می دانید بوعلی با کمال تاسف ...

می دانید بوعلی با کمال تاسف _ که حکمای بعد از او این اظهار ﺗﺄسف را کتمان نکرده اند _ با آن استعداد خارق العاده ای که داشت دو عیب بزرگ در او بود. یکی اینکه مقداری اهل خوشی و لذت و از این مسایل بود و دیگر اینکه دنبال مقام بود٬ و با همه ی اینها در عمر پنجا و چهار ساله این همه آثار خلق کرده. اظهار ﺗﺄسف می کنند که اکر این چیزها نبود این مرد در دنیا نظیری برایش وجود نداشت. دوره های وزارت در اصفهان و همدان داشته است.

در آیینه ی دانشوران می نویسد که بو علی سینا در یکی از دوره های وزارت خوددر حالی که با دبدبه ی وزارت از جایی عبور میکرداتفاﻘﺎً از کنار دیواری گذشت که یک ﮐﻨﺎس در مجاورت آن مشغول به کار بود. کناس یعنی کسی که مستراح را خالی میکند. وقتی بوعلی از آنجا عبور میکرد دید آن کناس دارد با خودش این شعر را زمزمه می کند:
گرامی داشتم ای نفس از آنت که آسان بگذرد بر دل جهانت
می گوید ای دل٬ من تو را به این دلیل محترم شمردم که کار دنیا بر تو آسان بگذرد. نوشته اند بوعلی خنده اش گرفت که این بابا کناس است٬ کاری از این پست تر در دنیا وجود نداردو تازه منت سر نفس خودش میگذاردکه من تو را محترم شمردم. اسبش را نگه داشت٬ صدایش کرد. او با همان هیکل و اندام آلوده و کثیف آمد. بوعلی گفت انصاف این است که در دنیا کسی به اندازه ی تو نفسش را گرامی نداشته با این شغلی که برای خودت دست و پا کرده ای! او به این قیافه و پس رو و پیش رو که نگاه کردفهمید که این آقا وزیر است. کفت: “ در عالم همت٬ نان از شغل خسیس خوردن به که بار منت رﺋیس بردن. ” این شغل من از شغل تو که وقتی میروی پیش پادشاه تا حد رکوع باید خم شوی خیلی شریف تر و بهتر است٬ من این را بر آن کار تو صد درجه ترجیح میدهم. نوشته اند بوعلی از خجالت عرق کرد و با شتاب رفت.
این یک واقعیت است. این حرف حرف یک انسان است٬ یعنی این فطرت یک انسانست که جواب می دهد٬ میگوید کناسی بر خم شدن در جلوی یک پادشاه٬ یک جبار یا انسانی مثل خودت که در مقابل او دست به سینه بایستی _ ولو اینکه هر مقدار حقوق و امکانات داشته باشی _ ترجیح دارد. حیوان این حرف ها سرش نمیشود٬ حیوان می خواهد شکمش سیر باشد از هر راهی که شد. ولی یک انسان آزادگی را بر هر چیز دیگری ترجیح می دهد.
فراز هایی از پیام های امام خمینی (ره ) به مناسبت شهادت آیت الله مطهری
اینجانب به اسلام و اولیای عظیم اﻟﺷﺃﻦ و به ملت اسلام و خصوص ملت مبارز ایران ضایعه ی اسف انگیز شهید بزرگوار و متفکر و فیلسوف و فقیه عالی مقام مرحوم حاج شیخ مرتضی مطهری (قدّس سّره) را تسلیتو تبریک عرض می نمایم...
من فرزند بسیار عزیزی را از دست داده ام و در سوگ او نشستم که از شخصیتهایی بود که حاصل عمرم محسوب میشد...
من در تربیت چنین فرزندانی که با شعاع فروزان خود مردگان را حیات می بخشند و به ظلمت ها نور می افشانند٬ به اسلام٬ بزرگ مربی انسانها و امت اسلامی تبریک می گویم...
من به دانشجویان و طبقه ی روشنفکران متعهد توصیه می کنم که کتابهای این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه های غیر اسلامی فراموش شود.

shima.p

New member
حالا بوعلی مگه خدا بوده که نباید اشتباه داشته باشه
همه ما اشتباه میکنیم
به نظرم درست نبود با اون همه خدماتش تنشو تو گور بلرزونی:smiliess (6)::j58r36j3gcr4suxymup
حالا از کجا معلوم این قضیه صحت داشته باشه؟اگرم درست باشه گفتن نداره که
روحش شاد

آهان!
اینو شهید مطهری تأکید کردن به گوش شما برسونم من از ایشون نقل قول کردم!!
به هر حال تحصیل اخلاق به تحصیل علم ارجحیت داره... نداره؟

shima.p

New member
آهان!
اینو شهید مطهری تأکید کردن به گوش شما برسونم من از ایشون نقل قول کردم!!
به هر حال تحصیل اخلاق به تحصیل علم ارجحیت داره... نداره؟
د آخه همین کارارو کردین که کتابای ابوعلی شونصد سال هستش که تو اروپا داره تدریس میشه اما اینجا حتی یه نسخه فارسی هم نبوده و شاید هم تا الان نباشه
از ماست که برماست
و گفتن ایراد آدم بزرگی مثه بوعلی که چندقرن میشه اسیر خاک شده فک نکنم مشکل اخلاقی جامعه رو حل کنه مگه نه؟
و شما هم واسه اصلاح مشکل اخلاقی و تحصیل اخلاق از خودت شروع کن...

narniya

New member
واقعا متاسفم...ماها عادت داریم همیشه نیمه خالی لیوان رو ببینم....درست یا غلط بودن این حرفا به عهده خودتون ...ولی آدمای بزرگ هم اشتباه داشتن...یعنی به خاطر اشتباهاتشون باید تمام کارای بزرگشون رو زیر سوال ببریم؟؟؟؟؟؟ باید اونارو از عرش به فرش بیاریم؟؟؟؟
ماها لیاقت داشتن این آدمارو نداریم....چون نمیتونیم حفظشون کنیم!!!!
همین کارا باعث شده که کم کم تاریخ هخامنشی از کتابا پاک بشه.... کتابای حافظ و سعدی اصلاح بشه!!!!

چشم از خودم شروع می کنم
من به شهید مطهری رحمت الله علیه ارادت دارم به این مرد بزرگ هم ارادت دارم ولی شما دارین با تعصب حرف می زنین از بوعلی نباید خداساخت علم هم ذاتاً خوب نیست که شما انقدر طرفداریشو می کنین بستگی به هدف تحصیلش داره
برداشت من این بود که وقتی علمای ما دچار چنین شبهاتی می شن ما دیگه باید خیلی حواسمونو جمع کنیم
در تاریخ اومده ما دانشمندانی داشتیم در زمان پیامبر که در برابر ایشون جنگیدند نه در کنارشون
به هر حال من اینطور فکر نمی کنم...
نگران کتابای این مرد بزرگ هم نباشین من به شما اطمینان می دم که همه ی نسخه هاش در داخل موجوده اما اینکه چرا تدریس نمی شه والله در اروپا هم تدریس نمی شه چون علم نسبت به زمان بو علی خیلی جلو رفته
شهید مطهری رو کشتن بو علی به مرگ طبیعی مرد چرا مگه چی می گفت که بو علی نمی گفت؟

biotech25

New member
[[SIZE=F"]یه جمله از ابن سینا هست که به یکی از شاگردانش میگه:
در صورتی میتونی در خدمت من درس بخوانی که چنداصل رو انجام بدی
اول اینکه:..هیچگاه علم را برای مقام وپول فرا نگیری،علم باید برای انسان سازی ودانستن باشد!!!!!!!!!!!!!!!
در ضمن یه جمله از امام صادق هست که میگه::
علم مانند نوریست که در دل انسان می تابد
وبه قول فایمن(فیزیکدان):علم مث خواص عناصر لابلای سلولهای آدم ذخیره شده
آدمای اطراف ما هستند،سواد ومدرک دارن..متاسفانه علم ندارند،علم خود با آگاهی آمیخته است!!![/SIZE]

اون جمله از یه جای دیگه بوده احتمالا
شهید مطهری آمار اشتباه نمی ده!!
اون اسمش بصیرته حکمته نه علم علم دارن مدرک دارن حکمت ندارن

narniya

New member
شما حرف خودتون رو هم قبول ندارین...شما دارین با این جملتون((شهید مطهری آمار اشتباه نمی ده!!)) از شهید مطهری خدا میسازین....اونم انسانه و جایزالخطا!!!!
حرف من اینه که همه ممکنه اشتباه کنن ولی دلیل نمیشه بخاطر اشتباهاتشون طرد بشن و خدماتشون نادیده گرفته بشه!!!!

بابا فک کنین این شیما چیزی اصلا ننوشته!!
بدون سؤ تعبیر خانم شیما بخونید مثه نفر اول کیبود؟ مهدی

حرف شما درسته حرف منم اینه که کی میدونه شهید مطهری به خدا نزدیک تره یا ابو علی سینای بزرگ
من اصلا در حدی نیستم که از ابو علی سینا انتقاد کنم
شهید مطهری این حرفو زد منم گفتم وااااااااااااای مراقب هم باشیم مراقب خودم باشم
مگه چی گفتم؟ گفتم ابو علی سینا انسان نیست؟ جنایتکاره؟

تعداد تالیفات ابن سینا، اگر رساله های کوچک و نامه های وی را نیز به شمار بیاوریم، به 250 عدد بالغ می شود و تقریبا مشتمل بر همه موضوعاتی است که در قرون وسطی می شناختند.البته تعدادی از بهترین کتب ابن سینا در حمله ای که به اصفهان شد، از بین رفت.
بیشتر این آثار به زبان عربی نوشته شده و به ندرت در میان آنها تالیف به زبان فارسی هم وجود دارد؛ مانند" دانشنامه علائی" که نخستین کتاب فلسفی نوشته شده به زبان فارسی است.

تعصب در دانش و فلسفه مانند هر تعصب دیگر نشانه ی خامی و بی مایگی است و همیشه به زیان حقیقت تمام می شود.((ابوعلی سینا))

برخی چنان سرگرم میراث علمی گذشتگانند که فرصت مراجعه به عقل خود را ندارند و اگر فرصتی هم به دست آورند حاضر نیستند اشتباه ها و لغزش های آنان را اصلاح و جبران کنند.((ابوعلی سینا))

بالا