دوره خوانی و بررسی کتاب "سانتا ماریا"

mj1919

New member

ممنون آقا مجتبی:) یه خرده از حرفم عذاب وجدان گرفتم. حرف شما تسکین داد:smilies-azardl (113

من تو همون تاپیک حق مولفم گفتم که اگه حس کنم صاحب اثر از اینکه اثرش بین مردم بچرخه خوشحال میشه دانلود هم میکنم. در این موردم خودمو گذاشتم جای نویسنده دیدم درسته از خریدش بیشتر خوشحال میشم ولی برام مهمتر اینه که کتابم خونده بشه و نقد بشه.

آها !
الان سانتاماریا چاپیده نمی شود!؟؟

بعد حرف من که نمیشه تاییدش!
در کل صلاح مملکت خویش خسروان دانند!

من خودم باب همین کتابها و فیلمهایی که بدون اجازه دارمشون و پخش کردم، فکر کنم 3-4 هزار سال حبس با اعمال شاقه تو جهنم واسم بریدند! دیگه فتوا نمی دم!

AWWA

New member
آها !

من خودم باب همین کتابها و فیلمهایی که بدون اجازه دارمشون و پخش کردم، فکر کنم 3-4 هزار سال حبس با اعمال شاقه تو جهنم واسم بریدند! دیگه فتوا نمی دم!

بله من فقط به خاطر اون حرفام یه چند هزار سال تو حبسم......حساب بقیش بماند:14:
خدا به خیر بگذرونه

mohana

Well-known member
آها !

سلام...کتابی که تو کتابخونه بود برای 6 سال پیش بود( یعنی اون آقاهه که قبلا در موردش گفتم، گفتن برا 6 سال پیشه ...حتما هس دیگه خودم ندیدم)
ولی اینی که من دارم چاپ سال 90

خب من 12 داستان رو خوندم ولی نه به ترتیب کتاب...
8 داستان اول+ 4 داستان آخر

آخرین ویرایش:

mj1919

New member

سلام...کتابی که تو کتابخونه بود برای 6 سال پیش بود( یعنی اون آقاهه که قبلا در موردش گفتم، گفتن برا 6 سال پیشه ...حتما هس دیگه خودم ندیدم)
ولی اینی که من دارم چاپ سال 90

خب من 12 داستان رو خوندم ولی نه به ترتیب کتاب...
8 داستان اول+ 4 داستان آخر

منم بالاخره کتاب به دستم رسید! دوباره!
سعی می کنم تا امشب بخونمشون ،
دوستان ، لطفا علاوه بر داستانهای اول، خود داستان سانتاماریا رو هم بخونیم

mohana

Well-known member
تازه دیدم 7 داستان اول و باید بخونیم...فکر میکردم همه ست:rolleyessmileyanim:
بعدش..ترتیب داستان های کتاب من انگار فرق میکنه...
تا الان دو تا اضافه تر از لیست7 تایی تاراست...

موجهه دیگه!

امانت دادن کتاب که خوبه، تازه یک حرکت درست و فرهنگیه،

واسه ی دانلود هم، وقتی ناشر دیگه چاپ نمی کنه، دانلودش چه ایرادی می تونه داشته باشه؟!

سلام

ولی ناشر چاپ میکنه ها...!!
چون من هفته پیش تو انتشارات نیستان دیدم این کتابو...

AWWA

New member
سلام

ولی ناشر چاپ میکنه ها...!!
چون من هفته پیش تو انتشارات نیستان دیدم این کتابو...

آقا مجتبی کلی حرف منو تایید کردن .....من اشتباه برداشت کردم.
ایشونم منظورشون همین بود که اگه چاپ نشه میشه دانلود کرد،ولی این کتاب تجدید چاپ میشه.

AWWA

New member
خب دوستان شنبه شد ..... هر کسی هر نظری داره میتونه بگه
به نظرتون داستان به داستان نظر بدیم یا کلی؟

AWWA

New member
اول در مورد طرح روی جلدش نظر بدین
به نظر من طرح روی جلد یه کتاب خیلی خیلی مهمه و باید مفاهیم اصلی و پایه کتاب رو برای خواننده روشن کنه. علاوه بر اون در تصمیم گیری برای خرید و خوندن هم خیلی تاثیر داره.
به نظرتون چقد جلد این کتاب با محتویاتش میخونه؟
با اولین نگاه چی به ذهنتون رسید؟
اگه این کتابو یه جایی بدون آشنایی و معرفی قبلی میدیدین کنجکاو میشدین بخونینش؟

آخرین ویرایش:

mj1919

New member
کتاب من جلدش، رو عوض کرده بودند،
ولی جلدش رو توی نت دیدم، بد نبود خیلی طراحی جالبی نداشت

16-12-1390%5CIMAGE634666264418204831.jpg

از داستانها،
به نظرم هر کسی، در حیطه ی این چند داستان، نظر شو بگه،
خیلی خودمون رو در ترتیب شماره 1-7 قرار ندیم،

AWWA

New member
ممنون بیو ساینتست جان....به نکات خیلی خوبی اشاره کردی.
درسته متاسفانه بعضی وقتا ظاهر کتابا خیلی جذابتر از محتواشونه و یا چندان همخوانی نداره.
در مورد شعر حافظ اتفاقا میخواستم حتما درموردش نظر بدیم که خیلی خوب توضیح دادی.
پ ن: لطفا بازم اگه کسی نظری درمورد شعر حافظ -که در اول کتاب اومده- داشت بگه.

آخرین ویرایش:

AWWA

New member
راستش من اولش که جلد کتاب رو دیدم یه حالت تدافعی تو ذهنم پیش اومد. حس کردم از کتاباییه که به صورت افراطی به عرفان و عشق و مذهب پرداخته. چون قبلا سابقه خوندن این جور کتابا رو داشتم.....اینجور کتابا آدمو از زمین میکنن،بالا میبرن و بعد بلافاصله بعد از تموم شدن کتاب و بستنش با سر میخوری زمین:)) یعنی به صورت حبابی حالت روحانی و عرفانی به خواننده میدن، بجای اینکه برای پرواز بال بشن ، روی دوش بار میشن.
بعد که شروع به خوندن کردم تا شیرین من بمان باز همون نظرو داشتم.....ولی از برای زندگی به بعد حس کردم سنگینی مطالب کم شد. واقعا توی قصه های بعدی خوب و ملایم از طنز استفاده شده بود.خیلی لذت بردم. خستگی دو تا داستان اول از تنم خارج شد.(خستگی همراه با کسالت منظورم نیستا،خستگی مفاهیم عمقی) واقعا اینجا بود که به قدرت قلم ایشون پی بردم. نویسنده کاملا به جا ترتیب قصه ها رو انتخاب کرده.

ولی همین قضیه بزرگترین ایراد جلد کتابه. شاید استفاده از رنگای مناسبتر میتونست تلخند محتوارو نشون بده.(تلخند= خنده ناشی از یه معضل اجتماعی منظورمه!) واینکه تصویر اشاره به یه محتوای فرازمینی داره ولی در طول داستان به معضلات روزمره جامعه هم اشاره شده.

AWWA

New member
در مورد اسمش، انتخاب خوبی بوده. با اینکه من نمیدونستم برچه اساسی انتخاب شده و اصلا به چه معناست ولی بازم اولین بار با شنیدنش حس کردم باید به یه چیز مقدس اشاره داشته باشه.

این که چرا ظاهر کتاب(اسم و جلد) هر دو فقط به محتوای دینی عرفانی اشاره دارن شاید علتش این باشه که نویسنده میخواسته بگه اساسیترین حرف من بیان ایناست و بقیه مطالب برای درک بهتر همین موارد و یا به عنوان زنگ تفریح اومدن.

درمورد خود نویسنده،من فک نمی کردم که از کتاباش چیزی خونده باشم ولی وقتی بیوساینتیست اسم کتاب "کشتی پهلو گرفته " رو گفتن ،یادم اومد که خوندمش. اگه همونی باشه که درمورد حضرت فاطمه س هست برای من خاطره خیلی عجیبی داشت خوندن اون کتاب.

آخرین ویرایش:

ghazal26

New member
سلام بچه ها.. جلدش رو كه نداشتم دكتر گذاشتن ديدم فعلا چون همه كتابو نخوندم نميتونم نظر بدم راجع به جلد..
داستان ماه جبين زياد به دلم نشست! به نظرم منظور نويسنده اين بود كه معلم فقط تصور يك گناه رو در ذهن داشته و چون آدم خوبي بوده خدا عاقبت فكر گناه رو به اون نشون داده و شايد اصلا ماه جبيني در كار نبوده!!

ghazal26

New member
شيرين من بمان برام جالب بود مخصوصا اين جمله:
براي آدمهاي زمين به سوي خدا روزنه وجود دارد ..روزنه نه .. شاهراه...اما اگر به دنبال روزنه اي با خلق ميگردي..نگرد..به بن بست ميرسي...

sara25

New member
سلام دوستان:ad54ad:
در مورد جلد کتاب فکر میکنم بعد ازتموم کردن بشه بهتر تحلیلش کرد..
درمورد داستان اول ماه جبین شخصیتی تخیلی در ذهن معلم روستا باید باشه، معلمی که درگیر نوعی مبارزه با خودشه یا اگه بخوام بهتر بگم یه کشمکش با خودشه تا جاییکه برای این شخصیت اسم گذاشته و هرروز اونو به صورت ظاهری و با تمام جزییات می بینه..
معلم اعتقادات خاص خودشو داره و به خاطر گناهی که در تصورات خودش نسبت به ماه جبین که از نظر بقیه اهالی وجود خارجی نداره مرتکب شده در حال سرزنش درونی بوده و این امر باعث شده که خودش رو محکوم کنه تا تاوان سنگینی گناهش باشه..
البته با گذر زمان به دلیل پی بردن به خطا به نوعی بخشیده شده و کبودی صورت از بین رفته و ادامه ماجرا..
به نظر میاد غیر از برداشت سطحی و ظاهری نویسنده سعی در انتقال پیامی عمیق تر به خواننده داره ..
لطفا دوستان برداشت بنده رو تصحیح و تکمیل کنن..

آخرین ویرایش:

sara25

New member
درمورد اسم کتاب فکر نمی کنم نویسنده خواسته باشه فقط اسم یکی از داستانهاشو روی کتاب بذازه؛احتمالا پیوندی بین سانتاماریا( مریم مقدس) و برخی شخصیت های داستان برقراره که اینم بعد از اتمام کتاب مشخص میشه...

mohana

Well-known member
سلام...
سانتاماریا اولین کتاب از آقای شجاعی بود ک خوندم...اما دوست دارم بقیه کتاب هاشون رو هم بخونم...

سانتاماریا ، شکیبا و ماه جبین شخصیت هایی که نویسنده خلق کرده و خب متوجه شدیم که همه یکی هستن...

برام سوال بود که چرا تو داستان ماه جبین و شکیبا نویسنده اینقدر به ظاهر شخصیت خیالی اهمیت میده...یعنی ی جورایی از این نویسنده بعید بود... که با خوندن داستان سانتاماریا متوجه قضیه شدم
اینجا:
گفت: چرا میماندم..با این توصیفاتی که تو در قصه هایت از من میکنی؟فقط ظواهر.خط و خال و چشم وابرو که در کوچه و خیابان هم فراوان است... و بقیه استان...

درسته که داستان ها بیشتر غمگین هستن اما به خاطر زیبای سبک نگارش دوست دارم همه داستان هاش رو زودی بخونم...هرجا میرم با خودم میبرم اگه معطلی داشته باشه میخونمش:rolleyessmileyanim:

AWWA

New member
من تو یکی از سایتای فروش کتاب در مورد این کتاب خوندم که درون مایهء فصل اولش سه گانهء عشق هست که شامل"ماه جبین،شکیبا و سانتاماریا "میشه و این سه تارو به صورت سریالی بین قصه های دیگه آورده. یعنی اینا رو باید باهم ببینیم.

ghazal26

New member
براي زندگي كه دقيقا وقايع عصر حاضر بود و جالب... پارك دانشجو هم همينطور متاسفانه!! جالب بيان كرده بود نويسنده اما از يه جاهايي توي داستان پارك دانشجو خوشم نيومد مخصوصا قسمت آناتوميش...:eek:t0837h0nn8zfqu8ult

بالا