حلوای خرمایی

am-ml

New member
مواد لازم:

آرد (سبوس دار باشه بهتره)
روغن
خرما
مغز گردو ،بادام و....

پودر نارگیل
کنجد پوست گرفته(کنجد سفید)




برای درست کردن این حلوا ابتدا باید آرد رو به روشی که برای همه حلواها سرخ می کنیم سرخ کنید ،من اول آرد ها رو توی تابه با شعله خیلی ملایم سرخ می کنم و بعد که طلایی شد ،روغن رو اضافه می کنم ولی اگه میترسین آرد ها بسوزه از همون ابتدا روغن رو با آرد مخلوط کنین ،مقدار روغن رو اول کم بریزین ولی بعدا که آردها طلایی تا قهوهای روشن (تیره ترش دست خودتونه و به سلیقه شما بستگی داره) مقدار بیشتری روغن اضافه کنین و بعد مخلوط شدنش با آرد سرخ شده ،زیر تابه رو خاموش کنین و حالا خرماها رو که قبلا هستش رو گرفتین به آردها اضافه کنین و خوب مخلوط کنین که یکدست بشه ...
خوب تا اینجا حلوا آماده است و قابل خوردن (من اغلب همینطوری میخورمش طاقت ندارم-) ولی اگه بخوایین برای پذیرایی استفاده بشه و همینطور برای مقوی تر شدنش ،بعد از اینکه حلوا سرد شد ،اون رو به شکلای مختلف قالب میزنین و روش پودر نارگیل یا کنجد سفید می پاشین....



یه روش ساده تر که نیاز به قالب هم نداره اینه که حلواها رو به صورت دونه های خرما (بیضی) در میاریم و وسطش هم مغز گردو یا بادام بگذارین و بعد توی پودر نارگیل یا کنجد میغلتونیم ....



نکته 1: در زمان سرخ کردن آرد باید دائما اون رو هم بزنید وگرنه زیرش میسوزه و روش سفیده و وقتی خبردار میشین سوخته که همسایه ها هم خبردار شدن...

نکته 2: روغن و آرد و خرما مقدارش دست شماست ولی زمان خوردن حلوا نباید مزه آرد بده ،اگه طعم آرد غالب بود کمی خرما اضافه کنین ولی از اول خرمای زیادی نریزین که مجبور بشین دوباره آرد سرخ کنین... البته کاملا سلیقه ایه و بعضی ها دوست دارن طعم خرما و بعضی طعم آرد سرخ شده رو بفهمن ولی در واقع حلوا اونیه که طعم غالب این دوتا رو نداشته باشه...

نکته 3: واسه صبحانه هم قابل استفاده هست.(با نون هم میشه خورد-نرین با سنگک بخورین ،همون لواش منظورمه-)

نکته 4: یه غذای گرم هست دیگه- واضحه- (خرما و کنجد و.....)
 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
030814420422430854201.jpg
 

parand

Well-known member
حلوای خوشمزه ای هست. یه مقدار خیلی کمش ادمو سیر میکنه..........
یادش بخیر هم اتاقیم شیرازی بود هر وقت می رفت خونه از این حلوا برامون میاورد.....................
 

taksetareh

New member
به نظرم خوش مزه میشه و هم چنین برا افت فشار دم افظار هم خوبه امتحان میکنم مرسی
 

am-ml

New member
حلوای رولتی با خرما

rlj71xg3r0ywoo9zq36c.jpg
مواد لازم

  • خرمای بدون شهد چرخ‌شده: 400 گرم
  • كره: 40گرم
  • آرد تفت داده شده: 150 گرم
  • روغن جامد: 80گرم
  • دارچین: یك قاشق سوپ‌خوری
  • زنجبیل: یك قاشق چای‌خوری
  • پودرقند: 3 قاشق سوپ‌خوری
  • پودرپسته و نارگیل برای تزئین
روش تهیه:

1- خرمای هسته گرفته و چرخ شده را روی حرارت قرار دهید تا كمی نرم شود.

2- كره را اضافه کنید و هم بزنید تا به خورد خرما برود. دارچین و زنجبیل را نیز اضافه كرده، مدام هم بزنید تا یكدست و لطیف شود، سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد خنك شود.

3- آرد را تفت دهید طوری كه بوی خامی آن گرفته شود اما رنگش تغییر نكند به یاد داشته باشید كه آرد را حتما الك كنید.

4- درظرف جداگانه‌ای آرد الك‌شده را با روغن جامد مخلوط كنید به این ترتیب كه ابتدا روغن جامد را آب كرده سپس آرد را بیفزایید و روی حرارت به مدت 5دقیقه قرار دهید تا به رنگ قهوه‌ای روشن درآید. سپس از روی حرارت برداشته و در صورت تمایل پودرقند به آن اضافه كنید.

5- دو نایلون تمیز لازم است، سطح نایلون را با روغن مایع چرب كنید تا براق شود، بعد از خنك شدن خرما، آن را روی سطح نایلون قرار دهید و نایلون دوم را رویش بكشید و با وردنه آن را باز كنید. دقت داشته باشید خیلی نازك نشود. (حدود 4 میلی‌متر)

6- حلوای آماده شده را روی سطح خرما بریزید و با پشت قاشق آن را پهن كنید. دوباره لایه دوم نایلون را روی آن قرار دهید و با وردنه آن را یكدست پهن كنید.

7- به وسیله همان نایلون آن را رول كرده و حدود 4ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از آن، به اندازه دلخواه برش بزنید و با پودرپسته و نارگیل تزئین كنید.
images




پ.ن: با اجازه صاحب این دستور باید اضافه کنم که میتونین مغز هایی رو که دارین با حلوای آماده شده مخلوط کنین و بعد روی سطح خرما پهنش کنین. رولتتون خوشمزه تر و شکلش هم زیباتر میشه.

 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
halva-rol.jpg


از این نون ها رو توی بستنی فروشی ها میشه تهیه کرد وسطش هم حلوای شیر هست که آموزشش رو خواهم گذاشت ،فعلا از ایده تزئینیش استفاده بفرمایین.
 
بالا