نکات آزمایشگاهی

vfarhadv

New member
به همراه دوستان در حال تهیه نامه ای برای بیان مشکلات جامعه آزمایشگاهی به رئیس جمهور منتخب و وزیر بهداشت دولت منتخب هستیم که به محض آماده شدن برای امضا اطلاع رسانی می کنم
-----------------------------------------------
در رابطه با عدم وجود Rotator تکست هنری نوشته :

it is important to mix the blood thoroughly
If the tube has been standing, this requires at least 60 inversions of the
tube, or 2 minutes on a mechanical rotator

-----------------------------------------------
اگه نمونه Urine آمورفی بود سعی کنید تا حد ممکن قطره رو خیلی کوچیک بریزید تا در صورت وجود WBC یا RBC و حتی اپیتلیال و کست ها بتونید با دقت بیشتری بررسی کنید.
-----------------------------------------------
بهتر نیست این تاپیک منتقل شه بخش علوم آزمایشگاهی ؟ چون ققط راجع به بیوشیمی بحث نمی شه:smiliess (8):
 
آخرین ویرایش:

emad83

New member
باسلام من هم اومدم .ما تو تست رایت برای تشخیص بروسلوز از سرم فیزیولوژی یا همون سدیم کلرید 5درصد برای رقیق کردن استفاده میکنیم دلیل اصلی رقیق کردن با سرم فیزیولوژی جلوگیری از پدیده پروزون یا منطقه ای هست
 

emad83

New member
در تست های تشخیص سفلیس vdrl-rprمصرف الکل توسط بیمار باعث بدست اومدن نتیجه منفی کاذب میشه
 

emad83

New member
برای انجام تست vdrlمعمولا سرم رو به مدت نیم ساعت در 56 درجه میذاریم هدف از اینکار غیرفعال شدن کمپلمان هست
 

emad83

New member
ازمایش کراس مچ با سرم مونده و یا پلاسما نتیجه منفی کاذب میده
 

vfarhadv

New member
دوستان این نوشته از دکتر حبیب الله گل افشان هستش فعلا 25 تاشو می ذارم :riz304:

تجزيه ادرار در يک نگاه

1- متلاشی شدن سلولها وکستها در ادرار قلیایی بیشتر از ادرار اسیدی است.
2- در ادرار اسیدی ممکن است گلبولهای قرمز به صورت حلقه دیده شوند.
3- وزن مخصوص کمتر از 010/1 گلبولهای قرمز و کست هیالین را متلاشی میکند.
4- عفونت با میکروب گاردنرلا در مثانه یا دستگاه ژنیتال با کلوسل (Clue Cell) همراه است.
5- کلوسل سلول اپیتلیال آکنده از میکروارگانیزم کوکوباسیل است.
6- چنانچه ادرار خانمی آلودگی زیاد با سلولهای اسکواموس داشته باشد احتمال آلودگی با دستگاه ژنیتال دارد.
7- کست ممکن است در ادرار افراد سالم درنتیجه تجویز داروهای مدر دیده شود. تعداد زیادی کست هیالین بعد از90 دقیقه از مصرف 40 میلیگرم قرص فوروسماید (لازیکس) و چند ساعت بعد از مصرف داروی تیازید در ادرار ظاهر میشود.
8- آلودگی ادرار با کرمها و پمادهای واژینال ممکن است به صورت لیپید اوری گزارش گردد.
9- مشاهده رشتههای ماهیچهای در ادرار نشانه آلودگی با مدفوع یا فیسچول و یا وسیکورکتال (Vesico rectal) است.
10- رسوب داروی تریامترن (Triamterene) موجب ظاهر شدن کست کریستال و اجسامی شبیه واکسی کست میشود، کریستال تریام ترن کریستالهای متراکم قهوهای هستند.
11- مشاهده 1 ≤ عددمیکروب در رنگآمیزی گرم نمونه ادرار سانتریفیوژ نشده معادل >105 باکتری در هر میلیلیتر است که برمبنای درشتنمایی 40 این مقدار برابر 20< عدد در هر میدان میشود.
12- مخمر(Yeast) ممکن است با گلبولهای قرمز یا گلوبولهای چربی اشتباه شود، با افزایش اسید استیک میتوان مخمر را از گلبول قرمز که لیز میشود جدا کرد.
13- رشته های مخاطی توسط غدد تحتانی سیستم ژنیتال ترشح میشود و ترشح آن در خانمها بیشتر از آقایان بوده و فاقد ارزش پاتولوژیک هستند. رشته های بهم تنیده نخ های مخاطی ممکن است با کست هیالین اشتباه شود.
14- کریستالهای هیپوریک اسید به صورت بیرنگ و منشورهای شش ضلعی بوده و بعد از خوردن میوه یا سبزیجات و غذاهای کنسرو شده حاوی نگهدارنده بنزوات ایجاد میشود.
15- تصور میشود که برای ایجاد واکسی کست نخست سلولار کست دچار دژنراسیون شده و متلاشی شدن سلولها ایجاد کست گرانولار کند که با گذشت زمان گرانولها درهم ادغام و زمینه را کدر و سپس پهن شده و به شکل واکسی ظاهر میگردد.
16- به کستی که در یک انتها شبیه دم یا شبیه نخ مخاطی درآمده سیلندروئید (cylindroeid) گفته میشود و ارزش کست را دارد.
17- کستهای دارای پیچ و خم زیاد معمولاً بعد از استفاده از داروهای مدر در ادرار مشاهده میشود.
18-.اصطلاح نفریت کاذب ورزشکاران (Atheletic Pseudonephritis) اشاره به حالتی دارد که در اثر استرس ورزش کستهای هیالینی وگرانولار در ادرار دیده شوند و بیماری کلیه وجود نداشته باشد ورزش ممکن است حتی با پروتئین اوری خفیف نیز همراه باشد
19- به نظر میآید که تفاوتی بین گرانولار کست خشن و ظریف از نظر بالینی نباشد هر چند عدهای نوع خشن را در ارتباط با بیماری مزمن کلیوی دانستهاند.
20- کست میلوما اشاره به تشکیل کست در میلوم مالتیپل دارد که ماتریکس آنها به طور عمده از زنجیره سبک ایمونوگلوبولین ساخته شده است.
21- پودر دستکشهای جراحی که مخلوطی از آمیلوپکتین ((amylopectin و آمیلوز ((amylose بوده و از نشاسته غلات تهیه میشود ممکن است موجب آلوده کردن ادرار در هنگام نمونه گیری شود. گرانول نشاسته به صورت اجسام کروی و با محلول ید به رنگ قهوهای تیره تا سیاه در آمده و زیر نور پلاریزه خاصیت انکسار دارند.
22- گردههای گیاهی و سلولهای گیاهی ممکن است ادرار را آلوده کرده که غالباً به صورت سلولهایی با غشاء دو لایه و هسته فوقالعاده بزرگ ظاهر میشوند
23- شمارش کمی تعداد سلولها و کستها در رسوب ادرار چند ساعته برای مثال در نمونه12 ساعته را شمارش آدیس (Addis count) گویند، هر چند که روزمره نیست، اما برای دنبال کردن سیر بیماری سودمند است. در این روش ادرار 12 ساعته را جمع آوری و پس از اندازه گیری حجم آن 10 میلیلیتر آن را سانترفیوژ کرده و رسوب را در یک میلی لیتر باقی گذاشته و با استفاده از چامبر شمارش مورد شمارش سلولی و کست قرار میگیرد
24- قارچها ممکن است به ویژه در بیماران دیابتی، سرکوب سیستم ایمنی، استفاده از آنتیبیوتیک های گسترده طیف و حاملگی پاتوژن باشند که دراینحالت همراه با سلولهای التهابی مشاهده میشوند. نبود سلولهای التهابی ممکن است بیانگر آلودگی ادرار با قارچ باشد. تعداد قارچهای جوانهدار و با زایده هیفا (Hyphai) با ماندن ادرار در آزمایشگاه بیشتر میشود.
25- سندرم نفروتیک یک وضعیت پیچیده بالینی همراه با پروتئین اوری شدید H24 2m 73/1 gr 5/3> ، کاهش آلبومین، ورم، هیپر لیپیدمی، لیپیداوری و افزایش انعقادپذیری خون است.
 
آخرین ویرایش:

admin

Active member
پرسنل مدیریت
پیشنهاد میکنم تا مطالب زیاد نشده از الان هر تست آزمابشگاهی رو توی یک تاپیک مجزا بیارید که بشه کامل روش بحث کرد و موضوعات قاطی نشه باهم
 

ameneh-arab

New member
بچه ها....ببخشید خانم ها وآقایان لطفا تاپیک ها را جدا کنید.هر کامنتی را میخونیم باید بگردیم دنبال سوال وجواب های مربوطه اش...گیج کننده است.در ضمن به سوال بعضی ها 10 بار جواب داده میشه سوال بعضی ها هم بی جواب میمونه.
 

bahar9368

New member
با پیشنهاد دوستان و به خاطر زیاد شدن حجم موضوعات تاپیک هر بخش آزمایشگاه جدا شد

میتونین برا مبحث مورد نظرتون به بخش مربوطش مراجعه کنین ...
images
 
بالا