سوالات علمی از مباحث مختلف دامپزشکی (Microbiology,Physiology,Anatomy,Hygiene and etc)

nuter.93

New member
اخه اسيت رو جه به ضبط لاشه؟ ! شرايط متابوليسم اسيت ايجاد ميكنه! جرا ضبط لاشه؟!
 

TaTi

مدیر بخش
کیست‏های هیداتیک در کدامیک از دامهای زیر فعال‏تر می‏باشند؟

1) گوسفند 2) بز 3) گاو 4) در هر سه فعالند

گزینه 1 درست است. تمام کیست‏های هیداتیک شامل اسکولکس نیستند.
درصد زیادی از آنها اکثراً نازا هستند. به عنوان مثال در گاو 90 درصد نازا هستند در خوک 20% و در گوسفند 8 درصد. از این رو گوسفند ظاهراً بهترین میزبان واسط می‏باشد. صفحه 157 بازرسی عملی گوشت «در انگلستان» معمولاً 90-80 درصد کیست‏های موجود در گاو، 6 درصد در گوسفند، 30 درصد کیست‏های بز، 12 درصد کیست‏های خوک و 27 درصد کیست‏های اسب بدون سر (Acephalocyst) یا سترون (Sterile) هستند. صفحه 122، کرم شناسی دامپزشکی جلد دوم دکتر علی اسلامی تاریخ انتشار آذرماه 1370.
 

TaTi

مدیر بخش
قضاوت در مورد لاشه مشکوک به کاشکسی چگونه است؟

ضبط چربی‏ها
ضبط کلی لاشه
ضبط قسمتی از قلوه‏گاه
آویزان کردن لاشه بمدت 24-12 ساعت که در صورت خشک و با قوام شدن قابل مصرف است.

گزینه 4 درست است. در موارد مظنون لاشه باید برای مدت 24-12 ساعت آویزان بماند. چنانچه لاشه خشک و با قوام گردید می‏توان آن را به مصرف رسانید صفحه 116 بازرسی عملی گوشت در صورتیکه عوارض بیماری مشهود نبوده و لاغری نیز پیشرفت نکرده باشد لاشه را باید مدت 12 ساعت نگهداشت و پس از این مدت اگر سطح لاشه و حفره‏ها خشک و در پالایش سروزی عضلات، مشاهده نگردد می‏توان به لاشه اجازه مصرف داد. صفحه 211 بازرسی گوشت دکتر نشاط – دکتر افشار
در این نوع لاغری در صورتیکه لاشه دارای ظاهری مرطوب باشد آن را مدت 12 تا 24 ساعت نگهداری می‏نمایند و سپس اگر ظاهر لاشه خشک و طبیعی گردید به آن اجازه مصرف مشروط می‏دهند. صفحه 171 بهداشت گوشت دکتر نشاط
In border – Line cases of emaciation where there is little obvious sign of disease, it is advisable to detain the car case for 12 hours, in this time there may be consider able drying of the body cavities and in the absence of serous in filtrations of the muscles, the carcase may receive a favourable Judgement.
251 Thornton’s MEAT HYGIENE seventh edition J. F. GRACEY.
 

TaTi

مدیر بخش
عمده‏ترین عارضه در فاسیولوز حاد چیست؟

1) پرخونی و تورم کبد 2) پوشیده شدن کپسول کبدی از بافت فیبرین
3) بیرون زدن بافت نکروتیک کبدی در صورت فشار دادن 4) همه موارد

گزینه 4 درست است. در موارد حاد پرخونی و تورم کبد بعلت هجوم تعداد زیادی از کپک‏های جوان وجود دارد (هپاتیت حاد) کپسول کبد نشانگر خونریزی بوده از بافت فیبرین پوشیده شده است. کبد در برش دارای سوراخ‏های گرد متعددی می‏باشد. چنانچه به کبد فشار داده شود بافت نکروتیک کبد و انگل‏های نابالغ بیرون زده می‏شوند. چنین کبدی ضبط می‏گردد. صفحه 168 بازرسی عملی گوشت
 

TaTi

مدیر بخش
مهمترین عامل در کیفیت گوشت کدامیک از ساختمان‏های زیر می‏باشد؟

1) Endomysium 2) Epimysium
3) Perimysium 4) Primysium

سلول‏های عضلانی بوسیله بافت پیوندی به یکدیگر متصل می‏گردند و هر گروهی از آنها نیزبوسیله بافت پیوندی بیشتری بنام Perimysium پوشیده شده و تشکیل رشته‏های عضلانی را می‏دهند.
رشته‏هاییکه از اجتماع الیاف عضلانی تشکیل یافته‏اند بوسیلة پوششی از بافت پیوندی بنام Epimysium احاطه گردیده و بدین ترتیب عضله واحدی را ایجاد می‏نمایند. صفحه 17 بازرسی گوشت دکتر نشاط – دکتر افشار
هریک از الیاف عضلانی به وسیله پوششی از یک پرده بسیار ظریف از جنس بافت پیوندی به نام Endomysium احاطه شده‏است.
 

TaTi

مدیر بخش
اخه اسيت رو جه به ضبط لاشه؟ ! شرايط متابوليسم اسيت ايجاد ميكنه! جرا ضبط لاشه؟!

من مامورم و معذور ...بازرسی عملی گوشت ص 245 و ....

اگه رفرنس شما چیز دیگه ای می گه ، بنویسین لطفا ... این تایپیک برای همین ایجاد شده!
 

TaTi

مدیر بخش
تست رایمینگتون و فاوری برای تشخیص کدامیک از عارضه‏های زیر بکار می‏رود؟

1) استئوهماتوکروماتوزیس 2) تشخیص استون
3) تفکیک زردی‏های مرضی و زردی حاصل از وجود کاروتن 4) مسمومیت با نیترات و نیتریت

گزینه 3 درست است. برای تمایز زردی غذایی یا فیزیولوژیکی از زردی مربوط به پیگمان‏های صفراوی از آزمایش رایمینگتون و فاوری می‏توان استفاده کرد. صفحه 168 بهداشت گوشت بیماری‏ها و آلودگی‏های داخلی دکتر حسنعلی نشاط، دکتر افشار آزمایش Rimington and Fowrie روش ساده و صحیحی است. برای تفکیک زردی‏های مرضی و زردی حاصل از وجود کاروتن صفحه 122 بازرسی عملی گوشت دکتر خسرو
 

TaTi

مدیر بخش
مهمترین باکتری در فساد هوازی گوشتهای منجمد کدام است؟

1) انتروباکتر 2) بروکوتریکس 3) پزودوموناس 4) موراکسیلا

گزینه 3 درست است لعابی که در سطح گوشت بوجود می اید در اثر رشد عده ای از باکتریهای هوازی که عامل فساد گوشت هستند ایجاد میشود تعدادی از این باکتریها عبارتند از اکروموباکتر پزودوموناس استروپتوکوک پروتئوس لاکتوباسیلوس و میکروکوک این باکتریها بصورت کلنی های رشد یافته و در نهایت به یکدیگر متصل میشوند و اتحاد انها سطح لزجی روی گوشت بوجود میاورند صفحه 207 بازرسی عملی گوشت دکتر نیرومند مزوفیلها که شامل بیماریزاها هم میباشند در روی لاشه های سرد شده قادر به رشد نیستند اما سرماگراهایی مانند پزودوموناس و اکروموباکتر به سرعت در چنین شرایطی رشد کرده باعث فساد گوشت میشوند صفحه 343 ازمونهای میکروبی مواد غذایی دکتر گیتی کریم .
 

TaTi

مدیر بخش
جهت سالم سازی لاشه های مبتلا به سیستی سرکوز لاشه ها حداقل چند روز ودر چه دمایی در سردخانه نگهداری میشوند؟

1) 5 روز و حداقل 10- درجه سانتیگراد 2) 10 و -10درجه سانتیگراد
3) 10 و – 18 درجه سانتیگراد 4) 18 و 4- درجه سانتیگراد

گزینه 2 درست است در صورت شدت الودگی و انتشار سیستی سرکها در کلیه قسمتهای لاشه ضبط کلی لاشه ضروری خواهد بود اگر الودگی خفیف یا موضعی باشد لاشه های الوده را باید حداقل مدت 10 روز در سردخانه ای که درجه برودت ان 10- درجه سانتیگراد باشد نگهداری و سپس اجازه مصرف داد صفحه 72 بهداشت گوشت دکتر افشار دکتر نشاط
چنانچه لاشه های الوده به سیستی سرکوز بویس را بمدت 10 روز در 10- درجه سانتیگراد قرار دهند کلیه سیستی سرکها خواهند مرد ولی این عمل ارزش اقتصادی لاشه را کاهش میدهد صفحه 97 کرمشناسی دامپزشکی جلد ذدوم دکتر علی اسلامی .
 

nuter.93

New member
من مامورم و معذور ...بازرسی عملی گوشت ص 245 و ....

اگه رفرنس شما چیز دیگه ای می گه ، بنویسین لطفا ... این تایپیک برای همین ایجاد شده!

تا جايي كه من ميدونم اسيت بيماري متابوليكه كه علايم اصلي كه ديدم اينا بوده: بركشتن برنده به بشت/ بال زدن شديد/ اب اوردكي محوطه شكمي / و اينكه اكثرا تو برنده هاي جاق اتفاق ميوفته! تو مرغداره هاي صنعتي كه معمولا از دان بليت استفاده ميكنن هم بيشتره_ كلا متابوليسم ديكه! بازها هم شده كاركرا تا ميبينن مرغ داره از اسيت تلف ميشه سر ميبرن و مصرفش ميكنن! ميكرو اركانيسم كه باعث بيماري نيست بس دليلي براي ضبط لاشه وجود نداره! لطفا اكه دليل فيزيولوزيك داريد ارايه بديد
 

varia

Well-known member
تا جايي كه من ميدونم اسيت بيماري متابوليكه كه علايم اصلي كه ديدم اينا بوده: بركشتن برنده به بشت/ بال زدن شديد/ اب اوردكي محوطه شكمي / و اينكه اكثرا تو برنده هاي جاق اتفاق ميوفته! تو مرغداره هاي صنعتي كه معمولا از دان بليت استفاده ميكنن هم بيشتره_ كلا متابوليسم ديكه! بازها هم شده كاركرا تا ميبينن مرغ داره از اسيت تلف ميشه سر ميبرن و مصرفش ميكنن! ميكرو اركانيسم كه باعث بيماري نيست بس دليلي براي ضبط لاشه وجود نداره! لطفا اكه دليل فيزيولوزيك داريد ارايه بديد

آسیت از بیماری های غیرعفونی و متابولیکی طیور است که به علت ضعف و اختلال در سیستم گردش خون و ریه ها ایجاد میشه واز عوامل ایجاد کننده اون میشه به تهویه نامناسب،دمای پایین،ارتفاع محل(هیپوکسی)،تغذیه ناسالم(کمبود EوSe) اشاره کرد. لاشه مبتلا به آسیت ضبط کلی میشه.

برای اطمینان از ضبط لاشه ها به لینک زیر که از سایت خبری تحلیلی حکیم مهر(مخصوص اخبار دامپزشکی)مراجعه کنید:
http://www.hakimemehr.ir/news/show_detail.asp?id=10082
 

Samaneh1366

New member
سلام
من رشته لیسانسم صنایع غذایی بوده میخواهم واسه ارشد رشته فیزیولوژی دامپزشکی شرکت کنم
درمورد رفرنس هاش و کنکورش ازتون کمک میخواستم
کلا چه جور رشته ایه؟
ممنون
 

Hamidvet

New member
سلام
من رشته لیسانسم صنایع غذایی بوده میخواهم واسه ارشد رشته فیزیولوژی دامپزشکی شرکت کنم
درمورد رفرنس هاش و کنکورش ازتون کمک میخواستم
کلا چه جور رشته ایه؟
ممنون

سلام خوش اومدین! :ad54ad:
حالا چرا دامپزشکی؟ به چه علت سمت فیزیولوژی پزشکی نرفتی؟
 

varia

Well-known member
سلام
من رشته لیسانسم صنایع غذایی بوده میخواهم واسه ارشد رشته فیزیولوژی دامپزشکی شرکت کنم
درمورد رفرنس هاش و کنکورش ازتون کمک میخواستم
کلا چه جور رشته ایه؟
ممنون

درکل فیزیولوژی دام و انسان شباهتهای زیادی دارند ولی از لحاظ رسالت در دامپزشکی فیزیولوژی تولید مثل و گوارش اهمیت بیشتری داره چون هدف از دامپزشکی بالابردن درآمد هست و اقتصاد اهمیت داره تا سلامتی. من تو تایپیک فیزیولوژی پزشکی هم در مورد
جذابیتهای علم فیزیو توضیح دادم و فیزیولوژی دامپزشکی هم از این لحاظ متفاوت نیست.
در مورد رفرنسهاشم مهمترین فیزیولوژی تدریسی توی دانشکده های دامپزشکی فیزیولوژی کانینگهام هست که میتونید از اینجا دانلودش کنید::
http://dampezeshk87.blogfa.com/post-408.aspx
فیزیولوژی گایتون هم برای مباحث اولیه سلول،عضله،عصب تدریس میشه و با کانینگهام مشترکه.
برای آناتومی هم بهتره اول یه سر به این لینک
http://dampezeshk87.blogfa.com/cat-3.aspx بزنید بعد کتابی هست باه اسم آناتومی حیوانات اهلی(مخصوص آزمون کارشناسی ارشد) همراه با تستهای سالهای گذشته .
بیوشیمی هم که کلا با پزشکی مشترکه بجز قسمتی از بیوشیمی نشخوار.
 

davoudi

New member
با سلام خدمت دوستان
پاسخ سوالات میکروب
1- گزینه 4
گزینه 3 در صورتی که گفته بود اتوکلاو در دمای 121 صحیح بود. روش دیگر هم استفاده از هیدروکسید سدیم و بعد اتوکلاو هستش
2-گزینه3
تنوع پادگنی در گرم منفی ها بیشتر هست به خاطر وجود lps انواع سروتیپ ها رو داریم
3-گزینه1
4- به نظرم 1
5- به نظرم گزینه1
6- گزینه 4: قندها به حرارت حساس اند.
7-گزینه1
8- گزینه 3
9-گزینه1
10-گزینه1
11-گزینه4
12-گزینه2: زنده ضعیف شده
 

vet lab sciences

New member
(میکروب شناسی دامپزشکی ، کنکور کارشناسی 91)

1-توصیه ی سازمان بهداشت جهانی جهت از بین بردن پریون ها کدام است؟
1) استفاده از اشعه ی گاما
2) استفاده از هیدروکسید سدیم
3) اتوکلاو به تنهایی در دمای 120 درجه ی سانتی گراد
4) استفاده ی توأم هیدروکسید سدیم و اتوکلاو در دمای 134 درجه ی سانتی گراد

2-همه ی عبارات زیر تفاوت بین باکتری گرم مثبت و گرم منفی را بیان می دارند بجز :
1) ضخامت دیواره ی سلولی باکتری گرم مثبت بیشتر از باکتری گرم منفی است.
2) به طور کلی میزان لیپید باکتری گرم منفی بیشتر از باکتری گرم مثبت است.
3) تنوع پادگنی در باکتری گرم مثبت بیشتر از باکتری گرم منفی است.
4) باکتری گرم مثبت حساسیت بیشتری به پنی سیلین ها دارند.
خودم میگم 3 ، شما؟

3-آنزیم ترنس کریپتاز معکوس مورد استفاده در چرخه ی تکثیر بعضی از ویروس ها کدام است؟
1) dna پلی مراز وابسته به rna
2) rna پلی مراز وابسته به rna
3) rna پلی مراز وابسته به dna
4) dna پلی مراز وابسته به dna

4-وجود کدام یک از عناصر زیر در ساخت تیامین مورد نیاز باکتری ضروری است؟
1) فسفر 2) کلسیم 3) گوگرد 4) منیزیم

5-کدام ترکیب زیر در سترون سازی بدون نیاز به حرارت استفاده می شود؟
1) ازن 2) اتیلن اکساید 3) فرمالین 4) بنزیل پراکساید

6-جهت استریل کردن محلول گلوکز کدام روش مناسب تر است؟
1) استفاده از آون 2) اتوکلاو کردن 3) پاستوریزاسیون 4) فیلتراسیون نمودن

7-کدام گزینه در خصوص محیط های کشت میکروبی صحیح است؟
1) محیط لوونشتاین-جانسن برای جداسازی مایکوباکتریوم ها استفاده می شود.
2) تیوگلیکولات برای رشد باکتری های بی هوازی استفاده می شود.
3) محیط مک کانکی از رشد باکتری های گرم منفی جلوگیری می کند.
4) محیط سابروز اختصاصی برای کشت باکتری های گرم مثبت می باشد.
خودم بین 1 و 2 شک دارم شما؟

8-کدام ماده در رنگ آمیزی گرم استفاده نمی شود؟
1) لوگول 2) الکل 3) فوشین ذیل 4) کریستال ویوله
خودم میگم 3 ، شما؟

9-atp در کدام بخش از باکتری ساخته می شود؟
1) غشاء سیتوپلاسمی 2) دیواره ی سلولی 3) کلروپلاست 4) میتوکندری
بین 1 و 2 شک دارم ، شما؟

10-بروز سقط جنین در نشخوارکنندگان به وسیله ی کدام یک از باکتری های زیر ایجاد نمی شود؟
1) اشریشیا کلای 2) بروسلا آبورتوس 3) لیستریا مونوسایتوژنز 4) لپتوسپیرا پومونا
خودم فکر می کنم 1 باشه، شما؟

11-مهمترین راه انتقال باکتری سل در پرندگان کدام است؟
1) تنفسی 2) جلدی 3) تناسلی 4) گوارشی
فکر می کنم 4 ، شما؟

12-واکسن مورد استفاده برای پیشگیری از شاربن دامی در ایران جزء کدام دسته از واکسن هاست؟
1) کشته 2) زنده 3) توکسوئید 4) نوترکیب

با سلام خدمت دوستان
پاسخ سوالات میکروب
1- گزینه 4
گزینه 3 در صورتی که گفته بود اتوکلاو در دمای 121 صحیح بود. روش دیگر هم استفاده از هیدروکسید سدیم و بعد اتوکلاو هستش
2-گزینه3
تنوع پادگنی در گرم منفی ها بیشتر هست به خاطر وجود lps انواع سروتیپ ها رو داریم
3-گزینه1
4- به نظرم 1
5- به نظرم گزینه1
6- گزینه 4: قندها به حرارت حساس اند.
7-گزینه1
8- گزینه 3
9-گزینه1
10-گزینه1
11-گزینه4
12-گزینه2: زنده ضعیف شده

با تشکر از دکتر داوودی عزیز که به سوالات میکروبیولوژی پاسخ دادن.
البته در بیشتر گزینه ها موید نظر دکتر حمید و در بعضی ، مکمل نظر ایشون بود.
 

nuter.93

New member
گلچین جان ممنون بابپ راھنمایی خوبت. من میدونم اسیت چیھ و علت ایجادش چیھ ولی دلیل ضبط لاشھ رو نمیدونم. مصرف پرندہ مبتلا بھ اسیت چھ مشکلی دارہ ؟
 

varia

Well-known member
گلچین جان ممنون بابپ راھنمایی خوبت. من میدونم اسیت چیھ و علت ایجادش چیھ ولی دلیل ضبط لاشھ رو نمیدونم. مصرف پرندہ مبتلا بھ اسیت چھ مشکلی دارہ ؟

منم هم دقیقا دلیل ضبط لاشه رو نمیدونم ولی احتمال میدم با دونستن اتیولوژی و پاتولوژی اون تا حدودی متوجه دلیل ضبط شد. اونچه الان به ذهن من میاد وجود آنتی اکسیدانهای زیاد در لاشه،ضعف ایمنی وافزایش آلودگی های عفونی،کاهش ارزش غذایی لاشه در کنار اتیولوژی بیماری هستش.
 

vet lab sciences

New member
(میکروب شناسی دامپزشکی ، کنکور کارشناسی 89)

1-کدام گروه از باکتری ها ، انرژی را به طور مطلق از چه راهی به دست می آورند؟
1) باکتری های بی هوازی اجباری و بی هوازی اختیاری
2) باکتری های بی هوازی اجباری و بی هوازی اجباری
3) باکتری های بی هوازی اجباری و بی هوازی مقاوم در برابر هوا
4) باکتری های بی هوازی مقاوم در برابر هوا و باکتری های میکروآئروفیلی

2-کدام یک از حلقه (ring) های زیر در تاژک باکتری گرم مثبت وجود ندارد؟
1) L , P
2) L , S
3) P , M
4) M , S

3-به تقسیم کوکسی ها در سه صفحه و تولید گروه هشت تایی چه می گویند؟
1) استافیلوکوکوس 2) تتراد 3) دیپلوکوکوس 4) سارسینا

4-کشت اکسنیک (Axenic culture) کشتی است که :
1) واجد دو میکروارگانیسم خالص شده است. 2) واجد دو میکروارگانیسم هم خانواده است.
3) واجد بیش از یک نوع میکروارگانیسم است. 3) تنها دارای یک نوع میکروارگانیسم است.

5-سوبسترای مورد نیاز آنزیم در تست اندل کدام ماده است؟
1) اسید آمینه ی لایزین 2) اسید آمینه ی تریپتوفان 3) قند لاکتوز 4) اسید آمینه ی متیونین

6-پلئومورفیسم در کدام یک از باکتری های ذیل مشاهده می شود؟
1) استرپتوکوک پنومونیه 2) استافیلوکوک اورئوس 3) باسیلوس آنتراسیس 4) هموفیلوس آنفلوآنزا

7-کدام یک سریع الرشدتر است؟
1) مایکوباکتریوم مارینوم (M.marinum)
2) مایکوباکتریوم چلونی (M.chelonei)
3) مایکوباکتریوم کانزاسی (M.kansasii)
4) مایکوباکتریوم ایویوم اینتراسلولار (M.avium intracellular)

8-پرین ها (Porins) ........
1) پروتئین های غشاء سیتوپلاسمی باکتری های گرم منفی هستند.
2) پروتئین های اصلی در دیواره ی سلولی باکتری های گرم مثبت هستند.
3) پروتئین های اصلی غشاء سیتوپلاسمی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت هستند.
4) پروتئین های اصلی پرده ی بیرونی جدار سلولی باکتری های گرم منفی هستند.

9-کدام یک از بیوتیپ های پاستورلا مولتوسیدا عامل سپتی سمی هموراژیک می باشد؟
1) بیوتیپ 1 کارتر (Carter)
2) بیوتیپ 2 کارتر (Carter)
3) بیوتیپ 3 کارتر (Carter)
4) بیوتیپ 4 کارتر (Carter)

10-پرگنه (کلنی) کدام یک از باکتری های زیر در مقابل نور ظاهر شیشه شکسته (cut glass) دارد؟
1) باسیلوس سوبتیلیس 2) باسیلوس سرئوس 3) باسیلوس آنتراسیس 4) کلومتریدیوم تتانی
 
آخرین ویرایش:
بالا