کارایی زنجبیل در کاهش درد های دشتانی

اثر بخشی زنجبیل بر کاهش دردهای دوران دشتانی (قاعدگی )

اين پژوهش با هد ف سنجش ميزان اثربخشي کپسول زنجبيل در برابر داروهاي شناخته شده در درمان دشتانی درد ناک ( قاعدگی دردناک) ، مفناميک اسيد و ايبوبروفن توسط گيتي از گلي پژوهشگر دانشکده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و جمعي از همکارانش انجام شده است.


کپسول زنجبيل در بهبود درد دشتانی درد ناک مانند مفنامیک اسید و ايبوبروفن عمل مي کند.
تحقيق از نوع کارآزمايي بر روي 150 دانشجو با سابقه دشتانی درد ناک انجام شد. نمونه ها از نظر شدت دشتانی درد ناک مشابه سازي شده و سپس به صورت تصاد في در سه گروه 50 نفري قرار گرفتند.
افراد سه گروه از لحاظ سن، وزن، قد، رشته و سنوات تحصيلي، سمت در شغل پدر، تحصيلات و شغل مادر، ورزش منظم، طول و فاصله مقدار خونريزي قاعد گي مشابه بودند.
براي افراد گروه، کپسول حاوي 250 ميلي گرم زنجبيل چهار بار در روز به مدت سه روز از شروع خونريزي تجويز شد و به افراد گروه مفناميک اسيد و ايبوبروفن کپسولهاي مشابه با همان دستورالعمل و حاوي به ترتيب 250 ميلي گرم مفناميک اسيد و 400 ميلي گرم ايبوبروفن داده شد. تاثير داروها بر د يسمنوره پس از پايان دوره درمان به وسيله سيستم امتيازبندي چند بعدي گفتاري بررسي و مورد قضاوت آماري قرار گرفت. يافته ها حاکي از آن بود که بهبود شدت ديسمنوره اوليه در سه گروه زنجبيل (64 درصد)، ايبوبروفن (66 درصد) و مفناميک اسيد (58 درصد) تفاوت آماري معني داري نداشت. به عبارتي کپسول زنجبيل همانند دو داروي شيميايي مرسوم در درمان ديسمنوره اوليه موثر بود.



منبع: اطلاعات هفتگي شماره 3421


HeartBeat.gif

 
آخرین ویرایش:
بالا