حمله صدام به ایران در سال 1352 (جنگ 3 ساعته)

8521413

New member

• جنگ 3 ساعته !!

• در سحرگاه یکشنبه 21 بهمن ماه 1352 ، سردار قادسیه ، امیر سپاه تازیان کینه جوی سرزمین پارس ، حمله عظیم و گسترده ای را به نیت اشغال استان خوزستان به داخل خاک ایران آغاز کرد.

• درگیری سنگینی بین نیروهای مرزی ایران که غافل گیر شده بودند صورت گرفت. تیپ نیروهای زمینی دزقول که از 2 لشکر زرهی خوزستان ، نیروی زمنی ارتش ( شاهنشاهی ) ایران تشکیل گردیده بودند ، توان مقابله با چندین لشکر زرهی - مکانیزه ارتش عراق که به صدها دستگاه تاتک پیشرفته روسی و صدها فروند نفربر زرهی و آتشبار سنگین مسلح و از پشتیبانی پر قدرت آتش توپخانه ؛ هلیکوپترهای تهاجمی و یک گردان نیروی هوایی برخوردار بودند را نداشت و با وجود مقاوت دلیرانه تعداد زیادی از سربازان و افسران خدوم این تیپ کشته و در حال دفاع ناچار به عقب نشینی به سمت دزفول گردیدند.

• این درگیری سنگین در منطقه مرز مهران بدلیل تجاوز نیروهای عراقی به خاک ایران صورت گرفت و مردم سراسیمه و وحشت زده در حالی که به تازگی روز را آغاز کرده بودند از شهرها و روستاهای اطراف با پای پیاده می گریختند !

• اسناد محدودی از فرمانها و دستورات عملیات متقابل ارتش ایران در دسترس است اما آنچه مسلم و در مدارک کنونی موجود منشتر گردیده است :
• لشکر 1 و 2 زرهی نیروی زمینی ارتش ایران از اهواز وارد عمل شد.
• گردان هوانیروز با ( تعداد نامشخص ) هلیکوتر های آپاچی وارد میدان و پایگاه ششم شکاری بوشهر ( با تعداد نامشخص ) فروند فانتوم به صحنه کارزار رسید.

• ساعت 9 بامداد به وقت ایران ؛ نماینده عراق در سازمان ملل متحد ، در پیام اضطراری به دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل ( خارج از وقت ) شکایتی را با این عنوان مطرح کرد :

• " حمله گسترده نیروهای زمینی و هوایی ارتش ایران و اشغال پنج کیلومتر مربع از خاک عراق " !!!!

• " نیروهای ایرانی ذر کمتر از سه ساعت تجاوز را دفع و تمامی 5 لشکر زرهی - مکانیزه را منهدم و وارد خاک عراق شده بودند . فضایی که این نیروها در آن اردو زده و به انتظار فرمان از ستاد فرماندهی کل نشسته بودند ، پنج کیلومتر مربع از خاک عراق وسعت داشت " !!!!

- محمدرضا پهلوی اعلام کرد : " نیروی پنجم ارتش های جهان در حالی وارد عمل شد و تجاوز را دفع کرده بود ، که اکثر افسران ستاد و ژنرال های فرماندهی مشترک ارشد در تهران هنوز در خواب بودند !!!

• دولت عراق پیش دستی کرده و به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد و ادعا نمود ایران، پنج کیلومتر مربع از خاک عراق را اشغال کرده است و قصد تجاوز همه جانبه به عراق را دارد. دولت ایران ضمن این که از دبیرکل خواست، تا نماینده ای برای بازدید منطقه اعزام کند، ادعاهای عراق را رد کرد و اعلام داشت که سربازان عراقی به داخل خاک ایران تجاوز کرده اند.

• شورای امنیت پس از استماع نظرات نمایندگان دو کشور در 28 فوریه 1974 (9 اسفند 1352) طی جلسه ای تصمیم گرفت که نماینده ی ویژه ای به منطقه اعزام کند تا پس از بررسی های لازم نتیجه را گزارش نماید. سرانجام آتش بس در 16 اسفند 1352 ( 7 مارس 1974) به مورد اجرا گذاشته شد.

• جانباختگان سرافراز دزفولی نیروی زمینی ارتش ( شاهنشاهی ) ایران در قبرستان تازه تاسیس معصوم آباد که بخاطر دوری از شهر مورد توجه مردم نبود و بیشتر محل دفن بچه های خردسال بود دفن گردیدند.

• به مرور زمان و با دفن شهدای 57 و جنگ 8 ساله ایران و عراق به قبرستان شهید آباد تغییر نام پیدا کرد.

• اما هفت نفر از سرافرازان غریب آن دیار که به خدمت در ذزفول مشغول بودند امروز غریبانه از یادها فراموش و کسی دزفول نیست که نگاهی به قبور این به خاک خفته گان که مظلومانه جانشان را در راه دفاع از کشور و ناموس از دست دادند بکند و کمتر کسی حتی درایران است که اطلاعی از این وقوع این نبرد و سزافزازان جان باخته در این پیکار قهرمانه را داشته باشد.

• این سربازان ایران ، در قطعه 4 ردیف ( اکثراَ ) 15 شهید آباد دزفول آرام ، دارند و نام این عزیزان درج کرده ایم شاید ، پاسخگوی قطره از خون آنان در مقام بلند ایران باشیم !!

• مجید کاظمی زاده متولد 28/06/1328 شهادت سحرگاه 21 بهمن ماه 1352

• جــــلیــــل قــدیمی متولد 22/11/1331 شهادت سحرگاه 21 بهمن ماه 1352

• ابراهیم سوادکوهی متولد 01/02/1332 شهادت سحرگاه 21 بهمن ماه 1352

• حـــسین نــــقـــدی متولد 03/07/1330 شهادت سحرگاه 21 بهمن ماه 1352

• .آ. ........ ســلیمانی متولد 07/07/1332 شهادت سحرگاه 21 بهمن ماه 1352

• محمدعلی سلطانی متولد 02/11/1332 شهادت سحرگاه 21 بهمن ماه 1352

روح بلندشان شاد و یاد گمنامشان گرامی باد.......
.......................... چو ایران نباشد تن من مباد ..
 

raha 24

New member
آمین. درود برشرفشون. درود بر همه ی کسانیکه برای دفاع از این آب و خاک از جان خود گذشتند.
 

Irin

New member
Man aslan az in hadese chizi nemidunestam, b nazaram akhare namardie k az ona hata esmi ham borde nemishe,( mota'asefane bazi chiza baes mishe k har rooz bishtar az dirooz az keshwaram bizar bsham). Az inke in matlabo gozashti mamnoooooon
 

8521413

New member
Man aslan az in hadese chizi nemidunestam, b nazaram akhare namardie k az ona hata esmi ham borde nemishe,( mota'asefane bazi chiza baes mishe k har rooz bishtar az dirooz az keshwaram bizar bsham). Az inke in matlabo gozashti mamnoooooon

خواهش میکنم...
اتفاقا من هم از این حادثه چیزی نمیدونستم... فقط شنیده بودم زمان شاه هم صدام قصد حمله به ایران رو داشته ولی جرات اینکار رو نداشته... متاسفانه در طول این 34 سال جمهوری اسلامی همیشه بر این موضوع سرپوش گذاشته!
وقای این مطلب رو خوندم به نظرم خیلی جالب اومدم و گفتم این مطلب رو اینجا قرار بدم تا دوستان زیادی که مثل خودم از این موضوع بیخبر بودن... مطلع بشن.
 

matin

New member
درود به شرف و غیرتشون !! من اینو شنیده بودم ولی جالب اینجاست که خیلی از مردم اون زمان حتی نمیدونستن ایران با عراق وارد جنگ شده و اینقدر سریع ختم شده
 

Irin

New member
Raha joon in soaale manam hast , vasam ajibe , vaq'an cheraaaaaaaaa?????????????????????
 

8521413

New member
بازگشت غرور آفرینانه خودم رو به سایت علوم پزشکی به همه دوستان و عزیزان تبریک عرض میکنم!!!
ادمین منو به خاطر «توهین به دولت» بن کرده بود!!!
من فقط یه کاریکاتور خشگل گذاشتم... نمیدونم چرا بهشون برخورد!
 

aohm

New member
شما غير از كاريكاتور خوشگل حرفهاي خوشگل هم زياد فرمودين چه بن جالبي!!! بن كردن يك روزه هم داشتيم تو سايت؟!!!
 
آخرین ویرایش:
بالا