قاتلاما

baran71

New member
طرز تهیه:

1- ابتدا آرد را خمیر می کنند.(آب به مقدارلازم+آرد+بیکینگ پودر+نمک+تخم مرغ ها را حل کرده سپس به خمیر اضافه کنید درپایان خمیر را ۵دقیقه بگذارید)


ابتدا آرد راخمیر کرده وبه آن تخم مرغ ها ،بگینگ پودر ونمک اضافه می کنیم و بادست این مواد را خوب ورز می دهیم.

سپس 5الی 10دقیقه روی مواد را با پارچه پوشانده و می گذاریم تا در دمای عادی اتاق استراحت کند.

خمیر آماده را به صورت قطعاتی که هر قطعه یک قرص نان بشود، تقسیم می کنیم سپس قطعات خمیر رابا دست به صورت ورقه های نازکی در می آوریم .

خمیر های ورقه شده را که به شکل دایره ای کامل است، روی هم چیده و در فاصله ورقه ها، روغن میمالیم تعداد این ورقه ها ی نازک خمیر، به ضخامت نهایی قاتلاما بستگی دارد.این خمیر دایره ای شکل ضخیم رابه صورت مستطیل های بزرگ بریده سپس باکشیدن خمیربادست این قطعات مستطیل خمیررا به صورت دایره وار روی هم میپیچیم (تا بصورت لایه لایه درآید) سپس آن را دوباره به صورت دایره ای کامل در می آوریم .

در این مرحله، خمیرهای چند لایه را در روغن داغ ودر ظرفی بزرگ می پزیم و پس از آماده شدن قاتلاما، بلافاصله برروی آن خاک قند می پاشیم تا شیرینی آن در تمام لایه ها جذب شود.


Golestanema232.jpg

این شیرینی را در روز عروسی، خانواده داماد درست کرده وبه منزل عروس می برند وخانواده عروس به نیت اینکه همه فامیل نیز از این شادمانی ها داشته باشند آن را بین خویشاوندان و همسایگان پخش می کنند.(شیرینی ترکمنی)
 
بالا