آیا می دانید...

t.gh

New member
1-آیا میدانید که دانش آموزان ژاپنی به همراه معلمان خود هر روز مدرسه خود را به مدت 15 دقیقه تمیز میکنند ؟ که منجر می شود به ظهور نسل ژاپنی که فروتن و مشتاق پاکیزگی است .
2-آیا میدانید هر شهروند ژاپنی که سگ دارد یک کیسه مخصوص مدفوع سگ با خود حمل میکند؟ بهداشت و اشتیاق به آن بخشی از اخلاق ژاپنی ها است.
3-آیا میدانید که کارگر بهداشت در ژاپن "مهندس بهداشتی" نامیده می شود و میتواند حقوقی بین 5000 تا 8000 دلار در ماه طلب کند.
4-آیا می دانید که ژاپن جلوگیری میکند از استفاده از تلفن همراه در قطارها، رستوران ها و اماکن سرپوشیده ؟
5-آیا میدانید ژاپنی ها حتی اگر یکی از ثروتمندترین افراد جهان باشند باز هم هیچ خدمتکاری در خانه ندارند و پدر و مادر مسئول خانه و کودکان خود هستند ؟
6-آیا میدانید اگر به یک رستوران در ژاپن بروید ، متوجه خواهید شد که مردم به اندازه ای که نیاز دارند غذا میخورند، بدون هیچ زباله و اصرافی ؟
7-آیا میدانید ژاپن بلاد کفر است.

 

t.gh

New member
بررسیها نشان می دهد که سازمانها و دستگاه های دولتی به اتفاق شهروندان تهرانی بیشترین سهم را در تولید زباله های الکترونیکی در ایران دارند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با مهر گفت: میزان تولید پسماندهای الکترونیکی و رایانه ای در هر منطقه جغرافیایی ارتباط مستقیمی با میزان جمعیت آن منطقه دارد و در کلان شهرهایی مثل تهران ما بیشترین میزان پسماند رایانه ای و الکترونیکی را شاهد هستیم.
این پسماندها بعنوان پسماندهای ویژه مطرح می شوند و با توجه به قابلیت بازیافت آنها در آئین نامه مدیریت پسماندهای رایانه ای و الکترونیکی ما بدنبال نحوه بازیافت این پسماندها هستیم.

این کارشناس محیط زیست در ادامه اضافه کرد: اکثر مواد موجود در پسماندهای رایانه ای و الکترونیکی قابل تبدیل هستند و تنها بخشی از آن باید نابود گردد که این مواد بسیار سمی و خطرناک هستند و باید در محل های ویژه دفن شوند.

دفن غیر اصولی و علمی پسماندهای الکترونیکی و الکتریکی که حاوی مواد خطرناک و سمی همچون جیوه، کادمیم و ... هستند بار دیگر این سوال را در ذهن کارشناسان محیط زیست بوجود آورده که آیا باید شاهد معضلی جدید و جبران ناشدنی در عرصه محیط زیست باشیم؟

یک استاد دانشگاه در این باره به خبرنگار ما گفت: به طور کلی هر چیزی که چرخه طبیعت را بهم بزند برای محیط زیست معضل محسوب می شو. با این همه اما ما در شرایطی قرار داریم که ناگزیریم برای امحای پسماندهای رایانه ای و الکترونیکی راه حلی در خور بیابیم.

 

t.gh

New member
چرا نباید بلافاصله بعد بیدار شدن از خواب سیگار کشید؟

افراد سیگاری که بلافاصله در فاصله ی 5 دقیقه از خواب بیدار شدن شروع به سیگار کشیدن می کنند حتی اگر تنها یک نخ سیگار باشد تا 32 درصد خطر ابتلا به سرطان ریه و دهان را در خودشان افزایش می دهند.

گفتنی است افرادی که 6 الی 30 دقیقه پس از بیدار شدن از خواب سیگار می کشند تا 31 درصد احتمال دارد که بیشتر در معرض سرطان قرار بگیرند و به همین ترتیب هر چه فاصله از خواب بیدار شدن تا کشیدن سیگار بیشتر باشد درصد احتمال بیشتر در معرض سرطان بودن کمتر می شود.

پزشکان توصیه می کنند که افراد برای حفظ سلامتی خودشان اصلاً سیگار نکشند و این که سیگار کشیدن را ترک کنند اما چنانچه سیگار می کشند در ساعات اولیه ی بیدار شدن از خواب سیگار نکشند.

در ساعت های اولیه بیدار شدن از خواب به دلیل این که ریه ها بسیار باز شده اند به دلیل خوابیدن، در نتیجه دود سیگار تا عمق بیشتری از ریه نفوذ می کند.

 

t.gh

New member


اگر بدانید در بالشت زیر سرتان چه چیزهایی پیدا می‌شود …

شاید اگر بدانید یک ‌سوم از وزن بالشتتان را باکتری‌ها، کرم‌های ریز مرده، سلول‌های مرده پوستی و مانند آن تشکیل می‌دهد،‌ دیگر به راحتی آن را زیر سرتان نگذارید و بخوابید!‌ اما این یک واقعیت است.
ما اغلب سعی می‌کنیم ملافه‌های بسترهای خواب را زود به زود تعویض کنیم، ‌آن‌ها را خوب بشوییم و ضدعفونی کنیم تا مطمئن باشیم در بستری که می‌خوابیم خبری از باکتری‌ها نیست. اما شاید این خبر شما را متحیر کند، وقتی بدانید چه‌قدر باکتری و سلول مرده هر شب زیر سرتان ‌می‌گذارید و می‌خوابید.
محققین به این نتیجه رسیده‌اند که بعد از دو سال استفاده،‌ انبوهی از سلول‌های مرده، ‌باکتری و موجودات ریز دیگر در بالشت‌ها انبار می‌شوند. در واقع بعد از دو سال،‌ یک سوم وزن بالشت را سلول‌های مرده پوست،‌ حشرات،‌ کرم‌های ریز خاکی مرده و باکتری‌ها تشکیل می‌دهند.

این اطلاعات از بیمارستان‌های انگلیس جمع‌آوری شده،‌ جایی که بالشت‌ها به طور منظم شسته می‌شوند.

اما میزان آلودگی که در بالشت‌ها یافت می‌شود، ‌تنها نگرانی نیست. محققین به این نتیجه رسیده‌اند که در مجموع ۳۰ میکروب که مسئول بیماری‌های جدی هستند هم در بالشت‌ها انبار می‌شوند. از جمله این میکروب‌ها می‌توان به عامل بیماری‌های آبله مرغان، استافیلوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (ام.آر.اس.ای) عفونت‌ها و جذام اشاره کرد. آن‌ها همچنین باکتری دیگری را در بالشت‌ها پیدا کرده‌اند که کلاستریدیوم دیفیسیل یا به اختصار سی.دیف نامیده می‌شود و برای محیط‌هایی مانند بیمارستان که محل درمان پزشکی است، مشکل‌ساز می‌شود.

البته هنوز مشخص نیست که آیا این بالشت‌ها می‌توانند ناقل بیماری یا انتقال بیماری از یک بیمار به بیمار دیگردر بیمارستان باشند، اما اشک ریختن روی بالشت و باز شدن دوخت‌ها می‌توانند چنین انتقالی را تسهیل کنند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید این اطلاعات با حمایت یک شرکت تولید بالشت‌های پزشکی به نام گابریل ساینتیفیک انجام شده و البته این بالشت‌ها هیچ آلودگی را در خود نگه نمی‌دارند.

جدا از شرکت حامی مطالعه و این که اطلاعات از بیمارستان‌ها به دست آمده، به نظر می‌رسد می‌توان این نتایج را به بالشت‌های خانگی هم تعمیم داد. بحث‌های زیادی در مورد این که بالشت‌ها حاوی مواد آلرژی‌زا هستند وجود دارد. پس مراقب بالشتی که زیر سرتان می‌گذارید باشید، شاید منبع بسیاری از بیماری‌ها همین بالشت باشد
 

t.gh

New member


ويژگي دستمال كاغذي مناسب چیست؟
يكي از محصولاتي كه طي دهه هاي اخير مورد مصرف فراوان خانواده ها قرار گرفته دستمال كاغذي است. دستمال كاغذي به لحاظ يك بار مصرف بودن و در نتيجه رعايت بهداشت و همچنين به دليل قيمت ارزان، طرفداران زيادي دارد. در اين راستا كارخانه هاي زيادي براي توليد اين محصول در سراسر كشور فعاليت دارند. اما برخي خانواده ها بدون اطلاع از ويژگي و كيفيت محصولا ت بهداشتي و دستمال كاغذي اقدام به خريد مي كنند. از اين رو، دانستن چند مورد از ويژگي هاي دستمال كاغذي با كيفيت، احتمالا ًدر اقتصاد خانواده شما تأثيري مثبت (هرچند اندك) خواهد داشت.

يكي از مهمترين مواردي كه زنان جامعه بايد از آن اطلاع لازم داشته باشند استفاده درست از محصولات بهداشتي است كه دانستن خصوصيات و ويژگي هاي اساسي اين محصولات مانع بروز عفونت و بيماري مي شود واز خطرات و آلودگي هاي جانبي آن جلوگيري مي كند


ويژگي هاي دستمال كاغذي

دستمال كاغذي بايد از خمير الياف سلولزي به رنگ سفيد يا الوان باشد. دستمال كاغذي بايد كرپ شده (منظور از كرپ، چين خوردگي هاي سطح كاغذ است كه هنگام توليد آن به منظور افزايش سطح تماس و در نتيجه بالا بردن ميزان سرعت جذب آب ايجاد مي شود، به طوري كه هنگام پاك كردن دست خيس بعد از نيم ساعت حالت اوليه خود را به دست آورد و اگر دستمال بلافاصله در تماس با آب خيس پودر شود، حتماً مواد شيميايي زيادي در آن به كار برده شده است)، همچنين فاقد پرز (الياف خرد شده)، الياف كلوخه شده، سوراخ، لكه و ساير اجسام خارجي باشد. زماني كه برگ دستمال كاغذي را در مقابل نور قرار مي دهيد پراكندگي الياف به طور يكنواخت ديده مي شود. رنگ به كار رفته در ساخت دستمال هاي كاغذي بايد از رنگ هاي مجاز و ثابت باشد و با رنگ بسته محتوي دستمال كاغذي هم رنگ و متناسب باشد.

دستمال كاغذي بايد فاقد لكه و بوي نامطبوع باشد

گاهي ديده مي شود در صورت كشيدن يك برگ دستمال كاغذي همه برگ ها بيرون مي ريزد خانواده ها بايد توجه داشته باشند دستمال كاغذي استاندارد در بسته بايد به طور تاخورده به نحوي بسته بندي شود كه به راحتي و تك تك بتوان آنها را از بسته خارج نمود.

شركت سلولز استاندارد ورق ها و نيز بسته هاي رايج بازار را به شرح ذيل عنوان مي كند :

- 20 عددي جيبي

2 - 100، 150 يا 200 برگ دولا يا چندلا در بسته هاي جعبه اي

- بايد محتويات داخل جعبه با تعداد و ابعاد ذكر شده روي جعبه مطابقت داشته باشد

- بسته بايد از استحكام كافي برخوردار باشد و طي مراحل حمل و نقل شكل ظاهري خود را حفظ نمايد.

- ورق ها بايد در يك بسته با ابعاد يكسان بسته بندي شوند، تعداد ورق ها نبايد كمتر از تعداد مشخص شده بر روي بسته باشد.



خانواده ها بايد در نظر داشته باشند هر چه قدر در مورد محصولا ت بهداشتي هزينه و بودجه اي مناسب را اختصاص دهند به همان نسبت سلامتي و پيشگيري از بيماري را تضمين كرده اند. متأسفانه آمار نشان مي دهد بيماري هاي زنان يكي از شايع ترين بيماري هايي است كه جامعه امروز ايران با آن دست به گريبان است. هزينه تقريبي مداواي اين گونه بيماري ها را مي توان حدود ?? هزار تومان برشمرد. شايد يكي از مهم ترين دلايل شيوع اين قبيل بيماري ها كوتاهي رسانه هاي عمومي در آموزش نكات ويژه بهداشتي زنان باشد، مسئله اي كه در اغلب كشورها كاملاً حل شده است. جاي بسي تأسف است كه زنان ايراني، بيش از رعايت مسائل بهداشتي، به محصولات آرايشي روي مي آورند. يكي از مهمترين مواردي كه زنان جامعه بايد از آن اطلاع لازم داشته باشند استفاده درست از محصولات بهداشتي (نوار بهداشتي) است كه دانستن خصوصيات و ويژگي هاي اساسي اين محصولات مانع بروز عفونت و بيماري مي شود واز خطرات و آلودگي هاي جانبي آن جلوگيري مي كند. با آزاد سازي واردات لوازم آرايشي و بهداشتي، انواع و اقسام اين محصولات، اعم از مرغوب و نامرغوب به بازارهاي كشور راه يافته كه اطلاع از كيفيت مطلوب آنها تنها از طريق كنترل وزارت بهداشت و درمان ميسر است. بنابراين ضروري است خانم ها چنانچه از كيفيت محصولات خارجي اطمينان نيافته اند، از توليدات داخلي با نشان استاندارد استفاده كنند.
 

t.gh

New member


مصرف 1.4 میلیارد دلاری مواد آرایشی در ایران
گردش مالی محصولات آرایشی و بهداشتی در ایران به بیش از یک میلیارد و 400 میلیون دلار رسید. این رقم را انجمن فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی اعلام کرده و گفته است: ایران هم اکنون به یکی از بزرگ‌ترین کشورهای مصرف‌کننده محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح جهان تبدیل شده است.
افزایش چشمگیر مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران در شرایطی است که هم‌اکنون بر اساس آمار رسمی، کشور ما از ظرفیت تولید سالانه 500 هزار تن محصولات آرایشی، بهداشتی و شوینده برخوردار است؛ اما به‌رغم برخورداری از این ظرفیت و در اختیار داشتن خوراک کافی، صرفا حدود 237 هزار تن از این ظرفیت تولید مواد شوینده، سلولزی و آرایشی به مرحله بهره‌برداری رسیده است.
در عین حال، نکته قابل تامل اینجا است که از همین ظرفیتی که اکنون در حوزه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی وارد فاز تولید شده، بازار داخل چندان بهره نبرده است؛ چرا که در حال حاضر، 80 درصد محصولات مرغوب بهداشتی و آرایشی تولیدی ایران در اختیار شرکت‌های آسیایی و اروپایی برای توزیع در بازار آن کشورها قرار می گیرد. این در حالی است که عمده محصولات آرایشی و بهداشتی مصرفی در ایران از طریق قاچاق و با کیفیت‌های بسیار پایین، وارد کشور و سود کلان آن به جای تولیدکننده، نصیب دلالان و قاچاقچیان می‌شود.
آن طور که انجمن واردکنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ایران اعلام کرده، حجم واردات رسمی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی به کشور در حال حاضر 500 میلیون دلار است و به همین میزان و شاید هم بیشتر، کالای آرایشی و بهداشتی قاچاق وارد بازار مصرفی ایران می‌شود.در حال حاضر حجم زیاد واردات محصولات بهداشتی همچون مسواک، تیغ و عطریات قابل توجه است؛ به طوری که در حال حاضر، 85 درصد مسواک‌ها، 90 درصد تیغ‌های صورت و 90 درصد عطریات موجود در بازار کشور وارداتی است.
هم اکنون حدود 80 شرکت واردکننده محصولات آرایشی و بهداشتی در کشور فعالیت می‌کنند که حدود 265 برند خارجی از سوی این شرکت‌ها وارد کشور می‌شود که 165 برند آنها شامل برندهای معتبر اروپایی از کشورهای آلمان، اسپانیا، فرانسه، سوئیس و... است. ضمن اینکه 60 تا 65 برند نیز از کشورهای کره جنوبی، ترکیه، دبی، تایوان و... وارد می‌شود.
اما ظاهرا قیمت تمام شده محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق برای مصرف‌کنندگان به‌صرفه‌تر است؛ چنانکه مجتبی سلیمی‌نژاد، مدیر اجرایی انجمن مواد شوینده و بهداشتی، با تایید آمار فوق در جمع خبرنگاران، موضوع حجم بالای قاچاق این مواد را مورد توجه قرار داد و با اشاره به ورود گسترده محصولات آرایشی غیراستاندارد و تقلبی از پاکستان، هند و چین، تصریح کرد: هم اکنون محصولاتی با نام برندهای معتبر اروپایی در این کشورها تهیه و در بازار مصرفی ایران به اسم برندهای معتبر عرضه می‌شود.
واردات آسان‌تر از تولید
ارسلان فتحی‌پور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در مراسم آغاز به کار بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مواد شوینده، بهداشتی، سلولزی و ماشین‌آلات در تهران، با اشاره به مشکلات و چالش‌های پیش روی فعالان صنعت مواد شوینده، آرایشی و بهداشتی گفت: برخی تولیدکنندگان، خطوط تولید و کارخانه‌هایی را در مناطق آزاد راه‌اندازی کرده‌اند؛ اما برای ورود محصولات ایرانی تولیدی خود به داخل کشور، با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند؛ چنانچه سازمان ایران کد به آنها اعلام کرده که به جای تولید در مناطق آزاد و واردات محصولات به ایران، لوازم آرایشی و بهداشتی را از کشورهای دیگر وارد کنند تا کارشان تسهیل شود.
 

t.gh

New member



آیا تا بحال کنجکاو شده اید این اعداد و ارقامی که ته ظرف های پلاستیکی حک شده چه هستند؟ اگر دقت کرده باشید وسط آرم بازیافت معمولا حروف یا اعداد و گاهی هر دو نوشته شده. اگر هم ندیده اید نگران نباشید، متاسفانه هر لحظه ای که اراده کنید دور و برتان آنقدر ظرف پلاستیکی زیاد است که کافی است دستتان را دراز کنید تا یکیشان را بردارید. اما داستان این اعداد: پلاستیک ها با توجه به نوعشان به 7 گروه تقسیم بندی می شوند. با این شناخت پلاستیک های قابل بازیافت، خطرناک ، کم خطر و ... قابل شناسایی خواهند بود.
شماره 1: PETE یا PET که همان بطری های آب معدنی است که نسبتا بی خطرند اما بدلیل متخلخل بودن آن امکان نفوذ باکتری ها به درون بطری وجود دارد پس متاسفم که بگویم بهتر است آنها را استفاده مجدد نکنید.به زباله های خشک بسپاریدشان
شماره2: HDPE یا پلی اتیلن متراکم. پلاستیک بی خطری است. کدر رنگ است . ظروف مایع ظرفشویی و سایر مواد شستشو از این قبیل پلاستیک ها هستند و برای بازیافت ظروف مناسبی هستند.
شماره3: PVC که معمولا لوله ها از این جنس اند و همچنین مواد اولیه پلاستیک هایی که روی ظروف غذا می کشند و بطری های روغن مایع. این گونه از پلاستیک به هیچ وجه نباید نزدیک حرارت در هنگام پخت غذا شوند چراکه گرما باعث آزاد شدن مواد شیمیایی درون PVC شده و به درون مواد غذایی در حال پخت نفوذ می کند که باعث اختلالات هورمونی می شوند پس تا جایی که می توانید از استفاده ی ظروف با این جنس خودداری کنید . هرگز مواد را با پلاستیک رویش در مایکروویو نگذارید . راستی این PVC ها بد قلقند و به راحتی بازیافت نمی شوند.
شماره 4: LDPE یا پلی اتیلن با تراکم کم. همان کیسه های نایلونی خرید . این کیسه ها بی خطرند اما متاسفانه و متاسفانه معمولا غیر قابل بازیافت.
شماره 5: PP یا پلی پروپیلن . ظرف ماست و ظروف مشابه که دهانه گشادی دارند. همچنین نی نوشیدنی ها . بی خطرند و به راحتی بازیافت می شوند.
شماره 6:pS یا پلی استیرن ها. همان ظروف یکبار مصرف . در این ظروف مواد سمی بالقوه وجود دارد بویژه هنگام گرم شدن . تا جایی که می شود از این ظروف استفاده نکنید. بیشتر مواقع غیر قابل بازیافتند.
شماره 7: همان گزینه معروف سایر موارد. از کیس کامپیوتر و iPod گرفته تا ظروف غذا. استفاده از این جنس پلاستیک بویژه برای غذا همیشه آخرین گزینه تان باشد و این شماره 7 هم معمولا غیر قابل بازیافت است.

نمی دانم توجه کردید یا نه اما بدترین ها همان کیسه نایلونی خرید و ظروف یکبارمصرف بودند که هم سمی اند و هم بازیافتشان سخت است. اما این بدترین ها بدبختانه در شمار بیشترین ها هم هستند.
 

t.gh

New member
«ته‌سیگار» شیء ظاهرا کوچکی است که به راحتی در هر جایی رهایش می‌کنیم یا به زیر پا انداخته و له می‌سازیم و فکر می‌کنیم که کار تمام شده است؛ در حالی که ماجرا تازه شروع شده و دست کم 15 سال هم ادامه خواهد داشت.
از میان 75 میلیون ایرانی، 15میلیون نفر سیگاری سالانه 371 هزار و 430 کیلوگرم ته‌سیگار زیر پاهایشان له می‌کنند.

از کوچه‌ها و جوی‌ها بگیر تا داخل مخزن سد لتیان، همانند ساندویچ ته‌سیگار دیده می‌شود. ته‌سیگار یک ماده مصنوعی و غیر قابل تجزیه است. تصفیه‌خانه‌ها نمی‌توانند مواد آلی سنگین را تصفیه کنند و احتمال دارد داخل آب مصرفی مردم از این آلاینده‌ها وجود داشته باشد.

در فیلتر باقیمانده از سیگارهای دودشده، مواد سمی و فلزات سنگین خطرناک دیگری چون نیکوتین، سرب، مس و کروم هم وجود دارد که در یک بسته متشکل از 12 هزار الیاف پلاستیکی در هم تنیده مانند استات سلولز و تجزیه‌ناپذیر جاسازی شده‌اند. موادی که سالانه سبب مرگ میلیون‌ها پرنده و آبزیان ساکن در تالاب‌ها، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و دریاهای آزاد می‌شوند. چرخه شومی که البته در زنجیره غذایی در نهایت به انسان هم باز می‌گردد.

 
بالا