آشنایی با جوجه‌کشی و ماشین جوجه‌کشی کبک

sana252

New member
2ugvgzhncn12w0bcfzrg.jpg


جوجه‌کشی و ماشین جوجه‌کشی
دوره جوجه کشی کبک 24 روز می‌باشد. وزن جوجه کبک یکروزه بطور متوسط 14 گرم است. درجه حرارت ماشین جوجه کشی باید 38 درجه سانتی‌گراد بوده و میزان رطوبت آن 65 درصد تنظیم گردد. در روز تولد جوجه‌ها میزان رطوبت بایستی 80 درصد باشد اگر رطوبت در مرحله جوجه کشی به اندازه کافی نباشد موجب خشک شدن پوسته داخلی تخم‌ها گشته و جوجه‌ها به سختی می‌توانند پوسته داخلی و خارجی تخم را شکسته و از تخم خارج شوند. در صورت استفاده از ماشین‌های جوجه کشی معمولی، گذاشتن پارچه‌ای مرطوب تمیز داخل دستگاه و یا استفاده از مرطوب کننده‌های اتوماتیک در داخل دستگاه هچر الزامی است. ماشینهای جوجه کشی تمام خودکار رطوبت و حرارت را به طور خودکار تنظیم می‌کنند.
یکی از مسائل مهم در افزایش میزان جوجه‌درآوری چرخش تخم‌ها در داخل دستگاه جوجه‌کشی است. این عمل مانع از آن می‌شود تا جنین به سطح پوسته نزدیک و به آن بچسبد که در این صورت ضمن پاره شدن شالاز تخم، موجب مرگ جنین خواهد شد. سیستم چرخش اتوماتیک ماشین جوجه‌کشی هر یک ساعت یکبار مانع از برور مسئله فوق شده و موجب جوجه‌کشی موفق خواهد شد.


به ادامه مطالب بروید


شرایط ماشین جوجه کشی
- دوره جوجه کشی 23 تا 24 روز است.
- دمای دستگاه جوجه کشی از روز اول تا بیستم باید 38 درجه سانتی‌گراد باشد.
- دمای هچر در روز بیست و یکم باید 32 درجه سانتی‌گراد باشد.
- چرخش تخم‌ها باید 3 تا 24 بار در روز صورت گیرد.
- وضعیت قرارگیری تخم‌ها در دستگاه جوجه‌کشی باید به شکلی باشد که انتهای کوچک تخم‌ها به طرف پایین و انتهای بزرگتر به طرف بالا باشد.
- میانگین درصد تخم‌های قابل جوجه کشی در کبک 90 درصد است.
- میانگین درصد جوجه درآوری تخم‌های کبک 80 درصد است.
مسائل و مشکلاتی که منجر به پایین آمدن جوجه‌کشی می‌شود :


مسائل و مشکلات دوره پرورش
1- استفاده از والدین خیلی مسن
2- استفاده از والدهای آسیب دیده ( مریض، لنگ و بدشکل )
3- وجود نسبت نامناسب نرها به ماده‌ها
4- همخونی بیش از حد
5- نوردهی نامناسب محیط پرورش
6- افزایش بیش از حد دمای سالن پرورش
7- استفاده از جیره غذیی با کیفیت پایین و یا کهنه
مسائل و مشکلات دستگاه جوجه‌کشی
1- تغییر سریع دما بین سردخانه و دستگاه جوجه‌کشی
2- دما و رطوبت نامناسب دستگاه
3- دمای بالای ساختمان جوجه‌کشی
4- چرخش نامناسب تخم‌ها
5- نظافت و بهداشت نامناسب


زمانبندی امور در ماشین جوجه‌کشی
1- ضد عفونی دستگاه جوجه‌کشی، هچر و سینی‌‌ها
2- گاز دادن دستگاه 2 روز قبل از قرار دادن تخمها و روشن کردن آن برای انجام تنظیمات و ثابت نمودن دما و رطوبت آن
3- خروج تخمها از سردخانه به اطاق انتظار جهت تعدیل دمای آنها و حذف تخم‌های کثیف، شکسته، بدشکل و خارج از اندازه
4- چیدن تخم‌ها در سینی‌های جوجه کشی (سر کوچک به طرف پایین) و تثبیت شرایط ماشین جوجه‌کشی و گازدهی آن
5- چرخش تخم‌ها 24 مرتبه‌ در روز
6- مشاهده و ثبت شرایط ماشین جوجه‌کشی کبک بطور مرتب
7- انتقال تخم‌ها به هچر در روز بیست و یکم، تغییر دما و رطوبت دستگاه و توقف چرخش تخم‌ها در هچر
8- نگهداری جوجه‌های متولد شده در هچر به نحوی که قبل از خروج کاملاً خشک شوند.
9- خارج کردن جوجه‌ها از هچر و قرار دادن آنها در جعبه‌های تمیز با کاغذهای ضخیم در کف
منبه: etarh.com
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا