ღ تفسیر لام خون محیطی ღ

homai

New member
بیمار خانم 35 ساله

5.32=wbc
9.4=hb
plt:56.000

60%=blast
لام خون محیطی در صفحه بعد

twilight

New member
سلام
به نظر میرسه به خاطر آنمی و کم بدون پلاکت و بیشتر از 20% بودن بلاست ,
Aml باشه و بلاست های لام هم بیشتر به منوبلاست شبیه . البته منو بلاست و میلوبلاست خیلی به هم شبیه اند و وجه افتراقشون اگه اشتباه نکنم تعداد هستک باشه که تو میلوبلاست 2-5 تا و منوبلاست 1-2 تا
و حاشیه منوبلاست هم نامنظمه نسبت به میلوبلاست .
در نتیجه میتونه aml از نوع m4 باشه ...

homai

New member
سلام
به نظر میرسه به خاطر آنمی و کم بدون پلاکت و بیشتر از 20% بودن بلاست ,
Aml باشه و بلاست های لام هم بیشتر به منوبلاست شبیه . البته منو بلاست و میلوبلاست خیلی به هم شبیه اند و وجه افتراقشون اگه اشتباه نکنم تعداد هستک باشه که تو میلوبلاست 2-5 تا و منوبلاست 1-2 تا
و حاشیه منوبلاست هم نامنظمه نسبت به میلوبلاست .
در نتیجه میتونه aml از نوع m4 باشه ...

دوستان دیگر نظری ندارند؟
آفرین بر شما چراغ نخست را شما روشن کردید البته جواب صحیح aml-m1بود

آخرین ویرایش:

Dexter2009

New member
فکر می کنم aml-m1باشه.به خاطر داشتن هستک ، و نداشتن گرانول آزروفیل فراوان.آئوراد هم توش دیده نمی شه.

آخرین ویرایش:
سلام

خب با یه فیلد و 2 تا سلول که نمیشه نظر داد

اینا به نظرم احتمالا(هیچ وقت قطعی نمیشه گفت چون حتما باید سیتوشیمی گذاشت) میلوبلاست باشند- چون هسته زاویه داره- منوبلاست ها حالت تاب خوردگی در هستشون دیده میشه و سیتوپلاسمشونم کمی بیشتره

در ضمن بگید که این نمای خون محیطی هست یا مغز استخوان چون خیلی مهمه- چون تشخیص بر اساس درصد بلاست مغز استخوان هست-

خب 60 درصد بلاست به همراه آنمی و ترمبوسیتوپنی، حاد بودن لوسمی رو تایید میکنه

بیش از این چیزی نمیشه گفت که صحت داشته باشه

homai

New member
سلام

خب با یه فیلد و 2 تا سلول که نمیشه نظر داد

اینا به نظرم احتمالا(هیچ وقت قطعی نمیشه گفت چون حتما باید سیتوشیمی گذاشت) میلوبلاست باشند- چون هسته زاویه داره- منوبلاست ها حالت تاب خوردگی در هستشون دیده میشه و سیتوپلاسمشونم کمی بیشتره

در ضمن بگید که این نمای خون محیطی هست یا مغز استخوان چون خیلی مهمه- چون تشخیص بر اساس درصد بلاست مغز استخوان هست-

خب 60 درصد بلاست به همراه آنمی و ترمبوسیتوپنی، حاد بودن لوسمی رو تایید میکنه

بیش از این چیزی نمیشه گفت که صحت داشته باشه

باسلام و احترام :riz304:

درسته با دوتا سلول نمیشه ، فیلد دیگه نداشتم

خون محیطی بود، اشارات شما همه قبول :a2d3:

خواهشمندم توضیحات تکمیلی را باز شما عهده دار شوید:riz304:

آخرین ویرایش:
خب باخون محیطی نمیشه نظر داد که بگی کدوم ساب تایپ aml هست

باید مغز استخوانش رو حتما دید تا سلول ها رو بشماریم و بعد نظر بدیم- باید بلوغ و نرمال بودنشونم بررسی بشه

ملاک تشخیص مغز استخوانه- بعضی وقتا اون چیزی که در مغز استخوان دیده میشه و تشخیص قطعی میشه شاید اون نما رو در خون محیطی نبینیم

خانوم Dexter2009 شاید درست گفته باشن تشخیص قطعی رو ولی با 2 بلاست که نمیشه نظر داد

این فیلد در هر AMLی میتونه باشه

شاید در فیلدهای دیگه سلول های دیگه دیده بشه- در ضمن ملاک بررسی و اون چیزی که WHO گفته بر اساس مغز استخوانه- حالا خون محیطی میتونه شبیهش باشه و هم نباشه

Dexter2009

New member
خانوم Dexter2009 شاید درست گفته باشن تشخیص قطعی رو ولی با 2 بلاست که نمیشه نظر داد

این فیلد در هر AMLی میتونه باشه

شاید در فیلدهای دیگه سلول های دیگه دیده بشه- در ضمن ملاک بررسی و اون چیزی که WHO گفته بر اساس مغز استخوانه- حالا خون محیطی میتونه شبیهش باشه و هم نباشه
فکر کنم منظور از این سوالات و نشون دادن یک فیلد این باشه که در تمام گستره خون محیطی همچین سلولی دیده می شود.
چون توی سایت های خارجی هم من با یک گزارش بیماری یک عکس دیده ام.

خب باید تو سوال گفته بشه

ولی خب در هر صورت با 60 درصد بلاست تو خون محیطی هم نمیشه نظر داد- ما باید ببینیم بقیه سلول ها چه بلاستی هستن- آیا آئور راد دارن یا نه

همیشه برای این بیماران آسپیره مغز استخوان در بدو تشخیص گرفته میشه

هیچ وقت هیچ وقت سریع مثلا نگین این aml-m1 هست

homai

New member
با عذر خواهی بسیار که آسان است

برگه سبزی است

02.jpg

تفسیر مرفولوژی ، در چه بیماریهایی مخصوصا سلول علامت دار دیده می شود

راستی پس mohana خانم کجاهستند :smiliess (14):

آخرین ویرایش:

homai

New member
خب باید تو سوال گفته بشه

ولی خب در هر صورت با 60 درصد بلاست تو خون محیطی هم نمیشه نظر داد- ما باید ببینیم بقیه سلول ها چه بلاستی هستن- آیا آئور راد دارن یا نه

همیشه برای این بیماران آسپیره مغز استخوان در بدو تشخیص گرفته میشه

هیچ وقت هیچ وقت سریع مثلا نگین این aml-m1 هست

آفرین

من همیشه گزارشی از لام خون محیطی ارائه می دهم

که در بررسی میکروسکپی لام خون محیطی بیمار سلول های بلاست از رده میلوئید و.و.و.

مشاهده گردید

چون در آن هنگام آزمایش های تکمیل در دست ندارم ابدا اظهار نظری درمورد نوع بیماری و

...نمی کنم

آخرین ویرایش:

mohana

Well-known member
با عذر خواهی بسیار که آسان است

برگه سبزی است

مشاهده فایل‌پیوست 8213

تفسیر مرفولوژی ، در چه بیماریهایی مخصوصا سلول علامت دار دیده می شود

راستی پس mohana خانم کجاهستند :smiliess (14):

سلام به همگی...
اون سلول ب نظرم بایت سل هس..
اکینوسیت هم تو فیلد دیده میشه
میتونه نقص g6pd باشه

mohana

Well-known member
من به مشکل برخوردم :dadad4:تو سوال قبلی فقط AML بودن بیماری رو تشخیص دادم...نمیدونم چطور تشخیص AML-M1 داده شده

من به مشکل برخوردم :dadad4:تو سوال قبلی فقط AML بودن بیماری رو تشخیص دادم...نمیدونم چطور تشخیص AML-M1 داده شده

تشخیص بر اساس شواهد بیشتر داده شده نه با این یه فیلد- خب جناب homai یه فیلد از بیمار در دسترسش بود و بخاطر همین نمیشه اظهار نظر کرد

Dexter2009

New member
من بر این اساس تشخیص دادم
نوع m0 سیتوپلاسم کمی دارد و اکثرا هستک مشاهده نمی شود.
توی m2 و m3 اکثرا آئوراد مشاهده می شه و گرانول های آزروفیل تیپیک هستند ،مخصوصا در نوع m3 هسته ی دولوبه ی چین دار مشاهده می شه.. توی m4 هم آئوراد، گرانول آزروفیل و سیتوپلاسم باز مشاهده می شه.
بلاست در لوسمی منوبلاستیک دارای سیتوپلاسم متوسط و آگرانولار است و ممکن است واکوئل های سیتوپلاسمیک داشته باشد.
فقط m1 است که دارای هستک ، با گرانول کم ، دارای سیتوپلاسم اندک است.

آخرین ویرایش:

homai

New member
بیست دقیقه لام را بررسی کردیم چیز دیگری مشاهده نشد ، چگونه گزارش کنیم
04.jpg

بالا