fateme67
New member
منم همینطور همه تاریخارو حفظ کرده بودم ببین مارو به چه کارایی وادار میکنن!!!!!!!!!!!!!من منتظر بودم امسال تاریخ تولدی رویانا یا پالی و شنگول و منگول رو بدن ! به جون خودم خونده بودما !!!:1dco2x0p1lilzhfpg1t
منم همینطور همه تاریخارو حفظ کرده بودم ببین مارو به چه کارایی وادار میکنن!!!!!!!!!!!!!من منتظر بودم امسال تاریخ تولدی رویانا یا پالی و شنگول و منگول رو بدن ! به جون خودم خونده بودما !!!:1dco2x0p1lilzhfpg1t
جوی عزیز برا زبان اگه خواستین اعتراض جداگانه بدین همون سوالای142 و 155 رو واس زبان صبح 5شنبه منظور کنید چون بیشتر بچه ها رو همینا به توافق رسیدن.دوستان نامه ای که نوشتیم محتوای اصلیش اعتراض به اشتباهات کلید نهاییه آزمونه و اعتراض رشته های مختلف در پیوست اومده پس نمیشه به زبان کلی اشاره کرد و باید به عنوان یه درس جز پیوستا باشه
و چون بچه ها همه با هم اجماع نداشتن نتونستیم بنویسیمش
دقیقا بحث به خاطر سواد بالای بچه هاس مخصوصا نجمای عزیز که معلومه اطلاعات بالایی داره فعلا که بحث رو 2تا سوال 48 و 74 که من فک میکنم جوابای اعلام شده درستن هرچند که گزینه هایی رو نجما میگه کامل رد نمیکنم شاید اگه سوال تشریحی بود من هردوی گزینه هارو تو جواب مینوشتم ولی چون چهار گزینه ایه باید جواب کامل تر و درست تر رو انتخاب کنیم این نظر من و چندتا دیگه از بچه هاس در هر صورت تصمیم باجمعه و من دوس ندارم تک روی کنم و در حق کسی ظلمی بشه به هر حال نظر من اینه و فک میکنم که بهتره به فکر نتیجه دادن اعتراض باشیم خداییش اگه قرار باشه درست اعتراض کنیم میشه به همه سوالا اعتراض کرد خیلیا که من میدونم به نفعم میشه اگه اعتراض کنم ولی باید سوالایی رو مطرح کنیم که اکثریت به توافق برسن تا بهتر رسیدگی بشه من از صمیم قلبم آرزو میکنم که این اعتراض به نتیجه برسه و اگه تهران بودم میتونستم بیشتر کمک کنم.موفق باشین دوستای گلمدوستان محترم ژنتیک تورو خدا به توافق برسید و سریع اعلام کنید
بچه ها میدونم همتون دلسوزید ولی خواهشن سوالای که مطمئنید غلطه بنویسید بچه ها من تو رشته خودم از چنتا سوال که غلط زده بودم و میتونستن بزارمشون فقط بخاطر اینکه ممکنه کارو
خراب کنه گذشتم.
در هر حال خواهشا تصمیمارو یکی کنید و بحثو تموم کنید.ما تا فردا شب وقت برای جمع کردن اعتراضا داریم
نجما جان پس شما میگین که تو سوال48 گزینه های 2و4 هردو درستن؟به نام خدا
اعتراض نامه ی رشته ی ژنتیک انسانی
الف ) درس ژنتیک
سوال 30 :
منبع : ژنتیک پزشکی امری ، ویرایش 14 ، ترجمه ی دکتر محمد رضا نوری دلویی ، فصل دوم ، صفحه ی 58 ، ستون دوم ، پاراگراف دوم ، سطر 9-10 : آلل های خطر ناک از همه ی انواع شکل گرفته ی آن ، اصطلاحا بار ژنتیکی جمعیت خوانده میشوند .
پاسخ اعلام شده ی صحیح از طرف طراحان محترم: گزینه ی 2 میباشد که بیان میدارد : بار ژنتیکی جمعیت عمدتا به آلل های بیماری زا در جمعیت اشاره میکند .
توضیح : به واژه ی همه در رفرانس اصلی و واژه ی عمدتا و نه همه در گزینه ی اعلام شده توجه کنید . در اینجا این سوال در ذهن ایجاد میشود که اگر بار ژنتیک عمدتا به آلل های بیماری زای جمعیت اشاره میکند ، در سایر موارد به چه چیز اشاره میکند ؟؟
نتیجه گیری : با توجه به سبک سوال طرح شده و تاکید طراح محترم نسبت به لغاتی مانند بیشتر در گزینه ی اول ، عمدتا در گزینه ی دوم ، بطور معمول در گزینه ی سوم و تنها در گزینه چهارم در چشم یک دانشجوی دقیق هیچیک از گزینه ها صحیح به نظر نمیرسد .
سوال 33 :
منبع : : ژنتیک پزشکی امری ، ویرایش 14 ، ترجمه ی دکتر محمد رضا نوری دلویی ، فصل چهارم صفحه ی 72
توضیح : متن کتاب در رابطه با پروب های سانترومری ، تنها به این موضوع اذعان دارد که این پروب ها برای بررسی آنیوپلوئیدی های شایع 13 ، 18 و 21 به کار میروند و دانشجو از متن کتاب نمیتواند به این نتیجه برسد که آیا این پروب های سانترومری در تشخیص پیش از تولد صرفا برای چند کروموزوم مذکور به کار میروند یا برای همه ی کروموزوم ها . ضمن اینکه توضیح کتاب در رابطه با نقاشی کل کروموزم این شبهه را در ذهن دانشجو ایجاد میکند که به دلیل استفاده از واژه ی کل شاید بهترین روش برای بررسی تعداد کل کروموزوم ها تکنیک نقاشی باشد . پس با منابع معرفی شده یعنی کتاب امری و ژنتیک مولکولی پزشکی در هزاره ی سوم نمیتوان به پاسخ صحیح رسید .
به نظر میرسد سوال مذکور از کتاب ژنتیک در پزشکی تامسون اقتباس شده باشد زیرا در این کتاب ، فصل 5 صفحه ی 105 در توضیح مربوط به پروب های سانترومری نوشته شده است که پروب های خانواده ی آلفا ساتلایت (که از نوع سنترومری هستند) به طور گسترده برای مشخص کردن تعداد نسخه های یک کروموزوم به کار میروند .
نتیجه گیری : اگر طراح محترم کتاب تامسون را نیز به عنوان رفرنسی قابل اعتماد برای طراحی سوال در نظر دارند ، چرا به جای معرفی کتا ب های کمیاب و لاتین و گران قیمت هافی و آکسفورد ، کتاب در دسترس تامسون را به دانشجویان معرفی نکرده اند ؟
سوال 43 :
منبع : ژنتیک پزشکی امری ، ویرایش 14 ، ترجمه ی دکتر محمد رضا نوری دلویی ، فصل 23 ، صفحه ی 430 ، ستون اول ، پاراگراف دوم ، سطر 18 و 19 : در هر دو بیماری که پس از ژن درماری xl-scid ، لوسمی را از خود بروز دادند ، رترو ویروس مورد استفاده برای انتقال ژن il2rg به درون انکوژن lmo2 بر روی کروموزوم 11 وارد شده بود که در برخی از شکل های لوسمی کودکان نقش دارد .
توضیح : همانطور که در متن پیداست پاسخ صحیح گزینه ی الف میباشد که به ورود ویروس به درون انکوژن lmo-2 اشاره دارد . و این سوال مطح میشود که طراحان محترم با چه دلیلی گزینه ی الف را رد و گزینه ج (جهش ژنوم ویروس ! در سلول های مغز استخوان ) را به عنوان گزینه ی صحیح اعلام کرده اند .
سوال 48 :
منبع اول: ژنتیک پزشکی امری ، ویرایش 14 ، ترجمه ی دکتر محمد رضا نوری دلویی ، صفحه 414 ستون اول پاراگراف اول سطر دوم : در مورد بیماری های وابسته به x وخیم که آنالیز تک ژنی پیرامون آنها ممکن نیست ، گزینش جنسیت امکان پذیر است
منبع دوم : ژنتیک مولکولی پزشکی در هزاره سوم تالیف : دکتر محمد رضا نوری دلویی ، جلد دوم ، فصل 17 ، صفحه ی 982 ، ستون دوم : اختلالاتی مانند دیستروفی عضلانی دوشن هستند که به دلیلی ناهمگنی ژنتیکی بسیار ، آزمون pcr تک سلولی اختصاصی برای آنها موجود نیست . برای جلوگیری از چنین اختلالاتی میتوان از گزینش جنسیت در pgd بهره برد .
توضیح : با توجه به متن کتاب ها علاوه بر مورد عدم امکان سقط جنین ، عدم امکان استفاده از روش های سایتوژنتیکی برای تشخیص جهش نیز جزء اندیکاسیون های pgd در نظر گرفته میشود .
اگه خواستین بفرستین این دوتا سوال.نمیدونم ببینید نظر بقیه بچه ها چیه.بچه ها بازم میگم اگه میشه بیخیال 2 سوال زبان بشید
ما تا الان خیلی سوالای زیادی جمع کردیم و نکنه خدای نکرده 2 تا سوال زبان همه چیو خراب کنه
جوی عزیز برا زبان اگه خواستین اعتراض جداگانه بدین همون سوالای142 و 155 رو واس زبان صبح 5شنبه منظور کنید چون بیشتر بچه ها رو همینا به توافق رسیدن.
به نظر من جواب درست میشه سلول که اصلا تو گزینه ها نیس..فعلا منصرف شدیم از اعتراض واسه زبان چون واقعا نمیشه با اطمینان قضاوت کرد.میگم فاطمه سوال 155 رو چند میشه مگه؟
الان ديگه مطمئن باشيد كه علاوه بر اعتراض هاي ژنتيك به هيچ كدوم از رشته ها پاسخ نميدنبچه ها تنها خواهشی که دارم اینه که به قول معروف مو لا درز اعتراضا نره!
علاوه بر خودمون این نامه مطمئن باشسید توسط خیلیا دیده میشه پس باید نشون بدیم کاملا علمیه