طرز تهیه حلوا

sipabl

New member
از مقوی ترین دسرهای سنتی که در بیشتر سفره های ایرانی و مخصوصا برای افطار در ماه رمضان پیدا میشوند حلواست



آرد سنگگ بهترین آرد مورد استفاده در تهیه حلوای مجلسی است.
مواد لازم:
۱- آرد سنگک: یک کیلو (شش پیمانه)۲- روغن‌نباتی: دو پیمانه۳- روغن‌مایع: نصف پیمانه۴- کره: ۱۰۰گرم۵- حلوا شکری: ۱۰۰گرم۶- پودر گل‌سرخ: یک قاشق چایخوری۷- زنجبیل و فلفل‌سیاه: از هر کدام نصف قاشق چایخوری۸- نمک: یک قاشق چایخوری۹- هل، دارچین و زیره سائیده: یک قاشق چایخوری۱۰- پودر نارگیل و کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- نخست روغن نباتی را در تابه ریخته و حرارت می‌دهیم تا آب شود و روغن مایع را به آن اضافه می‌کنیم.- سپس آرد الک شده و نمک را به آن اضافه و حرارت را ملایم می‌کنیم تا آرد تفت داده و به رنگ شکلاتی روشن درآید. (حدود ۳۰ دقیقه)- سپس حلواشکری رنده شده را به آن می‌افزاییم و کنجد، پودرنارگیل و کره را نیز اضافه کرده و حرارت را ملایم‌تر می‌کنیم تا پودر نارگیل و کنجد نسوزد.- بعد سایر ادویه‌ها (دارچین، هل، زنجبیل، زیره، گل‌سرخ و فلفل‌سیاه) را اضافه کرده و کاملا مخلوط می‌کنیم.- در انتها شربت مربوط را به آن افزوده و هم می‌زنیم.
مواد لازم شربت :
شکر: چهار پیمانه آب: دو پیمانه گلاب: نصف پیمانه زعفران: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه شربت:
- شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا شکر حل شود،- وقتی شربت قوام آمد آن‌گاه زعفران را اضافه کرده و گلاب را نیز بعد از آن می‌افزاییم و حرارت را خاموش می‌کنیم.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

mahnam

New member
ای کاش یه تصویری، چیزی هم می ذاشتی ببینیم چه جوری میشه
 

MAHSABANOO

New member
[h=2]مواد لازم رولت حلوا کاکائویی[/h] کره یا روغن حیوانی 50 گرم
روغن نصف لیوان
گردو آسیاب شده صد گرم
آرد گندم دو لیوان
شیر یک لیوان
گلاب یک چهارم لیوان
پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
شکر یک لیوان به علاوه چهار قاشق غذاخوری

[h=2]طرز تهیه رولت حلوا کاکائویی[/h] نصف لیوان روغن و دو لیوان آرد را در یک ماهیتابه تفلون ریخته، با شعله متوسط حدود 10 الی 15 دقیقه تفت داده، مرتب هم می‌زنیم تا رنگ آرد کمی طلایی شود و خامی آرد گرفته شود (بوی حلوا در می‌آید). سپس سه قاشق روغن حیوانی یا یک قالب 50 گرمی کره را اضافه کرده، هم می‌زنیم و شعله را خاموش می‌کنیم.
20130217121831108_9.gif
یک لیوان شکر و یک لیوان شیر را در یک قابلمه ریخته، روی شعله می‌گذاریم تا به جوش آید. سپس دو قاشق پودر کاکائو را با 4 قاشق شکر مخلوط کرده به شیر اضافه می‌کنیم تا حل شود سپس شعله را خاموش کرده و یک چهارم لیوان گلاب را اضافه می‌کنیم.
20130217121827264_10.gif
محلول شیر، شکر و کاکائو را به آرد تفت داده شده اضافه کرده، روی شعله قرار می‌دهیم و مرتب هم می‌زنیم تا حلوا قوام آید، غلیظ شده و به روغن بیفتد. سپس شعله را خاموش می‌کنیم.
20130217121827451_11.gif
ته یک سینی کیسه فریزر قرار می‌دهیم و حلوا را به قطر نیم الی یک سانت پهن می‌کنیم. 7 قاشق غذاخوری گردو آسیاب شده روی حلوا ریخته، سپس آن را لوله می‌کنیم و با کیسه فریزر آن را در یخچال گذاشته تا سرد شود. بعد از آنکه حلوا سرد و سفت شد، آن را برش می‌زنیم.
20130217121827686_12.gif
رولت حلوا کاکائویی آماده پذیرایی می‌باشد.
 
بالا