امکان برقراری ارتباط با بیماران در کما

ali_ah

New member
با ابداع دستگاه FMRI ، امکان برقراری ارتباط با بیماران در کما




محققان دانشگاه ماستریخت در هلند دستگاهی را ابداع کرده اند که صدا را به افرادی که اصلا قادر به صحبت یا حرکت نیستند، هدیه می دهد و امکان برقراری ارتباط با بیمارانی که در کما هستند را فراهم می کند. این دستگاه بر پایه تحقیقات پیشین ساخته شده است که از فناوری اسکن fMRI از آن استفاده شده بود. در این شیوه افراد می توانند پاسخ بله/ خیر داده و یا به سوالات چند گزینه ای پاسخ دهند. این راهبرد جدید امکان مکالمه کاملی را فراهم می کند.

اسکن FMRI یک شیوه غیر تهاجمی است که فعالیت مغز را با تشخیص تغییرات در اکسیژن رسانی و جریان خون که در واکنش به فعالیت های عصبی صورت می گیرد، اندازه گیری می کند. قبلا از این دستگاه برای ارزیابی سطح هوشیاری در افرادی که در وضعیت غیرهوشیار و نباتی قلمداد می شوند و نمی توانند به سوالات بله و خیر پاسخ دهند، استفاده می شد.

اکنون این دستگاه گسترش یافته و به افراد امکان می دهد تا به سوالات چند گزینه ای که چهار یا تعداد کمتری پاسخ احتمالی دارند، جواب دهند. بتینا سورگر محقق دانشگاه ماستریخت و همکارانش اکنون این راهبرد را یک گام به پیش برده اند و یک هجی کننده لغات اسکن مغز در زمان واقعی ارائه کرده اند. تیم سورگر با استفاده از یک شیوه کدگذاری حروف که در آن از شرکت کنندگان خواسته می شد یک کار خاص ذهنی را برای یک دوره زمانی معلوم انجام دهند تا یک ویژگی خاص را مشخص کنند.

در این شیوه 27 الگوی مغزی مجزا متناظر با هر یک از حروف الفبا و کاراکتر فاصله ایجاد شد. این شیوه کدگذاری حروف، نیازمند هیچ آموزشی نیست و این 27 الگوی مغزی مجزا به طور خودکار می توانند در زمان واقعی کدگذاری شوند. محققان در انجام آزمایش های مکالمه ای، دیدند که شرکت کنندگان یک مکالمه کوتاه و کوچک را با سوالاتی که دارای جواب قعطی نیستند برگزار کردند.

هر شرکت کننده مورد آزمایش توانست به طورموفقیت آمیزی طی یک جلسه یک ساعته به پاسخ برسد. از آنجا که دستگاه های MRi تجهیزات بزرگ و گرانقیمتی هستند سورگر امیدوار است این فناوری fMRI که وی وهمکارانش ابداع کرده اند بتواند شیوه قابل حمل و نقل و کم هزینه ای برای اندازه گیری جریان خون در مغز شود. نتایج این تحقیقات درنشریه CurrentBiology منتشر شده است.

منبع : کنجکاو
 

vb2

New member
ما ترم 8 کارآموزی ای سی یو داشتیم با یه بیمار کما که سطح هوشیاریش خیلی پایین بود مربیمون کفت که بعضی وقتا حتی میشه با یه صدای آشنا بیمار از کما دراد من و دوستم یه آهنگ محلی که مخصوص اون شهر بودو گذاشتیم بالا سر اون بیمار ناباورانه تکون خورد و چشاشو باز کرد و با چک دوباره ی سطح هوشیاریش فهمیدن اوضاش خیلی بهتر شده و میتونه فرداش به بخش منتقل شه دکترش اومد و علتشو فهمید گفت احتمال زیاد مال همون آهنگ بوده.چند روز بعد تو بخش بهش سر زدم باورم نمیشد یادش بود که من بالا سرش بودم و گفت که ار چند سال قبل عاشق اون آهنگ بوده و همیشه گوشش میداده یه خاطره خوب موند واسم از اون کار آموزی
 

8521413

New member
خیلی دستگاه جالبیه، البته من خودم یه مدت دنبال این بودم که این دستگاه رو با ecg بسازم. البته اون دستگاهی که من روش کار کردم، یک دستگاه تایپ واسه معلولین بود، ولی خوب میشد به یک دستگاه سخنگو هم تبدیلش کرد.
 
بالا