[h=2](ترشی کلم بنفش)[/h] مواد لازم
كلم بنفش: يك عدد
نمك: سه قاشق سوپخوري
فلفل پاپريكا: يك قاشق سوپخوري
فلفل قرمز: يك قاشق سوپخوري
شكر: دو قاشق سوپخوري
سركه سفيد: به ميزان لازم
طرز تهیه
كلم بنفش را به صورت خلالي خرد كرده، سپس در آبكش ميريزيم و روي آن نمك ميپاشيم. سه الي چهار ساعت به آن زمان ميدهيم، پس از آن كلم بنفش را زير آب سرد ميشوييم و آن را كاملا فشار داده تا آب اضافي آن خارج شود. بعد در شيشه مناسبي ريخته و لابهلاي آن پاپريكا، فلفل قرمز و شكر ميپاشيم. روي آن را با سركه سفيد پر ميكنيم و در آن را محكم ميبنديم. اين ترشي تا زمان مصرف، در بيرون يخچال ماندگاري دارد، ولي پس از اين كه در آن را باز كرديم بايد در يخچال نگهداري شود، در غير اين صورت رنگ آن تغيير ميكند.:rose:
لبوهاي خام را رنده نموده و سركه را به ميزاني كه روي لبوها را بگيرد، به آن اضافه ميكنيم. تركيب لبو و سركه را روي حرارت ملايم گذاشته، اجازه ميدهيم تا بجوشد و حالتي مانند مارمالاد پيدا كند. سيبها را پوست كنده، رنده نموده و به لبوهاي جوشيده اضافه ميكنيم، سپس شكر را افزوده و ميگذاريم تا مخلوط مواد چند جوش بخورد. مواد را كنار گذاشته تا سرد شوند. انارها را دان كرده، بعد از سرد شدن مواد، آن را افزوده و مخلوط ميكنيم. ترشي را در شيشه ريخته، پنج تا شش روز در آن را بسته نگه داشته و اجازه ميدهيم تا كاملا آماده شود.:rose:
گلکلم خرد شده دو پیمانه گوجه سبز ریز دو پیمانه آلبالو یک پیمانه روغن زیتون پنج الی شش قاشق غذاخوری هویج حلقه شده یک پیمانه خیار متوسط حلقه شده یک پیمانه نمک نصف قاشق چایخوری سرکه به میزان لازم
طرز تهیه
گلکلم، هویج و خیار را داخل شیشه ترشی ریخته، آلبالو و گوجهسبز را هم شسته، خشک کرده و به مواد اضافه میکنیم. روغن زیتون را روی مواد ریخته، نمک و سرکه را با هم مخلوط کرده و به مواد میافزایی
نکــته: سرکه باید به مقداری باشد که کاملا روی تمام مواد را بگیرد. پس از شستن سبزیجات باید آب آنها کاملا خشک شود. اگر میل دارید ترشی را در این فصل آماده کنید گوجهسبز و آلبالو را در بازارهای فروش محصولات گلخانهای تهیه کنید. :rose:
آب گوجه فرنگی غلیظ شده 1 پیمانه . سبزی ریز خرد شده ( نعنا.گشنیز.مرزه.ترخون ) 1 پیمانه
طرز تهیه : فلفل های سبز را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند ؛ تمرهندی را درون ظرفی گذاشته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید سپس آن را با ابکش ریز صاف کنید و هسته های آن را جدا نمائید. گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید ، هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست کرده و ریز خرد نمائید ، برگ های کرفس را جدا نموده و به اندازه هویج ها خرد کنید.خیارها را همراه با پوست خرد کنید و در ابکش بریزید ؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن از بین برود.موسیرهای خشک را حدود 5 ساعت در آب خیس کنید و در این مدت اب را چند بار تعویض کنید ، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و خرد کنید ، بوته های گل کلم را نیز از هم جدا نموده و ریز خرد کنید.سبزی های معطر را ساطوری کنید و با تمامی مواد بالا مخلوط نمائید.بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل مکعبی خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند سپس به همان صورت داغ به بقیه مواد اضافه کرده و خوب مخلوط نمائید.ادویه مخصوص ترشی ، رب انار ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی حل شده در سرکه را به مخلوط اضافه کنید سپس مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید تا جایی که روی آن را کامل بپوشاند ، نمک هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید و ظرف ترشی را در جای خنکی قرار دهید.
نکته : استفاده از مقدار نمک بیشتر تا حدی که ترشی شور نشود به کیفیت و مدت زمان نگهداری ترشی کمک خواهد کرد ، بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید. اب گوجه فرنگی غلیظ با صاف کردن گوجه از ابکش بدست میاید ، میتوانید به جای اب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط 3 قاشق رب و 1 لیوان اب ( جوشیده شود ) استفاده کنید.:rose:
===============================
طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی
مواد اولیه :
گلپر 10قاشق چایخوری (پودر)
پودر تخم گشنیز 5قاشق چایخوری
دارچین 1قاشق چایخوری
پودر زیره سبز 2قاشق چایخوری
جوز هندی 1قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1قاشق چایخوری
فلفل قرمز 1قاشق چایخوری
رازیانه 1قاشق چایخوری (پودر)
سبزی 2قاشق چایخوری (به نسبت مساوی از مرزه،ترخان،گشنیز و نعنا خشك)
طرز تهیه :
ابتدا تمام ادویه های نام برده شده را جداگانه در آسیاب بریزید تا كاملا به حالت پودر در بیایند.مواد پودر شده را با هم محلوط كنید و داخل تابه بریزید و تقریبا 2دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آنها كمی آزاد شود.
ادویه آماده شده را داخل ظرف در داری داخل جای تاریك و خشك قرار دهید.
نكات:
1)در صورت تمایل مقداری نمك هم به ادویه اضافه كنید.
2)میتوانید قدری ادویه گرام ماسالا هم به این ادویه اضافه كنید.
3)این ادویه را میتوانید برای انواع ترشی و شور مورد استفاده قرار دهید.
نو ش جان
میشود همین طوری لبوها رو خرد کرد و توی سرکه ریخت. ولی شاید بهتر باشد به خاطر رنگ و روی لبو، کمی به آن شکل دهیم. ابتدا لبوها را پوست میکنیم و توی قابلمه میاندازیم. رویش سه چهار لیوان آب میریزیم و میگذاریم روی حرارت ملایم حدود یک ساعت بپزد . توی این مدت یک ساعت که لبو میپزد،کم کم رنگ پس میدهد و آب خوشرنگی از آن به جا میماند. لبوها را از آب درمیآوریم و میگذاریم کمی آبش برود. بعد آنها را ورقه ورقه میکنیم و شکل میدهیم.
لبوها را توی شیشه ریخته و رویش سرکه میریزیم . کمی هم نمک به آن اضافه میکنیم. اگر سرکه خالی روی لبوها باشد، خیلی تیز میشود و فقط به درد تزئین میخورد. برای همین بهتر است مقداری هم از آب خوشرنگ لبوها را رویش بریزیم. نمک را هم به آن اضافه میکنیم و درش را محکم میبندیم. توی یخچال میگذاریم و بعد از یک هفته، ترشی آماده است. شما میتوانید از این شکلهای زیبا، برای تزئین انواع سالاد و غذاها استفاده کنید.:riz304: