کیک اسفنجی عالی

Boloor

New member
سلام دوستان
میشه یه دستور پخت کیک اسفنجی عالی که خودتون هم امتحانش کردید و خوب بوده را توضیح بدید؟ من خودم چند بار از توی اینترنت روش های مختلفی رو پیدا کردم ولی هیچ کدومش اون طوری که دوست داشتم نشده!
چیزی که برام مهمه اینه که کیک رنگش سفید یا حداقل شیری بشه, از کیک های اسفنجی که زرد هستند, خوشم نمیاد. و اگه نخوام حتی ذره ای بوی بد تخم مرغ را بده, چی کار کنم؟
یه چیز دیگه, میخوام کیک کمی مرطوب باشه, بعد از پخت از آبمیوه برای مرطوب کردنش استفاده کنم یا شیر؟
فقط خواهشا کسانیکه خودشون تجربه کردن, بیان و توضیح بدن, همین طوری از توی اینترنت دستور پخت پیدا نکنید, بیایید بذارید اینجاها, اینو خودمم بلدم.
ممنون
:riz304:
امیدوارم یکی پیدا بشه که بتونه کمکم کنه... :sad:
 

Leyenda

Well-known member
برای مرطوب کردنش مامان من آب کمپوت آناناس میریزه.خیلی خوشمزش میکنه.شیرو تاحالا امتحان نکردیم.
 

Leyenda

Well-known member
خوب رنگ کیک به آرد و تخم مرغش بستگی داره...
ارد شیرینی پزی استفاده کن... اگرم دوست ندارید زرد بشه از تخم مرغ های محلی استفاده نکنید!!!
برای اینکه بوی تخم مرغ نده به مواد کیکتون وانیل اضافه کنید.اگه قهوه و نسکافه هم دوست دارید, بعد از تزیین کیکتون با خامه, روش پودر قهوه یا نسکافه الک کنید دیگه به هیچ وجه بوی تخم مرغ نمیده.
ذائقتونو نمیدونم ولی میتونید به مواد کیکتون اگه دوست داشتید به جای وانیل, از پودر دارچین (البته کمی کیکتونو تیره میکنه), هل هم اضافه کنید.
 
آخرین ویرایش:

Leyenda

Well-known member
اهان یه نکته دیگه:
بعد از اینکه کیک اسفنجی رو پختید, و زمان پختش تموم شد, اونو از داخل فر در نیارید.بذارید همون داخل فر بمونه تا خنک بشه...وقتی بلافاصله از فر در بیارید, پفش میخابه!!
 

Boloor

New member
ممنون Leyenda جان از نکاتی که توضیح دادی, من هر بار که کیک اسفنجی درست کردم, زرده را جدا و سفیده را هم جدا خوب با همزن میزنم تا حجیم بشن, از تخم مرغ محلی هم استفاده نمی کنم, وانیل هم که تا دلت بخواد توش میزنم, ولی باز یکم بوی تخم مرغ توش میاد و رنگش هم اونطور که می خوام سفید نمیشه!
مرسی که برای پف کردنش هم راهنمایی کردی, نکته ای رو که گفتی, نمی دونستم.
راستی روش پختتون رو میشه کاملا توضیح بدید با میزان دقیق مواد؟
 
آخرین ویرایش:

Leyenda

Well-known member
این دستوریه که مامانم از روش درست میکنه:

تخم مرغ: 6 عدد
آرد: 125 گرم
شکر: 125 گرم
پور کیک: 1/4 ق- چ
وانیل: 1/4 ق-چ
آب جوش: 2 ق-س

زرده و سفیده تخم مرغارو از هم جدا میکنیم.
سفیده رو اول با دور تند همزن هم میزنیم.
نکته ش: سفیده باید خالص باشه یعنی ذره ای از زرده یا آب یا روغن نباید باهاش ترکیب بشه!
به قدری هم میزنیم که وقتی کاسه رو بر میگردونیم سفیده اصلا نریزه و به ظرف چسبیده باشه!
حالا تو یه ظرف دیگه, زرده ها رو میریزیم.
شکر رو به زرده اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم.بعدش 2 ق سوپ خوری آب جوش رو اضافه میکنیم و کمی دیگه هم میزنیم, بعد وانیلو اضافه میکنیم.بعدش خوب هم میزنیم تا زرده کش دار بشه!!!!
بعد سفیده رو به زرده اضافه میکنیم.
کم کم آرد رو به ترکیبمون اضافه میکنیم و با لیسک به صورت دورانی هم میزنیم.
نکته ش: وقتی اردو به ترکیبا اضافه میکنیم خیلی خیلی اروم باید هم بزنیم اگه با شدت هم بزنید بازم پفش میخوابه!
به یک جهت هم هم بزنید!یا ساعتگرد یا پادساعتگرد!فقط یک جهت باشه و تغییر ندید.
حالا داخل قالب کاغذ روغنی میندازیم و مواد رو روش میریزیم و میذاریم بپزه!(10-15 مین-با حرارت متوسط)
نکته ش: داخل قالبو با روغن میگن چرب نکنید!نمیدونم چرا!!
تا وقتی هم خنک بشه بذارید داخل فر بمونه.

بقیه اش هم که دیگه بلدید که میبرید . بینش با آبمیوه آب کمپوت مرطوب میکنید و روی هم میذاریدو با خامه و میوه های فصل تزیین کنید و نوش جان.( تو گوگل سرچی کنید عکسای بردینشون اینا میاد)
راستی بین کیکتون هم به دلخواه میتونید مغز گردو و یا موز بذارید که خوشمزه ترش میکنه...
 
آخرین ویرایش:

Leyenda

Well-known member
وااای چقدر توضیح دادنش سخت بود!!!
اگه جاییش مبهمه بپرسید..:dadad4:
 

Boloor

New member
مرسی Leyenda جان
لطف کردی گلم که کامل برام توضیح دادی, نکات خوبی رو بهم یاد دادی. امیدوارم بتونم این دفعه خوب خوب درست کنم. :riz304:
 

Boloor

New member
دوستان سلام
من کیک رو با دستور پختی که Leyenda جان داده بودن, درست کردم. بد نشد ولی انشاالله دفعه های بعدی بهتر میشه. متاسفانه رنگ کیک باز هم زرد شد ولی خدارو شکر بوی بد تخم مرغ رو نمی داد, و نسبتا پفش خوب شد ولی میتونست بهتر هم بشه. عکساشو گذاشتم که ببینید.
بازم ممنون Leyenda عزیزم:riz304:, این کیک تا حالا از هر کیک اسفنجی دیگه که درست کرده بودم, بهتر شد.












 
آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mohana

Leyenda

Well-known member
دوستان سلام
من کیک رو با دستور پختی که Leyenda جان داده بودن, درست کردم. بد نشد ولی انشاالله دفعه های بعدی بهتر میشه. متاسفانه رنگ کیک باز هم زرد شد ولی خدارو شکر بوی بد تخم مرغ رو نمی داد, و نسبتا پفش خوب شد ولی میتونست بهتر هم بشه. عکساشو گذاشتم که ببینید.
بازم ممنون Leyenda عزیزم, این کیک تا حالا از هر کیک اسفنجی دیگه که درست کرده بودم, بهتر شد.













به به....:applause:
نوش جونتووونن...
چی من؟؟نه بابا من اصلا دلم نخواستااا!!!!:dadad4:
خواهش میکنم بلور جان...در حدی که میدونستم کمک کردم...
 

behnaz.h

New member
دوستان سلام
من کیک رو با دستور پختی که Leyenda جان داده بودن, درست کردم. بد نشد ولی انشاالله دفعه های بعدی بهتر میشه. متاسفانه رنگ کیک باز هم زرد شد ولی خدارو شکر بوی بد تخم مرغ رو نمی داد, و نسبتا پفش خوب شد ولی میتونست بهتر هم بشه. عکساشو گذاشتم که ببینید.
بازم ممنون Leyenda عزیزم:riz304:, این کیک تا حالا از هر کیک اسفنجی دیگه که درست کرده بودم, بهتر شد.













دوست گلم ميشه تهيه خامه و كشيدنش روي كيكو بما هم بگين؟ راستي وظيفه تخم مرغ تو كيك چيه اگه كم يا زياد كنيم چي ميشه؟
 

Boloor

New member
دوست گلم ميشه تهيه خامه و كشيدنش روي كيكو بما هم بگين؟ راستي وظيفه تخم مرغ تو كيك چيه اگه كم يا زياد كنيم چي ميشه؟

عزیزم من اول یه بسته خامه پاستوریزه رو توی یه کاسه شیشه ای کوچیک خالی کردم و این ظرف را روی یه ظرف بزرگتر که توش پر از یخ خرد شده بود گذاشتم, بعد با همزن شروع به هم زدن خامه کردم, بعد از چند دقیقه 3 قاشق غذاخوری پودر خامه آماده به علاوه مقداری پودر قند و مقداری هم وانیل بهش اضافه کردم و با دور تند با همزن اینقدر بهم زدم, تا خوب خوب سفت شد, بعدشم با لیسک روی کیک پخشش کردم.
در مورد تخم مرغ هم فقط میدونم باید باشه, اگه نباشه که کیک درست نمیشه. احتمالا هر چی میزان تخم مرغ بیشتر باشه, پفش هم بیشتر میشه ولی نمیشه سر خود کم یا زیادش کرد, حتما طبق دستور پخت باید میزانش رو تنظیم کنید.
 

behnaz.h

New member
بچه ها كسي بلده با سفيده تخم مرغ خامه فرم گرفته درست كنه؟
لطفا هركي دسر موز خوشمزه كه خودش درست كرده رو هم بگه مرسي
 

PSyChoO

New member
سلام دوستان
میشه یه دستور پخت کیک اسفنجی عالی که خودتون هم امتحانش کردید و خوب بوده را توضیح بدید؟ من خودم چند بار از توی اینترنت روش های مختلفی رو پیدا کردم ولی هیچ کدومش اون طوری که دوست داشتم نشده!
چیزی که برام مهمه اینه که کیک رنگش سفید یا حداقل شیری بشه, از کیک های اسفنجی که زرد هستند, خوشم نمیاد. و اگه نخوام حتی ذره ای بوی بد تخم مرغ را بده, چی کار کنم؟
یه چیز دیگه, میخوام کیک کمی مرطوب باشه, بعد از پخت از آبمیوه برای مرطوب کردنش استفاده کنم یا شیر؟
فقط خواهشا کسانیکه خودشون تجربه کردن, بیان و توضیح بدن, همین طوری از توی اینترنت دستور پخت پیدا نکنید, بیایید بذارید اینجاها, اینو خودمم بلدم.
ممنون
:riz304:
امیدوارم یکی پیدا بشه که بتونه کمکم کنه... :sad:

من الان دستور پخت مخصوص خودم رو برات مینویسم ولی به شرطی که نری مغازه بزنی رو دست من بیای:riz481:

مواد مورد نیاز:
آرد سفید یا آرد گز : دو و یک چهارم پیمونه
شیکر : یک و یک چهارم پیمونه
شیر یا آب پرتغار! : سه چهارم پیمونه
تخم مرغ : 3 دونه
روغن مایع : نفص پیمونه
بکینگ پودر: دو قاشوق مرباخوردینگ
وانیل : یک قاشوق چای خوردینگ



طرز پختینگ:

آرد و شکرو بکینگ پودرو در یک عدد کاسه بزرگ ( از این کاسه بزرگ آش برگیااگه احساس ناراحتی کردید همطور یه تشت بردارید!!) بیزیده! و خوب با قاشق این 3 قلم جنسو مخروط!( و نه مخلوط!) میکنیم!بعدش در وسط مخروط حاصله حفره ای به اندازه ی دراز گودال ماریانا در اقیانوس آرام! ایجاد کرده و به ادامه ی اخبار گوش میدهین! توی اون حفره، شیر و روغن و وانیل و زرده های تخم مرغ را که قبلا با فلاکتی عذاب انگیر ناک از سفیده جدا کرده ایم، میریزیم همون وسط! بعدش اینا رو ول میکنیم میریم سر بخت سفیده ها!
بعد با یک عدد همزن انقد این سفیده های بدبخت را میزنید که جرئت نکنن ظرفو سر و ته میکنی بریزن! توجه مینمویید؟ این خیلی مهمه که سفیده هارو انقد بزنین که با سر و ته کردن ظرف نریزنٰ اگه به این حد نرسه کیکتون پوک نمیشه!
خووووووووو.....
باز میریم سراغ همون کاسه آش بلگیه!مواد رو که ریخته بودین اول هم می زنین که خوب مخلوط شن ، بعدشم سفیده های زده شده رو اضافه میکنین
نکته طلایی: زیاد هم زدن مواد باعث سفت شدن کیک میشه. در حد مخلوط شدن فقط باید هم زد.

شعله ی پایینی فر رو روشن کرده میذاریم رو درجه 160 درجه سانتی گرداد! بعدش میذاریم گرم شه، میریم با یه چیکه روغن ظرفامونو چرب میکنیم،موادو میریزیم توش، یه ساعت دیگه کیک شما سوخته!:4d564ad6:ها!نه!ینی آماده س!نوش جان!با چای اتیشی میل بفرمایین!

نکته آخر: بچه انقد در فرو باز نکن، کیکت پف نمیکنه خوشگل شه ها!خمیری میشه!

اضافات:
اگه دوس دارین کیکتون کشمشی باشه، از این کشمش بی هسته ها هستا، یه مقداری برمیدارین میشورین خشک میکنین، بعدش حتما با کمی آرد مخلوط میکنین ( وگرنه پف کیکو میگیره نمیذاره پوک شه، ) و قبل از اینکه موادو بریزین تو ظرف کشمشارو اضافه کنین و یه هم کوچولو بزنین، میتونین کنجد یا کشمش رو به همین منوال بصورت تزینی بریزین روی مواد داخل ظرف بعدش بذارین تو فر
 

bashaw

New member
من الان دستور پخت مخصوص خودم رو برات مینویسم ولی به شرطی که نری مغازه بزنی رو دست من بیای:riz481:

مواد مورد نیاز:
آرد سفید یا آرد گز : دو و یک چهارم پیمونه
شیکر : یک و یک چهارم پیمونه
شیر یا آب پرتغار! : سه چهارم پیمونه
تخم مرغ : 3 دونه
روغن مایع : نفص پیمونه
بکینگ پودر: دو قاشوق مرباخوردینگ
وانیل : یک قاشوق چای خوردینگ



طرز پختینگ:

آرد و شکرو بکینگ پودرو در یک عدد کاسه بزرگ ( از این کاسه بزرگ آش برگیااگه احساس ناراحتی کردید همطور یه تشت بردارید!!) بیزیده! و خوب با قاشق این 3 قلم جنسو مخروط!( و نه مخلوط!) میکنیم!بعدش در وسط مخروط حاصله حفره ای به اندازه ی دراز گودال ماریانا در اقیانوس آرام! ایجاد کرده و به ادامه ی اخبار گوش میدهین! توی اون حفره، شیر و روغن و وانیل و زرده های تخم مرغ را که قبلا با فلاکتی عذاب انگیر ناک از سفیده جدا کرده ایم، میریزیم همون وسط! بعدش اینا رو ول میکنیم میریم سر بخت سفیده ها!
بعد با یک عدد همزن انقد این سفیده های بدبخت را میزنید که جرئت نکنن ظرفو سر و ته میکنی بریزن! توجه مینمویید؟ این خیلی مهمه که سفیده هارو انقد بزنین که با سر و ته کردن ظرف نریزنٰ اگه به این حد نرسه کیکتون پوک نمیشه!
خووووووووو.....
باز میریم سراغ همون کاسه آش بلگیه!مواد رو که ریخته بودین اول هم می زنین که خوب مخلوط شن ، بعدشم سفیده های زده شده رو اضافه میکنین
نکته طلایی: زیاد هم زدن مواد باعث سفت شدن کیک میشه. در حد مخلوط شدن فقط باید هم زد.

شعله ی پایینی فر رو روشن کرده میذاریم رو درجه 160 درجه سانتی گرداد! بعدش میذاریم گرم شه، میریم با یه چیکه روغن ظرفامونو چرب میکنیم،موادو میریزیم توش، یه ساعت دیگه کیک شما سوخته!:4d564ad6:ها!نه!ینی آماده س!نوش جان!با چای اتیشی میل بفرمایین!

نکته آخر: بچه انقد در فرو باز نکن، کیکت پف نمیکنه خوشگل شه ها!خمیری میشه!

اضافات:
اگه دوس دارین کیکتون کشمشی باشه، از این کشمش بی هسته ها هستا، یه مقداری برمیدارین میشورین خشک میکنین، بعدش حتما با کمی آرد مخلوط میکنین ( وگرنه پف کیکو میگیره نمیذاره پوک شه، ) و قبل از اینکه موادو بریزین تو ظرف کشمشارو اضافه کنین و یه هم کوچولو بزنین، میتونین کنجد یا کشمش رو به همین منوال بصورت تزینی بریزین روی مواد داخل ظرف بعدش بذارین تو فر

آفرین مژگان فک نمیکردم از این کارا هم بلد باشی...حتما خوشمزه اس خیلی با ذوق نوشتی!!:smilies-azardl (113
 

PSyChoO

New member
آفرین مژگان فک نمیکردم از این کارا هم بلد باشی...حتما خوشمزه اس خیلی با ذوق نوشتی!!:smilies-azardl (113

من قیافم غلط اندازه چکا کنم خب:riz481:
بعله همینطوره. کافیست یکبار امتحان کنید :))))
 
بالا