قرآن

saeedms

New member
هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يَعْلَمُ مَا يَلِجُ فِي الْأَرْضِ وَمَا يَخْرُجُ مِنْهَا وَمَا يَنزِلُ مِنَ السَّمَاء وَمَا يَعْرُجُ فِيهَا وَ هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ

اوست آن كس كه آسمانها و زمين را در شش هنگام آفريد آنگاه بر عرش استيلا يافت آنچه در زمين درآيد و آنچه از آن برآيد و آنچه در آن بالارود [همه را] مى‏داند و هر كجا باشيد او با شماست و خدا به هر چه مى‏كنيد بيناست (حدید/۴)

saeedms

New member
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
بگو اى بندگان من كه بر خويشتن زياده‏روى روا داشته‏ايد از رحمت‏خدا نوميد مشويد در حقيقت‏خدا همه گناهان را مى‏آمرزد كه او خود آمرزنده مهربان است (زمر /۵۳)

saeedms

New member
يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ
اي انسان چه چيز تو را در برابر پروردگار كريمت مغرور ساخته؟!(انفطار/6)

saeedms

New member

لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَآ
خداوند هيچ كس را، جز به اندازه توانايي اش، تكليف نمي‏كند. (انسان،) هر كار (نيكي) را انجام دهد، براي خود انجام داده، و هر كار (بدي) كند، به زيان خود كرده است. (مومنان مي‏گويند:) پروردگارا! اگر ما فراموش يا خطا كرديم، ما را مؤ اخذه مكن! پروردگارا! تكليف سنگيني بر ما قرار مده، آن چنان كه (به خاطر گناه و طغيان،) بر كساني كه پيش از ما بودند، قرار دادي! پروردگارا! آنچه طاقت تحمل آن را نداريم، بر ما مقرر مدار! و آثار گناه را از ما بشوي! ما را ببخش و در رحمت خود قرار ده!(بقره/286)

Artmis.a

New member
آیه 135 سوره آل عمران
نیکان آنها هستند که هرگاه کار ناشایست از آنها سرزند یا ظلمی به نفس خویش کنند(گناه)خدا را به یاد می آورند و از گناه خود به درگاه خود گناه و استغفار می کنند زیرا که می دانند جز خدا هیچکس نمی تواند گناه خلق را بیامرزد و آنها هستند که اصرار در کار زشت نکنند چون به زشتی معصیت آگاهند

Artmis.a

New member
آیه 3 سوره طلاق
هرکس بر خدا توکل کند،خداوند او را کافی است

Artmis.a

New member
آیه 8 سوره جمعه
بگو:عاقبت مرگی که از آنها فرار می کنید شما را البته ملاقات خواهد کرد و پس از مرگ به سوی خدایی که دانای پیدا و پنهان است بازگردانیده می شوید و او شما را به آنچه می کرده اید آگاه می سازد

Artmis.a

New member
آیه 23 سوره حدید
(تقدیر حق را بدانید)تا هرگز از آنچه از دست داده اید دلتنگ نشوید و به آنچه به شما می دهدمغرور و دلشاد نگردید و خدا دوست دار هیچ متکبر خود ستایی نیست

majede

New member
آیادر مرغان هوا نمینگرند که در جو آسمان در فرمان اویند و بجز خدا کسی نگهبان آنها نیست در این امر برای اهل ایمان نشانی از قدرت حق پدیدار است
*نحل آیه 79*

am-ml

New member
سلام به دوستای خوبم
حالا که زحمت میکشین و آیه های زیبا رو اینجا میگذارید اگه بتونید چند تا نکته تفسیری رو با ذکر منبع ذیل هر آیه بذارین خیلی عالی میشه.
تفسیر نور در این مورد یه منبع مختصر و مفید هستش.

Samaneh1366

New member
سلام
بدنیست در کنار آیه های نور و تفسیرش از خواص برخی سوره ها هم آگاه بشیم....
خواص سوره انعام(بر طرف شدن ترس از نفس): امام محمد باقر(ع) در مکارم الاخلاق روایت است هرگاه تو را علتی باشد که بر نفس خود از آن مرض بترسی بخوان سوره انعام را به تو نمیرسد از آن علت مکروهی

am-ml

New member
به اشک ريختن در قرآن ۲ بار در آيات زير اشاره شده است

سوره مائده آیه 83

وَإِذَا سَمِعُواْ مَا أُنزِلَ إِلَى الرَّسُولِ تَرَى أَعْيُنَهُمْ تَفِيضُ مِنَ الدَّمْعِ مِمَّا عَرَفُواْ مِنَ الْحَقِّ يَقُولُونَ رَبَّنَا آمَنَّا فَاكْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِينَ ﴿۸۳﴾
و چون آنچه را به سوى اين پيامبر نازل شده بشنوند مى‏بينى بر اثر آن حقيقتى كه شناخته‏اند اشك از چشمهايشان سرازير مى‏شود مى‏گويند پروردگارا ما ايمان آورده‏ايم پس ما را در زمره گواهان بنويس (۸۳)

سوره توبه آیه 92

وَلاَ عَلَى الَّذِينَ إِذَا مَا أَتَوْكَ لِتَحْمِلَهُمْ قُلْتَ لاَ أَجِدُ مَا أَحْمِلُكُمْ عَلَيْهِ تَوَلَّواْ وَّأَعْيُنُهُمْ تَفِيضُ مِنَ الدَّمْعِ حَزَنًا أَلاَّ يَجِدُواْ مَا يُنفِقُونَ ﴿۹۲﴾
[نيز] گناهى نيست بر كسانى كه چون پيش تو آمدند تا سوارشان كنى [و] گفتى چيزى پيدا نمى‏كنم تا بر آن سوارتان كنم برگشتند و در اثر اندوه از چشمانشان اشك فرو مى‏ريخت كه [چرا] چيزى نمى‏يابند تا [در راه جهاد] خرج كنند (۹۲)

shima.p

New member
ممنون بچه ها
چیزای زیادی از این تاپیک یاد گرفتم:applause:

majede

New member
آیه 30 انسان :
چیزی نمی خواهید مگر خدای بخواهد که البته خدا بر احوال خلق دانا و بصلاح بندگان آگاهست.

آخرین ویرایش:

majede

New member
آیه الکرسی:255 بقره:
خدای یکتاست که جز او خدایی نیست زنده و پاینده است هرگز اورا کسالت خواب فرا نگیرد تا چه رسدکه بخواب روداوست مالک آنچه در آسمانها وزمین است که را این جرات است که در پیشگاه او به شفاعت برخیزد مگر بفرمان او ،علم او محیط است به آنچه پیش نظر خلق آمده است و آنچه سپس خواهد آمد و خلق بهیچ مرتبه علم او احاطه نتوانند کرد مگر به آنچه او بخواهد ؛قلمرو علمش از آسمانها وزمین فراتر ونگهبانی زمین وآسمان بر او آسان و بی زحمت است چه اودانای بزرگوار وتوانای با عظمت است..

آخرین ویرایش:

majede

New member
[ آیه الکرسی:255 بقره:
[خدای یکتاست که جز او خدایی نیست زنده و پاینده است هرگز اورا کسالت خواب
فرا نگیرد تا چه رسدکه بخواب روداوست مالک آنچه در آسمانها وزمین است که را این جرات است که در پیشگاه او به شفاعت برخیزد مگر بفرمان او ،علم او محیط است به آنچه پیش نظر خلق آمده است و آنچه سپس خواهد آمد و خلق بهیچ مرتبه علم او احاطه نتوانند کرد مگر به آنچه او بخواهد ؛قلمرو علمش از آسمانها وزمین فراتر ونگهبانی زمین وآسمان بر او آسان و بی زحمت است چه اودانای بزرگوار وتوانای با عظمت است

PCR

New member
هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يَعْلَمُ مَا يَلِجُ فِي الْأَرْضِ وَمَا يَخْرُجُ مِنْهَا وَمَا يَنزِلُ مِنَ السَّمَاء وَمَا يَعْرُجُ فِيهَا وَ هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ

اوست آن كس كه آسمانها و زمين را در شش هنگام آفريد آنگاه بر عرش استيلا يافت آنچه در زمين درآيد و آنچه از آن برآيد و آنچه در آن بالارود [همه را] مى‏داند و هر كجا باشيد او با شماست و خدا به هر چه مى‏كنيد بيناست (حدید/۴)
فصلت آیه 9
بگو: آيا شما به آن كسي كه زمين را در دو روز آفريد كافر هستيد؟ و براي او همانندهائي قائل مي‏شويد؟ او پروردگار جهانيان است. (۹)

در [زمين] از فراز آن [لنگرآسا] كوهها نهاد و در آن خير فراوان پديد آورد و مواد خوراكى آن را در چهار روز اندازه‏گيرى كرد [كه] براى خواهندگان‏درست [و متناسب با نيازهايشان] است (۱۰)

سپس اراده آفرينش آسمان فرمود در حالي كه به صورت دود بود، به آن و به زمين دستور داد به وجود آئيد و شكل گيريد، خواه از روي اطاعت و خواه اكراه! آنها گفتند: ما از روي طاعت مي‏آئيم! (۱۱)

در اين هنگام آنها را به صورت هفت آسمان در دو روز آفريد، و آنچه را مي‏خواست در هر آسماني مقدر فرمود، و آسمان پائين را با چراغهاي (ستارگان) زينت بخشيديم و (با شهابها) از استراق سمع شياطين حفظ كرديم، اين است تقدير خداوند دانا. (۱۲)

اعدادی ک مشخص شده جمعا 8 میشه...برای من سوال شده....

آخرین ویرایش:

ba ba barghi

Well-known member
PCR گفت:
فصلت آیه 9
بگو: آيا شما به آن كسي كه زمين را در دو روز آفريد كافر هستيد؟ و براي او همانندهائي قائل مي‏شويد؟ او پروردگار جهانيان است. (۹)

در [زمين] از فراز آن [لنگرآسا] كوهها نهاد و در آن خير فراوان پديد آورد و مواد خوراكى آن را در چهار روز اندازه‏گيرى كرد [كه] براى خواهندگان‏درست [و متناسب با نيازهايشان] است (۱۰)

سپس اراده آفرينش آسمان فرمود در حالي كه به صورت دود بود، به آن و به زمين دستور داد به وجود آئيد و شكل گيريد، خواه از روي اطاعت و خواه اكراه! آنها گفتند: ما از روي طاعت مي‏آئيم! (۱۱)

در اين هنگام آنها را به صورت هفت آسمان در دو روز آفريد، و آنچه را مي‏خواست در هر آسماني مقدر فرمود، و آسمان پائين را با چراغهاي (ستارگان) زينت بخشيديم و (با شهابها) از استراق سمع شياطين حفظ كرديم، اين است تقدير خداوند دانا. (۱۲)

اعدادی ک مشخص شده جمعا 8 میشه...برای من سوال شده....

دوست گرامی!!!
با یه مثال روشنت می کنم!!!
من میخام یه مدار اختراع کنم!!!خب !!بعد از تهیه ی مواد لازم!!مثلن دو روز گیر بهش میدم و مدارم رو می سازم!!!الان مدار من خلق شده !!!در دو روز!!!
بعد من بررسی می کنم می بینم مدارم کمبود هایی داره!!!میرم یه مشت وسیله می خرم !می چسبونم تو مدارم!!!
این فرایند هم 4 روز به طول می انجامد!!!
ببین داداش ،من کار اصلی مو تو دوز اول انجام دادم!!طرح کلی مدارم رو بستم !!!تو اون چهار روز برای عملکرد بهتر مدارم ، اون قطعات رو چسبوندم!!
می دونی؟؟!!ایه می گه!
ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء وَهِيَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ اِئْتِيَا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا قَالَتَا أَتَيْنَا طَائِعِينَ؛

متن رو داشته باش!!!
گفتیم به اسمانها و زمین!! (باهم ) ،شکل گیرید و...!!گفتند !فرمانبردار امدیم!!(باهم امدن !!!!!! )

دوست من از این ایه ، انچه اکتشاف میشه اینه که آسمان و زمین باهم در دو روز خلق شدن!!!

(أَوَ لَمْ یَرَ الَّذِینَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمـواتِ وَالأَرضَ كانَتا رَتْقاً فَفَـتَقْناهُما وَ جَعَلْنا مِنَ الماءِ كُلَّ شَیء حَی أَفَلا یُـؤْمِنُونَ) انبیا 30
آیا كسانی كه كفر ورزیدند ندیدند كه آسمان ها و زمین، هر دو به هم پیوسته بودند و ما آن دو را از هم جدا ساختیم و هر چیز زنده ای را از آب پدید آوردیم؟ آیا (باز هم) ایمان نمی آورند؟
واژه ی «رتق»، به معنای «چیز به هم پیوسته» و «فتق» به معنای «جدا كردن دو چیز متصل به هم» است.
از ظاهر این دو آیه استفاده می شود كه قبل از خلقت آسمان ها، توده ای از گازهای گسترده و عظیم وجود داشته و زمین و آسمان به هم متصل و چسبیده بودند كه به قدرت خداوند از هم جدا شده اند!

جونم برات بگه دوست من! ایه های بسیاری در این باب هست که اثبات کنه زمین و اسمون باهم خلق شده اند!!!

پس چی شد؟؟؟
2+4=6!!

ابهامات برطرف شد عزیز دل برادر!!یا بیام وصلت کنم به 220!!:p

آخرین ویرایش:

PCR

New member
دوست گرامی!!!

متن رو داشته باش!!!
گفتیم به اسمانها و زمین!! (باهم ) ،شکل گیرید و...!!گفتند !فرمانبردار امدیم!!(باهم امدن !!!!!! )

دوست من از این ایه ، انچه اکتشاف میشه اینه که آسمان و زمین باهم در دو روز خلق شدن!!!

:p

بله متن رو داشتم..ولی مثل این که شما متن رو نداشتی...بله اصن زمین و آسمان به فرض مهال با هم ساخته شدن این هیچ مشکلی رو حل نمیکنه...

متن رو داشتی؟
گفته شده سپس....یعنی بعد از اون دو روز اول و بعد از اون چهار روز....به آفرینش آسمان و زمین پرداخته شده...یعنی(4+2)6 روز اول تموم شده...سپس دو روز هم برا آفرینش زمین و آسمان

ba ba barghi

Well-known member

داداش من !خودت داری میگی که!!
تو ایه ی اول گفته ، دو روز زمین رو خلق کردیم!!
چها روز محتویات!!
بعد بر می گرده میگه !اسمونو و زمین رو در روز خلق کردیم!!!

ضمنن !ثم به معنای بلافاصله بعد از ان!سپس و پس و بنابراین می باشد!تو زبان عرب هکذا و ثم مترادف محسوب میشن!یعنی بنابراین هم معنی میشه! برا تاکید گفته های پیشین هم بکار می ره !!

توی قران ،ایه های زیادی است که دلالت به این داره که اسمون و زمین بهم چسبیده بودن و یکی بودن و سپس جدا شدن!!!و دوتا شدن!!نمونه اش همین سوره ی انبیا 30!! هیچ چیز محال نیست!!

حالا دوست من !شما هر جور راحتی...!

آخرین ویرایش:
بالا