ابداعات ابتکارات اختراعات و اکتشافات دنیای بیولوژی

با عرض سلام و ارزوی اوقاتی خوش برای همه ی دوستان
دنیای بیولوژی در عصر حاضر هر روز عرصه ی نواوری ها و اکتشافات متحیر کنندست.اکتشافاتی که هرکدوم مسیر این علم شیرین و حیاتی رو تغییر میدن و به سمت کشف نا شناخته های بیشمار بعدی سوق میدن.
اما سهم ما از این نواوری ها چقدر بوده هست و خواهد بود؟ دانشمندان ایرانی کجای این اختراعات و اکتشافات هستند؟
این تاپیک رو ایجاد کردم و از همه دوستان تقاضا دارم که اگه جایی خوندن یا شنیدن که اکتشاف ابداع ابتکار اختراع و نواوری در زمینه ی علوم زیستی در هر گوشه ای از گیتی اتفاق افتاده بقیه دوستان رو هم در جریان بذارن.
به نظر من هر اکتشافی زمینه ساز اکتشافات بعدی خواهد بود.شاید مطلع شدن از اکتشافات و اشنا شدن با ایده های سایرین جرقه ای در ذهن من و شما ایجاد کنه و ماهم روزی بتونیم نقشی در این زمینه داشته باشیم.
با تشکر از همه دوستان:rose:
 
شناسایی عفونت های باکتریایی مقاوم به انتی بیوتیک تنها در 1ساعت

سابقا برای تشخیص باکتری های مقاوم به انتی بیوتیک دست کم 3روز طول میکشید که نمونه بره ازمایشگاه و ازمایشات مربوطه انجام بشه و پاسخ به دست پزشک معالج برسه.که در موارد حاد وبحرانی جون بیمار رو به خطر مینداخت.اما به تازگی محققان دانشگاه تورنتو چیپ ساده ای رو طراحی کردن که به فاصله یک ساعت مشخص میکنه که ایا عفونت باکتریایی مقاوم به انتی بیوتیکه یا نه!
این چیپ از این نظر حائز اهمیته که هرساله فقط در امریکا 2میلیون نفر مبتلا به عفونت های باکتریایی مقاوم به انتی بیوتیک میشن و از این تعداد 23000 نفر جون خودشون رو از دست میدن.تقلیل زمان تشخیص از 72 ساعت به 1 ساعت میتونه جون تعداد زیادی از این 23000 نفر رو نجات بده.این تعداد رو در مقیاس جهانی محاسبه کنید که به اهمیت این چیپ ایمان بیارید.
مکانیسم عمل این دستگاه به نحوی است که نمونه را روی ان لود میکنندنمونه به درون چاهک ها نفوذ میکند.درون چاهک ها انتی بیوتیک بر باکتری اثر میگذارد.به محض تماس باکتری با انتی بیوتیک مولکول سیگنالی به نام resazurin تولید میشود.باکتری هایی که مقاوم به انتی بیوتیک باشند زنده میمانند و مولکول سیگنال یاد شده را به resorufin متابولیزه میکنند.و انهایی که کشته میشوند توانایی متابولیزه کردن resazurin را نخواهند داشت.از این رو باکتری های مقاوم به انتی بیوتیک میتوانند ماهیت الکترو شیمیایی resazurin را عوض کنند.در این چیپ سنسور هایی قرار گرفته که این تغییر الکتروشیمیایی را شناسایی کرده و به سیگنال های قابل رویت برای کاربر تبدیل میکند.به این صورت ازمایشی که 72 ساعت به طول می انجامید طی یک ساعت به اتمام میرسد.
نکته ی پایانی : فراموش نکنیم که وقت طلاست.روزی میرسد که بشریت تنها برای زمان میجنگد نه چیز دیگر
 
کشف اکسیر جوانی!!!
محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی موفق به شناسایی دارویی شده‌اند که می‌تواند بافت پیر مغز و عضلات را جوان کند.

به گزارش ایسنا، این داروی مولکول کوچک بطور همزمان سلول‌های بنیادی در مغز و عضلات موشها را جوان کرد.

مولکول کوچک مسدودکننده Alk5 kinase که در حال حاضر به عنوان یک عامل ضد سرطان در کارآزمایی‌های بالینی مورد آزمایش است، با موفقیت عملکرد سلولهای بنیادی در بافت مغز و عضلات یک موش پیر را جوان کرد.

دانشمندان امیدوارند که این دارو بتواند به درمانی برای پیری منجر شده و بافت‌های پیر سراسر بدن را مجددا جوان سازد.

این دارو در فعالیت فاکتور رشد TGF-beta1 که باعث کاهش توانایی انواع مختلف سلولهای بنیادی بدن برای جوانسازی پوست می‌شود، مداخله می‌کند.

به گفته دانشمندان، این نخستین بار است که آن‌ها موفق به کشف راهی برای جوان رفتار کردن مسیر کلیدی فاکتور رشد TGF-beta1 و در نتیجه جوانسازی سیستم‌های مختلف بدن شده‌اند.

پیری به ناتوانی سلولهای بنیادی برای تولید جایگزین‌های سلول‌های آسیب‌دیده و ترمیم بافتهای بدن گفته می‌شود.

محققان نشان دادند که این کاهش فعالیت سلول‌های بنیادی تا حد زیادی در نتیجه مواد شیمیایی بازدارنده در محیط اطراف این سلول‌ها بوده که برخی از آن‌ها در نتیجه التهاب مزمن سطح پایین توسط سیستم ایمنی در آنجا رها شده‌اند.

محققان در سال 2005 به موشهای پیر، خون موشهای جوان را تزریق کرده و سلول‌های بنیادی در عضلات، کبد و مغز/هیپوکامپ را تقویت کردند که نشان داد مواد شیمیایی موجود در خون جوان در واقع می‌تواند محیط شیمیایی سلول‌های بنیادی پیر را مجددا جوان سازد.

سال گذشته پزشکان یک کارآزمایی کوچک را برای تعیین این که آیا پلاسمای خون افراد جوان می‌تواند به معکوس کردن آسیب مغزی در بیماران پیر مبتلا به آلزایمر کمک کند یا خیر، آغاز کردند.

اگرچه چنین درمان‌هایی حتی اگر خطرناک نباشند، غیرعملی هستند، از این رو محققان در تلاش برای پیگیری مواد شیمیایی خاصی هستند که می‌توان آن‌ها را بطور ایمن و کاربردی برای حفظ محیط جوان سلولهای بنیادی در بسیاری از اعضای بدن استفاده کرد. یک هدف شیمیایی کلیدی برای جوانسازی چند عضو، فاکتور رشد TGF-beta1 است که با افزایش سن در همه بافتهای بدن افزایش یافته و باعث کاهش فعالیت سلول‌های بنیادی می‌شود.

محققان پس از پنج سال به بررسی این فاکتور رشد در هیپوکامپ مغز پرداختند که مسؤول یادگیری، شناخت و حافظه است. از جمله علائم شناخته شده پیری، کاهش این توانایی‌ها محسوب می‌شود. محققان در تحقیق جدید خود نشان دادند که هیپوکامپ موشهای پیر از سطوح فزآینده TGF-beta1 و مشابه سطوح آن در جریان خون و سایر بافت‌های پیر بدن برخوردار بود.

محققان با یک وکتور ویروسی که برای درمان ژنی طراحی شده، مسدودکننده‌های ژنتیکی را به مغز موشهای پیر برای سرکوب کردن فعالیت TGF-beta1 تزریق کرده و دریافتند که سلول‌های بنیادی هیپوکامپ جوانتر عمل کرده و سلول‌های عصبی جدید تولید کردند.

آن‌ها سپس یک ماده شیمیایی که گیرنده TGF-beta1 را مسدود می‌کرد، به درون خون موشها تزریق کرده و تاثیر این گیرنده را کاهش دادند.

به گفته محققان، این تنها یک گام اول به سمت درمان محسوب شده زیرا سرنخهای بیوشیمیایی دیگر نیز به تنظیم فعالیت سلول‌های بنیادی بالغ می‌پردازند.

نتایج این تحقیق در مجله Oncotarget منتشر شده است.
 
بالا