شفق بانو
New member
طرز تهیه سرکه سیب
**) باید از سیب های شیرین استفاده بشه در غیراین صورت سرکه تولید نمیشه .
:: برای اینکار ابتدا سیب ها را شسته و با چاقو به چند قسمت تقسیم و یا چرخ یا رنده میکنیم تا سریع بپوسد و سریعا سرکه تهیه بشه
::سیب چرخ کرده را داخل بشکه ریخته تا بعد از مدتی له و نرم بشه
نکته » درب بشکه را باید به صورتی که مانع از تردد هوا نشه، روی ظرف قرار ندیم ، یعنی چون در مراحل تهیه سرکه، واکنش تخمیر احتیاج
به وجود هوا داره، نباید درب ظرف سفت و کیپ کنیم ، باید جریان هوا کمی برقرار باشد تا در روند تهیه سرکه مشکل ایجاد نشه .
نکته بسیار مهم:
در مراحل تولید سرکه نباید درب ظرف یا بشکه را کاملاً به صورت کیپ گذاشته بشه چون در صورت در جریان نبودن هوا، هیچ وقت سرکه ترش
نمیشه و بی کیفیت میشه
**- اگر سیب خیلی آبدار و شیرین باشه، هر یه کیلو سیب حدود 700 گرم سرکه میده . در حالت معمول هر یه کیلو سیب حدود نیم کیلو سرکه میده .
- اگر اشتباهی یا به هر دلیلی داخل ظرف سیب مقدار کمی آب اضافه بشه ، اگر سیب شیرین باشه، فرایند تولید سرکه کمی طولانی تر شده و سرکه دیرتر
عمل میاد .
:: بعد از یه هفته / بشکه رو 2 الی 3 بار زیر و رو ( تکان میدیم تا یه جابجایی بین سیب سطح رویی با زیرین صورت بگیره و تماما پوسیده بشه )میکنیم و
بعد 50 روز زمان میدیم و بعد از ان تفاله رو جدا کرده و میگذاریم تا عصاره کاملا ترش بشه و سرکه تهیه بشه .
:rose:
آخرین ویرایش: