باسلوق

am-ml

New member
baslogh-sade-1.jpg
باسلوق لقمه ای
نشاسته 1 لیوان . شکر 2 لیوان . گلاب نصف لیوان​
آب 3 لیوان . وانیل 1/4 قاشق چایخوری . پودر نارگیل و مغز گردو به مقدار لازم​
baslogh-sade-2.jpg
طرز تهیه : نشاسته را داخل کاسه ای بریزید و به آن 1 لیوان آب سرد اضافه کنید و 15 دقیقه بگذارید بماند سپس هم بزنید تا نشاسته حل شود ، 2 لیوان دیگر آب و شکر را به نشاسته اضافه کنید.
baslogh-sade-3.jpg
محلول نشاسته را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا محلول نشاسته شفاف شود سپس حرارت را بسیار کم کنید و وانیل و گلاب را اضافه نمائید. داخل سینی یا ظرفی گود پودر نارگیل را به قطر 5 سانتیمتر پخش کنید ف به کمک ابزار داخل پودر نارگیل حفره هایی ایجاد کنید و در انتهای هر حفره تکه ای مغز گردو قرار دهید.
baslogh-sade-4.jpg
با مخلوط نشاسته که روی حرارت کم قرار دارد این حفره ها را پر کنید و در انتها نیز روی ان را با پودر نارگیل بپوشانید و اجازه دهید خوب سرد شود ، پس از سرد شدن تک تک خارج کنید و سرو نمائید. نکته ها : میتوانید بجای مغز گردو از پسته ، بادام ، کنجد و … نیز استفاده کنید ؛ دقت کنید که نشاسته باید گرم باشد چون نشاسته سرد شده فرم دلخواه را نخواهد داد. در صورتی که نمیخواهید به این شکل باسلوق را آماده کنید میتوانید کف ظرف مقداری پودر نارگیل بریزید سپس نشاسته را روی آن پخش کنید و روی ان با فاصله مغز گردو بچینید و مجدد مقداری پودر نارگیل روی نشاسته بپاشید و پس از سرد شدن به شکل لوزی یا مربع برش بزنید.
 

am-ml

New member
باسلوق هندوانه ای

موادلازم:
نشاسته گل یک ویک دوم پیمانه (میتونین ازنشاسته ذرت هم استفاده کنین)
آب 1 پیمانه
گلاب 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
کره 20 گرم
رنگ ویلتون سبز وقرمز
پودرنارگیل
فویل آلومینیومی
شکلات

طرزتهیه:
اگه ازنشاسته گل استفاده میکنین اون روبا یه لیوان آب کامل مخلوط کنین
من ازنشاسته ذرت استفاده کردم
نشاسته روتوی ظرف تفلون ریختم



وبعدازاون آب وگلاب وشکرروریختیم




قابلمه روروی اجاق گازقراربدهیدوشعله روخیلی کم کنین وحتماازشعله پخش کن استفاده کنین ومرتب هم بزنین
حدود1 ساعت تایک ونیم ساعت زمان میبره که باسلوق آماده بشه
مرتب موادروبه هم بزنین حدود30 دقیق بعدمایع کم کم غلیظ میشه چیزهایی ماننداینها ایجادمیشه



اونهاروبهم بزنین تاکاملایکدست بشه

 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
ادامه باسلوق هندوانه





بعدازیک ونیم ساعت میبینیم که موادازقابلمه به راحتی ویکجادرمیاد



بعدش کره رواضافه میکنیم که براق بشه باسلوقمون



بعدکه موادقاطی شدوآماده شد
 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
ادامه باسلوق هندوانه

بعدکه موادقاطی شدوآماده شد



موادآماده شده روبه سه قسمت تقسیم میکنیم
من قرمزروبزرگترازهمه وسبزوسفیدروهم اندازه همدیگه برداشتم
بایددراین مرحله سرعتتون بیشترباشه چون باسلوقتون خشک میشه



بعدروی فویل آلومینیومی که بازکردیم وروش هم نارگیل ریختیم روبه کمک وردنه روی اون باز میکنیم



بعدازاون قسمت سفیدروهم باوردنه درجای دیگه بازکنین وروی اون بیاندازین

 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
ادامه باسلوق هندوانه

بعدقسمت قرمزراکاملابه شکل استوانه ای دربیارین وروی قسمت سفیدبزارین




به کمک فویل کاملارول کنین ولبه هاروباانگشت ترمیم کنین وبزارین سه ساعت دریخچال بمونه



بعدش دربیارین وبرش بدین وتوی یه سینی بچینین
وبوسیله شکلات آب کرده تخمه های هندوانه روبزارین



 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member


نوش جونتون

لطفا عکسهای باسلوق تون رواینجا بگذارین.
8.gif


راستی دوستان هر100 گرمش 223 کالری داره
1.gif
 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
سلام دوستان
من چند روز پیش اومدم تا طبق اون اولین دستوری که توی اینجا گذاشتم باسلوق درست کنم .:smilies:
خوب افتضاح شد:25r30wi: یعنی خیلی هم بد نشده بود ولی هر چی بود باسلوق نبود .
انه که گفتم تجربه و خاطره خودم رو واستون بگم که شما متضرر نشین.

1- دقت کنین که دستور ها معمولا بر اساس استفاده از نشاسته گل پیمانه رو گفتن در حالی که ما معمولا نشاسته ذرت (همین پودری ها) رو در اختیار داریم و خوب قبل از این تجربه ؛من تفاوتی بینشون قائل نبودم.

اینم نشاسته گل.
bf21d70ea8992b88ef5d83a6f0884d4b.jpg


2- بعد از اینکه دیدم باسلوق ها شبیه آون چیزی که توی بازار و توی تصاویر اینترنتی هست نشده ؛یه عالمه سرچ کردم و به این نتیجه رسیدم که دستور کلی برای درست کردنش همین توضیحی هست که توی دستور باسلوق هندوانه گفته شده و تفاوت هایی که هست در مورد تزئئن و مدل های مختلف باسلوق هستش که اونا رو هم انشالله ؛کم کم اینجا می گذارم.
3- امشب میخوام یه بار دیگه باسلوق درست کنم ؛انشالله خوب بشه ؛در هر حال تجربیات جدیدم رو براتون خواهم نوشت.
 

am-ml

New member
باسلوق زعفرانی

آب سرد….4 پیمانه(640میلی لیتر)
نشاسته ….1 پیمانه (210 گرم)
شکر….2 پیمانه(300گرم)
کره…..2 قاشق سوپخوری(32 گرم)
گلاب…..1 پیمانه(160 میلی لیتر)
پودر نارگیل…..مقداری برای تزیین
گردو….1 پیمانه(160 گرم)
زعفران پودر شده…..نصف قاشق چایخوری سر صاف

(من از یک سوم این مواد استفاده کردم و 18 تا دونه باسلوق شد)
آب سرد و نشاسته رو با هم مخلوط کن و هم بزن تا نشاسته کامل داخل آب حل بشه
11.jpg

بذارش روی شعله ملایم و هم بزن تا یه خمیر تقریبا سفت بشه
12.jpg

مدام هم بزن تا گلوله نشه
13.jpg

شکر رو اضافه کن و باز هم بزن…
14.jpg
 

am-ml

New member
وقتی شکر رو مخلوط میکنی باز خمیر کمی شل میشه
15.jpg

یکدست که شد زعفران و گلاب و کره رو اضافه کن
16.jpg

و هم بزن
17.jpg

هم بزن
هم بزن تا خووووووب سفت بشه
18.jpg
 

am-ml

New member
18.jpg

19.jpg

وقتی به صورتی رسید که از ته ظرفت جدا شد و غلظتش شد مثل کره ای که از داخل یخچال بر میداری زیرش رو خاموش کن

حالا روی یک کاغذ روغنی مقداری پودر نارگیل بریزو مواد رو قاشق قاشق روی پودر بریز
20.jpg

بذار یه کوچولو خنک شه که دستت نسوزه
بعد داخل پودر نارگیل بغلطون و یه تکه گرده بزن روش و بذار خنک شه
21.jpg

بعد بچین داخل یک ظرف و روش رو سلفون بکش یا بذار داخل ظرف در دارو بذار4-5 ساعت داخل یخچال
بعد سرو کن
نوش جان
 

am-ml

New member
باسلوق ها رو توی یخچال یه هفته میشه نگهداری کرد.
حتما برای نگه داری از ظرف دربدار استفاده کنین.
گاهی ممکنه در صورت داشتن رطوبت(مثلا همراه نارگیل ها) کپک ایجاد بشه ؛برای پیشگیری از این اتفاق میتونین دستمال کاغذی یا یه تیکه اسفنج کنار شیرینی هاتون بگذارین.
 

Asena90

New member
ما راهنمايي كه بوديم از رو دستور كتاب حرفه وفن درست ميكرديم خيلي خوب درميومد:tonguesmiley:
 
بالا