سلام بر دوستان مشتاق ارشد روانشناسی بالینی وزارت بهداشت
این هم کارنامه من. رتبه 29 روانشناسی بالینی بهداشت
برخی دوستان ازم خواستند که تجربیاتمو به اشتراک بذارم. امیدوارم مفید واقع بشه.
قبل از هرچیز، هدف و انگیزه تون مهمه. این مورد بسیار مهمه چون هدف و انگیزه شما رو محکم نگه میداره تا از تلاش دست برندارید. انگیزه شما باعث میشه که به جای چرخیدن در اینترنت و تلگرام درس بخونید. یا موقعی که خسته شدید، بازم بخواین ادامه بدید تا ساعات مطالعه تون رو پر کنید.
هدفتون و انگیزه تون رو از درس خوندن مشخص کنید.
و اما قبولی در وزارت بهداشت...
تو یکی از تاپیک ها خوندم که به درس
زبان و روش تحقیق اهمیت بدید چون این دو
سکوی پرتاپ شما به انستیتو هستند.
این حرف کاملا درسته!!! و جز این نیست.
اگر کسی واقعا قصد قبولی داره. نمیتونه این دو درس رو دور بزنه. تاکید میکنم نمیتونید زیرآبی برید و برای قبولی حداقل باید یکی شونو قوی کنید.
اگر انستیتو مدنظرتونه هردوشو. هرچقدرم تو این دو درس ضعف داشته باشید، با یک برنامه اهسته و پیوسته میتونید در این دو درس مهارت پیدا کنید. علت ترس از یک درس معمولا بخاطر اینه که در اون درس ضعیف هستید و علت ضعیف بودن اینه که برای اون درس وقت کافی نذاشتید. پس تلاشتونو بیش تر کنید و براش وقت بذارید.
در مورد زبان من لزگی خوندم. البته سه مهارت اول رو. منتهی من زبانم خوبه و بیش از این فرصت نداشتم و اگر وقت بیش تری میزاشتم قطعا زبانمو بالاتر میزدم. اما کسی که زبانش ضعیف و در حد صفره. اگر 12 مهارت رو بخونه رو بهتون قول میدم که 60 به بالا میزنید. لزگی حدودا 700 صفحه ست. اما 12 مهارت اول حدودا 260 میشه و ما بقی نمونه سواله. من به صورت لایتنر خوندم. و خیلی خیلی خیلی وقت گیره. اما همین که لغات دو مهارت اول رو خوب یاد بگیرید. مابقیش روان میشه و سریع تر جلو میرید.
رمز یادگیری زبان دوره کردن مکرره.
در روز سه یا چهار درس رو میخوندم. و اول از دروس ضریب 2 شروع کردم(فیست و کری) که زبان (ضریب 2) جزء برنامه تقریبا روزانه بود. بعد از اتمام دروس ضریب 2. دورس ضریب 1.5 رو شروع کردم (بالینی، لورا برگ،آسیب شناسی) و همینطور به ترتیب...
زبان و روش تحقیق جزء برنامه هرروز و نهایتا روز درمیون من بود. زبان کم کم در ذهن میشینه و این اشتباهه که زبان رو دو ماه مونده به کنکور بذارید. چون نمیرسید و استرستون زیاد میشه.
برای روش تحقیق ، کتاب روش تحقیق سرمد و بخشی از گال و کتاب دکتر رهباردار رو خوندم. سرمد خیلی مهمه و یه جورایی کتاب رو باید جویده باشید.
برای آسیب شناسی روانی، دو جلد دیوسون و دستنامه روانپزشکی دکتر رضاعی رو خوندم. بزرگ ترین اشتباهم این بود که dsm 5 دکتر رضاعی رو نخوندم. این کتاب رو حتما ریز به ریز مطالعه کنید.
فیزیولوژی، کالات و کیهان که مقدمات نوروسایکولوژی معظمی بود خوندم و راضی بودم.
برای سنجش روانی هم سنجش روانی مارنات و اتمر رو از کیهان گرفتم که متاسفانه خیلی کم خوندم و کم زدم. اما واقعا جزوات کاملی بود. پیشنهاد میکنم برای مارنات. کم کم و آزمون به آزمون شروع کنید. و مثلا هر هفته یک آزمون رو مسلط بشید.تا یک آزمون رو چند دور خوب دوره نکردید. سراغ بعدی نرید.
در مورد شخصیت، رواندرمانی، بالینی، آسیب شناسی، کلا دروس خوندنی. دور اول که میخوندم، میفهمیدم و دور نکات مهم خط میکشیدم و میگذشتم.(( *** فقط چند کلمه مهم و کلیدی رو خط میکشیدم و کل کتابو خط خطی نمیکردم، چون دور های بعد دچار مشکل میشید و خط خطی هاتون حواستونو پرت میکنه*** بیش تر از سه رنگ هم خط نمیکشیدم. بیش از سه رنگ باعث میشه برخی نکات رو جا بندازید و ذهنتون خسته بشه )) دور دوم سریع تر و نکاتی که مهم بود رو نگاه میکردم. وقت نمیزاشتم که چیزی رو حفظ یا خلاصه نویسی کنم. یه جورایی خلاصه نویسی من همون خط ها و ماژیکی بود که کشیده بودم و همونا رو میخوندم. و یادمه چند هفته آخر. من تقریبا روزی یک کتاب میخوندم. مثلا 300 صفحه کری. 300 صفحه فیست 200 صفحه بالینی. روز سوم سه کتاب باهم تموم میشد.
ورق زدن سریع و نگاه کردن نکات مهم. و اینکه در ذهنم نشسته باشه.
سعی کنید بعد از خوندن مطالب ( بخصوص در دور اول)، بهشون فکر کنید و ارتباط برقرار کنید.یا برای خودتون مثال بزنید.یا کسی رو در ذهنتون بیارید که یک جورایی با اون نظریه هماهنگه. با نویسنده شوخی کنید. یه جورایی تصور کنید. من همیشه زندگینامه یا شرح کوتاه نظریه پرداز رو میخوندم و عکسش رو نگاه میکنم. یه جورایی باعث میشد بیش تر درکش کنم و بفهمم.و این خوندن رو برای من لذت بخش میکرد. و کم کم یک شبکه در ذهنم ایجاد میشد.
تو کتاب ها در دور اول همه چیز رو بخونید. بخصوص مثال ها. از مثال ها سوال میاد. چیزی رو از قلم نندازید. مثال های کتاب لورا برگ مهمه. همینطور فیست، بالینی، آسیب شناسی و...
دروس بسیار فرراره. هرچقدر مرور بیش تر باشه. شانس بیش تری برای قبولی وجود داره.
من اینطوری خوندم و راضی بودم، هرکس روشی برای خوندن داره. اما با توجه به فررار بودن دروس، پیشنهاد میکنم همون وقت رو روی خوندن دروس بذارید تا خلاصه نویسی. چون تقریبا تمام کتاب مهمه.
بازم هرطور خودتون میدونید عمل کنید. این تجربه من بود.
تنها درسی که من خلاصه کردم. فیزیولوژی کالات بود که بعد از 4دور خوندن سریع، در سه ورق آچار مهم تریناشو نوشتم.
جزوات و آزمون های آزمایشی
من هیچ آزمونی شرکت نکردم. هیچ کلاسی نرفتم. به جز دو جلسه خصوصی روش تحقیق دکتر رهباردار که کمک کننده بود. در مورد جزوات از چند کیهان استفاده کردم و راضی بودم. پیشنهاد میکنم بعد مرور چندباره منابع سراغ این جزوات برید.و این جزوات هیچوقت جای منابع اصلی رو نمیگیرند! (البته دوستانی که سنجش روانی کیهان رو خونده بودند درصداشونو بالا زدند و فکر نمیکنم نیاز به کتاب اصلی باشه)
به نظر من مهم ترین عامل قبولی وزارت بهداشت
داشتن انگیزه، تلاش مداوم و از دست ندادن امیدتونه. خیلیا از ترس قبول نشدن، ناامید میشن و میانه راه ول میکنند یا سایر مسایل رو بهانه میکنند و از تلاش صرف نظر میکنند. واقعیت اینه که کنکور بهداشت ساده تر از علومه، فقط رقابت خیلی زیاده
من به لطف خدا از حمایت عاطفی و انگیزشی چند دوست برخوردار بودم. :smilies-azardl (113
یک مسئله ای که یه جورایی توانکاهه و رنج آوره و باعث ناامیدی من میشد این بود که هردور که میخوندم، برای شروع دور بعدی دوباره کتاب رو میخوندم، احساس میکردم تمام مطالب کتاب از ذهنم رفته و هیچ چیز یادم نیست!!! و واقعا هم انگار خیلی از مطالب از یادم رفته بود. یا طوری بود که انگار باره اوله که میخونم!!! اما اینجاست که نباید ناامید بشید و دوباره و با سرعت بخونید. این موضوع طبیعیه و مطالب در ذهنتون وجود داره، فقط باید ته نشین بشه و شما هربار که میخونید مطلب تازه ای میفهمید و یا به یاد میارید. در این مواقع دچار نشخوار ذهنی نشید که بلد نیستید یا به اندازه کافی باهوش نیستید یا قبول نمیشید. این مسئله کاملا طبیعیه
اگر موقعی این اتفاق براتون افتاد. از بازداری استفاده کنید. مثلا من دستمو فشار میدادم. چشمامو میبستم و باز میکردم و میگفتم. بسه دیگه. فکر نکن. الان وقت مرور دومته. تو باید سریع نکات مهم رو بخونی و رد بشی. تمومش کن. البته این بازداری وقتی که دارید مرور چهارم یا پنجم رو انجام میدید به مراتب وحشتناک تره:j58r36j3gcr4suxymup ولی چاره ای نیست. اگر ببرید بازنده میشید
ضمنا بعد از هربار خوندن، سرعتتون در مرور بعدی بالا میره.
مسئله مهم دیگه که قبولی شما رو رقم میزنه اینه که از زدن سوال های شک برانگیز خودداری کنید.
این یکی از شگردهای زیرکانه طراحان سوال وزارت بهداشته که ظاهر سوالات بسیااااار آسونه که شما رو وسوسه میکنه تمام سوالات رو پاسخ بدید.
یکی از شگردهای دیگه شون اینه که برای مثال 10 سوال اول رو خیلی خیلی آسون طرح میکنند و شما به راحتی جواب میدید. 5 سوال بعدی متوسط و 5 سوال بعد ظاهرا ساده ست ولی شما جواب رو نمیدونید. اما اینقدر اعتماد به نفستون از پاسخ دادن سوالات قبلی بالا رفته و خوشحالید که ریسک میکنید 5 سوال رو میزنید و معمولا هم در تله طراح سوال میوفتید.
برای مثال، امسال من با هر داوطلب وزارت بهداشت که صحبت میکردم، میگفتند شخصیت و رواندرمانی آسون بوده و جالب اینجا بود که درصد این دوستان از 45 درصد تا 95 درصد در نوسان بود. اینجاست که ظاهر آسان سوالات فریبنده ست. پس مراقب باشید که طراحان سوال بسیار باهوشن.
نکته دیگه که باعث موفقیت من بود. این بود که من زبان رو تقریبا اول و بین بقیه دروس پاسخ دادم. اینطوری در پایان تایم من فقط یک پسیج داشتم و استرسم رو مدیریت کردم. بعد از کنکور عده زیادی نرسیده بودند که زبان بزنند و با اینکه خونده بودند زحمتشون به هدر رفته بود. پیشنهاد میکنم وقتی که میخواین برای زبان بذارید. همون اول جلسه بگذارید.
امیدوارم همگی موفق باشید.:rose: