am-ml
New member
مواد لازم:
تخم مرغ: ۴ عدد
شکر: یک و نیم تا دو پیمانه ( دیگه بستگی به ذائقه شما داره. یک و نیم باعث می شه یه کیک عصرانه با شیرینی متعادل داشته باشیم)
شیر: ۱ پیمانه
روغن مایع: ۱ پیمانه
وانیل: کمی
آرد: ۲ پیمانه و دو قاشق ( بعدا می گم این دو قاشق برای چیه.)
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
پودر کاکائو: دو قاشق غذاخوری سرپر ( بسته به سلیقه و ذائقه شما می شه کم و زیادش کرد.
طرز تهیه:
طبق معمول همیشه اول کار، فر رو روشن می کنیم (۱۸۰درجه) و می ذاریم واسه خودش داغ بشه. بعد می ریم سراغ درست کردن مایه کیک. اول تخم مرغها رو پودر قند رو با هم حسابی مخلوط می کنیم تا رنگش روشن بشه. اگه همزن باشه که چه بهتر. بعد شیر و روغن رو کم کم اضافه می کنیم تا حدی هم می زنیم که مخلوط بشن. حالا نوبت مواد خشکه. یعنی آرد و وانیل و بکینگ پودر. (فعلا سراغ کاکائو نمی ریم.) مواد خشک رو قبلا با هم مخلوط می کنیم (اون دو قاشق آرد رو کنار می ذاریم و مخلوط نمی کنیم.) و کم کم به مایه کیک اضافه می کنیم و به صورت دورانی هم می زنیم. زیاد هم نمی زنیم که این کار باعث می شه پف کیک بخوابه. تا اینجا مثل بقیه کیک هاست.
از اینجا به بعد ببینیم چی می شه که کیک، راه راه می شه:
مواد رو به دو قسمت تقسیم می کنیم و هر کدوم رو توی یه کاسه می ریزیم. اون دو قاشق کاکائو یادتونه؟ بهتره یادتون باشه! کاکائو رو به یکی از کاسه ها اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم. برای اینکه توازن قوا (!) برقرار بشه، به اون یکی کاسه مون هم دو قاشق آرد اضافه می کنیم. توی هر کدوم از کاسه ها هم یکی یک ملاقه می ذاریم.
از اینجا به بعد باید خیلی سرعت عمل داشته باشیم. قالب کیک رو چرب می کنیم و شروع می کنیم:
اول از یکی از کاسه ها (مثلا مایه کاکائویی)، یک ملاقه مایه می ریزیم وسط قالب:
و بلافاصله از اون یکی کاسه یک ملاقه می ریزیم درست وسط قالبمون یعنی روی مایه قبلی. اینطوری:
بعدش این کار رو اینقدر تکرار می کنیم که همه مایه کیک به قالب منتقل بشه. یعنی هر ملاقه مایه که می خوایم بریزیم توی قالب، باید وسط ریخته بشه.
تخم مرغ: ۴ عدد
شکر: یک و نیم تا دو پیمانه ( دیگه بستگی به ذائقه شما داره. یک و نیم باعث می شه یه کیک عصرانه با شیرینی متعادل داشته باشیم)
شیر: ۱ پیمانه
روغن مایع: ۱ پیمانه
وانیل: کمی
آرد: ۲ پیمانه و دو قاشق ( بعدا می گم این دو قاشق برای چیه.)
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
پودر کاکائو: دو قاشق غذاخوری سرپر ( بسته به سلیقه و ذائقه شما می شه کم و زیادش کرد.
طرز تهیه:
طبق معمول همیشه اول کار، فر رو روشن می کنیم (۱۸۰درجه) و می ذاریم واسه خودش داغ بشه. بعد می ریم سراغ درست کردن مایه کیک. اول تخم مرغها رو پودر قند رو با هم حسابی مخلوط می کنیم تا رنگش روشن بشه. اگه همزن باشه که چه بهتر. بعد شیر و روغن رو کم کم اضافه می کنیم تا حدی هم می زنیم که مخلوط بشن. حالا نوبت مواد خشکه. یعنی آرد و وانیل و بکینگ پودر. (فعلا سراغ کاکائو نمی ریم.) مواد خشک رو قبلا با هم مخلوط می کنیم (اون دو قاشق آرد رو کنار می ذاریم و مخلوط نمی کنیم.) و کم کم به مایه کیک اضافه می کنیم و به صورت دورانی هم می زنیم. زیاد هم نمی زنیم که این کار باعث می شه پف کیک بخوابه. تا اینجا مثل بقیه کیک هاست.
از اینجا به بعد ببینیم چی می شه که کیک، راه راه می شه:
مواد رو به دو قسمت تقسیم می کنیم و هر کدوم رو توی یه کاسه می ریزیم. اون دو قاشق کاکائو یادتونه؟ بهتره یادتون باشه! کاکائو رو به یکی از کاسه ها اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم. برای اینکه توازن قوا (!) برقرار بشه، به اون یکی کاسه مون هم دو قاشق آرد اضافه می کنیم. توی هر کدوم از کاسه ها هم یکی یک ملاقه می ذاریم.
از اینجا به بعد باید خیلی سرعت عمل داشته باشیم. قالب کیک رو چرب می کنیم و شروع می کنیم:
اول از یکی از کاسه ها (مثلا مایه کاکائویی)، یک ملاقه مایه می ریزیم وسط قالب:

و بلافاصله از اون یکی کاسه یک ملاقه می ریزیم درست وسط قالبمون یعنی روی مایه قبلی. اینطوری:

بعدش این کار رو اینقدر تکرار می کنیم که همه مایه کیک به قالب منتقل بشه. یعنی هر ملاقه مایه که می خوایم بریزیم توی قالب، باید وسط ریخته بشه.


آخرین ویرایش: