sanaz alizadeh
New member
تجمع برادی کینین باعث ادم میشه، این برادی کینین چیه؟
تجمع برادی کینین باعث ادم میشه، این برادی کینین چیه؟
سلام. اگه هنوز کسی فصل 10 امری (هموگلوبین و هموگلوبینوپاتی ها) رو برنداشته من ازش سوال در میارم. ولی اول باید تمومش کنم
سلام، خوش اومدید، اگه لطف کنید فصل 11 رو بردارید کمک زیادی کردید، البته فقط فصل 11 و 20 مونده، برا ارسال هم تا شنبه هفته بعد چطوره؟ صفحه 10 هم اگه ببینید روال کارمون توضیح دادیم،سلام
منم هستم البته با اجازه اعضای محترم این تایپیک
فقط من چون دانشجوام یه کم وقتم تنگه و اگه یه کم تاخیر کنم توی ارسال سوالات اشکال نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
منتظرم...............
سلام دوستان.
سوالی داشتم از خدمتتون:
می خواستم کتاب امری ویرایش 14ام رو بخونم برای کنکور دکتری ایمونو
به نظرتون کدوم فصل هاش مهمتره که بتونم 50 درصد بزنم؟
مرسی از توضیحاتت سرین جان. ولی سوال من اینه که همین ویروسها از نظر تکاملی از کجا اومدن؟ خب از همین سلولهای یوکاریوتی منشا گرفتن دیگه! حالا میشه بگیم که خود این ساختارهای انکوژن ویروسی یه زمانی از پروتو انکوژنها منشا گرفته اند؟! سوالم از نظر تکاملی هستش. اصولیش اینه که انکوژن از پروتوانکوژن منشا گرفته. ولی تو دو جا مطلب متفاوتی دیدم شک کردم.اگه سوالای بخش سرطان رو نگاه کرده باشید جوابش اونجا هست
پروتو انکوژن جزو ژن های طبیعی اند که که در رشد.تقسیم.تمایز و کلا سلامت سلول نقش دارن
حالا اگه هر نوع تغییری در طی مثلا جهش نقطه ای یا دخول یه عامل بیگانه یا هر چیزی که برای بیان این ژن ها مضر باشه ایجاد بشه باعث تبدیل این پروتو انکوژن ها به انکوژن میشه
ما یه c-onc داریم که همون انکوژن سلولی هستش و یه v-onc داریم که انکوژن ویروسی میگن و منشا هر دو از پروتوانکوژن های طبیعی خودشونه
اما یه مسئله ای که هست اینه : V-onc میتونه به عنوان c-onc عمل کنه....یعنی میشه همون دخول عامل بیگانه ای که گفتم
چطوری؟
به این صورت که وقتی ویروسی مثل رترو وارد میزبان میشه از امکانات میزبان برا تکثیرش استفاده میکنه.حالا اگه این ویروس حامل یه انکوژن ویروسی باشه (مثال کتاب : سارکومای راس) . با توجه به این که این انکوژن ویروسی از لحاظ ساختاری شبیه انکوژن سلولی هستش میتونه یه تراریختی غالب ایجاد کنه. یعنی با این که سلول میزبان پروتو انکوژنشو داره اما این انکوژن ویروسی بر روی ژنوم ویروس به صورت غالب عمل کرده و عملکرد پروتوانکوژن رو مغلوب میکن
بنابراین انکوژن ویروسی مثل انکوژن سلولی عمل میکنه نه این که منشا پروتوانکوژن باشه
مرسی از توضیحاتت سرین جان. ولی سوال من اینه که همین ویروسها از نظر تکاملی از کجا اومدن؟ خب از همین سلولهای یوکاریوتی منشا گرفتن دیگه! حالا میشه بگیم که خود این ساختارهای انکوژن ویروسی یه زمانی از پروتو انکوژنها منشا گرفته اند؟! سوالم از نظر تکاملی هستش. اصولیش اینه که انکوژن از پروتوانکوژن منشا گرفته. ولی تو دو جا مطلب متفاوتی دیدم شک کردم.
بی نهایت ممنون دوستان.
جواب سوالمو با خوندن این جمله فهمیدم. اونم این بود: شناخت کارکردی انکوژنها از سال 1983 با این کشف که انکوژن ویروسی v-sis از ژن فاکتور رشد B مشتق از پلاکت PDGFB سلولی نرمال ناشی شده است اغاز گردید.
پس از نظر تکاملی میشه گف انکوژنها در طول تاریخ از خود پروتوانکوژنها مشتق شده اند. ( اخه یه جا دیدم نوشته بود نه این پروتوانکوژنها هستن که از انکوژنها مشتق شدن ولی از نظر تکاملی ویروسها بعدا ایجاد شده اند. تو اینش شک داشتم که اونم حل شد.)
چقققققققققققدر اینجا زحمت کشیده بودیم......چیشد واقعا؟؟؟؟؟