ღ تفسیر لام خون محیطی ღ

تصاویر رو تفسیر کنید- هر چی میبینید بنویسین اشکال نداره حالا هر چی باشه- و درآخر با توجه به بقیه پارامترها نظر بدین

اطلاعات سوال در همین حده- چون طرح شده- برای بیمار که نیست برم تو پروندش ببینم چه چیزای دیگم داره

IL-2

Well-known member
تصویر دوم اریتروفاگوسیتوز هست یا من اشتباه تصور میکنم ؟:smiliess (12):

باید aml ام 3 تا 5 باشه ...

آخرین ویرایش:

mohana

Well-known member
سلام
عه
جواب کو پس؟؟؟؟
من نت یافتم اینجا :))) ولی متاسفانه شکلکا نمیاد :)))

mohana

Well-known member
میگمااا..اون تصویر آخری ک واکوئل داره..اون فاگوسیتره..لنفوبلاست نیس

خب حالا جواب رو بگم:
1- صورت سوال داره میگه که بیمار آنمی، ترمبوسیتوپنی و لکوسیتوز داره پس معلومه که یه لوسمی حاد هست. همچنین 26 درصد بلاست هم این رو تایید میکنه.
2- در تصویر شماره 1 : ما یک بلوغ دیسپلاستیک و یه بلاست حاوی میله آئور راد رو میبینیم. رده ها از نوع میلوئیدی هستند چون گرانول در اونها به وضوح دیده میشه
3- تصویر شماره 2: سه عدد مگاکاریوسیت دیسپلاستیک رو مشاهده میکنید که لوب های هسته از هم جدا شده است
4- تصویر شماره 3: یک تمایز گرانولوسیتی رو مشاهده میکنیم(یک طیف رده) و همچنین یک پرومیلوسیت واکئوله رو میبینیم
خب حالا با این توضیحات: گزینه ج که مربوط بهALL-L3 هست رد میشه(فقط تو این لوسمی بلاست ها واکئول ها دار نیستند و در AML هم بلاست واکئول دار بعضی وقتا دیده میشه)

درسته که اسپلنومگالی در AML شایع نیست اما وجود داره حالا شاید با شدت کمتر- چون لکوسیتوز داریم.
در (t(16;16 که اغلب با مرفولوژی M4 همراه با ائوزینوفیلی همراه هست و لوسمی میلومنوسیتیک حاد هست هم اجزای منوسیتی و پیش ساز های آن بیشتر از 20 درصد سلول های هسته دار مغز استخوان رو تشکیل میدهد پس گزینه الف هم رد میشه.
اما نکته اصلی سوال که جواب رو قطعی میکنه اینه که در AML با (t(8;21 ما شاهد تغییرات دیس پلاستیک حداقل در یک رده سلولی هستیم که در این سوال در رده گرانولوسیتی و مگاکاریوسیتی دیده میشه.

توجه: همچنین در (inv(3تعییرات دیس پلاستیک چند رده ای دیده میشه(مخصوصا مگاکاریوستی) که در گزینه ها موجود نیست

پس جواب این سوال گزینه د خواهد بود

البته بازم یخورده سوال آسون بود راحت میشد حدس زد

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: IL-2

mohana

Well-known member
ج ک رد شد اول..جواب "د"میشه..
هورااااااا.(شکلکی ک مشعوفه)
کجا آسون بود...اجر کارمونو پایین نیارین خخخخ..خیلیم سخت بود :))
ممنون از سوال خوبتون..اون نکته تغییرات دیسپلاستیک خیلی قشنگ بود(شکلک.گل. ش .تشکر) :))))

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: IL-2
آره اشتباه تایپ کرده بودم- الان اصلاحش کردم

سوال رو باید سختر طرح کنم ایندفه- این آسون بود

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mohana

IL-2

Well-known member
من که مشتاقم شدیدااا ...

ولی این سوال هم زیاد ساده نبود هااا ...

الان این کیس طبق طبقه بندی fab جز کدوم گروه میشه ؟؟

آره از نظر تصاویر خب سخت بود ولی خب تو کنکور باید زرنگ باشین و رد گزینه کنید اونطوری آسونتر میشه

خب (t(8;21 اغلب با مرفولوژی M2 همراه هست

mohana

Well-known member
خب این تاپیک درحال حاضر فقط سه نفر بازدید کننده داره :) منم ک مث اینترلوکین مشتاقم..اگه شما فرصت دارین خوشحال میشیم بازم سوال طرح کنین

Hobbit

New member
باشه ببینم باز چی میتونم طرح کنم که مفید باشه

با سلام مجدد.شما الان دانشجوی ارشد مشهد هستین؟واسم سوالی پیش اومده.من شنیدم برای مقطع پی اچ دی هماتو ،خصوصا در مصاحبه ی دکترا دانشجوهای مشهدو رد میکنن.ب این دلیل ک اساتید مشهد معمولا پاتولوژیست هستن.این وضعیت صحت داره؟:14:
اگه آره یعنی ما برای ارشد دیگه رو مشهد حساب باز نکنیم؟؟؟لطفا نظرتونو بعنوان یک دانشجوی مشهد بگین.خیلی برام مهمه:dadad4:

سلام به شما

سال گذشته از 22 نفر دعوت به مصاحبه دکتری 7 تا از مشهد بود- نه به اون خاطری که گفتید نیست- ببینید 22 نفر اول آزمون دعوت شدند اما 11 نفر پذیرش نهایی شدند- اون جوری که به من گفتند این بود که بچه های ما رتبشون بالای 10 بود- اونایی که تک رقمی هستند شانسون بیشتره- رتبه های 1 تا 3 هم خیلی شانسشون بیشتره

مدیر گروه ما خودش عضو هیئت ممتحنه و ارزشیابی هماتولوژی و بانک خون کشور هستند-2 تا متخصص پاتولوژی- 1 فلوشیپ فوق تخصصی مولکولار پاتولوژی و سیتوژنتیک و 1 متخصص خون شناسی

آدمای باسوادی هستند و بقیه پاتولوژیستا در مقایسه با اینا اصلا قابل مقایسه نیستند- اینا آپدیتن- ولی خب اذیت میکنند- مدیر گروه ما آدم بسیار با تجربه و با سوادیه چه از نظر علمی و چه از نظر تشخیص

ولی خب اخلاقاشون خیلی خاصه بالاخره پزشک هستند

ولی خب تهران مسلما بهتره چون اساتید به نام همه اونجان و استاد خوب خیلی تاثیر داره- هر چند اساتید ناجور هر دانشگاهی پیدا میشه

از همه مهمتر تلاش خود فرد هست که چقد بخواد دنبال علم و تحقیق و مطلب بره حالا هر کجا باشه-

یکی از استادای دوران کارشناسیم ارشد هماتو اهواز بود و الان داره دکتری هماتولوژی خودشو تموم میکنه- اما آدم بسیار فعال از همه نظر بود- خوب باشی حالا از هر جا باش

شما تلاشتونو برای قبولی در تهران انجام بدید

IL-2

Well-known member
دوستان اگه مایلند من در غیاب آقای هماتولوژی براتون سوال طرح کنم :) :black_eyed:

homai

New member
دوستان اگه مایلند من در غیاب آقای هماتولوژی براتون سوال طرح کنم :) :black_eyed:

بسیار عالی است

یک زحمتی کشیده می شود بعد از مدتی به امید خدا رها می شه

این شده عادت همکاران در ازمایشگاه ها

سلام

عذر خواهی میکنم من ذهنم مشغول کاری هست و واقعا ذهنم ازاد نیست الان