یافته های جالب تغذیه و رژیم درمانی (clinical nutrition)

mehrshad.namdar

New member
نیمرو خور ها بخشنده تر اند
محققان هلندی مدعی شده‌اند که ماده‌ای در تخم‌مرغ باعث افزایش بخشندگی افراد می‌شود. تحقیقات محققان دانشگاه لایدن نشان داده که اسید آمینه تریپتوفان در برخی غذاها می‌تواند رفتار انسان را تغییر دهد. آزمایشات نشان داد که مصرف میزان کمی از تریپتوفان – معادل سه تخم‌مرغ – باعث شد که داوطلبان دو برابر مبلغ بیشتری را به بنیادهای خیریه پرداخت کنند. تخم‌مرغ و غذاهای دیگر مانند ماهی و شیر غنی از تریپتوفان هستند. این اسیدآمینه در بدن به ماده شیمیایی سروتونین – مسئول حال خوب – تبدیل می‌شود. همچنین این ترکیب به شکل مکمل غذایی TRP در بازار به فروش می‌رسد.
این محققان برای نخستین بار به بررسی تاثیرگذاری وجود ترکیباتی در غذاهایی مانند ماهی، تخم‌مرغ، سویا و شیر بر بخشندگی افراد پرداختند. در این پژوهش، 32 مرد و زن مورد بررسی قرار گرفتند که در آن به نیمی از افراد پودری حاوی 0.8 گرم TRP و به سایرین یک پودر دارونما داده شد. محققان به هر داوطلب مبلغ 11.25 دلار پول برای شرکت کردن در پژوهش دادند و از آن‌ها پرسیدند که آیا حاضر به بخشیدن بخشی از پولشان به خیریه هستند. همچنین چهار جعبه برای یونیسف، سازمان عفو بین الملل، صلح سبز و بنیاد جهانی حیات‌وحش روی یک میز قرار داده شد.
روانشناسان با شمارش مقادیر اهداشده دریافتند، داوطلبانی که پودر TRP خورده بودند به طور میانگین 1.15 دلار بخشیده بودند، در حالیکه این میزان در گروه دوم نیمی از این مبلغ را اهدا کرده بودند. اینکه چطور یک مکمل غذایی می‌تواند چنین تاثیری داشته باشد، هنوز مشخص نیست اما محققان هورمون اکسی‌توسین در این جریان دخیل می‌دانند. آن‌ها نزدیکی مناطق مغزی مرتبط با سروتونین و اکسی‌توسین را از عوامل احتمالی این اثر می‌دانند. نتایج این پژوهش در مجله Frontiers in Psychology منتشر شده است.


- - - Updated - - -

ورود به بهترین دانشگاه‌ها کار سختی است و اکنون دانشمندان آمریکایی بر این باورند که میزان وزن فرد می‌تواند در پذیرش وی در دانشگاه موثر باشد. محققان دانشگاه باولینگ دریافته‌اند که دانشجویان چاق بویژه دختران کمتر از دانشجویان لاغر احتمال دارد که به دانشگاه وارد شوند. اگرچه در زمانی که مکالمات از طریق تلفن انجام شده یا گواهینامه‌ها از راه دور مورد بررسی قرار می‌گرفتند، هیچ تفاوت چشمگیری در میزان موفقیت وجود نداشت.

محققان از 97 متقاضی دوره‌های روانشناسی در رده تحصیلات تکمیلی در بیش از 950 دانشگاه آمریکا در مورد اینکه آیا مصاحبه آنها بطور حضوری یا تلفنی انجام شده و این که آیا پیشنهادی دریافت کرده‌اند یا خیر، سوال کردند. آنها دریافتند زمانی که مصاحبه بطور حضوری انجام می‌شود، ارتباط واضحی میان وزن افراد و قبول شدن آنها در این دوره‌ها وجود دارد. این پژوهش که در مجله Obesity منتشر شده، همچنین نشان داده که تعصب وزنی در مورد متقاضیان خانم بیشتر بود.

پژوهشهای پیشین توسط محققان انگلیسی نیز نشان داده بود که افراد چاق بویژه زنان کمتر امکان استخدام را در مقایسه با زنان لاغر دارند چرا که کارگزاران آنها را تنبل ارزیابی کرده و حتی در صورت استخدام، مورد آزار قرار گرفته و حقوق و مزایای کمتری دریافت می‌کنند. به گفته محققان، پژوهشهای بیشتری در زمینه‌های دیگر علاوه بر روانشناسی در مورد این مسأله مورد نیاز بوده و نتایج می‌تواند نشانگر یک تعصب حتی قویتر در مورد افراد با شاخص توده بدنی بالا باشد.

منبع: ایسنا
 

mehrshad.namdar

New member
چه رفتار هایی باعث بروز چاقی می شوند؟

همه ما افرادی را که مدام گله و شکایت می‌کنند در اطرافمان دیده‌ایم. شاید اطراف شما را چنین افرادی محاصره کرده باشند؛ افرادی که زود قضاوت و یا سرزنش می‌کنند. چنین روابط مضری ممکن است به سلامت روانی و همچنین جسمی شما آسیب برساند. در تحقیقات جدید محققان دانشگاه نورث وسترن که در آن بیش از 3 هزار بزرگسال با رده سنی 30 تا 40 بررسی شده‌اند، اعلام شده است افرادی که متحمل غم در روابط منفی هستند، چربی بیشتری نسبت به کسانی که چنین روابطی ندارند، انباشته می‌کنند.



به گفته کری کرشو، سرپرست این تحقیق و استاد دانشگاه نورث وسترن، افرادی که در زمان پیری چاق می‌شوند، دور کمرشان با روابط پراسترسی که دارند بزرگتر می‌شود. چربی دور کمر، بزرگترین تهدید برای ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت است. از نظر کرشو علت دیگر این چاقی غذاست. روابط پرتنش باعث استرس می‌شود که ممکن است شما را وادار به نوشیدن یا خوردن نوشیدنی‌های پرکالری و غذاها کند.



بریانا مزوک از دانشگاه ویرجینیا نیز اظهار کرد: استرس، همچنین بر سوخت وساز اضافی بدن تاثیر می‌گذارد که این امر با تحریک سیستم پاسخ به استرس در بدن باعث تجمع بیشتر چربی می‌شود. به گفته وی، استرس نه تنها بر احساسات بلکه بر بدن نیز تاثیر منفی می‌گذارد. و اما، همانطور که روابط نامطلوب باعث چاقی افراد می‌شود، روابط سالم نیز عکس این عمل را انجام می‌دهد. در تحقیقات اخیر مشخص شد افرادی که در روابط حمایتی (روابطی که بتوان به افراد اعتماد کرد و یا با دوستان صحبت کرد،) قرار دارند نسبت به همسالان خود چربی کمتری در بدنشان انباشته می‌شود. به گفته کرشو، روابط حمایتی می‌تواند مانع استرس شود و افراد را از خوردن بیش از حد منع کند. بنابراین اگر در شرکتی کار می‌کنید که روابط خوبی با همکاران خود ندارید به فکر قلب خود نیز باشید. یافته‌های این تحقیق در مجله امریکایی Epidemiology منتشر شده است.

منبع ایسنا
 

mehrshad.namdar

New member
کشف ژنی که کلید چاقی است
دانشمندان یک ژن کلیدی موثر در چاقی را کشف کردند. دانشمندان با بررسی بر روی موش‌ها اظهار کردند: موش پرورشی فاقد ژنی به نام irx3 و تقریبا یک سوم سبک‌تر از موش‌های دارای این ژن است. معادل این ژن در انسان نیز وجود دارد و ممکن است توضیحی برای برخی از افراد باشد که چرا بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به چاقی هستند. دکتر مارسلو نوبرگا از دانشگاه شیکاگو اظهار کرد: اطلاعات به ما نشان می‌دهد که ژن irx3کنترل توده بدن و تنظیم ترکیب بدن را به عهده دارد.



ژن irx3 باعث تولید بیش از حد پروتئین در مغز می‌شود که احتمالا بر هیپوتالاموس که وظیفه سوخت و ساز و تنظیم اشتها را بر عهده دارد، موثر است. دانشمندان موش‌هایی که فاقد ژن irx3 بودند را با موش‌هایی که این ژن را داشتند در آزمایشگاه مورد بررسی قرار دادند. بر خلاف اینکه موش‌های فاقد ژن به اندازه موش‌های دارای ژن می‌خوردند و ورزش می‌کردند اما 30 درصد وزن کمتری داشتند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: چاقی از سال 1980 تا 2008 دو برابر افزایش یافته است.
 

mehrshad.namdar

New member
مردان استرسی با زنان چاق ازدواج می کنند.
نتايج يك پژوهش در انگليس نشان مي‌دهد كه مردان استرسي ترجيح مي‌دهند با زنان چاق ازدواج كنند. دانشمندان دانشگاه وستمينستر انگلستان در اين پژوهش در مصاحبه با 80 مرد سفيدپوست و لاغر، تعدادي عكس زنان با جثه‌هاي مختلف را به آن‌ها نشان دادند و از اين افراد خواستند گزينه‌هاي مطلوب براي ازدواج را معرفي كنند. نتايج نشان داد كه مردان استرسي زنان چاق را براي ازدواج مناسب ديدند.



دانشمندان بر اين باورند هنگامي كه فردي داراي استرسي ناشي از يك محيط تهديدكننده است، به سمت اشخاصي جذب مي‌شود كه جثه‌ آن‌ها نشان‌دهنده بلوغشان باشد زيرا اين امر حس امنيت را به ارمغان مي‌آورد.



با اين حال برخي بر اين باورند كه نمونه موردي به كار رفته در اين مطالعه نماينده نوع انسان‌ها نيست زيرا اين افراد جوان بوده و در يك سيستم اجتماعي پيچيده خاص زندگي مي‌كنند و اين كه استراتژي‌هاي معقول براي زندگي در يك سيستم اجتماعي لزوماً در سيستم ديگري كارساز نيستند. جزئيات اين مطالعه در مجله PloS ONE انتشار يافت.
 

mehrshad.namdar

New member
PICC REPLACEMENT IN NEONATE
تو فصل تغذیه انترال پرنترال خوندیم که برای TPN یکی از روش ها روش پیکمن یا همون PICC هست که از زیر نیپل سوراخ میشه و سر کاتر حدود 20 سانتی متر جلو میره تا به ورید سابکلوین برای تغذیه ورید اجوف فوقانی برسه... فیلم اموزشی اون اینجا میشه مشاهده کرد.
MMS: Error

حجم 58 مگابایت 15 دقیقه
 

mehrshad.namdar

New member
میان وعده بادام و کاهش اشتها
مصرف میان وعده یک رفتار فراگیر در ایالات متحده شده است به طوری که در حدود 97% از مردمان آمریکا حداقل یک میان وعده در روز را مصرف می کنند. نظر به اینکه افزایش تکرر مصرف میان وعده و افزایش سایز آن در میان بزرگسالان آمریکا با افزایش دنباله دار میزان چاقی و کمبود گسترده مواد مغذی همراه شده است، بسیار حائز اهمیت است که میان وعده هایی با ریسک کمترِ افزودن وزن در کنار تامین مواد مغذی تعیین شوند.
در مطالعه ای که به تازگی در مجله European Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است، شرکت کنندگان با مصرف روزانه 5/1 انس بادام خشک، کاهش گرسنگی را تجربه کردند و بدون اینکه وزنی اضافه کنند دریافت چربی غیراشباع مونو ("چربی خوب") و ویتامینE غذایی داشتند.
در این مطالعه بالینی کنترل شده، 137 بزرگسال در معرض ریسک افزایش یافته دیابت نوع 2 شرکت داده شدند تا اثر بادام خورده شده در وعده اصلی یا میان وعده بر قند خون، اشتها، و وزن بدن تعیین شود. شرکت کنندگان به طور تصادفی در یکی از 5 گروه زیر به مدت 4 هفته قرار داده شدند: گروه کنترل که از مغزها یا دانه ها در طول دوره مطالعه استفاده نکردند، دو گروه وعده اصلی و دو گروه میان وعده که 46 گرم بادام را به ترتیب در زمان وعده صبحانه یا ناهار، یا زمان میان وعده صبح یا عصر به طور روزانه مصرف کردند.
نتایج حاکی از آنند که دریافت چربی غیراشباع مونو و ویتامینE به طور معناداری در تمام گروه های مصرف کننده بادام در مقایسه با زمان شروع و گروه کنترل بیشتر بود. به علاوه میزان گرسنگی و میل به خوردن طول روز در گروه های میان وعده و گروه های وعده اصلی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری داشت و کاهش مشخص بیشتری در زمان مصرف بادام به عنوان یک میان وعده دیده شد. علی رغم مصرف 250 کالری ناشی از 5/1 انس بادام در روز، وزن بدن در میان شرکت کنندگان افزایش نیافت که محققین مطالعه علت این امر را جبران انرژی در رژیم غذایی می دانند.
نکته عملی: شواهد بدست آمده پیشنهاد می کنند که دریافت میان وعده می تواند یک استراتژی کنترل کننده وزن باشد که البته بستگی به نوع مواد غذایی مصرف شده دارد. اثرات مثبت دریافت روزانه 5/1 انس بادام بر گرسنگی، کنترل اشتها، و در عین حال تامین میزان توصیه شده ویتامینE بدون هیچ تاثیری بر وزن بدن، آن را به عنوان یک انتخاب هوشمندانه برای میان وعده مطرح می کند که درحفظ وزن سالم کمک کننده است.
منبع:S Y Tan, et al. “Appetitive, dietary and health effects of almonds consumed with meals or as snacks: a randomized, controlled trial”, European Journal of Clinical Nutrition, 2013
 

mehrshad.namdar

New member
تشخیصتون چیه ؟
Nazar8.jpg
 

mehrshad.namdar

New member
سندروم پیش قاعدگی

یک رژیم غذایی بر پایه گیاهان، شامل غلات کامل، میوه و سبزی، منابع پروتئینی بدون چربی یا کم چرب، لبنیات کم چرب یا شیر سویا می تواند در تخفیف و تسکین علائم مؤثر باشد.
• ویتامین b6 در نحوه عملکرد اعصاب نقش مهمی دارد و مصرف آن از طریق رژیم غذایی یا مکمل می تواند افسردگی ناشی ازpmsرا بهبود بخشد. منابع غنی آن عبارتند از گوشت، غلات غنی شده، سبزیجات، مغزها، موز و سیب زمینی.
• ویتامین eبه علت دارا بودن آنتی اکسیدانها، بدن را از صدمات رادیکالهای آزاد حفظ می کند و همچنین در درمان افسردگی و اضطراب ناشی ازpmsمفید است. مغزها و همچنین جوانه گندم و تخمه گل آفتابگردان منابع غنی از این ویتامین می باشند.
• غذاهای غنی از کلسیم و منیزیم را بیشتر مصرف کنید. این عنا صر برای عملکرد طبیعی هورمون ها، تقویت عضلات و کنترل انقباضات آنها مورد نیاز است و کمبودشان انقباضات و درد عضلانی را افزایش می دهد. از منابع غذایی غنی از عناصر فوق می توان به سبزی های حاوی برگ سبز، نان تهیه شده از آرد کامل جو و گندم، سبوس گندم، سیب زمینی و مواد لبنی اشاره کرد.
• با کاهش مصرف نمک در طی این چند روز می توان از افزایش وزن و ادم دست و پاها جلوگیری کرد. کنسروها،کالباس، سوسیس،زیتون شور، خیار شور و پنیر شور منابع سرشار از سدیم هستند.
• مصرف غذاهای غنی از پتاسیم مانندموز، انجیر، آلو، گوجه فرنگی، قارچ، کشمش سیاه، گل کلم و کلم بروکلی موجب کاهش تورم ناشی از احتباس آب می گردد.
• از مصرف بیش از اندازه چای، قهوه، نوشابه و سایر نوشیدنی های که حاوی کافئین بوده و موجب تحریک سیستم عصبی میشوند، بپرهیزید.
• طی دوران قاعدگی حجم هر وعده غذایی را کاهش داده و در مقابل تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید. این مسئله در کاهش ناراحتی های گوارشی و نفخ ناشی از عادت ماهیانه بسیار مؤثر است.
• اضافه کردن ورزش به برنامه روزانه تأثیر بسزایی در کاهش عوارض ناشی از قاعدگی دارد. پیاده روی یا سایر ورزش های هوازی به میزان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در طی روز علاوه بر سلامت جسم در آرامش روحی و روانی نیز مؤثر است.
در صورت عدم کفایت غذای طبیعی،استفاده از مکمل های رژیمی می تواند موثر باشد.البته این مکمل ها نمی توانند جایگزین غذا شوند.
 

الهه 1991

New member
سلام دوستان
کسی می دونه گایدلاین های تغذیه رو تو کدوم سایت منتشر میکنن؟
البته بجز سایت w h o
 

الهه 1991

New member
دیابت ، بیماری های قلبی ، بیماری های گوارشی ، آرتریت روماتوئید....
ممنون میشم اگه سایتهاشو بگین
و اینکه آیا سایت جامعی وجود نداره؟
 

mehrshad.namdar

New member
تو پایگاه داده Pubmed وارد قسمت سرچ پیشرفته بشید و در اونجا گزینه گایدلاین رو تیک بزنید و کلید واژتون رو سرچ کنید. همه پیدا میشه.
 

mehrshad.namdar

New member
چگونه کم بخوریم ولی سیر شویم؟ رفرنس www.dietician.ir
شاید بسیار پیش آمده باشد که افراد از خوردن کم و سیر نشدن در هنگام رژیم غذایی شکایت دارند و از طرفی شاید دیده باشید افرادی را که بعد از خوردن مقدار کمی غذا می گویند سیر شده ایم و دیگر میل نداریم. چگونه میشود عده ای کم می خورند ولی سیر می شوند و عده ای زیاد می خورند ولی سیر نمی شوند؟
ضرب المثلی فرانسوی ها دارند با این مضمون که" بدن انسان احمق است". شاید مصداق چنین گفته ای را بتوان با موضوع مورد بررسی ما دانست. بدن انسان بعد از مدتی به تعداد قاشق های غذایی و مدت زمانی که برای خوردن غذا صرف می شود عادت می کنند و نه حجم غذای مصرفی. فرض کنید قبلا در مدت 15 دقیقه یک بشقاب پر از برنج را میل می نمودید و این بشقاب را با 30 قاشق پر بر میداشتید و می خوردید. بدن شما بعد از مدتی عادت می کند که در مدت 15 دقیقه غذا خوردن با 30 قاشق سیر شود.
حال چه کنیم که کم بخوریم و احساس سیری بدست آوریم؟ پاسخ به این سوال ساده است. بدن انسان خیلی سریع فریب می خورد. بشقاب کوچکی ترجیحا قرمز رنگ انتخاب کنید. یک سوم مقداری که قبلا میل می کردید درون ظرف جدید بریزید. بجای قاشق غذا خوری از قاشق کوچکی برای خوردن استفاده کنید. حال مقدار کم غذای سرو شده برای خودتان در ظرف جدید را در مدت همان 15 دقیقه و با قاشق کوچک میل کنید. در واقع غذا را با همان 15 دقیقه و با همان 30 قاشقی که قبلا برای خوردن حجم زیادی غذا استفاده می کرده اید میل کنید. اما این بار با قاشقی کوچکتر و ظرفی کوچکتر.
با کمال تعجب خواهید دید با حجم یک سوم مقدار قبلی احساس سیری خواهید کرد.
مطلب مورد تایید هست .
 
بالا