چند واقعيت تلخ در مورد چای

mj1919

New member
کارشناسان تغذیه چرا دست بکار نمی شوند؟!!!

من یک سرچ در سایتهای انگلیسی زبان کردم، نتایج:
1- مشابه این مطلب در مورد مضرات چای سیاه، مطالب زیادی در سایتهای انگلیسی زبان در حوزه ی سلامت وجود دارد.
مثلا : Tea Side Effects: Top 10 Bad Effects Of Tea On health

2-آیا کار علمی هم در این زمینه شده؟ ظاهرا بله. اگه با پابمد آشنایی داشته باشید، در آدرس زیر یک مقاله از متخصصین تغذیه منتشر شده، در کل میگه چای خوبه، چون اثرات آنتی اکسیدانی دارد. (در مورد سایر ویژگی های مثبت و منفی بحث نکرده)، شش فنجان روزانه. اساس نتیجه گیری شان هم یک کار آماری از سال 90 تا 2004 است.
Black tea--helpful or harmful? A review of t... [Eur J Clin Nutr. 2007] - PubMed - NCBI

3- متخصصات اپیدمیولوژی می گند، شاید اثر حفاطتی هم در سرطان داشته باشد، یعنی کاچی به از هیجی (دقیق نگفتند)
Associations between black tea and coffee consum... [Nutr Cancer. 2005] - PubMed - NCBI

4- آلمانی ها گفتند، چای سبز رسما ضد سرطان است:
Green tea (Camellia sinensis) for... [Cochrane Database Syst Rev. 2009] - PubMed - NCBI

دیگه حوصله ی هیچ دعوا و بحثی را ندارم، پاک شد

آخرین ویرایش:

farshad25

New member
این کارشناسای عزیز تغذیه هم که هرمطلبی یکی غیرازخودشون بذاره بهش گیرمیدن
کاش رشته و علم تغذیه یکم جا میافتاد توو جامعمون!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

mahnam

New member
کارشناسان تغذیه چرا دست بکار نمی شوند؟!!!

من یک سرچ در سایتهای انگلیسی زبان کردم، نتایج:
1- مشابه این مطلب در مورد مضرات چای سیاه، مطالب زیادی در سایتهای انگلیسی زبان در حوزه ی سلامت وجود دارد.
مثلا : Tea Side Effects: Top 10 Bad Effects Of Tea On health

2-آیا کار علمی هم در این زمینه شده؟ ظاهرا بله. اگه با پابمد آشنایی داشته باشید، در آدرس زیر یک مقاله از متخصصین تغذیه منتشر شده، در کل میگه چای خوبه، چون اثرات آنتی اکسیدانی دارد. (در مورد سایر ویژگی های مثبت و منفی بحث نکرده)، شش فنجان روزانه. اساس نتیجه گیری شان هم یک کار آماری از سال 90 تا 2004 است.
Black tea--helpful or harmful? A review of t... [Eur J Clin Nutr. 2007] - PubMed - NCBI

3- متخصصات اپیدمیولوژی می گند، شاید اثر حفاطتی هم در سرطان داشته باشد، یعنی کاچی به از هیجی (دقیق نگفتند)
Associations between black tea and coffee consum... [Nutr Cancer. 2005] - PubMed - NCBI

4- آلمانی ها گفتند، چای سبز رسما ضد سرطان است:
Green tea (Camellia sinensis) for... [Cochrane Database Syst Rev. 2009] - PubMed - NCBI

البته این نشریات از علوم تغذیه بود، وقطعا یک جانبه نگری در آنها وجود داره، عزیزان زیست شناس چه نظری دارند؟

منم تعجب میکننم ...
بسیار عااالی ...
اتفاقا منم تو همین فاصله زنگ زدم به خواهرم که ارشد گیاهان داروئیه تا در مورد این مقاله و مخصوصا دلیل گزینه ی یک این مقاله ازش بپرسم :smiliess (4): چون یادمه انگار قبلا مطلبی در این مورد ازش شنیده بودم ...
گفت فردا که از شیراز اومد حضوری صحبت می کنیم، اگه اطلاعات جدیدی در این مورد به دست آوردم میگم حتما ...
این مقاله بیشتر از اینکه به حوزه ی تغذیه مربوط شه مربوط به همین گیاهان داروئی هست ...
چون رو یک گیاه خاص کار کرده ، یک گیاه داروئی ...

mehrshad.namdar

New member
ببخشيد دكتر عزيز جه دليلي داره علوم تغذيه تو مقالاتشون يكجانبه كرايي كنند و جيزي كه بد هست رو خوب معرفي كنند؟! خب شما هم ديديد جاي اثرات مفيدي داره. ولي يه توضيح كلي : خوب يا بد بودن جاي رو دوز مصرف اون و ميزان مواد موثره اي كه در نتيجه اون وارد بدن ميشه مشخص ميكنه و علت حرف هاي ضد و نقيض هم همينه. مصرف زياد از حد اون مضر و در حد تعادل و توصيه شده خيلي هم مفيده!

mahnam

New member
ببخشيد دكتر عزيز جه دليلي داره علوم تغذيه تو مقالاتشون يكجانبه كرايي كنند و جيزي كه بد هست رو خوب معرفي كنند؟! خب شما هم ديديد جاي اثرات مفيدي داره. ولي يه توضيح كلي : خوب يا بد بودن جاي رو دوز مصرف اون و ميزان مواد موثره اي كه در نتيجه اون وارد بدن ميشه مشخص ميكنه و علت حرف هاي ضد و نقيض هم همينه. مصرف زياد از حد اون مضر و در حد تعادل و توصيه شده خيلي هم مفيده!

مهرشاد جان ما هم همینو میگیم دیگه
ما نگفتیم این مقاله درسته یا غلطه
نگفتیم چای مفیده یا مضر!
فقط داریم دنبال فواید و مضراتش میگردیم که بذاریم کنار هم
چرا وقتی که من میگم در مورد فوایدش چند مورد بگین حداقل! همه ی بچه های تغذیه رفتن بیرون ؟؟!!!
در مورد یکجانبه گرایی هم به من نمیرسه توضیح بدم اما فک نکنم معنیش: یه چیز بد رو خوب معرفی کردن باشه !
مثلا یه متخصص ژنتیک فقط از منظر ژنتیکی قضیه رو بررسی کنه میشه یکجانبه گرایی ! و همین طور سایر رشته ها !
جبهه نگیرین دوستای خوب تغذیه

آخرین ویرایش:

mahnam

New member
در مورد گزینه ی 5 و 6 در مورد تانن این مطلبو دیدم : ( البته من فارسی سرچ کردم :tonguesmiley:)

يکي از شيميدان هاي معروف چيني مي گويد: " چيني ها هر روز حدود بيست فنجان چاي مي نوشند ، بدون آنکه ضرري متوجه آن ها باشد، زيرا روشي را که در جوشاندن و دم کردن چاي به کار مي برند سبب مي شود که قسمت عمده اي از ( تانن ) مضر آن خارج شود. "

طريقه دم کردن چاي به روش چيني
( اين روش مخصوص دم کردن چاي سياه است.)
ابتدا سماور را ازآب صاف ( آب چشمه بهتر است ) پر کرده و بجوشانيد .
در مقابل هر فنجان چاي که مايليد دم کنيد دو انگشت چاي ( مقدار چايي که ميان انگشت شصت و سبابه قرار مي گيرد ) را در قوري ريخته و کمي آب جوش روي آن بريزيد .و مدت 2 دقيقه در کناري بگذاريد. پس از 2 دقيقه آب آن را خالي کنيد . زيرا آب داراي مقدار زيادي ( تانن ) است سپس قوري را از آب جوش پر کرده 3 تا 5 دقيقه آن را روي سماور بگذاريد تا دم بکشد.اين چاي مقدار زيادي از عناصر مضر خود را از دست داده است.

آخرین ویرایش:

mehrshad.namdar

New member
خوب بله حق با شماست ما از ديد تغذيه اي نظر داديم سايرين هم از ديد خودشون نظر بدن شايد جاي بيان بعضي ژنهاي مضر رو افزايش بده كه در حيطه كار ما هم نيست! خدا رو شكر الان هم مقالات زيادي هست كه تو زورنالهاي اي اس اي جاب شده ميتونيد ازشون استفاده كنيد. خب بچھا ھم نظرشون رو در کلیت دادند دیگھ

نوتر

New member
مهرشاد عزیز بحث رو ادامه ندی بهتره.
به قول دوست پرستارمون که دوستان تغذیه ای گیر میدن به پستای تغذیه

mehrshad.namdar

New member
حتی گوشت قرمز ھم اثرات مضری ھم دارہ مثل سرطانزایی ولی بدلیل اثرات مثبتش نمیش اون رو کامل کنار گذاشت! چای ھم ھمینطور

mehrshad.namdar

New member
والا بخدا ما تا چیزی اشتباہ نباشه گیر نمیدیم بهش از بس ديديم همه بدون دانش در مورد تغذيه به اشتباه نظر ميدن كلافه و خسته شديم باشه چشم بحث رو ادام نمیدم

mahnam

New member
مهرشاد عزیز بحث رو ادامه ندی بهتره.
به قول دوست پرستارمون که دوستان تغذیه ای گیر میدن به پستای تغذیه

نوتر بچه هارو نکش بیرون از تاپیک ... :New (6):
دوستای تغذیه ای حق دارن گیر بدن به پست های تغذیه ای و اصلاحش کنن ...
من که ممنونم ازشون ... :thanks:

mahnam

New member
والا بخدا ما تا چیزی اشتباہ نباشه گیر نمیدیم بهش از بس ديديم همه بدون دانش در مورد تغذيه به اشتباه نظر ميدن كلافه و خسته شديم باشه چشم بحث رو ادام نمیدم

مهرشاد جان خب منم میگم حق دارین ...
اما من میگم صحبت کنین
در مورد فواید و مضرات بگین که بچه ها بدونن
مهرشاااد بحثو ادامه بده ... :New (6):
به خدمت نوتر بعد خودم می رسم ... :p7977cujr38iyymsu8::black_eyed:

نوتر

New member
نوتر بچه هارو نکش بیرون از تاپیک ... :New (6):
دوستای تغذیه ای حق دارن گیر بدن به پست های تغذیه ای و اصلاحش کنن ...
من که ممنونم ازشون ... :thanks:

مهنام من تیم رو میکشم بیرون. فوقش نتیجه رو 3-0 میزنن دیگه. بذا بزنن

نوتر

New member

مهرشاد جان خب منم میگم حق دارین ...
اما من میگم صحبت کنین
در مورد فواید و مضرات بگین که بچه ها بدونن
مهرشاااد بحثو ادامه بده ... :New (6):
به خدمت نوتر بعد خودم می رسم ... :p7977cujr38iyymsu8::black_eyed:

قیافه نوتر بعد اینکه مهنام به حسابش رسید

ketabsabz

Well-known member
با اجازه ی دوستای خودم
حرفای دوستان درسته
هر چیزی میتونه در کنار اثرات مطلوبی که داره مضراتی هم داشته باشه چای هم همینطوره ، و نباید به شکل افراط از اون استفاده بشه ، البته چای سبز فوایدش بیشتره ،
چای سبز حتی برای جلوگیری از الزایمر مفید دونسته شده اینم متنش که همین سایت علوم پزشکی یه وقتی این مطلبو گذاشته بود
دانشمندان دانشگاه میشیگان به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از چای سبز به دلیل وجود مولکولهای خاص در این نوع چایی، راه جدیدی برای جلوگیری از بیماری آلزایمر است. یافتن راه‌هایی برای کاهش رشد آمیلوید پپتاید یا پلاک در مغز بیماران آلزایمری چالشی کلیدی در تحقیقات در مورد این بیماری است. مولکول اپیگالوکاتچین 3 که در چای سبز یافت می‌شود و به egcg مشهور است از شکل‌گیری پروتئین‌های عامل آلزایمر جلوگیری کرده و در آزمایشگاه موفق به درهم شکستن ترکیب این پروتئین‌ها شده است. گام بعدی آزمایش این روش روی حیوانات است. مولکول egcg تا کنون در کاهش کلسترول، بهبود سلامت استخوان و جلوگیری از پوکی آن، کشتن باکتری‌های دهانی، پیشگیری از چند نوع سرطان و دیابت نوع 2 و کمک به مدیریت وزن بدن و بهبود متابولیسم موثر تشخیص داده شده است.

کلا خوبتر اینه که هر کی در حیطه ی خودش نظر بده و بقیه رو نبره زیر سوال .

آخرین ویرایش:

mehrshad.namdar

New member
Black tea helpful or harmful? A review of the evidens. دكتر زحمت كشيده مقاله رو كذاشته قسمت abstract ‎‏ رو بخونيد مفيده براي رفع ابهام! اكرجه مقاله قديميه و مال 2006 هست ولي مقالات جديد هم مسايل مشابه ذكر شده تو اين مقاله رو تصديق ميكنه. مثلا مصرف كمتر از3ليوان در روز جاي ميتونه خطر بيماري هاي قلبي عروقي رو كاهش بده كه بخاطر بلي فنل هاي جاي كه خاصيت انتي اكسيداني داره هست. خب ازظرفي هم بعضي مطالعات كفتن بلي فنل هاي جاي ميتونه سرطانزا باشه اكرجه اثرات ضد و نقيض بوده مخصوصا رو سرطان كولركتال، از ظرفي هم تعداد واحدهاي ازمايشي تو اين مقالات كم و غير قابل استناده. مقالات كفتن كه جاي روي افزايش جكالي استخاني اثرات مفيدي داره كه تعداد نمونه ها تو اين تحقيقات هم زياد نبود.رو دندان هم بخاطر افزايش مصرف فلورايد ميتونه مفيد باشه. در مجموع هم با برسي مقالات از 1990 تا 2004 نتيجه اين شده كه جاي اثرات مفيدي براي سلامتي داره. جون فقط جكيده مقاله بود نشد result and discation‏ رو ببينيم.

mehrshad.namdar

New member
اما حرف هايي كه دوستمون با كبي بيست بهش استناد كردن ! 1_ اين كه جرا سمباشي نميشه و افت نداره مربوط به رشته هاي ديكست و من نميتونم بكم درسته يا غلط 2_ اين كه دام جيزي رو نميخوره ايا نشون ميده براي انسان مضره؟! مثلا دام ماهي نميخوره به زور هم بخواي بهش بخوروني بس ميزنش! ايا اين نشون ميده ماهي نبايد بخوريم! 3_ كه ديكه ! جي بكم والا زيادي علميه كلا 4_ در موردش بالا توضيح دادم ميتونه درست باشه ، البته بايد در نظر داشته باشيم همه مواد غذايي ميتونه اثرات مفيد و مضر داشته باشه 5_بله اين هم درسته جاي باعث كاهش جذب اهن كاهش جذب كلسيم و سنكهاي اكزالات كلسيم در كليه ميشه بخاطر همين مسئله هم توصيه ميشه بعد و قبل غذا جاي نخوريد با مصرف در زمان مناست اين مشكل هم رفع ميشه 6_ تانن ليكنين سلولز جز بريبوتيك ها محسوب ميسن و نقش مفيدي روي سلولهاي ابيتليال روده دارند ولي در مورد اثر بر سلول هاي كليه ! نشنيدم والا اكه مقاله اي داريد بكيد ما هم استفاده ميكنيم 7_توضيح دادم در مورد اكزالات 8_ كلا رد ميكنم بر عكس بخاطر افزايش مصرف فلورايد رو استحكام دندان هم مفيده 9_ بله جاي ترشح اسيد معده رو تحريك ميكنه ولي تو فصل بيماريهاي تهتاني دستكاه كوارش در كراس نوشته هيج اثري كه اثبات كنه جاي باعث باعث زخم معده ميشه 10_11_ 12_13بله جاي محرك سمباتيكه و افزايش دهنده فعاليت . خيلي جيزها هستند كه محرك سمباتيك هستند و وجودشون ضروري براي حيات اين هم دليل بر بد بودن جاي نيست. از طرفي شما هر جي رو بيش از اندازه استفاده كنيد اعتياد مياره حتي همين انجمن! نحوه م ميزان مصرف مهمتره از كافين داخل اون14_ خدايي ديكه خيلي تابلويه معتادا نبات هم زياد ميخورن يا خيلي جيراي ديكه اكه ي فرد ناجور استفاده نادرست از جيزي بكنه ايا دليل بر بودن اون وسيله ميشه؟ حالا تا اين جا شو داشته باشيد و بقيش رو خودتون استدلال كنيد :)

mehrshad.namdar

New member
نتيجه كلي جاي به خودي خود بد نيست و ميتونه خوب هم باشه. مصرف بيش از حد و دز زمان نامناسب اونه كه بده. دينمون هم همين رو ميكه اعتدال .بخوريد و بياشاميد اما اصراف و زياده روي نكنيد

بالا