!!!Sleep Disordes

maxin

Well-known member
بیماری هایی که در خواب سراغتان می آید مشکلات خواب ( Sleep Disordes) در افراد را می توان به دو گروه کلی تقسیم نمود که عبارتند از : بروز اختلال در طول خواب و مشکلاتی نظیر نارکوپسی که تحت عنوان بیماری های اولیه خواب مورد بررسی قرار می گیرند .
بیماری های اولیه ی خواب:
بیماری نارکولپسی
یکی از شایعترین بیماریهای خواب در افراد بین 15 تا 35 سال به شمار می رود. در این بیماری فرد در طول فعالیت روزانه با وجود آنکه دچار کم خوابی نبوده باز تمایل شدیدی به خواب پیدا می کند٬ پلک سنگین٬ عضلات شل شده و به خواب می رود به گونه ای که با کوچکترین تحریک از خواب بیدار خواهد شد و معمولا این خواب بیش از 15 دقیقه به طول نمی انجامد و فرد با ابتلا به آن تا پایان عمر این وضعیت را ادامه خواهد داد .
این بیماری در مردان بیش از زنان دیده می شود و ممکن است به همراه برخی بیماری ها نظیر آنسفالیت، نیمن- پیک٬ تومورهای بطن سوم و ضربه مغزی بروز نموده و با مشکلاتی نظیر نارسایی قلب و هیستری٬ صرع لب گیجگاهی، مشکلات و عوارض ناشی از مصرف برخی دارو ها یا الکل، حملات TIA و بیماری هیپوتیروییدی اشتباه گرفته شود .
علاوه بر این در برخی موارد بروز بیماری نارکوپسی با حالات خاصی همراه است که در ادامه به آنها می پردازیم :
- حالت کاتاپلکسی (Cataplexy):

در 50 تا 70 درصد موارد بیماران به دنبال یک تحریک روحی یا هیجانات عصبی دچار حالتی به نام کاتاپلکسی خواهند شد که حد اکثر چند دقیقه بطول می انجامد. در این حالت بطور ناگهانی سر به جلو افتاده٬ زانو ها خم و فرد به زمین می افتد اما هوشیاری خود را از دست نمی دهد .

- حالت اتوماتیسم (Automastism):

این حالت معمولا با صرع لب گیجگاهی اشتباه می شود. فرد مبتلا به نارکولپسی طی فعالیت روزانه ٬ علی الخصوص بعد از ظهرها برای چند ثانیه دچار حرکات غیر ارادی و گیجی شده٬ در این حالت دیگر قادر به انجام اعمال پیچیده نخواهد بود و با بازگشت به شرایط عادی چیزی را به خاطر نمی آورد .

- حالت فلج خواب (Sleep paralysis):

این حالت که در بین مردم به عنوان بختک مشهور است و بدون ابتلای فرد به بیماری نارکولپسی نیز ممکن است بروز نماید معمولا به دنبال خستگیهای جسمی و فکری ناشی از فعالیت روزمره در هنگام خوابیدن و یا بیدار شدن احساس شده و در آن با آنکه فرد دارای فعالیت عادی مغزی است نمی تواند حرکت کرده و از جای خود بلند شود .

- بروز توهمات بینایی و شنوایی بسیار واضح با شروع خواب (Hypnagogic hallucinations)

در انتها یاد آور می شویم که در حدود 10 درصد مبتلایان به نارکولپسی، از هرسه حالت فلج خواب٬ کاتاپلکسی و بروز توهمات بینایی و شنوایی رنج می برند.

مشکلات تنفسی و آپنه ی خواب (Sleep Apnea) :

به طور معمول برخی افراد ( بخصوص کودکان و نوجوانان ) در طول خواب با وقفه های تنفسی کوتاه مدت مواجه می شوند اما در مواردی این وقفه های تنفسی بیش از 10 ثانیه و بطور مداوم ایجاد می شوند و به آن بیماری آپنه خواب می گویند که موجب بالا رفتن میزان دی اکسید خون شده٬ در طولانی مدت زمینه ساز مشکلات ریوی و نارسایی های قلبی خواهند بود و لازم است سریعا درمان شود.

از علائم آن می توان به افسردگی روزانه٬ کاهش مهارت٬ سردرد٬ خستگی و چرت زدن روزانه (ممکن است با بیماری نارکولپسی اشتباه شود) اشاره نمود.

عوامل موثر در بروز آپنه خواب:

- علل محیطی:

آکرومگالی، چاقی بیش از حد، سندرم پیک ویکین٬ بزرگی لوزه سوم و لوزه های طرفی، میکسدم و دیستروفی میوتونیک.

- علل مرکزی:

عوامل اولیه ( ایدیوپاتیک)٬ پولیومیلیت بولبر و بروز سکته ساقه مغز.

(Kleine – Levin Syndrome): سندرم کلاین – لوین
 
بالا