رفع اشکال درس بیوشیمی مخصوص رشته بیوتکنولوژی

tkia

New member
موتیف بخشی از دومین هست
من تو کتاب لودیش دیدم که موتیف رو جز ساختمان دوم و دمین رو جزء ساختمان سوم قرار داده و در توضیح موتیف گفته که عملکرد مشترکی بین پروتیینهای مختلف داره ودر توضیح دمین گفته فعالیت خاص اون پروتئین را نشون میده حتی اگه از بقیه اون پروتئن جدا شده باشه،اما بازم فرقشونو متوجه نمیشم:14:
 

carbon

New member
موتیف ساختار فرا دومه دمین ساختار سوم..مجموعه الفا هلیکس با بتا شیت میشه موتیف مجموع موتیفا هم میشه دمین ...فهمیدی یا بیشتر توضیح بدم
 

Taraa

Well-known member
ساختمان دوم شامل مارپیچ آلفا، صفحه بتا، حلقه(loop)، پیچ(turn)، ... هست

ترکیبی از
2 یا 3 تا از ساختارهای بالا رو میگن موتیف، که موتیف رو جزء ساختار فوق دوم حساب میکنن (ولی فک کنم جزء ساختار سوم هم حساب بشه)، مثل مارپیچ-حلقه-مارپیچ که توی کالمودولین دیده میشه

به نواحی مجزای ساختار سوم پروتئین، دمین میگن. مثلا تو ساختار میوزین یه دومن کروی داریم (سر میوزین) و یه دومن رشته ای (دم میوزین) ... که حالا اون کالمودولین که بالا گفتم یه زیرمجموعه ای از دومن کروی میوزین هست


 

Hamidvet

New member
راجع به روش لوری در شناسائی کمی پروتئین ها میشه توضیح بدی؟
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

elissa 2

New member
راجع به روش لوری در شناسائی کمی پروتئین ها میشه توضیح بدی؟

سلام. میدونم که از روش های کالریمتریک از نوع cooper base
وقتی یون مس تو محیط قلیایی با پروتئین تشکلی کمپلکس میده ،احیا میشه بعد الکترونی که گرفته رو به یون مولیبدات (تو معرفی به نام فولین فنل) منتقل میکنه .
یه رنگ ابی تولید میشه که به کمک اسپکت تو طول موج 750 نانومتر غلظت پروتئین رو نشون میده.
اساسش شبیه بورته( تو بورت معرف فولین فنل نداریم) اما حدود ده مرتبه از بورت حساس تره.
protein to protein variation کمی هم داره بنابراین قابل اعتماده اما مداخله گر زیاده داره، و چون به صورت برگشت ناپذیر پروتئین رو دناتوره میکنه و نگه داری معرفاش سخته کمتر استفاده میشه
 

Taraa

Well-known member
من این قضیه رو متوجه نمیشم که اگه تغییر غلظت آنزیم روی Km بی اثره ، پس چطور روی Vmax تاثیر داره ، درصورتیکه Km غلظتی از آنزیم هست که نصف Vmax رو بهمون میده !

 

alireza-ja

New member
من این قضیه رو متوجه نمیشم که اگه تغییر غلظت آنزیم روی Km بی اثره ، پس چطور روی Vmax تاثیر داره ، درصورتیکه Km غلظتی از آنزیم هست که نصف Vmax رو بهمون میده !


Km که غلظتی از آنزیم نیست. غلظتی از سوبسترا هستش.
 

alireza-ja

New member
منظورم از آنزیم همون سوبسترا بود :))))))

اعصاب نمیذارن واس آدم


چجوریاس که سرعت ماکس تحت تاثیره ؟

والا دقیقا متوجه منظورتون نیستم . خوب شما هر چقدر مقدار آنزیم رو زیاد کنید خوب سرعت بالا میره. حالا هر کدوم از آنزیمها یه میل ترکیبی به سوبسترا دارن که ثابته و شما چه یه سوبسترا چه هزار سوبسترا بهش بدید این آنزیم حرص و طمعش برای سوبسرا یه اندازه هستش.
 

The Guy

Well-known member
من این قضیه رو متوجه نمیشم که اگه تغییر غلظت آنزیم روی Km بی اثره ، پس چطور روی Vmax تاثیر داره ، درصورتیکه Km غلظتی از آنزیم هست که نصف Vmax رو بهمون میده !


خب با افزایش غلظت آنزیم ، مقدار کمپلکس آنزیم-سوبسترا هم بیشتر میشه، پس سرعت کلی واکنش هم بیشتر میشه.
منظورتون از این سوال اینه که km و vmax که با هم در تناسب هستن (معادله میکایلیس)، چرا وقتی اون میره بالا این ثابته؟!
 

Taraa

Well-known member
فکر کنم چون من کتاب اصلی رو نخوندم و به ضروریات اکتفا کردم یه سری از مفاهیم برام جا نیفتاده

چیزی که من برداشت کردم اینه که سرعت ماکس ثابته .. نباید تغییر کنه .. اون چیزی که با کم و زیاد شدن غلظت آنزیم تحت تاثیر قرار میگیره ، سرعته ، نه سرعت ماکس

اگر اشکال جمله بالا گرفته شه احتمالا متوجه شم :ph34r-smiley:
 
آخرین ویرایش:
درود دوستان .
سوالی داشتم چرا سرین با وجود گروه پروتون دهنده در آمینو اسید سرین منظور گروه آر .چرا این ریشه پی کا آر نداره؟؟؟؟؟؟
 

alireza-ja

New member
درود دوستان .
سوالی داشتم چرا سرین با وجود گروه پروتون دهنده در آمینو اسید سرین منظور گروه آر .چرا این ریشه پی کا آر نداره؟؟؟؟؟؟

سلام.

چون سرین الکل نوع اول هستش و الکل های نوع اول هم خیلی سخت واکنش میدهند به همین دلیل واسش pK R در نظر نگرفتن.
 

alireza-ja

New member
دوست عزیزم ببخشید نزر شما راجب این که سرین در واکنشای کاتالیتیک شرکت میکنه و هیدروژنش کنده میشه ولی در آخر واکنش دوباره بهش برمیگرده.چیه؟

بله سرین جز اسیدآمینه های کلیدی جایگاه فعال سرین پروتئازها مثل کیموتریپسین هستش. در بخشی از عملکرد آنزیم سرین هیدروژن الکلی خودش رو رها میکنه ولی حواستون باشه که pK ها رو چه 1 چه 2 و چه R رو بر اساس واکنش یونیزاسیون در شیب pH یعنی از کم به زیاد میسنجن. کنده شدن پروتون از سرین در جایگاه فعال آنزیم ها تحت تأثیر pH نیست بلکه بخاطر خاصیت الکتروفیلی اسید آمینه دیگری مثل هیتسیدین هستش که باعث کنده شدن پروتون میشه و این ربطی به pK نداره.

اگر چنین واکنشهایی رو هم مد نظر میگرفتن باید به ازای هر هیدروژن انواع اسید آمینه ها یک pK تعریف میکردن چون در هر ترکیبی هر پروتون تحت یک عامل کشنده، میتواند جدا شود؛ پس این مد نظر نیست.

اون قدرت کم الکل های گروه اول که گفتم مربوط به واکنشهایی مثل همین قرار گرفتن در محیط اسیدی و سایر واکنشهای دیگه هستش.
 
آخرین ویرایش:

marynas

New member
سلام دوستان یسوال!
عامل استیل آمین توی N_استیل گالاکتوز آمین مث N_استیل گلوکز آمین روی کربن شماره 2ه یا نه؟؟ :ph34r-smiley:

- - - Updated - - -

سلام دوستان یسوال!
عامل استیل آمین توی N_استیل گالاکتوز آمین مث N_استیل گلوکز آمین روی کربن شماره 2ه یا نه؟؟ :ph34r-smiley:
 
بالا