mexin
Well-known member
روشهای انتخاب جنسیت جنین
”دختر و پسر ندارد. مهم این است که فرزند سالم باشد.” این جمله را بارها و بارها شنیدهایم. اما واقعیت آن است که اعماق دل افراد معمولا چیز دیگری میگوید. در واقع انسان موجودی انتخابگر است و آرزوی دیرینهاش این بوده که جنسیت فرزندش را خودش تعیین کند و به اصطلاح جنسش جور باشد. این روزها بحث تعیین جنسیت جنین به موضوع داغی تبدیل شده که خیلی از همسران، حتی در جوامع پیشرفته به دنبال آن هستند. اما آیا واقعا میتوانیم جنس فرزندمان را خودمان انتخاب کنیم؟ راستی اگر انتخاب جنسیت فرزند آسان بود، چند درصد افراد دختر یا پسر بودن کودکشان را انتخاب میکردند؟
● جنسیت جنین چگونه شکل میگیرد؟
سالهاست که دانشمندان اعلام کردهاند هر یک از والدین نیمی از ساختار ژنتیکی کودکشان را تامین میکنند. درباره تعیین جنسیت نیز این مسئله صادق است، به نحوی که دو کروموزم جنسی هر فرد، یکی از پدر و یکی از مادر تامین شده است.
دو نوع کــــرومــــوزم جــنــســــی در بــــدن وجــــود دارد : کـــرومـــوزم x و کروموزم.yسلول جنسی زن (تخمک) دارای فرمول xx است و به فرزندش می تواند فقط یک کروموزم x بدهد. اما سلولهای جنسی مرد (اسپرم) دارای دو نوع کروموزم جنسی y وx هستند. بنابراین بسته به اینکه کدام نوع اسپرم (حاویx یا y) با تخمکی که حاوی کروموزم x است ترکیب شود، جنسیت جنین مشخص میشود. اگر اسپرم حاوی کروموزم y موفق به نفوذ در تخمک شود، جنین پسر خواهد بود و اگر اسپرم حاوی x به تخمک وارد شود، جنین، دختر خواهد بود.در واقع تمام روشهای توصیه شده برای انتخاب جنسیت فرزند، پیش از وقوع حاملگی موثرند. حتی چند ثانیه پس از لقاح، دیگر نمیتوان جنسیت جنین را تغییر داد، زیرا بلافاصله پس از ورود اولین اسپرم به تخمک، غشایی محکم در اطراف آن ایجاد میشود که اجازه ورود اسپرم دیگری را نمیدهد.
یکی از روشهای پُرطرفدار که امروزه به شکلی رایج برای انتخاب جنسیت فرزند تجویز میشود، رژیمهای غذایی خاص است که باید توسط مادر رعایت شود. رعایت رژیمهای غذایی خاص از سوی مادر باعث تغییر میزان اسیدیته ph() محیط داخلـی رحم میشود و این مسئله میتواند در بقا و فعالیت اسپرمهایx و y تاثیرگذار باشد. با این تفاسیر مصرف برخی غذاها که سبب اسیدی شدن محیط داخلی رحم میشود، میتواند باعث بقا و فعالیت بیشتر اسپرمهای حاوی x شود و احتمال دخترشدن جنین افزایش یابد. غذاهای حاوی کلسیم و منیزیم مانند شیر و سایر لبنیات، ماهی، میگو، سبزیجات تازه مثل کرفس، پیاز و اسفناج، کاکائو و غذاهای شیرین، همراه با حذف نمک از غذا میتوانند احتمال دختر شدن جنین را زیاد کنند.از طرفی، قلیایی شدن محیط رحم باعث دوام و فعالیت بیشتر اسپرمهای y و در نتیجه پسردار شدن میشود و شاید با مصرف غذاهایی که حاوی میزان سدیم و پتاسیم بیشتری هستند مثل غذاهای نمکی، دانههای روغنی، کره و گوشت قرمز ، همراه با حذف شیر و لبنیات از رژیم غذایی، بتوان به این هدف رسید.آنچه در این میان اهمیت دارد، آن است که این رژیمها حداقل باید ۲ ماه پیش از حاملگی رعایت شوند تا اثرات مورد نظر را بر محیط داخلی رحم بگذارند.
اگر بر خلاف تمایل زوجین، حاملگی در این مدت اتفاق نیفتد، ادامه رژیم غذایی در آینده، زن را با کمبودهای تغذیهای روبرو خواهد کرد؛ مثلا نخوردن شیر و لبنیات به امید پسردار شدن، مادر را در آینده با خطراتی مانند پوکی استخوان درگیر میکند. زیادهروی در مصرف غذاهای شور برای پسردار شدن، خطر ایجاد فشار خون بالا و مسمومیت حاملگی و مصرف زیاد شیرینیجات ، خطر بروز دیابت را به دنبال دارد. این خطرات، تهدیدکننده جان مادر و کودک هستند و نمیتوان اهمیت آنها را نادیده گرفت.استفاده از رژیمهای سخت غذایی، علاوه بر ایجاد کمبودهای تغذیهای میتواند اثرات روانی نامطلوبی در مادر بر جای بگذارد. استرس و اضطراب خود یکی از پیامدهای سختگیری در رژیم غذایی است که این مسئله نیز در جنسیت جنین بی تاثیر نخواهد بود.امروزه دانشمندان بر این باورند که سیستم ایمنی هر فرد نیز در تعیین جنسیت کودکش دخالت دارد. شرایط اجتماعی، اقتصادی زندگی، شغل و حتی شرایط اقلیمی و آب و هوایی در جنسیت فرزند دخیل هستند. این عوامل به خصوص در تعداد و کیفیت اسپرمها در مردان اثرگذار خواهد بود. امروزه محققان دریافتهاند استرس و اضطراب مادر میتواند به طور ناخودآگاه سبب دختر شدن جنین شود. از سویی دیگر دانشمندان سوئدی با مطالعه یافتههای تاریخی تولد و مرگ دریافتهاند، در زمان سختیها مثل قحطی و خشکسالی تعداد دختران به دنیا آمده نسبت به زمانهای دیگر بیشتر بوده است.
”دختر و پسر ندارد. مهم این است که فرزند سالم باشد.” این جمله را بارها و بارها شنیدهایم. اما واقعیت آن است که اعماق دل افراد معمولا چیز دیگری میگوید. در واقع انسان موجودی انتخابگر است و آرزوی دیرینهاش این بوده که جنسیت فرزندش را خودش تعیین کند و به اصطلاح جنسش جور باشد. این روزها بحث تعیین جنسیت جنین به موضوع داغی تبدیل شده که خیلی از همسران، حتی در جوامع پیشرفته به دنبال آن هستند. اما آیا واقعا میتوانیم جنس فرزندمان را خودمان انتخاب کنیم؟ راستی اگر انتخاب جنسیت فرزند آسان بود، چند درصد افراد دختر یا پسر بودن کودکشان را انتخاب میکردند؟
● جنسیت جنین چگونه شکل میگیرد؟
سالهاست که دانشمندان اعلام کردهاند هر یک از والدین نیمی از ساختار ژنتیکی کودکشان را تامین میکنند. درباره تعیین جنسیت نیز این مسئله صادق است، به نحوی که دو کروموزم جنسی هر فرد، یکی از پدر و یکی از مادر تامین شده است.
دو نوع کــــرومــــوزم جــنــســــی در بــــدن وجــــود دارد : کـــرومـــوزم x و کروموزم.yسلول جنسی زن (تخمک) دارای فرمول xx است و به فرزندش می تواند فقط یک کروموزم x بدهد. اما سلولهای جنسی مرد (اسپرم) دارای دو نوع کروموزم جنسی y وx هستند. بنابراین بسته به اینکه کدام نوع اسپرم (حاویx یا y) با تخمکی که حاوی کروموزم x است ترکیب شود، جنسیت جنین مشخص میشود. اگر اسپرم حاوی کروموزم y موفق به نفوذ در تخمک شود، جنین پسر خواهد بود و اگر اسپرم حاوی x به تخمک وارد شود، جنین، دختر خواهد بود.در واقع تمام روشهای توصیه شده برای انتخاب جنسیت فرزند، پیش از وقوع حاملگی موثرند. حتی چند ثانیه پس از لقاح، دیگر نمیتوان جنسیت جنین را تغییر داد، زیرا بلافاصله پس از ورود اولین اسپرم به تخمک، غشایی محکم در اطراف آن ایجاد میشود که اجازه ورود اسپرم دیگری را نمیدهد.
یکی از روشهای پُرطرفدار که امروزه به شکلی رایج برای انتخاب جنسیت فرزند تجویز میشود، رژیمهای غذایی خاص است که باید توسط مادر رعایت شود. رعایت رژیمهای غذایی خاص از سوی مادر باعث تغییر میزان اسیدیته ph() محیط داخلـی رحم میشود و این مسئله میتواند در بقا و فعالیت اسپرمهایx و y تاثیرگذار باشد. با این تفاسیر مصرف برخی غذاها که سبب اسیدی شدن محیط داخلی رحم میشود، میتواند باعث بقا و فعالیت بیشتر اسپرمهای حاوی x شود و احتمال دخترشدن جنین افزایش یابد. غذاهای حاوی کلسیم و منیزیم مانند شیر و سایر لبنیات، ماهی، میگو، سبزیجات تازه مثل کرفس، پیاز و اسفناج، کاکائو و غذاهای شیرین، همراه با حذف نمک از غذا میتوانند احتمال دختر شدن جنین را زیاد کنند.از طرفی، قلیایی شدن محیط رحم باعث دوام و فعالیت بیشتر اسپرمهای y و در نتیجه پسردار شدن میشود و شاید با مصرف غذاهایی که حاوی میزان سدیم و پتاسیم بیشتری هستند مثل غذاهای نمکی، دانههای روغنی، کره و گوشت قرمز ، همراه با حذف شیر و لبنیات از رژیم غذایی، بتوان به این هدف رسید.آنچه در این میان اهمیت دارد، آن است که این رژیمها حداقل باید ۲ ماه پیش از حاملگی رعایت شوند تا اثرات مورد نظر را بر محیط داخلی رحم بگذارند.
اگر بر خلاف تمایل زوجین، حاملگی در این مدت اتفاق نیفتد، ادامه رژیم غذایی در آینده، زن را با کمبودهای تغذیهای روبرو خواهد کرد؛ مثلا نخوردن شیر و لبنیات به امید پسردار شدن، مادر را در آینده با خطراتی مانند پوکی استخوان درگیر میکند. زیادهروی در مصرف غذاهای شور برای پسردار شدن، خطر ایجاد فشار خون بالا و مسمومیت حاملگی و مصرف زیاد شیرینیجات ، خطر بروز دیابت را به دنبال دارد. این خطرات، تهدیدکننده جان مادر و کودک هستند و نمیتوان اهمیت آنها را نادیده گرفت.استفاده از رژیمهای سخت غذایی، علاوه بر ایجاد کمبودهای تغذیهای میتواند اثرات روانی نامطلوبی در مادر بر جای بگذارد. استرس و اضطراب خود یکی از پیامدهای سختگیری در رژیم غذایی است که این مسئله نیز در جنسیت جنین بی تاثیر نخواهد بود.امروزه دانشمندان بر این باورند که سیستم ایمنی هر فرد نیز در تعیین جنسیت کودکش دخالت دارد. شرایط اجتماعی، اقتصادی زندگی، شغل و حتی شرایط اقلیمی و آب و هوایی در جنسیت فرزند دخیل هستند. این عوامل به خصوص در تعداد و کیفیت اسپرمها در مردان اثرگذار خواهد بود. امروزه محققان دریافتهاند استرس و اضطراب مادر میتواند به طور ناخودآگاه سبب دختر شدن جنین شود. از سویی دیگر دانشمندان سوئدی با مطالعه یافتههای تاریخی تولد و مرگ دریافتهاند، در زمان سختیها مثل قحطی و خشکسالی تعداد دختران به دنیا آمده نسبت به زمانهای دیگر بیشتر بوده است.