*** آزمون های بیوشیمی انجمن مخصوص بچه های علوم آزمایشگاهی 1 و مجموعه علوم تغذیه***

یاسمنم

New member
سلام دوستان عزیز
ببخشید من دیشب نتونستم پاسخنامه رو بذارم سوالات من زیاد سخت نبود الان میزارم

1.گزینه 2 – 3- اپیمر چون در ارایش کربن 3 باهم متفاوت هستند.

2.گزینه 3 – بتا- دی گلوکو پیرانوز

3.گزینه4- cmp سیالیک اسید

4.گزینه3 - سنتز گلیکوپروتئینهای n - گلیکوزیدی نیاز به دولیکول دارد.

5.گزینه 1- کراتان سولفات و کندوئیتین سولفات

6.گزینه 2 - . L - لیزین و l- آلانین وd- آلانین و d- گلوتامات

7.گزینه 2-هپارین از تکرار واحدهای گلوکز آمین و ایدورونیک اسید با پیوند آلفا 1و4 تشکیل شده است.

عزیزم سوال 5 شما اتصال هیالوران به اگریکان غیر کوالانه و اتصال اگریکان به کراتان کوالانه که توی گزینه های شما نبود

یاسمنم

New member
سلام دوستان
ببخشید که دیر شد... قبلش از همه شما به خاطر سوالات خوبتون ممنونم و بابت سوالات خودم که خیلی خوب نبودن عذر میخوام
راستش با این آزمون به این نتیجه رسیدم که محک خوردن با بچه های بیوشیمی واقعا سخته و برای من که پایه خیلی خوبی هم ندارم فقط باعث سردرگمی بود:13::sad:
این کار گروهی عالیه ولی به شرط آماده بودن:dadad4:

اینم پاسخ سوالات که البته احساس میکنم اشکال دارن!
1)گزینه ی 2
مونوساکارید های واجد بیش از 3 اتم C ، کربن های کایرال متعدد دارند به جز انانتیومر شکل دیاسترومر هم دارند اما گلیسرآلدهید با 3 اتم کربن فقط حاوی انانتیومر است.
2)گزینه ی 1
قند های احیا کننده قادرند یون فریک یا کوپریک را به واسطه ی OH آنومری آزاد احیا کنند این واکنش اساس واکنش فهلینگ است که یک آزمون کیفی برای جستجوی قند احیا کننده می باشد.
3)گزینه ی 3
فروکتوز دارای 3 کربن نامتقارن و بنابراین واجد 8 ایزومر است .
8= 23 = n 2
4)گزینه ی 4
گالاکتوز آمین جزء قند های آمین دار می باشد که دارای گروه آمین در موقعیت 2 هست که نام دیگر آن کندروز آمین می باشد.
5)گزینه ی 2
ساکاروز راست گردان است اما در هنگام هیدرولیز فروکتوز تولید می کند که چپگردان است.
6)گزینه ی 2
آمیلاز قادر به شکستن پیوند آلفا 1 به 6 در انشعابات نیست و گلوکز از هیدرولیز کامل نشاسته به وجود می آید. از هیدرولیز ناقص نشاسته مخلوطی از دکسترین و مالتوز و گلوکز حاصل میشود.
7)گزینه ی 1
کندرئیتین از گلوکرونیک اسید و N- استیل گالاکتوز آمین تشکیل شده و به فرم های کندرویتین 4 – سولفات و کندرویتین 6 – سولفات از فراوان ترین GAG هاست.

دوست عزیز سوال 2 شما جواب گزینه 4 است نه گزینه 2 . ودر مورد سوال 6 باید بگم که اگه شما گفته بودید هیدرولیز ناقص میشد دکسترین ولی چون شما گفتید با آمیلاز پس میشه آمیلوز که اتصال آلفا یک به 4 داره،چون که هیدرولیز توسط آمیلاز فقط میتواند پیوند های آلفا یک به 4 یک نشاسته رو هیدرولیز کنه . و سوال 7 شما نیز جواب گزینه 1و3 است.

یاسمنم

New member
سلام دوستان.ببخشید که پاسخ نامه دیر شد .آخه کمی کسالت دارم.والبته مهمون(عروس خانوم رو دعوت کردم)
لطفا اشکالات سوالای من رو هم بگین.ممنون
پاسخنامه کربوهیدراتها
1)ب
محلول غلیظ بازها موجب پلیمریزه شدن یا تجزیه قندها میشوند ولی بازهای رقیق موجب توتومریزاسیون قندها و تبدیل آنها به یکدیگر.(بیو نجات شکوهی)
2)ب
3)ج
نوع دی ساکارید را(@/b)را قند دوم تعیین میکند(یعنی قندی که کربن آنومری آن در پیوند شرکت ندارد).و نوع پیوند را قند اول(یعنی قندی که کربن آنومری آن در پیوند شرکت دارد)
در مالتوزپیوند@ و قند bاست /در سلوبیوزپیوندbو قندb/در لاکتوز پیوند bو قندb/در سوکروزپیوند @1-b2 ولی نوع قند چون کربن آنومری هر دو قند در واکنش شرکت کرده نمیتوان قند اول یا دوم نوع پیوند یا نوع قند را مشخص کرد/در ترهالوز پیوند @1-1 ولی مثل سوکروز نوع قند نامشخص است(به همان دلیل کربن آنومری)
4)ب
در ساکارز و تره هالوز پیوند بین کربن آنومری است.

5)ج
کیتین:nاستیل dگلوکز آمین
همی سلولز:پلی گزیلوز
آگار:lوdگالاکتوز که برخی گروههایoh آن توسط اسید سولفوریک استریفیه شده است.(نجات شکوهی)
6)ب
در هپارین گلوکز آمین سولفوره است(نجات شکوهی)
7)ب
همی سلولز:
نوعی فیبر غذایی است که در دیواره سلولی گیاهان وجود دارد پلیمری از پنتوز ها(گزیلوز)است.(هموپلی ساکارید)در بدن هضم نمیشود.

سوال 3 شما به نظرم مشکل داشت قند مالتوز الفا دی گلوکز با اتصال یک به 4 است بتا نیست . گزینه ها درست هستن ولی سوال غلط

alireza-ja

New member
shentia وNeda_h و baranjooon-1990 عزیز شما فقط پاسخنامه هاتونو نذاشتین

باران: پاسخنامه کلیدی فرستاده.

1-4
2-3
3-2
4-4
5-4
6-4
7-3
8-2
9-4
10-2
11-4

ندا ه:

1. ج صفحه 112 ضروریات بیوشیمی
2. ب صفحه 113 ضروریات بیوشیمی
3. الف صفحه 117 ضروریات بیوشیمی
4. ب گلوکز+فروکتوز+گالاکتوز
5. الف صفحه 119 ضروریات بیوشیمی
6. ج صفحه 558 ضرویات بیوشیمی
7. الف صفحه 560 ضروریات بیوشیمی

یاسمنم

New member

1-4
2-3
3-2
4-4
5-4
6-4
7-3
8-2
9-4
10-2
11-4

ندا ه:

سوال 1 ندا میشه گزینه 4 . ریبوز با آرابیوز اپیمر کربن 2 ----- گزیلوز و لیگزوز اپیمر کربن 2
ریبوز وگزیلوز اپیمر کربن 3 و لیگزوز با آرابیوز اپیمر کربن 3

bioshimi93

New member
سلام دوستان.ببخشید که پاسخ نامه دیر شد .آخه کمی کسالت دارم.والبته مهمون(عروس خانوم رو دعوت کردم)
لطفا اشکالات سوالای من رو هم بگین.ممنون
پاسخنامه کربوهیدراتها
1)ب
محلول غلیظ بازها موجب پلیمریزه شدن یا تجزیه قندها میشوند ولی بازهای رقیق موجب توتومریزاسیون قندها و تبدیل آنها به یکدیگر.(بیو نجات شکوهی)
2)ب
3)ج
نوع دی ساکارید را(@/b)را قند دوم تعیین میکند(یعنی قندی که کربن آنومری آن در پیوند شرکت ندارد).و نوع پیوند را قند اول(یعنی قندی که کربن آنومری آن در پیوند شرکت دارد)
در مالتوزپیوند@ و قند bاست /در سلوبیوزپیوندbو قندb/در لاکتوز پیوند bو قندb/در سوکروزپیوند @1-b2 ولی نوع قند چون کربن آنومری هر دو قند در واکنش شرکت کرده نمیتوان قند اول یا دوم نوع پیوند یا نوع قند را مشخص کرد/در ترهالوز پیوند @1-1 ولی مثل سوکروز نوع قند نامشخص است(به همان دلیل کربن آنومری)
4)ب
در ساکارز و تره هالوز پیوند بین کربن آنومری است.

5)ج
کیتین:nاستیل dگلوکز آمین
همی سلولز:پلی گزیلوز
آگار:lوdگالاکتوز که برخی گروههایoh آن توسط اسید سولفوریک استریفیه شده است.(نجات شکوهی)
6)ب
در هپارین گلوکز آمین سولفوره است(نجات شکوهی)
7)ب
همی سلولز:
نوعی فیبر غذایی است که در دیواره سلولی گیاهان وجود دارد پلیمری از پنتوز ها(گزیلوز)است.(هموپلی ساکارید)در بدن هضم نمیشود.

ابجی جونم مالتوز هردوتا قندش از نوع آلفاست سوال 3 یکم مشکل داشت باز دوستان هم نظرشون رو بگن ممنون میشم

alireza-ja

New member
میشه لطفا باسخ نامه تشریحی بذارید,من فقط یه سوال از سوالات شما را بلد بودم

سوال 1 و 2 رو توضیح دادم.

سوال 3 احتیاج به توضیح نداره توضیحش همون گزینه 2 هستش.

سوال4 از استرایر طرح کردم 3 گزینه اول صحیح . گزینه 4 غلطه. توضیح بیشتری نداره.

سوال5 فرمولی که گذاشتم مربوط به ژنتیوبیوز هستش. حالا اگر داخل همون فرمول بجای گلوکز، گالاکتوزبزاریم قندمون میشه ملیبیوز.

سوال6 هم گزینه 4 رو اضافه کنید به جای خالی و نکتش رو به خاطر بسپارید.

سوال7 انواع کندرویتین سولفات:
نوع a : واحدهای تکراری n-استیل گالاکتوز آمین سولفاته و گلوکورونیک اسید

نوع b : واحدهای تکراری n-استیل گالاکتوز آمین سولفاته و l- ایدورونیک اسید

نوع c : شبیه نوع a بوده ولی گروه سولفات بر روی کربن 6 مستقر است.

نوع d : هم که پاسخ صحیح هستش.

bioshimi93

New member
سلام دوستان عزیز

عزیزم سوال 5 شما اتصال هیالوران به اگریکان غیر کوالانه و اتصال اگریکان به کراتان کوالانه که توی گزینه های شما نبود

منظورم این بود که کدام گلیکوزامینوگلیکانها در ساختمان اگریکان هستند که شامل کراتان سولفات و کندروئیتین سولفات میشه .

mojiii1369

Member

1-4
2-3
3-2
4-4
5-4
6-4
7-3
8-2
9-4
10-2
11-4

ندا ه:

سوال 5 ندا دو تا گزینه مثل هم نبود؟

alireza-ja

New member
میشه یه توضیحی در مورد لامنولین بدید که چی هستش؟ اینو تا حالا ندیده بودم.

یاسمنم

New member
منظورم این بود که کدام گلیکوزامینوگلیکانها در ساختمان اگریکان هستند که شامل کراتان سولفات و کندروئیتین سولفات میشه .

در ساختمان اگریکان هیالوران و کنروئین سولفات و کراتان سولفات وجود داره

یاسمنم

New member
میشه یه توضیحی در مورد لامنولین بدید که چی هستش؟ اینو تا حالا ندیده بودم.

ببخشید اشتباه تایپی شده لانولین . موم زنبور عسله موم کارنابا از یک درخت نخل جهت ساخت لوسیون و پماد. یک تری آکانتوئیل پالمیتاته

منولین یک پروتئین شیرین کنندست
لانولین یک لیپیده
اینولین یک فروکتوزانه
لامینین هم یک در غشای پایه جز اصلی غشای پایه گلومرولی

آخرین ویرایش:

bioshimi93

New member

1-4
2-3
3-2
4-4
5-4
6-4
7-3
8-2
9-4
10-2
11-4

ندا ه:

سوال 3 باران مشکل داره یکم
سوال 1 ندا جواب درستش ارابینوز میشه نه گزیلولوز
سوال 3 ندا هم مشکل داره باید میگفت کدوم یکی غیر احیاکنندست

alireza-ja

New member
دوست خوبم .نوع پیوند @ است و نوع قند بتا.سوال رو خوب نخوندین.

پیوند رو شما درست میگید ولی نوع قند رو اشتباه هم نگفتید چون توی لنینجر نوشته هیدروکسیل متصل به کربن آنومری میتونه دچار موتاروتاسیون بشه و ما هم فرم آلفا و هم بتا مالتوز رو داشته باشیم.

خیلی سوال خوبی بود. من که یه نکته جدید یاد گرفتم

بالا