چرا میگید که بالینی یعنی تحقیق در ازمایشگاه و بس؟من پیشنهاد میکنم که حتما چارت وزارت بهداشت رو ببینید...در مقطع ارشد برای اکثر شته های بالینی نهایت ۳ تا ازمایشگاه وجود داره یعنی تاکید بروی مهارت فنی و ازمایشگاهی نیست بلکه بروی تحقیق و تئوری هست.
بله درست میگید اما گفته من به این معنا نیست که بهداشتیها کار تحقیقی نمیتونن انجام بدن. تحقیق رو همه میتونن انجام بدن. اما اگر یه خورده واقعبین باشیم خدائیش ۱دانشجوی بیوشیمی علوم بیشتر دنبال تحقیق هست یا دانشجوی بیوشیمی بهداشت؟
از طرفی اگه چارت بهداشت مبتنی بر آزمایشگاه و تشخیص نباشه پس مبتنی بر چی باشه؟ اگه دقت کنید توی همون چارت چندین واحد کارآموزی و از اینجور چیزاس.
اینکه بیوشیمی علوم محض هست و دستش در زمینه ی تحقیق بازتره درسته اما بیوشیمی بالینی ازونجا که رویکردش بالینی هست اتفاقا رویکرد تخصصی تری نسبت به مسائل پزشکی داره...برای تدریس هم طبیعتا کسی که بالینی خونده میتونه بهتر در دانشگاه های علوم پزشکی تدریس کنه.
درباره این قسمت از حرفاتون هم خودتون جواب خودتون رو دادید.
خودتون دارید میگید که توی مسائل پزشکی بهتر میتونه وارد بشه که کاملا درسته اما من از شما به عنوان هم رشتهای میپرسم علم زیست شناسی فقط محدود میشه به علم پزشکیه یا علم پزشکی بخش کوچکی از علم زیست شناسیه؟
قطعا برای یک زیست شناس این واضحه که بخش بالینی فقط ۱ بخش از این علم رو در بر میگیره و قسمت اعظم این علم به بخشهای کاربردی و ... میپردازه. در نتیجه دانشجوی بهداشت فقط با ۱ بخش آشنا میشه و از چندین بخش دیگر بی نصیب میمونه. اما برعکس دانشجوی علوم از چندین بخش بهرهمند میشه و به ظاهر از ۱ بخش بالینی بیبهره میمونه (به ظاهر!!!!). تازه از طرفی ۱ دانشجوی علوم به خاطر اشراف به مباحث ریشهای و مولکولی خیلی با درک بهتری میتونه وارد مباحث بالینی بشه.
در مورد تدریس هم باز جواب خودتون رو دادید میگید که فارغ التحصیل بهداشت بهتر در دانشگاههای علوم پزشکی استخدام میشه.
همینطور که خودتون میدونید تعداد دانشگاههای وزارت بهداشت نهایتاً به ۵۰ تا برسه اما دانشگاههای وزارت علوم خیلی خیلی تعدادشون بیشتره پس احتمال تدریس خیلی بالاتره.
خیلی از استادامون به ما میگن اگه میخواید برید توی آزمایشگاه کار کنید برید بهداشت اما اگه میخواید تدریس کنید و کار علمی انجام بدید برید علوم. این نکتهای هستش که همه بهش اذعان دارن و جز بدیهیات هستش.
دوستان ۱ موقع چنین برداشتی نشه که من متعصب به علوم هستم چه بسا علاقه من به بهداشت هم دست کمی از علوم نداره و فقط قصدم گفتن حقیقت هستش.