سوالات علمی از مباحث مختلف دامپزشکی (Microbiology,Physiology,Anatomy,Hygiene and etc)

varia

Well-known member
بازرسی مخاط شیردان جهت تشخیص دو نوع بیماری ذیل میتواند رهنمون دهنده باشد .
1) تب برفکی و تیلریوز 2) آبله و زردی تیلریایی
3) سالمونلوز و پیروپلاسموز 4) ضایعات انگلی و سارکوسپوریدیوز
گزینه 2 درست است ضایعات آبله علاوه بر پوست در مخاط دهان بینی حلق و حنجره دیده میشوندتورم پرخونی و خونریزی در مخاط شیردان و روده نیز از ضایعات مهم نعشی بشمار میروند . صفحه 34 کاربرد بهداشت و بازرسی گوشت در کشتارگاه دکتر رکنی در بیماری ابله مخاط شیردان و روده تورم پرخونی و خونریزی نشان میدهد صفحه 157 بهداشت گوشت دکتر نشاط دکتر افشار و تیلریوز ایجاد زخمهای آتشفشانی در مخاط شکمبه و تاحدودی شیردان(مرحله حادش) .

....................................................................
 
آخرین ویرایش:

TaTi

مدیر بخش
بیشترین میزان خونگیری ناقص معمولاً در پی کدامیک از حالات زیر دیده می‏شود.
خستگی و استرس دامها به هنگام ترابری
هیجانات شدید روانی در 24 ساعت قبل از کشتار
کشتار دام مبتلا به پریکاردیت و اندوکاردیت حاد
کشتار دام مبتلا به بیماری‏های مزمن ریوی
گزینه 3 درست است. صفحه 220 بازرسی گوشت دکتر نشاط، صفحه 233 کتاب meat hygiene. Thornton’s

- - - Updated - - -

- کدام عبارت پیرامون لاشه‏ای با رطوبت بالا صادق است؟

آزمایش‏های کمکی را می‏بایست 24 ساعت پس از کشتار انجام داد.
آزمایش‏های کمکی را می‏بایست به هنگام بازرسی لاشه انجام داد.
در لاشه‏ای با رطوبت بالا عضلات دچار تغییر رنگ مایل به صورتی می‏شوند.
لاشه‏ای با رطوبت نسبتاً بالا نیاز به آزمایش کمکی نداشته و محکوم به ضبط کلی است.

گزینه 1 درست است. در صورتیکه لاشه دارای ظاهری مرطوب باشد آن را مدت 12 تا 24 ساعت نگهداری می‏نمایند و سپس اگر ظاهر لاشه خشک و طبیعی گردید اجازه مصرف مشروط می‏دهند. صفحه 171 بهداشت گوشت دکتر نشاط.

- - - Updated - - -

کانون‏های خونریزی بر روی اندوکارد و کلیه‏ها، پرخونی در مخاط‏ نای وتایژه‏ها از جمله علایم کدام بیماری در لاشه است؟
1) سالمونلوز 2) شبه سل گوسفندی 3) توکسوپلاسموز 4) پاستورلوز
گزینه 4 درست است. مهمترین ضایعات نعشی پاستورلوز در روی احشاء مشاهده می‏گردد وجود کانون‏های خونریزی در روی اندام‏های مختلف بخصوص روی پرده جنب و اندوکارد و کلیه تقریباً همیشه ثابت می‏باشد. در شکل ریوی مخاط نای و نایچه‏ها و بافت ریه‏ها پر خونی نشان می‏دهند. صفحه 143 بهداشت گوشت دکتر نشاط.
 

TaTi

مدیر بخش
ضایعات سلی را باید با کدام دسته از بیماری‏ها تفریق و متمایز نمود؟

لنفادنیت کازئوز، توکسوپلاسموز، ضایعات انگلی و آبسه
یون، بروسلوز، سالمونلوز، پاستورلوز
یون، لنفادنیت کازئوز، اکتینو باسیلوز، بروسلوز
یون، لنفادنیت کازئوز، اکتینومایکوز، بروسلوز

گزینه 3 درست است. از نظر تشخیص تفریقی عوارض نعشی بیماری‏های شبه سل گاوی، اکتینوباسیلوز – شبه سل گوسفندی و بروسلوز را باید از ضایعات سلی تفکیک نمود در بیماری یون دژپیه‏های پرده مزانتر به هیچ وجه ضایعات پنیری و آهکی نشان نخواهد داد. در بیماری اکتینوباسیلوز در سایر قسمت‏های لاشه عارضه‏ای مشاهده نمی‏گردد. ضایعات بیماری شبه سل گوسفندی حاوی چرک زرد سبز رنگ می‏باشد. صفحه 25 بهداشت گوشت، بیماری‏ها و آلودگی‏های داخلی دکتر نشاط – دکتر افشار
 

TaTi

مدیر بخش
در تشخیص تفریقی میان زردی‏های فیزیولوژیک و پاتولوژیک به روش Lerche اگر هر دو نوع زردی در لاشه موجود باشد به ترتیب رنگ ستون فوقانی و تحتانی لوله آزمایش کدام است؟

1) زرد، سبز 2) زرد، بی‏رنگ 3) سبز، زرد 4) بی‏رنگ، سبز

گزینه1درست است. اگردرلاشه‏ای هردونوع زردی وجود داشته باشد طبقه فوقانی لوله زردرنگ وطبقه تحتانی آن زرد سبزرنگ‏می‏گردد.
 

TaTi

مدیر بخش
ضایعات هیداتیدوز در بازرسی پس از کشتار معمولاً در کدام اندامها دیده می‏شود؟

1) کبد، کلیه‏ها 2) کبد، شش 3) کلیه‏ها، شش 4) محوطه شکمی، شش

گزینه 2 درست است. در بازرسی گوشت معمولاً فقط کبد و ریه از نظر کیست هیدانید بازرسی می‏گردند. صفحه 113 بهداشت گوشت دکتر نشاط کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس میزبان آن سگ، مرحله نوزادی کیست هیداتیک. میزبان واسط تمام حیوانات اهلی و انسان، محل استقرار لارو انگل در بیشتر قسمت‏های بدن مخصوصاً ریه و کبد می‏باشد. صفحه 165 بازرسی عملی گوشت دکتر خسرو .
 

TaTi

مدیر بخش
در گوساله‏ها یا گاوهای جوان ضایعات سلی بطور نسبی در کدامیک از موارد زیر بیشتر دیده می‏شود؟

1) استخوان‏ها 2) کبد 3) طحال 4) کلیه

گزینه 3 درست است. در گاوهای مسن و پیر کلیه‏ها بیشتر از طحال ضایعات سلی نشان می‏دهند در حالیکه در گاوهای جوان عکس آن صدق می‏کند. در گوساله بافت عمقی طحال بیشتر از سطح آن آلودگی نشان می‏دهد و اغلب منشاء آن سل مادرزادی است. صفحه 18 بازرسی و بهداشت گوشت دکتر نشاط تهران 1346.
 

TaTi

مدیر بخش
24 ساعت پس از کشتار، ph گوشت گوسفند چقدر است؟

1) 7 تا 2/7 2) 5/5 تا 2/6 3) 4/5 تا 3/6 4) 6 تا 3/6

گزینه 2 درست است. Ph گوشت 24 ساعت پس از کشتار 9/5 می‏باشد. صفحه 29 بازرسی گوشت دکتر نشاط.
 

TaTi

مدیر بخش
در تشخیص بیماری سالمونلوز بر پایه عوارض روی لاشه بازرسی کدام اندام دارای اهمیت ویژه و بیشتری است؟

1) روده‏ها 2) طحال 3) کبد 4) کلیه‏ها

گزینه 1 درست است. مشخص‏ترین ضایعات نعشی که ممکن است در روی لاشه دام‏های مبتلا به سالمونلوز دیده شوند عبارتند از پرخونی و خونریزی و تورم روده، طحال و دژپیه‏های لنفاوی. صفحه 46 بهداشت گوشت دکتر نشاط. در سالمونلوز هنگامیکه روده در دسترس بازرس نباشد کلیه تنها عضوی است که می‏تواند اطلاعات مفیدی به بازرس بدهد در این بیماری رنگ کلیه یکنواخت نبوده و رنگ پریدگی‏هایی در سطح آنها مشاهده می‏گردد. صفحه 144 بازرسی گوشت دکتر نشاط.
 

TaTi

مدیر بخش
سنوروس سربرالیس در کدام قسمت بدن جایگزین می‏گردد؟

1) سیستم عصبی 2) سیستم گردش خون 3) دستگاه گوارش 4) عضلات

گزینه 1 درست است. صفحه 165 بازرسی گوشت . نوزاد کرم تنیامولتی سپس سنوروس سربرالیس است که در مغز، نخاع شوکی و سایر قسمت‏های سیستم مرکزی اعصاب میزبان‏های واسط، از قبیل نشخوارکنندگان ندرتاً گوشتخواران، میمون‏ها و انسان زندگی می‏کند. صفحه 109 کرم شناسی دامپزشکی جلد دوم دکتر علی اسلامی.
 

TaTi

مدیر بخش
قضاوت در بیماری پروزیس طیور چیست؟

1) ضبط کامل 2) ضبط قسمت‏های آلوده 3) ضبط احشاء 4) ضبط دل و جگر

گزینه 2 درست است. معمولاً پس از برداشتن قسمت‏های آلوده به بقیه لاشه اجازه مصرف داده می‏شود مگر اینکه لاشه خیلی لاغر باشد که در اینصورت ضبط می‏شود. صفحه 248 بازرسی عملی گوشت .
 

TaTi

مدیر بخش
قضاوت در مورد طیور مبتلا به آسیت چیست؟

1) ضبط احشاء 2) ضبط کبد 3) ضبط کامل 4) ضبط موضعی

گزینه 3 درست است. لاشه‏های مبتلا باید ضبط شوند. صفحه 245 بازرسی عملی گوشت
 

TaTi

مدیر بخش
قضاوت در مورد آسپریلوز طیور چیست؟

1) ضبط قسمت‏های آلوده 2) ضبط کامل 3) ضبط احشاء 4) ضبط قلب و ریه

گزینه 2 درست است. لاشه‏های آلوده ضبط می‏گردند. صفحه 244 بازرسی عملی گوشت و صفحه 395 meat hygiene .
 

TaTi

مدیر بخش
کدامیک از موارد زیر مشخصه گوشت دام نابالغ نیست؟

الیاف گوشت نابالغ براحتی از هم جدا نمی‏شوند.
رشد عضلات حجیم مثل عضلات پشت ساقها ناقص است.
گوشت دام نابالغ خاکستری متمایل به قرمز است.
بافت‏های اطراف کلیه خیزدار و چسبناک، زرد کثیف و خاکستری متمایل به قرمز بوده و با سلول‏های چربی آمیخته شده

گزینه 1 درست است. صفحه 118 بازرسی عملی گوشت و صفحه 215 بازرسی گوشت دکتر نشاط و صفحه 250 meat hygiene .
 

TaTi

مدیر بخش
آنتراکوز چیست؟

1) رنگدانه سیاه در عضلات 2) رنگدانه سیاه در غدد لنفاوی و ریه
3) رنگدانه زرد در ریه 4) رنگدانه زرد در غدد لنفاوی

گزینه 2 درست است. رنگدانه‏های سیاه و یا سیاه متمایل به آبی در غدد لنفاوی، ریه‏ها بخصوص برونشیالها و بافت ریه بواسطه استنشاق ذرات ذغال صفحه 121 بازرسی عملی گوشت و صفحه 265 بازرسی گوشت دکتر نشاط.
Pigmentary changes in the lymph nodes, particularly of the bronchial group, are seen as a result of in halation of particles of coal dust , and this condition known as anthracosis 369 MEAT HYGIENE.
 

TaTi

مدیر بخش
قضاوت در مورد لاشه مبتلا به شاربن چیست؟

1) ضبط احشا 2) ضبط لاشه 3) ضبط لاشه و تمامی اجزاء دام 4) فقط ضبط طحال و کبد

گزینه 3 درست است. لاشه و ارگان‏های مربوطه ضبط و سوزانده می‏شوند. صفحه 145 بازرسی عملی گوشت . لاشه‏های آلوده با کلیه ضمایم آنها باید بدقت منهدم گردند. صفحه 41 بهداشت گوشت دکتر نشاط.
The meat from anthrax – infected animals is dangerous to man. The carcase, including blood, hide, fat and all internal organs, must be destroyed 258 MEAT HYGIENE.
 

TaTi

مدیر بخش
علامت اصلی خفگی دام در دستگاه گردش خون عبارتست از:

قلب راست پر از لخته خون است و قلب چپ خالی است.
قلب چپ پر از لخته خون است و برعکس قلب راست خالی است.
هر دو بطن خالی و دهلیز‏ها پر خون است.
هر دو بطن و دهلیزها پر از لخته خون است.

گزینه 1 درست است. قسمت راست قلب پر از لخته خون بوده و قسمت چپ آن خالی است گوشت تیره رنگ و بدشکل است. صفحه 117 بازرسی عملی گوشت .

- - - Updated - - -

علامت اصلی خفگی دام در دستگاه گردش خون عبارتست از:

قلب راست پر از لخته خون است و قلب چپ خالی است.
قلب چپ پر از لخته خون است و برعکس قلب راست خالی است.
هر دو بطن خالی و دهلیز‏ها پر خون است.
هر دو بطن و دهلیزها پر از لخته خون است.

گزینه 1 درست است. قسمت راست قلب پر از لخته خون بوده و قسمت چپ آن خالی است گوشت تیره رنگ و بدشکل است. صفحه 117 بازرسی عملی گوشت .
 

TaTi

مدیر بخش
بوی استشمام شده از لاشه مبتلا به شاربن علامتی چیست و قضاوت آن چه می‏باشد؟

1) بوی استن و ضبط کامل 2) بوی پنیر ترشیده و ضبط کامل
3) بوی استن و ضبط موضعی دام 4) بوی پنیر ترشیده و ضبط موضعی اندام

گزینه 2 درست است. عضله در منطقه مرکزی خشک و بعلت وجود گاز اسفنجی شکل است. بوی شبیه به بوی کره یا پنیر ترشیده از آن استشمام می‏شود. لاشه و آلایش در قضاوت ضبط و معدوم می‏گردر. صفحه 146 بازرسی عملی گوشت و صفحه 129 بهداشت گوشت دکتر نشاط
 

TaTi

مدیر بخش
جمود نعشی معمولاً حدود ……………. ساعت پس از مرگ ظاهر شده و بتدریج ……………. ساعت بعد از مرگ از بین می‏رود؟

1) 10 ، 24 2) 18 ، 48 3) 2 ، 12 4) 4 ، 10

گزینه 1 درست است. جمود نعشی در رابطه با تجزیه atp و عدم جایگزینی مجدد آن به علت کمبود اکسیژن است. جمود نعشی معمولاً حدود 10 ساعت پس از مرگ ظاهر شده و بتدریج 24 ساعت بعد از بین می‏رود. صفحه 99 بازرسی عملی گوشت . جمود نعشی از 4 تا 8 ساعت پس از کشتار شروع و 20 تا 24 ساعت بعد از کشتار میزان آن به حداکثر می‏رسد و سپس بتدریج کاهش می‏یابد. صفحه 25 بازرسی گوشت دکتر نشاط – دکتر افشار
 

TaTi

مدیر بخش
قضاوت در مورد لاشه مبتلا به بیماری یون چیست؟

1) ضبط کامل 2) قضاوت بستگی به درجه لاغری، ادم و قوام لاشه دارد
3) لاشه لاغر بوده ولی ضبط نمی‏گردد 4) ضبط احشاء

گزینه 2 درست است. قضاوت بستگی به درجه لاغری و ادم و قوام لاشه دارد اما بهتر است قبل از قضاوت لاشه برای مدت 24-12 ساعت باقی بماند. صفحه 149 بازرسی عملی گوشت و صفحه 147 بهداشت گوشت دکتر نشاط
 
بالا