تکرر ادرار

maxin

Well-known member
پزشكان معتقدند كه چنانچه مقدار مايعات دفع شده از بدن بيشتر از مايعات جذب شده آن باشد باعث از بين رفتن كاركرد كليه در بدن ميشود. ديابت، پرنوشي، تحريك شدن كليه در اثر سرما و از همه مهمتر سن وجنس از دلايل تكرر ادرار است. هرگونه علائم مثل سوزش، تكرر ادرار و تغييررنگ در ادرار كه باعث اختلال در ادرار شود حتما بايد جدي گرفته شده چرا كه عدم درمان به موقع اين گونه اختلالات باعث حاد شدن مشكل بيمار و نياز وي به دياليز و پيوند كليه است.در صورت وجود درد و سوزش هنگام ادراركردن و يا در صورتي كه بعد از ادرار كردن همچنان احساس نياز به دستشويي رفتن داريد به پزشك مراجعه كنيد. اينها ممكن است علائمي از عفونتهاي ادراري باشند. عفونتهاي ادراري شايعترين عفونتهاي باكتريال در زنان حامله هستند و در صورتيكه درمان نشوند ميتوانند سبب عفونت كليه و زايمان زودرس شوند.

علت بيماري

پزشكان معتقدند تكرر ادرار اغلب نشانه ابتلا به يك بيماري است. يكي از دلايل رايج تكرر ادرار، عفونت دستگاه ادراري است. سوزش ادرار، ادرار بد بو، تب و درد لگني از نشانههاي ابتلا به اين بيماري است.

از ديگر دلايل رايج تكرر ادرار عبارتند از:

مصرف مدرها (داروهاي ادرارآور) و برخي داروهاي ديگر ضعيف شدن ماهيچههاي مثانه، مجرا و كف لگن و در مردان، بزرگ و يا

عفوني شدن پروستات ميتواند منجر به تكرر ادرار بويژه در شب شود.

درمان سرطانهاي نزديك مثانه كه به ديوار مثانه آسيب برسانند.

سرطان مثانه و سنگهاي مثانه و يا التهاب مثانه.

زمانيكه ديابت باعث ميشود كه قند زيادي خون در ادرار دفع شود، آب بافتهاي بدن جذب ميشود و نياز به ادرار را افزايش ميدهد.

بيماريهايي كه موجب ضعف كليه ميشود.

قلب ضعيف كه نميتواند خون را به خوبي تخليه كند و موجب تجمع مايعات در بدن و تكرر ادرار ميشود.

تكرر ادرار در زنان حامله

اين حقيقتي است كه زنان حامله دائما نياز به دفع ادرار دارند. اكثريت مردم تصور ميكنند كه علت اين مساله فشار رحم در حال رشد به مثانه است. اين نكته قطعاً در بعضي از ماههاي حاملگي كه رحم بزرگ شده است صدق ميكند. در واقع بسياري از زنان در طول حامگي دچار «بياختياري فشاري» ميشوند. در اين نوع بياختياري، هنگام سرفه، خنده، عطسه و بلند كردن اجسام سنگين مقداري ادرار از مثانه خارج ميشود. اين عارضه در 3 ماهه سوم شايعتر است.

براي جلوگيري از اين عارضه بهتر است قبل از پر شدن بيش از حد مثانه، به دستشويي برويد.انجام ورزشهايي كه سبب تقويت عضلات كف لگن ميشود نيز ميتواند به كاهش بياختياري فشاري كمك كند. بهتر است ورزشهاي لگن را در اوايل حاملگي شروع كنيد و تا بعد از زايمان ادامه دهيد. (در واقع اگر غير از زمان حاملگي نيز اين ورزشها را انجام دهيد بسيار مفيد خواهد بود.) به خاطر داشته باشيد كه قبل از شروع ورزش مثانه خود را تخليه كنيد.

تكرر ادرار به فاصله كوتاهي پس از زايمان برطرف ميشود. چند روز اول بعد از زايمان حجم و دفعات ادرار زياد ميشود زيرا بدن در حال دفع مايعات اضافي است كه در طول حاملگي در بدن جمع شده است. ولي بعد از چند روز وضعيت به حالت زمان قبل از حاملگي بر ميگردد.

كنترل تكرر ادرار

علاوه بر استفاده از دارو كه با تجويز پزشك انجام ميشود سعي كنيد چاي و قهوه كمتر مصرف كنيد زيرا اين مواد تا حدي مدر (زياد كننده ادرار) هستند. همچنين براي اينكه تعداد دفعات دستشويي رفتن در شب را كم كنيد روزها مقدار زيادي آب بنوشيد ولي در ساعات قبل از خواب آب ننوشيد. يك راه ديگر اين است كه هنگام ادرار كردن كمي به جلو خم شويد تا مثانه كاملاً تخليه شود. بيشتر از اينها كار ديگري نميتوان كرد.


منبع

 
بالا