ღ تفسیر لام خون محیطی ღ

mohana

Well-known member
خو حالا که دادین:|

ZrsUEs.jpg

آقای هماتولوژی در این لحظه :
angry3.GIF

:)))

من میرم تقلب کنم برمیگردم...(نیس تا اینجا تقلب نکردم :| )

homai

New member
دکتر جون سنش باید 70 الی 80 ساله باشد

ایمنوفنوتیپ را کلا یادم رفته پس کمکی بهم ابدا نمی کند

گلبول های قرمز نرموکرم، نرموسیتر ،ترمبوسیتوپنی ، small lymph لنفوسیت ها رسیده

cll

mohana

Well-known member
دکتر جون سنش باید 70 الی 80 ساله باشد

ایمنوفنوتیپ را کلا یادم رفته پس کمکی بهم ابدا نمی کند

گلبول های قرمز نرموکرم، نرموسیتر ،ترمبوسیتوپنی ، small lymph لنفوسیت ها رسیده

cll

منم اول به cll شک کردم ولی خب cd5 تو cll مثبت میشه

من همینو میخوام دیگه- مرفولوژی رو ببینین و تشخیص های افتراقیشو بگین

ایمنو فنوتیپ درسته

وقتی سوال پرسیده میشه باید همه چیه سوال رو شرح بدین

مثل این میمونه که استاد بگه این سلول زیر میکروسکوپ چیه؟ میگین سریع منوسیت هست- اما اون ازتون در واقع میخواد که ویژگی های سلول رو شرح بدین و بر اساس اون تشخیص بدین

حالا در مورد این سوال: مهنا خانوم که سریع گفتن لنفوم فولیکولار که درست هم هست. ولی دوست داشتم سوال رو شرح بدین

اول اینکه گفتم یه بیمار امریکایی (این لنفوم بیشتر در کشور های غربی دیده میشه)

دوم اینکه گفتم 60 ساله(این لنفوم بیشتر سنین بالغین متوسط و سنین پیری دیده میشه. متوسط 60 تا 70 سال)

سوم اینکه بیمار با لنفادنوپاتی بدون درد مراجعه کرده. هپاتواسپلنومگالی در مراحل پیشرفته(III و IV) بیماری دیده میشه.

چهارم اینکه این لنفوم همانند SLL/CLL, MCLو MZL یه لنفوم آرام (Indolent) هست. یعنی اکثرا در مراحل I و II بیماری هستند و مراجعه میکنند

پنجم اینکه در این لنفوم آنمی به ندرت دیده میشه. ویژگی های آزمایشگاهیی که گفته همه نشون از فاز تهاجمی بیماری رو داره. پس یخورده به شک میندازه آدمو

ششم اینکه این تصویر خون محیطی واقعا شبیه CLL هست. از تشخیص های افتراقی دیگه این لنفوم: SLL, MZL و MCL هست. البته در مراحل پیشرفته بیماری شبیه DLBCL میشه

طرح سوال واقعا سخته- استادمون سوالاتی میدادن 100 برابر سختر این- آدم میمونه این همه سختی از کجا میاد

اگه حوصله داشتم بازم طرح میکنم

با علم به اینکه میدونیم لنفوم فولیکولار هست:

لنفوسیت بالایی سمت راست که یکم بزرگ هست: اون ظاهرا یه سنتروبلاست هست(بزرگ- با چندین هستک- کروماتین شل تر- بدون شکاف)

2 لنفوسیت دیگه موجود در تصویر: ظاهرا سنتروسیت هستند(کوچکتر- سیتوپلاسم کمتر- کروماتین کمی خشن- دارای شکاف-cleaved)

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mohana

Dexter2009

New member
به نظرم می تونه , PLL , HCL , MW باشه.
از بین این ها بیشتر احتمال می دم MW باشه ,درگیری مغز استخوان و خون محیطی , افزایش B2m ولی چون توی تصویر هیچ پلاسماسلی (Dutcher Body) دیده نمی شه نمی شه با اطمینان گفت.
مارکرها شبیه هر سه ی این موارد فوقند ولی مرفولوژی سلول ها شبیه هیچکدام نیست چون HCL دارای زاِده های سیتوپلاسمیه , PLL دارای هستک درشت و واضحه...

homai

New member
hematology mashhad گرامی با سلام البته دوباره نگا کردم سنش را یادتون رفته بود بنویسید
حالا اگرهم بود فرقی به حال من نمی کرد

آخرین ویرایش:
به نظرم می تونه , pll , hcl , mw باشه.
از بین این ها بیشتر احتمال می دم mw باشه ,درگیری مغز استخوان و خون محیطی , افزایش b2m ولی چون توی تصویر هیچ پلاسماسلی (dutcher body) دیده نمی شه نمی شه با اطمینان گفت.
مارکرها شبیه هر سه ی این موارد فوقند ولی مرفولوژی سلول ها شبیه هیچکدام نیست چون hcl دارای زاِده های سیتوپلاسمیه , pll دارای هستک درشت و واضحه...

نه ببینید مارکر b2m که به عنوان یه جز از مولکول hla هست، در کل اگه بالا بره تو لنفوم ها دارای پیش آگهی بد هست و نشون دهنده مرحله پیشرفته بیماری هست

فقط تو مالتیپل میلوما و ماکروگلوبولینمی والدنشتروم که این مارکر بالا نمیره- بله درسته در ماکروگلوبولینمی والدنشتروم ارگانومگالی داریم اما آدنوپاتی نداریم

در ضمن در ماکوگلوبولینمی والدنشتروم cd10-(منفی) هست

مارکرها که تیپیک هست و مثبت شدن cd10 کمک کننده هست که لنفوم فولیکولار هست

در pll ما شاهد لکوسیتوز شدید هستیم. (تو سوال گفتیم که سیتوپنی داره)

در hcl هم که cd10-(منفی) هست

hematology mashhad گرامی با سلام البته دوباره نگا کردم سنش را یادتون رفته بود بنویسید
حالا اگرهم بود فرقی به حال من نمی کرد به استاد اشاره داشتید ،گاهی بعضی این اساتید محترم
هم کاتولیک تر از پاپ می شوند آدم یادش می افتد به اون تخصص سلول های بینابینی در حاشیه مهران مدیری

سلام وای شرمنده الان دیدم اصلا ندیدم که سن رو ننوشتم واقعا شرمنده

homai

New member
سلام وای شرمنده الان دیدم اصلا ندیدم که سن رو ننوشتم واقعا شرمنده

نه ، نه خدا نکند ابدا اشکالی نداشت من تو یکی از پست هایم سنش را حدودی نوشتم

خانم mohana نقل قول گرفته اند لطفا توضیحات را ادامه بدهید ممنونم:rose:

آخرین ویرایش:

Dexter2009

New member
من چند تا سوال دارم - لطفا نخندید-
آدنوپاتی همون بزرگ شدن آدنوم یا لوزست؟نه؟
چرا توی لنفوم فولیکولار آدنوپاتی وجود داره ولی توی لوسمی ها نه؟
چرا فقط لنفوم فولیکولار Stage بندی داره؟ مگه بقیه ی لنفوم ها یک دفعه ایجاد می شوند؟
توی لنفوم مگه نباید مثل لوسمی ها افزایش رده ی لنفوسیتی در خون محیطی وجود داشته باشه...چرا توی عکسی که گذاشتید این طور نیست؟
این بیماری می تونه لنفوم بورکیت هم باشه؟ اگه نه از کجا افتراق بدیم؟

--------
معذرت می خوام اگه زیاده...ولی سوالاتی هستند که برای روشن شدن خودم پرسیدم...

من چند تا سوال دارم - لطفا نخندید-
آدنوپاتی همون بزرگ شدن آدنوم یا لوزست؟نه؟
چرا توی لنفوم فولیکولار آدنوپاتی وجود داره ولی توی لوسمی ها نه؟
چرا فقط لنفوم فولیکولار Stage بندی داره؟ مگه بقیه ی لنفوم ها یک دفعه ایجاد می شوند؟
توی لنفوم مگه نباید مثل لوسمی ها افزایش رده ی لنفوسیتی در خون محیطی وجود داشته باشه...چرا توی عکسی که گذاشتید این طور نیست؟
این بیماری می تونه لنفوم بورکیت هم باشه؟ اگه نه از کجا افتراق بدیم؟

--------
معذرت می خوام اگه زیاده...ولی سوالاتی هستند که برای روشن شدن خودم پرسیدم...

آدنوپاتی و لنفادنوپاتی اگه یادم نرفته باشه هر دو از یه چیزند- یکیش محدود هست اما اون یکی عمومی هست(دقیقا یادم نیست)- یعنی تورم غدد لنفاوی

خب واضحه- چون منشا لنفوم ها از غدد لنفاوی هست- سلول های موجود در غدد لنفاوی دچار مشکل میشن و تکثیر بی رویه پیدا میکنن

خب stage بندی لنفوم فولیکولار رو WHO انجام داده- نمیدونم شاید بخاطر نحوه درمان در هر مرحله باشه- لنفوم هوچکین هم stage بندی داره- CLL هم همینطوربه

آها در لنفوم فولیکولار به ندرت مغز ایتخوان و خون محیطی در گیر میشه- یعنی در اکثر موارد خون محیطی نرماله- اما در افرادی که در مراحل پیشرفته بیماری رجوع میکنند مغز استخوان و خون محیطی در گیر میشند- در این تصویری که گذاشتم مرحله پیشرفته هست و سلول ها وارد خون محیطی شدند. دیگه غالب سلول ها لنفوسیت های نابالغ هستند

لنفوم بورکیت اغلب در کودکان رخ میده- از نظر مارکرهای ایمنوفنوتیپی: FL, DLBCL و لنفوم بورکیت : CD20+(مثبت), CD5-(منفی), CD10+(مثبت) و از نظز ایمنوهیستوشیمی هم bcl-6+(مثبت) هستند و شبیه اند.

این جا همون جاییه که سیتوژنتیک به کمک میاد- در لنفوم بورکیت اکثرا (t(8;14 هستند. در حالی FL با (t(14;18 همراه هست

سن بیمار رو هم در نظر بگیرین

بالا