بهداشت مواد غذایی در واحد های صنفی

am-ml

New member
سلا م به همه دوستان محترم
من در شبکه بهداشت مشغول به کار هستم ،دوست دارم در حد توان سوالات شما رو در مورد بهداشت مواد غذایی جواب بدم ،البته سعی میکنم رفرنس هم اعلام کنم و مستند باشه،گاهی هم مواردی رو که خودم باهاش مواجه هستم می نویسم و ممنون میشم شما مهندسین محترم پاسخ گو باشین.:riz304:
 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
دوستای عزیزم
لازم نیست حتما سوالات شما مربوط به اصناف مرتبط باشه :
مثلا می تونید در مورد :
1- شرایط نگه داری مواد غذایی مختلف
2- اساس تعیین تاریخ تولید و انقضاء و موارد مربوط به اون
3- نحوه نگه داری مواد غذایی پخته
4- نحوه تشخیص موادغذایی تازه و مانده مثلا ماهی تازه از ماهی کهنه و فاسد
5- تقلبات موادغذایی

و خلاصه هر چیزی که به بهداشت مواد غذایی مربوط میشه سوال بپرسین.
 
آخرین ویرایش:

am-ml

New member
نحوه نگه داری مواد غذایی پس از پخت:
غذا را پس از پختن باید در کوتاه ترین زمان ممکن مصرف نمود،غذای پخته شده را حد اکثر دو ساعت می توان در دمای محیط نگه داری نمود سپس در صورت نیاز به نگه داری در زمان بیشتر باید آنرا یا به صورت گرم و در دمای بالاتر از 60 درجه سانتی گراد نگه داری نمود و یا باید انرا سرد نمود و در دمای کمتر از 5 درجه سانتی گراد در سردخانه بالای صفر یا یخچال خانگی نگه داری نمود.

نکته قابل توجه این است که غذا را داغ در سردخانه یا یخچال نگذاریم (چرا؟) غذای پخته و داغ را باید برای نگه داری سرد حد اکثر طی دو ساعت به دمای محیط (25 درجه سانتی گراد) رسانید و سپس در ظرف مناسب در یخچال نگه داری نمود ،غذایی که با رعایت این شرایط سرد شده باشد را میتوان 3 تا 5 روز بدون فریز کردن نگه داری نمود .اما در هنگام مصرف مجدد این غذا باید نکات بهداشتی و تغذیه ای رو در مورد نحوه گرم کردن اون رعایت نمود.(چگونه؟)

نکته مهم : در بازرسی از رستوران ها ،غذا خوری ها و.... نگه داری غذای پخته برای روز بعد ممنوع است ،زیرا امکان کنترل شرایط پیش گفت برای بازرسان وجود ندارد.
شما می توانید این آموزش را در مورد نحوه فریز کردن مواد پخته ای که در فرایند مواد غذایی دیگری استفاده خواهند شد و حتما دوباره پخته می شوند به آنان آموزش بدهید مثلا بسیاری از غذا خوری ها سبزی را در مقدار زیاد پخته و برای قورمه سبزی فریز میکنند ،شرایط نگه داری همان است و فقط بعد از رساندن به دمای محیط آنرا در یخچال گذاشته و پس از رسیدن به دمای یخچال آنرا در فریزر قرار بدهند.
 
آخرین ویرایش:

Samaneh1366

New member
سلام عزیزم خسته نباشی... کارت خیلی جالبه و اطلاعات جالبی دادی ممنون:riz304:
 
بالا