تاپیک بحث نکات بیوشیمی ویژه کنکور

nocerino

New member
در تکمیل حرف دوست خوبم فروزان باید بگم گلوت 1 در گلبول های قرمز -گلوت 2 و 5 در سلول های پارانشیمال کبد و گلوت 3 در مغز ترانسپورتر های گلوکز به سلول های فوق هستند.

مسیر فوق اثر انسولین رو ساختن گلوت 4 در سلول های قلبی عضلانی و چربی هست:

1.انسولین دارای 2 دومین الفا(دوتا از ان ) و بتا(دو تا از ان) میباشد.دومین A بیرون از سلول و دومینB در داخل سلول می باشد
2.اتصال انسولین به دومین خارج سلولی باعث میشود دومین داخل سلولیش خاصیت پروتئین تیروزین کینازی پیدا کند و پروتئین هایی رو در سر اسید امینه تیروزین فسفریله بکند.
3.اولین پروتئینی که فسفریله میشه IRS-1بعد این پروتئین پروتئین2 GRB رو روی دومین sh2 فسفریله میکند بعد این پروتئین هم پروتئین ras رو فسفریله کرده و پروتئین ras هم پروتئین raf و پروتئین raf هم پروتئین map کیناز را فسفریله میکند تا این پروتئین فعال شود و برود در هسته و ابراز برخی ژن ها رو تغییر دهد.
4 . پروتئین IRS1 میاد پروتئین pI3K را فعال میکند تا IP2 به IP3 تبدیل شده تا این فسفاتیدیل اینوزیتول تری فسفات پروتئین کینازB را فعال کند.پروتئنین کیناز B هم میاد فاکتوری را فعال می کند بنام TCA 10 که این فاکتور وزیکول های حاوی گلوت 4 را ازاد می کنند تا بیاد گلوت 4 را به غشای سلول های وابسته به انسولین جوش بدن.
5.گلوت 4 حالا درست شد

انسولین یکی با فسفریله کردن اثرشو بروز میده و یکی هم با تغییر در ابراز ژن ها

امید وارم مفید توضیح داده باشم.موفق باشید

آخرین ویرایش:

گلاب

New member
سلام دوستان یه سوال دارم جواب بدین
یکی از دوستان تقبل کردن جایزه اش یه شکلاته

تو ضروریات نوشته سوماتومدین ها از مهار کننده های ترشح هورمون رشد هستن... جای دیگه گفته اعمال هورمون رشد بطور غیر مستقیم از طریق تحریک فاکتور رشد انسولین مانند یا همون سوماتومدین صورت میگیره ...بالخره اینها تحریک میکنن یا مهار؟؟؟؟ایا فیدبک منفی نقشی داره؟
ممنونم

سلام ماجده جون

من اینطور برداشت کردم که هورمون رشد تو سلولهای کبدی گیرنده igf1 رو تحریک میکنه.. وچون این هورمون فعالیتی مشابه همون هورمون رشد داره پس باید فیدبک منفی بزنه.

گلاب

New member
ممنون فروزان جون ولی من همیشه فک میکردم انسولین قندو برمیداره میبره ت عضله و کبد ذخیره میکنه! حالا فهمیدم فقط توی عضله و چربی وابسته به انسولینه.

انسولین به طور غیر مستقیم باعث برداشت گلوکز از طریق سلولهای کبدی میشه و اونم اینه که آنزیم گلوکوکیناز رو فعال میکنه و سنتزش رو القا.. گلوکوکیناز هم که مخصوص کبده.. وقتی فعال شد نیاز به سوبسترا داره و سوبستراشو از گلوکز خون برمیداره...

majede

New member
سلام ماجده جون

من اینطور برداشت کردم که هورمون رشد تو سلولهای کبدی گیرنده igf1 رو تحریک میکنه.. وچون این هورمون فعالیتی مشابه همون هورمون رشد داره پس باید فیدبک منفی بزنه.

مرسی گلاب جونم ...شکلات طلبت دانشگاه بهت میدم:smiliess (3):

گلاب

New member
وااااای فکر کن.. همه دوستای تاپیکمون همکلاسی شیم (اونم تو دانشگاه تهرانااااااا)...
82689_girl_in_dreams.gif

moni joon

New member
دوستان میشه انواع همگلوبین های جنینی رو برام بنویسین و اینکه کی تولید میشن!!
پیشاپیش مممنووووووووووووووون

گلاب

New member
HBF= a2y2
hb پورتلند= z2y2
hb گاور1= z2e2
hb گاور 2= a2e2

z= زتا
e= اپسیلون
a= آلفا

moni joon

New member
گلاب ولی تو کنکور سال 87 گفته که گاور 2 توی سه ماهه ی دوم تولید میشه:sad:

گلاب

New member
بچه ها من پیگیر او سوال 22 شدما... یکی از دوستام از دکتر جعفرنژاد قبلا پرسیده بود. ایشونم جواب داده بودن که این سوال غلطه.

کلهم سرکاریم.............

بالا