مطالعه گروهی ارشد بیوتکنولوژی ، آزمون 91-92

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

biotechnologist

New member
دوستان عزیز من یه سوال از مبحث غشای سلولی دارم. :idea_majidonline:ممنون میشم که راهنمایی کنین:
نقش آنزیم فلیپاز و آنزیم فسفو لیپید ترانس لوکاتور چیه؟؟:dadad4:

اسکرمبلاز نوعی آنزیم انتقال دهنده فسفولیپیدهای غشایی میباشد که عضوی از خانواده ناقلین لیپید غشایی(فیلیپازها) میباشند.
Scramblase is an enzyme, present in the cell membrane, that can transport (scramble) the negatively
charged phospholipids from the inner-leaflet to the outer-leaflet, and vice versa
آنزیم فسفو لیپید ترانس لوکاتور که دارای خاصیت ATPase است یک لیپید رااز یک مونو لایر به مونو لایر دیگر جابجا می کند این حرکت جابجایی دو سویه است از خارجی به داخلی و بر عکس موسوم به حرکت flip-flop است .
دو نوع شاخص ترانس لوکاتور flipase , flopase هستند. آنزیم flipase لیپید را از لایه خارجی به داخل می آورد و آنزیم flopase لیپید را از لایه داخلی غشا به خارجی می برد .پیامد عمل این دو آنزیم پراکنش نامتقارن لیپیدهاست با پدیده flip - flop امکان توسعه غشای پلاسمایی و همچنین توسعه ی سطح اندامکهای غشایی درون سلولی فراهم میشود.
نامهای دیگر فسفولیپید ترانسلوکاتور:
Mg2+-ATPase, flippase, and aminophospholipid-transporting ATPase

biotechnologist

New member
اینطور که من متوجه شدم فیلیپاز یک نام کلی برای انتقال دهنده فسفولیپیدهای غشایی هست.نه اینکه این یه آنزیم متفاوت باشه.

biotechnologist

New member
اینم واسه اینکه زبانتون تقویت بشه:
mark bretscher first coined the term “flippase” to refer to lipid transporters that serve to equilibrate newly synthesized lipid across biogenic membranes such as the er (4). Although the definition of flippases has come to include all types of lipid transporters, transbilayer lipid transporters can be classified based on their substrate specificity, direction of transport, and requirement for atp. Transporters that move lipids to the cytoplasmic face of the membrane are commonly called “flippases,” whereas those that transport lipids from the cytofacial surface to the opposite side of the membrane are called “floppases” (fig. 1). The degree of substrate selectivity for lipids varies, but both classes of these transporters typically require an input of energy (usually in the form of atp), allowing them to pump lipids against a concentration gradient. In contrast, “scramblases” transport lipids in both directions, are driven by a pre-existing transbilayer lipid gradient, and in the plasma membrane are ca2+-activated. Scramblases play an important role in the controlled randomization of lipid distribution that occurs during apoptosis or during cell activation, and by externalizing ps, scramblases signal the engulfment of dead or dying cells by phagocytes (5–7).

Biogenic membrane flippases are energy-independent and belong to the class of transporters first envisioned by bretscher. These are distinct from the atp-dependent flippases, although the term “flippase” is commonly used to refer to both classes of transporters, and are associated with lipid biosynthetic processes. These include eukaryotic transporters in the er and golgi (glycolipids), as well as prokaryotic transporters.

خلاصش اینکه:
به انتقال دهنده های فسفولیپید غشایی نام کلی فیلیپاز گفته میشود که براساس نیاز به atp، جهت انتقال و سوبسترا تقسیم بندی میشوند.همچنین به انتقال دهنده هایی که لیپید را به سطح سیتوپلاسمیک غشا میبرند فلیپاز و آنهایی که در جهت عکس عمل میکنند فلوپاز میگویند.اسکرمبلاز ها در هر دو جهت انتقال میدهند.

آخرین ویرایش:

eco.bio

New member
واقعا بی نهایت ممنونم از دوستان عزیزم مهدیه جون و بیوتکنولوژیست عزیز:rose:

اینا برام واقعا سوال مهمی شده بودن:smilies-azardl (181
پس نتیجه گیری کنیم اینطوری میشه گف که فسفو لیپید ترانس لوکاتور انزیم هست و flopase , flipase دو شاخصه این انزیم هستن که نقش تقریبا مشابهی رو انجام میدن. :smilies-azardl (113

biotechnologist

New member
البته فیلیپاز نام خانواده انتقال دهنده های لیپید غشایی هم هست که در متن اشاره کردم.

eco.bio

New member
راستی به همه اینا جابجا گر فسفولیپید میگن دیگه! حالا انزیم درهم ریزنده ( همونکه برای ایجاد عدم تقارن تو غشا موقع اپوپتوسیس فعال میشه) چی میگن؟
منظورم اینه اون انزیم دیگه جدا از این انزیم ها هس؟ میدونین اسمش چیه؟
اخه تو لودیش فقط نوشته انزیم درهم ریزنده!!!

mahdieh

New member
اسکرمبلاز نوعی آنزیم انتقال دهنده فسفولیپیدهای غشایی میباشد که عضوی از خانواده ناقلین لیپید غشایی(فیلیپازها) میباشند.
Scramblase is an enzyme, present in the cell membrane, that can transport (scramble) the negatively
charged phospholipids from the inner-leaflet to the outer-leaflet, and vice versa
آنزیم فسفو لیپید ترانس لوکاتور که دارای خاصیت ATPase است یک لیپید رااز یک مونو لایر به مونو لایر دیگر جابجا می کند این حرکت جابجایی دو سویه است از خارجی به داخلی و بر عکس موسوم به حرکت flip-flop است .
دو نوع شاخص ترانس لوکاتور flipase , flopase هستند. آنزیم flipase لیپید را از لایه خارجی به داخل می آورد و آنزیم flopase لیپید را از لایه داخلی غشا به خارجی می برد .پیامد عمل این دو آنزیم پراکنش نامتقارن لیپیدهاست با پدیده flip - flop امکان توسعه غشای پلاسمایی و همچنین توسعه ی سطح اندامکهای غشایی درون سلولی فراهم میشود.

فوقالعاده بود..ممنوننننننننننننننننننن

biotechnologist

New member
یه سوالم در مورد مدل کار کردن پمپ سدیم پتاسیم داشتم:riz277:
یعنی منظورم اینه که آیا فسفریله شدن این پمپ قبل از اتصال 3تا یون سدیم هست یا نه بعد از اتصال هست؟ و همینطور دفسفریله شدن پمپ بعد از جداشدن 2تا یون پتاسیم هست یا نه قبل از جدا شدنش هست؟!
تو کتاب تست ای کیو بی یه چی نوشته تو منابع هم یه چی دیگه. واسه همون یه کوچولو گیج شدم:(50)::1dco2x0p1lilzhfpg1t

در این مورد هم حق داری گیج بشی عزیزم.من هنوز این قسمت رو نخوندم و لودیش هم دم دستم نیست.ولی از روی تصاویر لودیش اینطور فهمیدم که اتصال 2 تا پتاسیم خارج سلولی به پمپ باعث دفسفریلاسیون و تغییر ساختاری پمپ میشه که باعث انتقال پتاسیم به داخل سلول میشه.پمپ غیر فسفریله تمایل بیشتری به سدیم دارد بنابراین دو تا پتاسیم را آزاد میکند.
اینم عکسش: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/Scheme_sodium-potassium_pump-en.svg

biotechnologist

New member
راستی به همه اینا جابجا گر فسفولیپید میگن دیگه! حالا انزیم درهم ریزنده ( همونکه برای ایجاد عدم تقارن تو غشا موقع اپوپتوسیس فعال میشه) چی میگن؟
منظورم اینه اون انزیم دیگه جدا از این انزیم ها هس؟ میدونین اسمش چیه؟
اخه تو لودیش فقط نوشته انزیم درهم ریزنده!!!

تو متن انگلیسی اشاره کردم عزیزم.اونم یکی از کارای اسکرمبلازهاست.
Scramblases play an important role in the controlled randomization of lipid distribution that occurs during apoptosis or during cell activation, and by externalizing ps, scramblases signal the engulfment of dead or dying cells by phagocytes

eco.bio

New member
:thanks:مررررررررررررررررررررررسی بیوتکنولوژیست عزیز
از اینکه وقت گذاشتی و جواب سوالهارو دادی بی نهایت ممنونم.
مهدیه جونم ازتو هم ممنونم عزیزززززززززززززززززززززززم:(40):

راستی دوستان خوبم از اونجایی که برنامه هامون یکی نیس. یعنی ممکنه یکی مثلا مبحث غشای سلولی رو اخر از همه میخواد بخونه! خواهشا وقتی اینجا سوالی پرسیده میشه شما هم سوالو یه جایی یادداشت کنین تا هر وقت به اون مبحث رسیدین، این سوالاتم مد نظرتون باشه بعدش بیاین اینجا جوابشو بگین هرچند چن ماه هم گذشته باشه!:bunnyearsmiley:
(البته این پیشنهاد منه. چون میدونین میخوام همه دوستان نظر بدن:65d6a5d6s:)

aohm

New member

احسنت بيو جان
منبعت رو هم ميشه بگي ؟ الان چي داري ميخوني؟

biotechnologist

New member
عزیزم اینارو از ایبوک های اینترنتی پیدا کردم.خودم هم الان یادگرفتمشون.:ahi5slcgm04mi8jqqklهمون لودیش و برای کنکور رو میخونم.به خاطر سوالات بجای دوستان هم تشکر میکنم چون بعضی وقتها آدم سرسری ازشون رد میشه.:thumbsupsmileyanim:

aohm

New member
دم همه دوستاي گل گرم كه انقد خوب و علمي بحث ميكنن:rose:
بچه ها من يه بار ديگه پيشنهاد ميدم،كه بيايم سوالاي هر درس رو تو تاپيكه با عنوان همون درس بذاريم(كه سحر زحمت ايجادش رو كشيده)...فكر كنيد؛من اگه چندماه ديگه اين مبحثو بخونم و به اين سوال بر بخورم،يا نزديك كنكور و تو چنين موردي دچار شك ميشم و ميخام براي اطمينان دوباره مطالعه اش كنم... اونوقت تو حجم اين تاپيك چطوري ميتونم اينو پيدا كنم؟

mahdieh

New member
بچه ها من يه بار ديگه پيشنهاد ميدم،كه بيايم سوالاي هر درس رو تو تاپيكه با عنوان همون درس بذاريم(كه سحر زحمت ايجادش رو كشيده)...فكر كنيد؛من اگه چندماه ديگه اين مبحثو بخونم و به اين سوال بر بخورم،يا نزديك كنكور و تو چنين موردي دچار شك ميشم و ميخام براي اطمينان دوباره مطالعه اش كنم... اونوقت تو حجم اين تاپيك چطوري ميتونم اينو پيدا كنم؟

آره موافقم اینجوری خیلی منظم تره..الان رو نگاه نکنید ..جلوتر بریم کلی سوال داریم

اکوجان زحمت انتقالش رو بکش..حیفه واقعا چون امسال واقعا بچه های اکتیوی داریم.
:smilies-azardl (113

eco.bio

New member
باشه بچه ها. من از این به بعد سوالاتمو اون تاپیک میپرسم:a2d3:
راستی این تاپیک چیکا باید بکنیم:4d564ad6:
پس اینجا درد و دل میکنیم اونجا هم فقط بحث علمی:a2d3:

biotechnologist

New member
منم موافقم.اینجا همون گزارش مطالعه و درد و دل و...البته من فکر میکنم بشه سوال رو تو هر دو تاپیک مطرح کرد.چون این تاپیک فعال تر از اون یکی هاست و ممکنه سوالتون تو صفحه اصلی نمونه و خیلی دیر یهش پاسخ داده بشه.البته به نظر من بهترین کار اینه که هممون تاپیک های رفع اشکال رو جزء اشتراک موضوع بزنیم تا بتونیم در کمترین زمان تاپیک هارو پیگیری کنیم.:smilies-azardl (113:28:

saharandishe

New member
ماشاالله ،میبینم که خیلی عالی دارین پیش میرین ،ازصمیم دل به خاطراین پشتکاری که ازتون میبینم خوشحالم.:a2d3:
همگی موفق وپیروزباشید.
:bunnyearsmiley:

arezoomand

New member
اینطوری عالی میشه.

م.صفری

New member
بچه ها من پاک گیج شدم ...خودم دارم زیست مهدوی میخونم اما بعضیا میگن مجد خوبه !!!!! یکی ی جواب درست بده ....دو دلم:33:

mahdieh

New member
بچه ها من پاک گیج شدم ...خودم دارم زیست مهدوی میخونم اما بعضیا میگن مجد خوبه !!!!! یکی ی جواب درست بده ....دو دلم:33:
آخه کی به شما میگه مجد بخون؟..دوست عزیز جناب مجد استاد فوق العاده ای هستن ولی کتاب ایشون چندین ساله که ویرایش نشده..کتاب مجد الان اصلا جوابگوی سوالات نیست ..همین مهدوی رو بخونید

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا