صلوات مشکل گشای مشکلات

parand

Well-known member
32149174189493695910.gif

معناي صلوات:‏ صلوات در لغت به معني "دعاست" و نماز را به جهت اينکه شامل دعا مي‌شود "صلاة" مي‌گويند.‏ سلام و درود بي‌کران خداوند و فرشتگان و کساني که ايمان به رسول خدا آوردند، به جهت عظمت، مقام و منزلت آن حضرت صلوات بر محمد (ص) و آلش مي‌فرستند.

عده‌اي هم صلوات پروردگار عالم را به پنج معني تقسيم مي‌کنند:
1) رحمت
‏2) مغفرت
3) شفا‏
4) تزکيه
5) کرامت

صلوات خداوند براي مسلمين، در حقيقت به اين معناست كه خداوند آنها را پاكيزه مي كند. صلوات فرشتگان نيز دعا و استغفار است. (مفردات الفاظ القرآن، راغب اصفهاني، ص ۴۹۰) .

«صلاه » از خدا به معناي رحمت، و «صلواه » از فرشتگان به معناي استغفار، و صلوات مردم، به معناي دعا خواهد بود. (الميزان، ج 61، ص 394).

صلوات خدا بر پيامبر(ص)، به معناي مغفرت و بخشش اوست، زيرا خداوند صلوات به معناي دعا نمي فرستد، بلكه مي بخشد، اما صلوات مردم بر رسول(ص)، يعني استغفار و طلب بخشش براي اوست. (الدر المنثور في تفسير الماثور،جلال الدين عبدالرحمن سيوطي، ج 5، ص 604).

معناي صلوات خدا بر نبي(ص) افاضه كردن انواع كرامات و الطاف و نعمتها بر اوست، اما صلوات ما و فرشتگان، سوال و ابتهال در طلب آن كرامات و رغبت و تمايل در افاضه آن بر آن حضرت(ص) از سوي خداوند است. (الوافي، ج 9، ص 1513).

parand

Well-known member
من از محاسبه ثواب عاجزم

رسول خدا - (صلى الله عليه و آله و سلم ) - فرمود:

((وقتى به معراج رفتم ديدم ملكى را كه هزار هزار دست دارد ((يك ميليون )) و هر دستى هزار هزار انگشت دارد و هر انگشتى هزار هزار بند دارد.
آن ملك گفت : من حساب دانه هاى قطرات باران رامى دانم كه چند تا در صحرا و چند دانه در دريا مى بارد، و عرض كرد: تعداد قطرات باران را از ابتداى خلقت تا حال را مى دانم آن وقت عرض كرد: حسابى است كه من از محاسبه آن عاجزم .)) فرمود: ((چيست ؟))
عرض كرد: هرگاه جماعتى از امت تو با هم باشند و با هم برتو صلوات بفرستند، من از محاسبه ثواب صلوات عاجزم .

72.gif
اللهم صل على محمد و آل محمد
72.gif

parand

Well-known member
صلوات، سلامي ويژه بر پيامبر(ص) و خاندانش

یكي از وظايف و آداب مسلماني، صلوات فرستادن بر پيامبر(ص) و خاندانش (ع) است.
خداوند در
آيه 65 سوره احزاب ان الله و ملائكته يصلون علي النبي يا ايها الذين آمنوا صلوا عليه وسلموا تسليما؛ خداوند و فرشتگانش بر پيامبر صلوات مي فرستند. اي كساني كه ايمان آورده ايد، بر پيامبر صلوات بفرستيد و كاملا تسليم وي باشيد.

اين آيه به صراحت بر وجوب صلوات بر پيامبر(ص) حكم و فرمان داده است و ظاهر امر و طلب، بر وجوب است مگر آن كه دليلي بر استحباب وارد شده باشد.

هنگامي كه اين آيه نازل شد، مومنان از چگونگي صلوات بر ايشان پرسيدند و آن حضرت(ص) نحوه آن را بيان كرد و از صلوات ناقص برحذر داشت. از اين رو در بسياري از روايات از صلوات ابتر و دم بريده نهي شده و پيامبر(ص) در تفسير صلوات ابتر و ناقص، آن را صلواتي دانسته كه بدون ذكر و يادي از خاندان و اهل بيت آن حضرت(ع) باشد.

پيامبر (ص) دستور داده است تا همواره صلوات كامل فرستاده شود و هرگز ميان پيامبر و آلش در صلوات جدايي نيفتد. ايشان بارها فرمودند: هرگز بر من صلوات ابتر (ناقص) نفرستيد. ياران عرض كردند: يا رسول الله! صلوات ابتر چيست؟ آن حضرت(ص) در پاسخ فرمودند: اين كه فقط بگوييد: اللهم صل علي محمد و دنباله اش را قطع كنيد؛ بلكه بگوييد؛ اللهم صل علي محمد و آل محمد. (الصوا عق المحرقه، ص 44)
.

هيجده روايت ديگر هست كه بر مشاركت آل پيامبر با او در صلوات دلالت دارند. اين روايات را اصحاب سنن و جوامع حديثي از برخي ياران پيامبر(ص) نقل كرده اند؛ از جمله اين افراد مي توان به ابن عباس، طلحه، ابوسعيد خدري، ابوهريره، ابومسعود انصاري، بريده، ابن مسعود كعب بن عجره و علي عليه السلام اشاره كرد. اما روايات از طريق شيعه، درباره صلوات و چگونگي آن بيش از شمارش است. (الميزان، ج 22، ص 443).

ادامه دارد.........

parand

Well-known member
آثار و فوايد صلوات:

صلوات و درود بر آن پيامبر خدا(ص)، افزون بر اين كه نشانه ايمان و لازمه آن است، بلكه بر اساس آيات و روايات عامل براي جلب محبت آن حضرت و خشنودي وي و در نتيجه خشنودي و رضايت و محبت الهي است؛ چرا كه هركه مي خواهد محبوب خداوند شود بايد نخست محبوب پيامبر(ص) شود (آل عمران 13) و ابراز ارادت و عشق به آن حضرت(ص) بوسيله صلوات، راهي براي دست يابي به اين مقصد و مقصود است.
براساس روايات آثار و فوايد دنيوي و اخروي و نيز مادي و معنوي فراواني براي صلوات است.

يكي از واجبات نماز، صلوات بر پيامبر(ص) است، به گونه اي كه نماز بي صلوات، نماز باطل و غيرصحيح است. همه فقيهان اماميه، صلوات را در تشهد نمازها، خطبه هاي جمعه و نماز ميت واجب دانسته اند؛ چنان كه از ميان مذاهب اهل سنت، شافعيها و حنابله صلوات بر محمد(ص) را در موارد يادشده واجب شمرده اند.

اما اين بدان معنا نيست كه ديگر فرقه ها و مذاهب اسلامي حكم صلوات را در نماز ناديده گرفته باشند، بلكه آنان (حنفيه ها و مالكي ها از اهل سنت) نيز در همه اين موارد، حكم به استحباب و سنت آن مي كنند.

شافعي در اين باره مي گويد: هي من جمله اركان الصلاه لا تجوز الصلاه الا بها؛ صلوات بر پيامبر در نماز از اركان نماز است؛ به گونه اي كه نماز بدون آن صحيح نمي باشد.

parand

Well-known member
1. بخشش گناهان:

بخشش گناهان، يكي از آثار صلوات است.
امام علي بن موسي(ع) : كسي كه توان چيزي را ندارد كه با آن گناهانش را بپوشاند، بايد فراوان بر محمد و آل محمد صلوات بفرستد؛ زيرا صلوات، گناهان را نابود مي كند. (وسايل الشيعه ، ج7، ص491) .

همچنين وقتي از امام صادق(ع) سؤال شد كه ثواب صلوات چيست، فرمود: خارج شدن از گناه، سوگند به خدا چنان خواهد بود كه گويا تازه از مادر متولد گرديده است. (وسايل الشيعه!، ج7، ص491، ابواب الذكر، باب 24، حديث 3)

2. برآورده شدن حاجات:

مرحوم كليني به سند خود از معاويه بن عمار و از ابي عبدالله(ع) نقل مي كند: كسي كه صد مرتبه بگويد: يا رب صل علي محمد و آل محمد خداوند صد حاجت او را برآورده مي سازد؛ سي حاجت وي را در دنيا و باقي آن را در آخرت. (اصول كافي، ج2، ص 164)
.

3. اجابت دعا:

از مهم ترين آثار صلوات، به اجابت رسيدن دعاهاست.
مرحوم كليني در اصول كافي از هشام بن سالم و وي از ابي عبدالله(ع) حكايت مي كند كه فرمود: دعاها همواره پشت حجابها باقي مي ماند، مگر اينكه بر محمد و آل محمد صلوات فرستاده شود. (همان، ص064)

چه بسيارند انسانهايي كه دعا مي كنند، ولي دعاي آنان در پيشگاه خداوند به اجابت نمي رسد. شايد يكي از علتهايش اين باشد كه دعاها را با صلوات بر محمد و آل محمد، نمي آرايند.

ابن كثير عالم اهل سنت، روايتي را كه ابوداود آن را صحيح مي داند چنين نقل مي كند: روزي رسول خدا(ص) شنيد (ديد) كه مردي در نمازش (پس از نمازش) دعا مي كند ولي نه خدا را به عظمت ياد مي كند و نه بر محمد صلوات مي فرستد، به او و ديگران فرمود: هنگامي كه يكي از شما مي خواهد نماز به پا دارد، (بعد از نماز) نخست خداوند را به عظمت و ثنا ياد كند، سپس بر نبي او صلوات بفرستد، آن گاه هرچه مي خواهد دعا نمايد. (الدمشقي، اسماعيل بن كثير، تفسيرالقرآن العظيم، ج 6، ص 482)

آخرین ویرایش:

parand

Well-known member
هم چنين از آثار ديگر صلوات مي توان به موارد زير اشاره كرد:

صلوات بر محمد و آل محمد گناهان را از بين مي برد. (بحارال، ج 19، ص 84)

- صلوات در نزد خداوند همانند تسبيح و تهليل و تكبير است. (همان)

- هيچ عملي در روز جمعه، افضل از صلوات نيست. (همان، ص 15)

- با ذكر صلوات، انسان از گناهانش بيرون مي رود. (همان، ص 55)

- ذكر صلوات، افضل از آزادي بندگان است. (همان، ص 75)

- هيچ چيز از ذكر صلوات بر محمد و آل محمد برتر نيست. (همان)

- ذكر صلوات، سپري از آتش جهنم است.(همان، ص 85)

- خداوند در برابر ذكر صلوات براي فرستنده آن، هزار حسنه مي نويسند. (همان)

- فرستنده صلوات، مورد شفاعت قرار خواهد گرفت. (همان، ص 36)

- خداوند براي فرستنده صلوات، صدحاجت برآورده مي سازد كه هفتاد حاجت از حاجت هاي دنيا و سي نياز از نيازهاي آخرت است. (همان ص 95)

- فرستند ه صلوات، از همنشينان پيامبر در عالي ترين درجات بهشت است. (همان)

- صلوات، از بين برنده نفاق و دورويي است. (همان)

- فرستادن صلوات، سبب ايجاد نور در قبر مي شود. (همان، ص 07)

- صلوات، وسيله تقرب به خدا است. (تفسير نورالثقلين، ج 4، ص 303)

- صلوات بر محمد و آل محمد در بين نماز ظهر و عصر، برابر با هفتاد ركعت نماز است. (سفينه البحار، ج 1، ص 94)

- با ذكر صلوات، فراموش شده ها به ياد مي آيد. (همان)

- كسي كه پس از نماز صبح و بعداز نماز ظهر بر محمد و آل او صلوات بفرستد، از دنيا نمي رود، مگر اينكه امام زمان(عج) را ببيند. (همان)

- فرستادن صلوات، سبب توانگري و زدودن فقر از انسان و جامعه مي شود. (مجله كوثر، ش 05، ص 731).

- فرستادن صلوات، سبب دفع و رفع تشنگي در روز قيامت مي شود. (همان)

parand

Well-known member
برکات و ثواب صلوات :

در باب ثواب صلوات روایات فراوانی است که تاکید می کند ده هزار بار حسنه دارد، رحمت و برکت و لطف و کرامت خدا را به همراه دارد، معادل با پاداش و ثواب تسبیح و تکبیر خداست،
ارتقاء درجه به همراه دارد، معادل سبحان الله و الحمدالله و لا اله الا الله و الله اکبر است.

صلوات برکات فراوانی را برای شخص بدنبال دارد که برکات صلوات را می توان به برکتهای دنیوی و اخروی تقسیم کرد.

در دنیا صلوات باعث برآورده شدن حاجت، ازدیاد مال، رفع فقر، بخشش گناهان، ادای قرض، خوشبو شدن، درمان فراموشی، رفع نفاق، نجات از سختی، تندرستی، خواب مقصود دیدن و درک امام قائم می شود.
برای اثبات برخی از موارد ذکر شده به کلام ائمه استناد می کنیم.

حضرت رسول اکرم (ص) می فرمایند «صلوات فرستادن، فقر ر ابرطرف می کند»

امام صادق (ع) می فرمایند: هر کس بعد از نماز صبح و نماز ظهر بگوید:«اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم » (خدایا بر محمد و آلش درود بفرست و به فرجشان سرعت بخش) نخواهد مرد تا آن که امام قائم از خاندان پیغمبر (ع) را درک و به ملاقاتش نایل آید.»

از دیگر برکات حائز اهمیت صلوات از بین رفتن گناهان است، چنانکه امام رضا به نقل از رسول خدا می فرمایند:«الصلاه علی و علی اهل بیتی تذهب بالنفاق» «صلوات و درود بر من و خاندان من نفاق را از بین می برد».

parand

Well-known member
برکات اخروی صلوات را می توان به پنج مرحله تقسیم کرد:

1- عالم برزخ:

مداومت بر صلوات، عذاب قبر را در عالم برزخ دور می کند، ظلمت گناه را از بین می برد، عذاب را از همه اهل قبرستان دور می کند،
ثواب صلوات سنگین تر از گناهان است، صلوات، فریادرس ایشان در قبر است،

چهره انسان را در برزخ نورانی و جان کندن را راحت می کند.

ابوعلقه می گوید: پیامبر(ص) بعد از نماز صبح رو به طرف ما کرد و فرمود: «اصحاب من! دیشب عمویم حمزه و برادرم جعفر(طیار) را در خواب دیدم به آن دو نزدیک شدم و گفتم: پدر و مادرم فدایتان، کدام عمل را برتر یافتید؟ پاسخ دادند: پدر و مادر به فدایت، ما صلوات بر تو، تشنه را سیراب کردن و محبت علی بن ابیطالب را برترین اعمال یافتیم.»

همچنین از ایشان نقل است که فرمودند: «الصلاه علی نور فی القبر» «صلوات بر من، نوری در قبر است.» و نیز فرمود :«هر کس بر من صلوات زیاد بفرستد از تلخی مرگ و جان کندن ایمن گردد»

2- قیامت:

از ائمه(ع) آمده که هر کس در دنیا مداومت بر صلوات داشته باشد خصوصاً در روز جمعه صلوات، شفیع ایشان می شود در قیامت،
همچنین صلوات بسیار، صلوات فرستنده را در روز قیامت نزدیک ترین فرد به پیامبر قرار می دهد، خداوند از هر جهت بر فرد نور می تاباند، هفتاد حاجتش را در قیامت برآورده می کند و او را در زیر عرش الهی قرار می دهد.

همچنین این صلوات ها موجب سنگینی اعمال در قیامت و افضل اعمال محسوب می شود و ذخیره ای خوب برای ایشان در قیامت به حساب می آید.

از پیغمبر نقل است که فرمودند: «سه کس در روز رستاخیز آن روزی که سایه ای جز سایه خداوند نخواهد بود در زیر عرش الهی خواهند بود: «عرض شد: یا رسول الله آنها چه کسانی هستند؟»

فرمود: «آن کس که اندوه غمزده ای از امت من را برطرف سازد و کسی که سنت مرا زنده نماید و آن کس که فراوان بر من صلوات فرستد.»

ادامه دارد.......

آخرین ویرایش:

@... zahra

New member
کاش اینطور باشه...دعام کنین...الهم صلی علی محمد و آل محمد خدایا همه ی گرفتارارو نجات بده...منم...:dadad4:

parand

Well-known member
3- پل صراط صلوات، راهنمای انسان در هنگام عبور از پل صراط است و نوری است که راه را بر او روشن می کند، چنانکه رسول گرامی اسلام(ص) می فرمایند: «اکثروا الصلاه علی فان الصلوه علی نور فی القبر و نور علی الصراط و نور فی الجنه» «بر من بسیار درود بفرستید چرا که درود فرستادن بر من، برای صلوات فرستنده، نوری است در قبر و نوری است بالای صراط و نوری است در بهشت.»

4- جهنم صلوات انسان را از گرمای جهنم مصون می دارد و مانعی است در ورود به آتش جهنم. رسول خدا(ص) فرمودند: «لن یلج النار من صلی علی و من نسی الصلوه علی فقد أخطأ طریق الجنه» «آن کس که بر من درود بفرستد، داخل آتش نخواهد گردید و هر کس درود فرستادن بر من را فراموش کند، از راه بهشت به خطا خواهد رفت.»

5- بهشت صلوات فرستندگان در بهشت، حورالعین نصیبشان می شود، دوست پیامبر در بهشت شده و هفتاد هزار قصر بهشتی دریافت می کنند، شراب سلسبیل می نوشند، در زمره خواص پیامبر وارد بهشت می شوند. شخصی از پیامبر پرسید: صلوات فرستادن امت، ارسال تحفه ای است به نزد شما، آیا از جانب شما تحفه ای برای ایشان خواهد بود؟ آن حضرت فرمود: «امروز، صلوات امت بر من، تحفه ای است از ایشان برای من، و فردا، تحفه من برای ایشان، در بهشت خواهد بود.»

parand

Well-known member
آداب صلوات

حال چه موقع و کجا صلوات فرستادن ثواب بیشتری دارد البته، هدف، ذکر صلوات و مداومت بر آن است اما از آنجا که مؤمن باهوش است به دنبال چیزهایی است که این حساب را چندین برابر می کند لذا به دنبال زمان مناسب و مکان مناسب برای فرستادن صلوات می گردد.

زمان صلوات

بهترین زمان صلوات پنج شنبه شب تا غروب جمعه است.
از امام جعفر صادق نقل است که: «در آخر روز پنج شنبه و شب جمعه، جمعی از ملائکه، از آسمان فرود می آیند، که با ایشان، قلم ها از طلا و لوحها از نقره هست، و در آخر روز پنج شنبه و شب جمعه و روز جمعه تا وقت غروب، چیزی به جز صلوات بر پیغمبر و آل آن حضرت علیهم السلام را نمی نویسند»

هر وقت که انسان یاد خداست بهتر است که صلوات فرستد، روز مبعث، هنگام شنیدن صدای اذان، ماه شعبان بعد از نماز صبح و هنگام طلب حاجت، از بهترین اوقات صلوات فرستادن است.
امام صادق(ع) فرمودند: پس از نماز صبح، پیش از آن که حرفی بزنی صدبار بگویید: «یا رب صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرج آل محمد و اعتق رقبتی من النار»

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: IL-2

parand

Well-known member
مکان صلوات

در هنگام عبور از مسجد، ورود به مسجد، عطسه کردن، وزش باد، ذبح گوسفند، و در مکان خوانده شدن خطبه ازدواج، فرستادن صلوات مستحب است.

رسول خدا می فرمایند: هر که باشید بر من درود فرستید زیرا درود شما به من می رسد.

اما در روایات بر برخی مکانها تأکید شده از جمله:
حضرت علی(ع) می فرمایند: «هرگاه از مسجدی عبور کردید، بر پیغمبر(ص) صلوات بفرستید».

آنچه که از بررسی آیات و روایات می توان استنباط نمود این است که فرستادن صلوات اولاً باید به شکل درود و سلام بر پیامبر و آلش باشد تا قبول شود، از طرفی فرستادن صلوات در همه زمان ها و همه مکان ها ضروری است و ذکر برآورده شدن حاجت به حساب می آید و دارای ثواب و برکات فراوانی است که در دنیا و آخرت برفرستنده صلوات سرازیر می شود.

parand

Well-known member
اهميت صلوات

يکي از ذکرهاي مهمي که انسان را به خدا نزديک مي‏کند و در مسير حق ثابت‏قدم نگاه مي‏دارد، صلوات بر پيامبر اکرم و آل او است‏‎.‎ درود و صلوات بر پيامبر ص موجب علوّ درجات و ثواب براي فرستندگان آن خواهد بود و ديگر اينکه فرستادن صلوات سبب مي‏شود نام و ياد پيامبر اکرم ص براي هميشه زنده و جاويد بماند.

به همين دليل آفريدگار عالم هستي و تمام فرشتگاني که تدبير اين جهان به فرمان حضرت حق بر عهده آنها گذارده شده، بر او درود مي‏فرستند‎ .

صلوات شعار رسمي مسلمانان است كه هر صبح و شام بارها در بهترين عبادت خويش (نماز) آن را تكرار مي كنند. صلوات پيوسته خداوند و فرشتگان بر پيامبر و امر تأكيدي به مؤمنان بر تداوم صلوات بر ايشان را تسليم بودن در برابر فرمانهاي پيامبر (ص) جلوه ديگري از اين اهميت است.

ابوبصير سؤال كرد: منظور از صلات بر پيامبر (ص) را فهميده ايم، اما معني تسليم بر او چيست؟ امام صادق(ع) فرمود: «منظور تسليم بودن در برابر او در هر كار است.» تفسير مجمع البيان، طبرسي، ج 7، ص 579.

از صلوات، در روايات به عنوان «برترين اعمال» ياد شده، چنانكه خوارزمي در «مناقب» خود از ابوعلقمه نقل كرده كه روزي پيغمبر (ص) نماز صبح را با ماگزارد و بعد از آن به ما رو كرد و فرمود: اي ياران، من ديشب عموي خود حمزه بن عبدالمطلب و برادرم جعفر بن ابيطالب را در خواب ديدم. از ايشان پرسيدم: فدايتان شوم، كدام اعمال را برتر يافتيد؟ گفتند: بهترين اعمال را در سه چيز يافتيم: صلوات بر شما، آب دادن تشنگان و دوستي علي بن ابيطالب (ع) منهج الصادقين، همان، ص 361

ادامه دارد...

آخرین ویرایش:

parand

Well-known member
معنا و مفهوم صلوات:

واژه صلاه ، صلوه و جمع آن صلوات به معنی نماز خواندن و درود و تحیت است.
صلی الله علیه یعنی خداوند بر او درود فرستاد، در معجم الوسیط هم صلاه به معنای دعا است.
صاحب المیزان در مورد کلمه صلوه می گوید:«کلمه صلوه در اصل به معنای انعطاف بوده، و صلاه خدا بر پیغمبر به معنای انعطاف او به وی است، به وسیله رحمتش، البته، انعطافی مطلق، چون در آیه شریفه صلات را مقید به قیدی نکرده، و همچنین صلاه ملائکه او بر آن جناب، انعطاف ایشان است بر وی، به اینکه او را تزکیه نموده و برایش استغفار کنند، و صلات مومنین بر او انعطاف ایشان است به وسیله درخواست رحمت برای او.»(المیزان/ 61/705).

راغب اصفهانی نیز در معنی صلوه معتقد است:«صلوات رسول الله و نماز مسلمانان، تزکیه ایشان است. همچنین دعا و استغفار فرشتگان مثل مردم است و صلاه که عبادت مخصوص است اصلش دعا است. و این عبادت خاص به این کلمه نامیده شده است.» (مفردات/ 392).

در تفسیر جوان نیز آمده است که «چنانچه صلوات به خدا نسبت داده شود به معنی فرستادن رحمت است و هرگاه به فرشتگان و مومنان منسوب گردد به معنی طلب رحمت می باشد.»(تفسیر جوان/71/ 623)

بالا