نمک زیاد نخورید تا سرطان نگیرید

waria

New member
محبوبه عمیدی: مطالعات متخصصان صندوق جهانی تحقیقات سرطان یا WCRF نشان می*دهد کاهش مصرف مواد غذایی مانند نان، انواع گوشت*های فراوری*شده و غلات صبحانه که میزان قابل*توجهی از نمک را وارد بدن ما می*کنند، می*تواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه کاهش دهد. این سازمان علاوه بر اینکه از مردم می*خواهد در انتخاب مواد غذایی دقت بیشتری بکنند، امیدوار است بتواند صنعت غذا را به سمت طراحی برچسب*های هشداردهنده میزان نمک هدایت کند.
به گزارش بی.بی.سی، تحقیقات WCRF نشان می*دهد با این تغییرات می*توان سلامتی بیش از 14درصد از افرادی را که سالانه به سرطان معده مبتلا می*شوند، حفظ کرد. کارشناسان می*گویند با اینکه روزانه مصرف 6 گرم نمک مجاز است (معادل یک قاشق چایخوری نمک) مصرف متوسط بسیاری از افراد به روزانه 8.6 گرم از این ماده می*رسد. این مقدار نمک اضافه نه تنها می*تواند باعث افزایش فشار خون و ابتلا به بیماری*های قلبی شود، در ابتلای فرد به سرطان*های دستگاه گوارش نیز موثر است. سالانه حدود 6000 انسان دیگر به جمع مبتلایان سرطان معده در انگلستان اضافه می*شود و متخصصان می*گویند کاهش مصرف نمک می*تواند حداقل از ابتلای 800 نفر از این افراد به این سرطان مهلک پیشگیری کند. اغلب این افراد مردان خواهند بود، زیرا بیشتر از زنان نمک اضافی مصرف می*کنند.کیت مندوزا، مدیر اطلاعات تندرستی WCRF می*گوید: «درمان سرطان معده اغلب بسیار دشوار است، چون این بیماری تا گسترش پیدا نکند علائمی از خود نشان نخواهد داد. به همین دلیل باید با بهبود شیوه زندگی، کاهش مصرف غذاهایی که محتوای نمک بالایی دارند و مصرف بیشتر میوه*ها و سبزی*ها از ابتلای به آن اجتناب کرد». البته همیشه مصرف بالای نمک به معنی شور کردن غذاها نیست، بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف می*کنیم، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد. متخصصان WCRF می*خواهند این مواد غذایی را مطابق محتوای نمکی که دارند با رنگ*های چراغ راهنمایی نشان دهند تا فرد بتواند از میان بسته*ها، مواد غذایی امن یا با درصد متوسط نمک را از مواد غذایی که با رنگ هشداردهنده قرمز برچسب خورده*اند و محتوای سدیم بالایی دارند، تشخیص دهد.


IMAGE634786884729490203.jpg




اگر چنین کاری انجام شود، بسته*های حاوی همبرگر، کالباس، گوشت و ماهی نمک*سود*شده، خیار شور، پنیر، زیتون، خشکبار بو*داده، عصاره مخمر و سس سویا برچسب قرمز خواهند داشت. این برچسب نشان *دهنده این است که در هر 100 گرم از این مواد غذایی بیش از 1.5 گرم نمک یا 0.6 گرم سدیم وجود دارد. مواد غذایی مانند سس آماده ماکارونی، سوپ*ها، سوسیس، غلات صبحانه، پیتزا، چیپس، غذاهای آماده، ساندویچ*ها، سس کچاپ و مایونز بسته به نوع تهیه آنها برچسب زرد یا قرمز دریافت خواهند کرد. اگر محتوای نمک آنها بین 0.3 تا 1.5 گرم در هر 100 گرم باشد، رنگ برچسب این گروه زرد خواهد بود. مواد غذایی که محتوای نمک آنها زیر 0.3 گرم در هر 100 گرم یا کمتر از 0.1 گرم سدیم است، برچسب سبز دریافت خواهند کرد. در مورد غلات صبحانه و انواع نان*ها بد نیست بدانید این مواد غذایی اغلب محتوای نمک بالایی ندارند؛ اما چون بیشتر از مواد غذایی دیگر خورده می*شوند، حجم بالایی از نمک را وارد بدن ما خواهند کرد. در حال حاضر نیز تولیدکنندگان موظف به تهیه برچسب*های غذایی هستند که گرچه نمی*توانند به اندازه برچسب*های چراغ راهنمایی هشداردهنده باشند؛ اما می*توانند ما را از محتوای نمک هر بسته آگاه کنند. محتوای نمک این بسته*ها اگر به شکل درصد سدیم در هر 100 گرم ماده غذایی تعریف شده باشد، به سادگی می*توانید با 2.5 برابر کردن آن مقدار نمکی را که مصرف هر 100 گرم از محتوای بسته به بدن شما وارد خواهد کرد، تخمین بزنید. مقدار نمکی که کودکان می*توانند مصرف کنند به مراتب کمتر از این مقدار است. کودکان زیر 1 سال تنها می*توانند میزان نمکی را که از شیر مادر یا شیر خشک دریافت می*کنند، دفع کنند و به همین دلیل غذاهای آنها باید عاری از نمک باشد. برای کودکان 1 تا 3 سال روزانه 2 گرم، 4 تا 6 سال 3 گرم، 7 تا 10 سال 5 گرم و 11 سال و بزرگتر مانند بزرگسالان مصرف حداکثر 6 گرم نمک در روز توصیه می*شود. اضافه کردن بیش از حد نمک به غذاها می*تواند ذائقه کودکان را از خردسالی به مصرف مقدار بالای آن عادت داده و در آینده مشکل*آفرین باشد. متخصصان می*گویند استفاده از غذاهایی با محتوای نمک مناسب در سنین کودکی، استفاده از برچسب*های هشداردهنده و توصیه به افراد که پیش از چشیدن غذا به آن نمک نزنند، می*تواند در کاهش میزان مصرف نمک مؤثر بوده و به شکل قابل*توجهی تعداد مبتلایان به سرطان کشنده معده را کاهش دهد.
منبع:خبرانلاین




 
بالا