ღ تفسیر لام خون محیطی ღ

خواهر خوب من Dexter 2009 شما جوابتون درسته احتمالا هم همینطوره- ببینید مهم نیست که سریع یه جواب رو بگین و درست دربیاد- مسابقه که نیست- قراره اینجا مشکلات برطرف بشه- منم خودم اوایل که هماتو میخوندم سریع چون داغ بودم و علاقه داشتم سریع جواب نهایی رو هول هولی میدادم- اما خب کم کم تجربه کسب کردیم-مهم اینه که واقع بینانه با اون پارامتر های موجود یه نظر بدید-

نه اینکه با تکیه بر چند پارامتر به تنهایی نظر بدید- حالا ناراحت نشینا اینو میگم تا فردا جای دیگه تکرار نکنین و پشیمون نشین- زندگی تجربس دیگه- باید از تجربه دیگران استفاده کرد

خدایی حوصلمم مثل قدیم نیست کم شده که بخوام توضیح بدم- تو M3 که هسته دولوبوله چین دار دیده نمیشه- بلکه در M3V دیده میشه

من قبلا هم گفتم- وقتی میگن آئور راد درلام میبینیم دلیل نمیشه همه سلول های لام بدون استثنا باید آئور راد داشته باشن- ممکنه تو یه فیلد ببینی و تو یه فیلد نبینی-حالا اگه تو همون فیلدی که آئور راد نبود بذارن براتون شما مثلا M2 رو رد میکنی؟؟

بین میلوبلاست های M0 و M1 و M2 و M3 تفاوتی از لحاظ مرفولوژی وجود نداره- بلکه تفاوت در اونها بر اساس بلوغ سلول ها و شمارش توزیع سلولی مغز استخوان هست.

اینکه بگیم مثلا سیتوپلاسم بلاست ها در M0 کمتر هست که دلیل نمیشه خواهرم- مگه سلول یه شکل خاص داره و همیشه تیپیک هست- ممکنه سیتوپلاسمش بیشتر باشه یا کمتر

تشخیص بر اساس سیتوشیمی هست که ببینیم چند درصد بلاست ها با پاکس و سودان بلک رنگ میگیرن- اگه کمتر از 3 درصد بود در مغز استخوان مثلا میگیم M0

امیدوارم ناراحت نشین- اینو صرف به این گفتم که میدونم ایشالا فردا یه هماتولوژیست میشین- پس باید حرفه ای جلو برین

آخرین ویرایش:

Dexter2009

New member
خواهر خوب من Dexter 2009 شما جوابتون درسته احتمالا هم همینطوره- ببینید مهم نیست که سریع یه جواب رو بگین و درست دربیاد- مسابقه که نیست- قراره اینجا مشکلات برطرف بشه- منم خودم اوایل که هماتو میخوندم سریع چون داغ بودم و علاقه داشتم سریع جواب نهایی رو هول هولی میدادم- اما خب کم کم تجربه کسب کردیم-مهم اینه که واقع بینانه با اون پارامتر های موجود یه نظر بدید-

نه اینکه با تکیه بر چند پارامتر به تنهایی نظر بدید- حالا ناراحت نشینا اینو میگم تا فردا جای دیگه تکرار نکنین و پشیمون نشین- زندگی تجربس دیگه- باید از تجربه دیگران استفاده کرد

خدایی حوصلمم مثل قدیم نیست کم شده که بخوام توضیح بدم- تو M3 که هسته دولوبوله چین دار دیده نمیشه- بلکه در M3V دیده میشه

من قبلا هم گفتم- وقتی میگن آئور راد درلام میبینیم دلیل نمیشه همه سلول های لام بدون استثنا باید آئور راد داشته باشن- ممکنه تو یه فیلد ببینی و تو یه فیلد نبینی-حالا اگه تو همون فیلدی که آئور راد نبود بذارن براتون شما مثلا M2 رو رد میکنی؟؟

بین میلوبلاست های M0 و M1 و M2 و M3 تفاوتی از لحاظ مرفولوژی وجود نداره- بلکه تفاوت در اونها بر اساس بلوغ سلول ها و شمارش توزیع سلولی مغز استخوان هست.

اینکه بگیم مثلا سیتوپلاسم بلاست ها در M0 کمتر هست که دلیل نمیشه خواهرم- مگه سلول یه شکل خاص داره و همیشه تیپیک هست- ممکنه سیتوپلاسمش بیشتر باشه یا کمتر

تشخیص بر اساس سیتوشیمی هست که ببینیم چند درصد بلاست ها با پاکس و سودان بلک رنگ میگیرن- اگه کمتر از 3 درصد بود در مغز استخوان مثلا میگیم M0

امیدوارم ناراحت نشین- اینو صرف به این گفتم که میدونم ایشالا فردا یه هماتولوژیست میشین- پس باید حرفه ای جلو برین

من دارم با شما یا کسی مسابقه نمی دم...اینکه من نظرم رو می گم درست یا غلط به خودم مربوطه و می خوام علمم رو افزایش بدم و هراسی هم ندارم چیزی رو بلد نباشم.یادمون باشه هرجور درمورد دیگران قضاوت می کنیم خودمون رو نشون می دیم.
اگه به نظر شما سوالی غلطه و نمی شه بهش پاسخ داد خب پاسخ ندید.
والسلام

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mohana

afzalnia

New member
من دارم با شما یا کسی مسابقه نمی دم...اینکه من نظرم رو می گم درست یا غلط به خودم مربوطه و می خوام علمم رو افزایش بدم و هراسی هم ندارم چیزی رو بلد نباشم.یادمون باشه هرجور درمورد دیگران قضاوت می کنیم خودمون رو نشون می دیم.
اگه به نظر شما سوالی غلطه و نمی شه بهش پاسخ داد خب پاسخ ندید.
دوستان فکرمیکنم سوتفاهم پیش اومده،لطفا مثل گذشته ادامه بدید،واقعا پستاتون علمی و کاربردیه،همینطور جوابایی که میدید آدم رو به چالش میکشه،واقعا سپاسگذارم

mohana

Well-known member
بیست دقیقه لام را بررسی کردیم چیز دیگری مشاهده نشد ، چگونه گزارش کنیم
8215d1436463183-04.jpg

اتفاقا میخواستم یادآوری کنم که دوستمون il-2 گفته بودن تصویر لام انگل بذارن...
ممنون جناب همایی

پلاسمودیوم فالسیپاروم
اونا که شبیه حلقه انگشتر هستن ترفوزوئیت
اونی که بیضی شکل هست هم گامتوسیت

............................................
پ ن: لینک امضام رو باز کنین...مخصوص امشبه:dadad4:

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: IL-2
بله درسته مهنا خانوم

گامتوسیت موزی شکل از ویژگی های پلاسمودیوم فالسیپاروم هست

اشکال Ring form یا همون ترفوزوئیت هم دیده میشه که ممکنه در بعضی از گلبول ها به صورت 2تایی دیده بشه

افتراق این گونه از گونه های دیگه مالاریا مهم هست- چون می تونه کشنده باشه. بقیه اشکال ماریا به ندرت کشنده هستند

homai

New member
دوستان فکرمیکنم سوتفاهم پیش اومده،لطفا مثل گذشته ادامه بدید،واقعا پستاتون علمی و کاربردیه،همینطور جوابایی که میدید آدم رو به چالش میکشه،واقعا سپاسگذارم

آفرین:riz304:

بیائید قدر یکدیگر بدانیم

- - - Updated - - -

آخرین ویرایش:

IL-2

Well-known member
سلام

طاعات وعبادات قبول
با اجازه دوستان ...

اینو خطاب به خودم میگم : حالا که جو خوبی پیش اومده تا اطلاعاتمون رو به اشتراک بذاریم و کسی مثل من چیزای جدید یاد بگیره حواسمون باشه مبادا الکی هم دیگه رو برنجونیم

آخرین ویرایش:

mohana

Well-known member

طاعات وعبادات قبول
با اجازه دوستان ...

اینو خطاب به خودم میگم : حالا که جو خوبی پیش اومده تا اطلاعاتمون رو به اشتراک بذاریم و کسی مثل من چیزای جدید یاد بگیره حواسمون باشه مبادا الکی هم دیگه رو برنجونیم

سلام
من بین ویواکس و فالسیپاروم شک دارم :))

سلام

اول اینکه اگه دقت کنین گلبول های آلوده به شیزونت کمی بزرگتر از گلبول های سالم هستند پس پلاسمودیوم فالسی پاروم و مالاریه کنار میرن

دوم اینکه اگه دقت کنین گلبول ها حالت کشیده و آمبوئیدی(آمیبی) دارن و این حالات در فالسی پاروم اواله کمتر از ویواکس دیده میشه

به نظر من فالسی پاروم ویواکس احتمالا هست- لام احتمالا خوب تهیه شده که به این خوبی دانه های شافنر که بیشتر در ویواکس دیده میشه، دیده بشن

معمولا هم در اواله رینگ ها متراکم تر هستن

mohana

Well-known member
ممنون
میگما..درسته که ویواکس رتیک رو آلوده میکنه ولی فالسیپاروم هم گلبول هایی با اندازه های مختلف رو آلوده میکنه اونوخ نمیشه ردش کرد..مگه نه؟
دانه های شافنر به جز ویواکس در فالسیپاروم هم دیده میشن؟
سوال آخر:) رینگ ویواکس با فالسیپاروم فرقی نداره؟

homai

New member
حلقه های دو کروماتینی از ویژگی های پلاسمودیوم فالسیپاروم است

ممنون
میگما..درسته که ویواکس رتیک رو آلوده میکنه ولی فالسیپاروم هم گلبول هایی با اندازه های مختلف رو آلوده میکنه اونوخ نمیشه ردش کرد..مگه نه؟
دانه های شافنر به جز ویواکس در فالسیپاروم هم دیده میشن؟
سوال آخر:) رینگ ویواکس با فالسیپاروم فرقی نداره؟

منظورتون از : فالسیپاروم هم گلبول هایی با اندازه های مختلف رو آلوده میکنه؛ چیه؟ کدوم نوع فالسی پاروم؟؟؟؟

دانه های شافنر همون طور که گفتم در اواله به شدت کمتر دیده میشه اما دیده میشه

رینگ فالسی پاروم ظریفتر و اغلب 2 تا یا بیشتره

homai

New member
حالا که اجازه ندادید یه چند تا فیلد ببینم ،شاید یه گامتی یه چیزی :sad:

پس مجبورم بپرسم mix نیست

فالسیپاروم،ویواکس

homai

New member
یک جایی خواندم که

گرايش پلاسموديوم ويواكس به گلبول هاي قرمز جوان يا رتيكلوسيت بيشتر مي باشد ،

پلاسموديوم مالاريه به گلبول ها ي قرمز پير حمله مي كند كه معمولا از بقيه گلبول ها كوچكترند،

پلاسموديوم فالسي پاروم به همه نوع گلبول قرمز ( جوان ، معمولي و پير ) حمله مي كند .

homai

New member
خب ،همه خوابند امیدوارم پشه های شما یوخ آنوفل ماده نباشند:25r30wi:

fly-mosquitos.jpg

آخرین ویرایش:

mohana

Well-known member
منظورتون از : فالسیپاروم هم گلبول هایی با اندازه های مختلف رو آلوده میکنه؛ چیه؟ کدوم نوع فالسی پاروم؟؟؟؟

دانه های شافنر همون طور که گفتم در اواله به شدت کمتر دیده میشه اما دیده میشه

رینگ فالسی پاروم ظریفتر و اغلب 2 تا یا بیشتره

سلام...هیچی حل شد..مرسی
ممنون بابت جواب ها...

homai

New member
IL-2عزیز باسلام:rose:

ممنون

ظاهرا فیلد بیشتر به نفع پلاسموديوم فالسي پاروم بود

اگر سایت چندتا فیلد یا فیلمی داشت مسلم راحتر می شد تشخیص داد

اشکالی ندارد

سایت بیشتر به شکل عمومی به قضیه مالاریا نگاه کرده بود