذیزفتم اینا رو توی پست اولم میاوردم پس اصلا خدای نکرده سو تفاهم پیش نیاد.
در هر صورت اگر سو تفاهمی پیش اومده ببخشید فقط فکر کنم زیادی رک صحبت کردم وگرنه من بیوشیمی رو مثال زدم.
ان شاالله که نتیجه زحماتتون رو ببینید. اگر در این تاپیک هم در رفع اشکالش کمکمون کنید ممنون میشم.

alireza-j

New member
آزمونهای بعدی اگه عمری باشه:

اتصالات سلولی

میتوکندری

اسکلت سلولی

اندامکهای ترشحی و گوارشی ( شبکه اندوپلاسمی صاف و زبر و گلژی و لیزوزوم)

ورود پروتئین به اندامکها (شبکه اندوپلاسمی و میتوکندری و هسته و ... )

نقل و انتقالات وزیکولی، ترشح و اندوسیتوز

هسته و چرخه سلولی (امیدوارم به این مبحث هم برسیم، هنوز خودم دارم این رو میخونم تسلط خیلی خوب روش ندارم)

آخرین ویرایش:

sanaz alizadeh

New member
واقعا تاریخ تعیین کردن توی این دوره نوروز خیلی سخته اصلا نمیشه پیش بینی کرد که مشکلی واست پیش بیاد یا نیاد مخصوصا اگه اوایل تعطیلات باشه.

یه پیشنهاد میدم نظر بدید.

آزمون بعدی رو بزاریم واسه هفته دوم عید ولی بجاش علاوه بر اتصالات مبحث میتوکندری هم جز سرفصلا یاشه. چطور؟

اما من یه پیشنهاد بدم؟؟
من میگم مثلا تو اون هفته ای که قراره این دوتا مبحث باشه یه روز نباشه 30 تا سوال از هر فصل باشه حالا یکیش مثلا شنبه یکیش دوشنبه یعنی تو یه هفته باشه اما همزمان 60 تا سوال نباشه. میشه مث ازمون اولی که به خوبیه دومی بررسی نشد وقتی سوال کمه هم صرفه جویی تو وقت برا شماست هم ما راحتتر بررسیش میکنیم ...اما این فقط یه نظر بود

alireza-j

New member
:thumbsupsmileyanim:سلام عالیه علیرضا خان، فقط تاریخ قطعی رو از همین الآن معلوم کنید، ایشال که سریع تر پیش بریم.

سعی میکنم تعیین کنم.

فعلا شما از هفته دوم فروردین هر هفته 1 آزمون در نظر بگیرید

alireza-j

New member
:21:با نظر ساناز خانم موافقم ولی اگه یه مبحثش تو هفته اول عید و یه مبحث دیگش هفته دوم عید باشه بهتر نیست؟

برمن جان خداییش باید اعتراف کنم از دوران مهدکودک تا حالا سابقه نداشته من در طول عید درس بخونم حالا امسال قراره طلسمو بشکنم و هفته دومش رو درس بخونم. اینه که هفته اول ...

حالا شاید اتصالاتو گذاشتم اوایل هفته دوم و میتوکندری رو آخرای هفته دوم امتحان گرفتم.

alireza-j

New member
سلام دوستان تبریک مجدد سال نو رو از من بپذیرید.

خوب اما اصل مطلب:

آزمون شماره 3: اتصالات سلولی
تاریخ آزمون: شنبه 93/1/9 ساعت 22
تعداد سوالات: 30 سوال 4 گزینه ای

دوستان از الان میتونن با زدم پیام خصوصی ثبت نام کنند. افرادی که قبلا ثبت نام کردند احتیاجی به ثبت نام دوباره نیست.

افرادی که تا حالا ثبت نام کردند:

sanaz alizadeh
Aysel پاسخنامه شما دریافت شد
solmaz01 پاسخنامه شما دریافت شد
vatson
مهلا1991
dilak
beremen
tkia
TrueLove90 پاسخنامه شما با کمی تأخیر دریافت شد
Taraa پاسخنامه شما دریافت شد
آسمون
irani
سمانه68
Zeinab.A
ایلگار
nastaran8
Gene20
amirreza
سلولی
serin
sheida93
golabatun
mahsa khanum

دوستان یک نکته مهم:

از اونجایی که واسه اجرای این آزمونها زحمتای زیادی کشیده میشه،باید بگم دوستانی که توی آزمونهای قبلی ثبت نام کردند و سوالات رو تحویل گرفتند ولی پاسخنامه رو ارسال نکردند، در صورتی که در آزمون شماره 3 پاسخنامشون رو ارسال نکنن با عرض شرمندگی از آزمون شماره 4 و آزمونهای بعدی از لیست شرکت کنندگان حذف میشن.

آخرین ویرایش:

alireza-j

New member
دوستان لطف کنن از 10 تا 15 دقیقه قبل حاضر باشند و پستی رو که اون موقع میزارم لایک کنن. دفترچه در درجه اول فقط واسه اونایی که حاضر هستن ارسال میشه

alireza-j

New member
دوستان طراحی و تایپ سوالات به پایان رسید. انشاالله امشب آزمون برگزار میشه

alireza-j

New member
دوستان آزمون اتصالات به نسبت آزمونهای قبلی ساده تره و نکات آنچنانی کمتر دیده میشه به همین خاطر

حداقل درصد مورد انتظار 60%
حداکثر درصد مورد انتظار 90%

alireza-j

New member
دوستانی که حضور دارن با لایک کردن اعلام حضور کنند در درجه اول سوالات برای افرادی که حضور دارن ارسال میشه

آخرین ویرایش:
بالا