Case Report مامایی

negar91

New member
خانمی 20 ساله ،روز پنجم بعد از زایمان با تب 38 درجه و لرز مراجعه میکند...
چ مواردی را برای او در نظر میگیرید؟؟
در معاینه چ میکنید؟؟
آزمایشات درخواستی؟؟

(لطفا همه ی مواردی ک با تب بعد از زایمان همراهه در نظر بگیرید و با دلیل رد کنید!!)
خداییش خودت بگو واسه این کیس اصن تغذیه چه کار میتونه انجام بده :smiliess (2):

negar91

New member
خانمی 20 ساله ،روز پنجم بعد از زایمان با تب 38 درجه و لرز مراجعه میکند...
چ مواردی را برای او در نظر میگیرید؟؟
در معاینه چ میکنید؟؟
آزمایشات درخواستی؟؟

(لطفا همه ی مواردی ک با تب بعد از زایمان همراهه در نظر بگیرید و با دلیل رد کنید!!)
شاید مبتلا به متریت یا ماسیت شده باشه ( همینو فقط بلدم ببخشید دیگه )

atefe

New member
خب.....
تو شرح حال : محل زایمان(بیمارستان-تسهیلات- منزل و....)؟ نوع زایمان(nvd,c/s)؟ اپیزیوتومی داشته یانه؟ علایم همراه(ترشحات واژینال:رنگ بو میزان- درد برست- درد لگنی-واستفراغ....)
معاینه:cvaتندرنس؟و....؟؟؟؟؟؟!!(نمیدونم دیگه!!):smiliess (12):

کلا با توجه به تب 38 وبالاتر بعد از 24 ساعت بعد زایمان، تب نفاسی مطرحه : علل تب نفاسی احتقان پستان، پیلونفریت، عفونت انسزیون (اپیزیوتومی یا محل سزارین)،عوارض تنفسی ناشی از سزارین... اندومتریت و....
اما برای تشخیص نهایی چه باید کرد شاید cbc,u/a? نمیدونم (ترم 5هستما :smilies-azardl (181 )

leiliyebidel

New member
آفرین عاطفه جون...:applause:
عالی شروع کردی!خیلی تمییییییز در مورد شرح حال سوال پرسیدی!اطلاعاتی ک گفتی رو عمدا تو شرح حال ندادم!!ب 2 دلیل:
اول این ک میخواستم هر علتی ک باعث تب نفاسی میشه رو در نظر بگیرید و بگید ک اگه چ علائمی داشته باشه چی قوی تر مطرحه!
و دوم این ک اگه دقت کرده باشی تو 2 تا کیس اول شرح حال کاملی از وضعیت بیمار دادمو حتی مواردی ک تو معاینه مشاهده شده بود هم گفتم!این باعث شد ک اون کیسا خیلی راحت باشن و چیزی ک فقط لازم بود انتخاب درمان مناسب برای اونا بود!ولی نباید یادمون بره وظیفه ی مهمتر ما تشخیص مشکل مراجعه کنندمونه!90% درمان تشخیص درسته و اگه با اطمینان بدونیم ک مشکل بیمارمون چیه دیگه درمانش کاری نداره ک!ب خاطر همین از کیس سوم اطلاعات کاملو تو شرح حال ندادم تا احتمالاتو با هم بررسی کنیم!فک کنم اینجوری مفید تر باشه..
با این حال واقعا جای تشویق داری،من ترم 5 بودم فقط پیچوندن استادا رو خییلی خوب بلد بودم!خدایی از این چیزا بارم نبود!!!:whistle: ولی تو با توجه ب ترمت خیلی خوب وضعیتشو بررسی کردی و خیلی جالب احتمالاتو گفتی؛واقعا حظ کردم!
ولییییی نچ!!کمه! :smiliess (7): بازم هس....دقیق تر باید بگی و این ک اون چیزایی ک تو شرح حال خواستی هرکدوم نشون دهنده ی چ مشکل خاصیه؟؟؟!!!
حالا دیگه بیشتر ازت انتظار میره..
موفق باشی:28:

leiliyebidel

New member
عجبا!!هیشکی نیستا!!! :65d6a5d6s:

کیس تب نفاسی
کلا در تب نفاسی ب ماستیت،تب شیر،آندومتریت،عفونت ادراری،عفونت زخم،ترومبوفلبیت و پنومونی شک میکنیم!
ماستیت نمیتونه باشه چون علائم اولیه ی اون لرز و تکانه های شدیده و بعد از اون تب و تاکی کاردی،احتقان و قرمزی داریم و معمولا ماستیت 3 تا 4 هفته بعد از زایمان بروز میکنه...
پنومونی هم نمیتونه باشه چون تو 24 ساعت اول بعد زایمان اتفاق می افته و بیمار علائم تنفسی داره.
برای رد عفونت ادراری U/A و U/C میدیم اگر داشت درمان UTI...
برای رد پیلو نفریت cva تندرنس میکنیم،اگر مثبت بود درمان...
برای رد اندومتریت از نظر تندرنس رحمی و لکوره چک میکنیم..
اگر اپی زیاتومی شده باشه ب عفونت زخم شک میکنیم،و برای رد عفونت زخم محل بخیه ها و اپی را چک میکنیم؛در صورت باز شدن بخیه ها و عفونت زخم ترمیم و درمان...
برای رد ترومبوفلبیت از نظر درد و تورم و قرمزی چک میکنیم و برای تائید تشخیص باید CT و MRI انجام شه پس اگر علائم رو داشت و شک کردیم ارجاع میدیم!
ممکنه تب شیر باشه!چون تب و لرز در اثر احتقان برست در اثر پری آن در روزهای اول ایجاد میشه و با شیردهی ب مرور برطرف میشه...

(همه ی اینا درحالتیه ک هیچ اطلاعاتی از بیمارمون نداریم!تو ویزیت حضوری و گرفتن شرح حال با چن تا سوال کوچولو ک عاطفه جون بش اشاره کرد کار خیلی ساده تر از این حرفا میشه..)

leiliyebidel

New member
خداییش خودت بگو واسه این کیس اصن تغذیه چه کار میتونه انجام بده :smiliess (2):

این دیگه هنر توئه دوس جون... ;)
ی کوچولو وا3 این خانومی ک تب و لرز داره توصیه های تغذیه ای میکنی؟
مثلا اگه ماستیت داشته باشه چ غذاهایی بخوره بهتره!کلا از نظر تغذیه ای چیکار کنه ک شیردهیش ب طور موفق ادامه داشته باشه؟
یا مثلا اگه تبش ب خاطر عفونت اپی زیاتومیه چ نوع تغذیه ای واسش توصیه میکنیم...
کلا تو دوران پست پارتوم ی خانوم ک مطمئنا خیلی اسیب پذیره و خون زیادی هم از دست داده چ چیزایی رو وا3 تغذیه اش رعایت کنه بهتره؟

خعلـــــــــــــــی مرســـــــــــی...:riz304:

آخرین ویرایش:

leiliyebidel

New member
خانمی 23 ساله، گراوید 1 ، در سونوی 17 هفته کیست دو طرفه با سایز 5 میلی تو قسمت سر جنین مشاهده شده...در غربالگری 3 ماهه ی اول ریسک سندرم داون 1 در 357 گزارش شده...!میزان بتا نیز بیشتر از حد طبیعی برای ga ست!یافته ی غیر طبیعیه دیگه ای وجود نداره...
اقدامات تشخیصی؟
احتمالات موجود؟
اقدامات درمانی؟

mw.ashel

New member
خانمی 23 ساله، گراوید 1 ، در سونوی 17 هفته کیست دو طرفه با سایز 5 میلی تو قسمت سر جنین مشاهده شده...در غربالگری 3 ماهه ی اول ریسک سندرم داون 1 در 357 گزارش شده...!میزان بتا نیز بیشتر از حد طبیعی برای ga ست!یافته ی غیر طبیعیه دیگه ای وجود نداره...
اقدامات تشخیصی؟
احتمالات موجود؟
اقدامات درمانی؟

اقدامات تشخیصی؟چون بیشتر از 14 هفته گذشته برای این خانم فکر کنم نمیتونیم آمنوسنتز انجام بدیم.

احتمالات موجود؟اختلال در جذب و دفع مايع نخاعي را مطرح مي‎كنه و اگر در داخل آن اكوفري هم باشه و وانتريكول جانبي من بزرگ باشه نشان دهنده هيدروسفالي ، مننگوسل و عفونتهاي توكسوپلاسموز هست .

اقدامات درمانی؟ارجاع به مشاوره ژنتیک

leiliyebidel

New member
اقدامات تشخیصی؟چون بیشتر از 14 هفته گذشته برای این خانم فکر کنم نمیتونیم آمنوسنتز انجام بدیم.
احتمالات موجود؟اختلال در جذب و دفع مايع نخاعي را مطرح مي‎كنه و اگر در داخل آن اكوفري هم باشه و وانتريكول جانبي من بزرگ باشه نشان دهنده هيدروسفالي ، مننگوسل و عفونتهاي توكسوپلاسموز هست .
اقدامات درمانی؟ارجاع به مشاوره ژنتیک

در مورد آمنیوسنتز خیلی عالی بود...ولی تو واقعیت اتفاق دیگه ای میفته! :|
چرا تو احتمالات،سندرما رو اصن در نظر نگرفتی دوسم؟
ی نکته ای ک خیلی باید بش اهمیت داد مقدار بتا و ریسک سندرم داون ئه! ریسک سندرم داون حتما باید 1 در ی عدد 4 رقمی باشه...
اگه 3 رقمی باشه بررسیای بیشتر از نظر بقیه ی علائم یا تهیه ی کاریوتیپ انجام میشه...
در مورد ونتریکول جانبیه بزرگ،ب جز همون کیست ساده مورد غیر طبیعیه دیگه ای مشاهده نشده!ولی احتمالاتی ک همراه باهاش در نظر گرفتی واقعا عالیه....باریک :applause:
در مورد توکسوپلاسموز،مادر کاملا سالمه...

nt هم حداقل کاریه ک واسش توصیه میکنیم...نه؟

حالا با توجه ب این توضیحات پاسختو کامل تر میکنی؟

royaaaaa

New member
دخترخانمی23ساله بخاطر پرمویی زیربغل و پوبیس به پزشک مراجعه کرده وآزمایشات (testostron(0.2ng ...سطح نرمالش0.084تا0.48
وDHEA اش143....کهسطح نرمالش148تا407....است حالا علت پرموییش چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟

obstetrician88

New member
دخترخانمی23ساله بخاطر پرمویی زیربغل و پوبیس به پزشک مراجعه کرده وآزمایشات (testostron(0.2ng ...سطح نرمالش0.084تا0.48

ممکنه کیست تخمدان داشته باشه که از دلایل هیرسوتیسم میتونه باشه....یا شایدم تنبلی تخمدان......البته شایدم اشتباه کنم.....بیشتر تحقیق میکنم بهتون خبر میدم
یه جواب از تست آندروژن داشته باشه بد نیست

- - - Updated - - -

ممکنه کیست تخمدان داشته باشه که از دلایل هیرسوتیسم میتونه باشه....یا شایدم تنبلی تخمدان......البته شایدم اشتباه کنم.....بیشتر تحقیق میکنم بهتون خبر میدم

- - - Updated - - -

mw.ashel

New member

در مورد آمنیوسنتز خیلی عالی بود...ولی تو واقعیت اتفاق دیگه ای میفته! :|
چرا تو احتمالات،سندرما رو اصن در نظر نگرفتی دوسم؟
ی نکته ای ک خیلی باید بش اهمیت داد مقدار بتا و ریسک سندرم داون ئه! ریسک سندرم داون حتما باید 1 در ی عدد 4 رقمی باشه...
اگه 3 رقمی باشه بررسیای بیشتر از نظر بقیه ی علائم یا تهیه ی کاریوتیپ انجام میشه...
در مورد ونتریکول جانبیه بزرگ،ب جز همون کیست ساده مورد غیر طبیعیه دیگه ای مشاهده نشده!ولی احتمالاتی ک همراه باهاش در نظر گرفتی واقعا عالیه....باریک :applause:
در مورد توکسوپلاسموز،مادر کاملا سالمه...

nt هم حداقل کاریه ک واسش توصیه میکنیم...نه؟

حالا با توجه ب این توضیحات پاسختو کامل تر میکنی؟

برای این خانم اگه بخوایم تجربی کار کنیم و تا جایی که من دیدم آمنیوسنتز انجام میدیم و بقیه سندروم ها رو در نظر نگرفتم چون دور از تصورم برای ریزفکتور بودن اینا دیدم و nt هم انجام میدیم.در مورد مقدار بتا هم شما مقدارشو بیان نکردی و فقط گفته بودید بیش از مقدار طبیعیه (؟؟؟)

mw.ashel

New member

به نظرم میتونه همون pco باشه ولی نیاز به بررسی بیشتر در زمینه آزمایشات آندروژنی داره ووزن و قدشم میتونی بگی؟؟؟

nazaninmahdavi

New member
دوستای من سلام
نمیخوام کیس مطرح کنم ؛ فقط یه سئوال :
اگر بخوایم مقایسه‌ کنیم : لوونورژستول (پروژسترون ال دی) و دروسپیرنون(پروژسترون یاسمین) کدومشون در حفظ آندومتر موثرترند؟
نمیخوام در جنبه های دیگه مقایسه بشن ، فقط همین یه جنبه...
به عبارتی دیگر می دونیم که استروژن این دو قرص، یک میزانه. اما آیا پروژسترونشون در حفظ آندومتر با هم متفاوت هستند؟ یعنی آیا یکی تاثیر بیشتر و دیگری تاثیر کمتری دارد؟

بالا