آشنایی با شهر اولین ها mis

diseases

Well-known member
مسجدسلیمان بدلیل جاذبه‌های تاریخی و بهار زیبایش و رویش لاله‌های وحشی و شب بو در ایام نوروز پذیرای تعداد بیشماری از مهمانان نوروزی می‌باشد.
یکی از تفریحگاه‌های دیدنی این شهر منطقه‌ای بنام تمبی می‌باشد.
یکی از مهمترین مکانهای تاریخی و باستانی این شهرمنطقه‌ای است بنام معبد سرمسجد که درشمال شرقی شهر مسجدسلیمان واقع شده‌است. این معبد که در گذشته‌های دور همواره در آن آتشی افروخته بوده مشرف به سفه سرمسجد است که بگفته مورخان مقر حکومتی پارس‌ها بوده‌است.
از دیگر آثار باستانی این شهرستان می‌توان به معبد بسیار کهن برد نشانده نیز اشاره نمود.

عشایر شهرتون خیلی خونگرم و مهمون نوازن
چندین بار شده رفتیم مأموریت، به شب خوردیم. به زور مهمونمون کردن. چند بار هم شام برامون برّه کشتن...

با این تعاریف واجب شد عید امسال یه سر به شهرتون بزنیم...

آتشین

Well-known member
دوست عزیزم این تاپیک راجع قوم بختیاری نیس:riz513:
راجع به شهر مسجدسلیمان
تا اونجا که من اطلاع دارم عشایر بختیاری که در سیاه چادر زندگی میکنن برای کوچ به سمت چهارمحال بختیاری و شهرکرد میرن
امارت فک میکنم یکم اشتباه باشه فک نمیکنم اکثر اقوام بختیاری عشایر باشن اونم طی نیم قرن گذشته
انشالله یه تاپیک مخصوص اقوام بختیاری میزنم و کاملا با جزییات توضیح میدم
مسجدسلیمان شرکت شهر بوده از قدیم
مث اصفهان که باغ شهر بوده
شرکت شهر (جایی که اول شرکتیو تاسیس کردن و خانه های سازمانی بوده بعد کم کم به شهر تبدیل شده)

آتشین

Well-known member

عشایر شهرتون خیلی خونگرم و مهمون نوازن
چندین بار شده رفتیم مأموریت، به شب خوردیم. به زور مهمونمون کردن. چند بار هم شام برامون برّه کشتن...

با این تعاریف واجب شد عید امسال یه سر به شهرتون بزنیم...

حتما خوشحال میشم که تشریف بیارید
قدمتون به روی چشم
:riz304:

diseases

Well-known member
دوست عزیزم این تاپیک راجع قوم بختیاری نیس:riz513:
راجع به شهر مسجدسلیمان
تا اونجا که من اطلاع دارم عشایر بختیاری که در سیاه چادر زندگی میکنن برای کوچ به سمت چهارمحال بختیاری و شهرکرد میرن
امارت فک میکنم یکم اشتباه باشه فک نمیکنم اکثر اقوام بختیاری عشایر باشن اونم طی نیم قرن گذشته
انشالله یه تاپیک مخصوص اقوام بختیاری میزنم و کاملا با جزییات توضیح میدم
مسجدسلیمان شرکت شهر بوده از قدیم
مث اصفهان که باغ شهر بوده
شرکت شهر (جایی که اول شرکتیو تاسیس کردن و خانه های سازمانی بوده بعد کم کم به شهر تبدیل شده)

بله ممنون از یادآوریتون
درخصوص آمار، از این جهت گفتم که سالانه 17000 نفر عشایر در فصل تابستون به منطقه ای که ما ساکن هستیم میان.
از منطقه ما تا شهرکرد فقط یکساعت راهه.
چون محل سکونت اصلیشون رو باید تو فرمهای آماری ثبت کنیم از هر خ.ا.نوار که سئوال می کنیم میگه از مسجدسلیمان اومدیم.
از این جهت برداشت من این بود که اکثر بختیاری های مسجدسلیمان عشایرند.
با این حال ممنون از اطلاعاتی که دادین...

آتشین

Well-known member
17000 که چیزی نیس
من خودم توی بهداشت کار میکنم فقط یه منطقه کوچکی که تحت پوشش ماس 21000 خ
حالا شوما خودت در نظر داشته باش که یه شهر چنتا بهداشت داره و چند هزار نفر میشن
و در مسجدسلیمان 98% بختیارین

آخرین ویرایش:

آتشین

Well-known member

منطفه تمبی و دریاچه تمبی در مسجدسلیمان که اولین کارخانه برق ایران را در دل خود دارد.

آتشین

Well-known member
اولین کارخانه گوگرد سازی خاورمیانه ـ بی بی یان ـ مسجدسلیمان

آتشین

Well-known member
اولین باشگاه ها و سینماهای ایران ـ خوزستان ـ مسجدسلیمان

آتشین

Well-known member
مسجدسلیمان ,پایتخت نفت خاورمیانه و شهر هزار شهید ایران و زادگاه اولین شهید 13ساله هشت سال دفاع مقدس به نام شهید بهنام محمدی است.

آتشین

Well-known member
.

M.I.S چیست؟

بیشتر مردم خوزستان و بعضی از مناطق ایران که دارای خوزستانیهای زیادیست از جمله اصفهان این شهر را با نام m.i.s می‌شناسند. اما m.i.s چیست؟ ام آی اس نامی است که در نامه‌های رد و بدل شده بین شرکت نفت ایران و انگلیس بجای مسجدسلیمان قرار می‌دادند. نظریه‌های مختلفی در مورد این نام است عده‌ای می‌گویند مخفف masjed I soleiman می‌باشد، عده‌ای نیز می‌گویند مخفف خود Masjed Soleiman می‌باشد اما در واقع قضیه این است که management information services که حرف اول این کلمات به اختصار M.i.S گفته می‌شود

آتشین

Well-known member
چهره‌های سرشناس مسجدسلیمان

هنر و موسیقی و ادبیات

بهمن علاالدین: با نام هنری مسعود بختیاری خواننده ترانه‌های محلی بختیاری که قبل از انقلاب ترانه‌های فارسی می‌خواند از جمله ترانه گلهای کاغذی موسیقی فیلمی به همین نام با بازی مرتضی عقیلی

علی اسیوند: بازیگر سینما و تلویزیون و همسر حمیرا ریاضی

آتشین

Well-known member
ورزش

صفر ایرانپاک: بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال و باشگاه پرسپولیس و رکورددار گلزنی در داربی پایتخت با هفت گل

ایرج سلیمانی:بازیکن سابق تیم ملی فوتبال و پرسپولیس و زننده دو گل در بازی معروف شش تایی‌ها برای پرسپولیس

منصور رشیدی: دروازه بان اسبق تیم ملی و باشگاه تاج تهران که با این تیم‌ها قهرمان آسیا شد و در جام جهانی ۱۹۷۸ و المپیک ۱۹۷۶ عضو تیم ملی بود

بهزاد غلامپور:دروازه بان سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاههای استقلال تهران و پاس که همراه این تیم قهرمان آسیا شد

کوروش لرستانی:مدافع اسبق تیم ملی فوتبال ایران و کاپیتان اسبق باشگاه پاس تهران که همراه این تیم قهرمان آسیا شد

داریوش یزدی: بازیکن سابق تیم فوتبال استقلال تهران

بهروز مکوندی: کاپیتان تیم فوتبال صنعت نفت آبادان به مدت ۵سال در لیگ ایران

میلاد میداوودی:بازیکن سابق استقلال تهران

رضی نخلی پور: کاپیتان تیم فوتبال تراکتورسازی قبل از انقلاب

داریوش فروغی:قهرمان اسبق پینگ پنگ ایران در بازیهای آسیایی

نواب نصیرشلال: قهرمان وزنه برداری جهان و نایب قهرمان المپیک ۲۰۱۲ لندن

مسعود خادمی:قهرمان اسبق گلف ایران و آسیا

آتشین

Well-known member
علم و دانش

پروفسور امیدعلی کرمزاده: ریاضیدان و چهره ماندگار

پروفسور بهرام عکاشه: رییس ژئوفیزیک و پدر علم زلزله نگاری و چهره ماندگار

پروفسور جباری: جراح مشهور ایرانی که پایه‌گذار روشی نوین در جراحی ضایعات نخاعی می‌باشد

پروفسور موسی‌پور: متخصص کلیه که برای اولین بار در ایران موفق به عمل کلیه به وسیله ارسال دوربین در بدن شد

آتشین

Well-known member
ورزشگاه تاریخی مسجدسلیمان؛ محل برگزاری مسابقات جام تخت جمشید

آتشین

Well-known member
“شیمبار” یکی از زیباترین مناطق خوزستان و ایران است.بخصوص در بهار

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: maxin

آتشین

Well-known member
منظره ای از کوه دلا /مسجدسلیمان
.