نکات مهم انگل شناسی

Soroush Star

New member
* در آمیبیازیز خارج روده ای، درگیری کدام ارگان زیر خطرناک تر است؟ (سوال قشنگیه!)

1) لوب راست کبد
2) بخش فوقانی ریه راست
3) لوب چپ کبد
4) بخش فوقانی ریه چپ
[/quote]

جواب این تست به احتمال زیاد گزینه 1 میشه ، خودم بین گزینه 1و2 موندم . :(50):

Soroush Star

New member
شایع ترین فرم آمبیازیز خارج کبدی که همگی میدونید "آبسه های کبدی" هست و بیشتر هم لوب "راست" کبد رو درگیر میکنه ؛ اما با توجه به اینکه سوال گفته "خطرناک تره" و با توجه به اینکه قلب به ریه چپ نزدیک تره ، میشه لوب چپ کبد جواب درست!

آفرین حمید جان ، تست قشنگی طرح کردی ... خوشم اومد :thanks:

Soroush Star

New member
* موضع تهاجم اولیه انتامبا هیستولیتیکا کدامیکه؟! (تو پاسخ نامه زده 3 درسته ؛ آیا همین طوره؟)
1- فقط کولون بالارونده 2- فقط رکتوسیگموئید 3- کولون پائین رونده و رکتوسیگموئید 4- کولون افقی و رکتوسیگموئید

موضع تهاجم اولیه انتامبا هیستولیتیکا : هر قسمت از کولون و همچنین رکتوسیگموئید هست .

اما اما اما ، اغلب کولون پایین رونده و رکتوسیگموئیده ، با توجه به کلمه ( اغلب ) جواب درست همون گزینه 3 هست .

Hamidvet

New member
موضع تهاجم اولیه انتامبا هیستولیتیکا : هر قسمت از کولون و همچنین رکتوسیگموئید هست .

اما اما اما ، اغلب کولون پایین رونده و رکتوسیگموئیده ، با توجه به کلمه ( اغلب ) جواب درست همون گزینه 3 هست .

موضع تهاجم با موضع اولیش فرق داره سروش؟! ...

Soroush Star

New member
موضع تهاجم با موضع اولیش فرق داره سروش؟! ...

حمید جان همونطور که خودت میدونی ، تک یاخته انتامبا هیستولیتیکا محل استقرارش روده بزرگه .

منظور از تهاجم اولیه ، همون تهاجم در روده بزرگه .

منظور از تهاجم ثانویه ، همون زمانیه که این تک یاخته از روده بزرگ به سمت کبد ، از کبد به ریه وووو متاستاز میده .

Hamidvet

New member
حمید جان همونطور که خودت میدونی ، تک یاخته انتامبا هیستولیتیکا محل استقرارش روده بزرگه .

منظور از تهاجم اولیه ، همون تهاجم در روده بزرگه .

منظور از تهاجم ثانویه ، همون زمانیه که این تک یاخته از روده بزرگ به سمت کبد ، از کبد به ریه وووو متاستاز میده .

خب منم همینو میگم سروش جان؛ وقتی میگه موضع تهاجم اولیه ، چون محل کلاسیک انتامبا هیستولیتیکا Caecum هست پس تو گزینه ها نزدیک ترین گزینه 1 هست دیگه :1dco2x0p1lilzhfpg1t

Soroush Star

New member
خب منم همینو میگم سروش جان؛ وقتی میگه موضع تهاجم اولیه ، چون محل کلاسیک انتامبا هیستولیتیکا Caecum هست پس تو گزینه ها نزدیک ترین گزینه 1 هست دیگه :1dco2x0p1lilzhfpg1t

درسته حمید جان ، مرسی از یادآوری که دادی .

دقیقاً توی کتاب مارکل ووگ نوشته شده :

اغلب ناحیه سکوم گرفتار میشود ولی کولون بالارو و انحنای رکتوسیگموئید و هر قسمت از کولون میتواند محل اولیه تهاجم باشد .

با توجه به این مطلب ، بین گزینه 1 و 3 شک دارم ولی بازم گزینه 3 رو انتخاب میکنم . چون گزینه 1 گفته فقط کولون بالارونده که اینطور نیست .

Hamidvet

New member
درسته حمید جان ، مرسی از یادآوری که دادی .

دقیقاً توی کتاب مارکل ووگ نوشته شده :

اغلب ناحیه سکوم گرفتار میشود ولی کولون بالارو و انحنای رکتوسیگموئید و هر قسمت از کولون میتواند محل اولیه تهاجم باشد .

با توجه به این مطلب ، بین گزینه 1 و 3 شک دارم ولی بازم گزینه 3 رو انتخاب میکنم . چون گزینه 1 گفته فقط کولون بالارونده که اینطور نیست .

خب چرا گزینه 4 نشه پس؟؟! ... فک کنم کلا سوالش مشکل داره ...
آخه یک سوال دیگه باز داره میگه :
در دایسنتری آمیبی پاتولوژی بیشتر مربوط میشود به "کولون لگنی و سکوم" ...

Soroush Star

New member
خب چرا گزینه 4 نشه پس؟؟! ... فک کنم کلا سوالش مشکل داره ...
آخه یک سوال دیگه باز داره میگه :
در دایسنتری آمیبی پاتولوژی بیشتر مربوط میشود به "کولون لگنی و سکوم" ...

اینم یه حرفیه حمید جان ، به نظر منم کلاً تستش مشکل داره ...

دانشگاه که رفتم خیلی از این سوالها بوجود میاد حتماً از اساتید دانشگاه اصفهان میپرسم . متاسفانه اطلاعات خودمم محدوده ...

Hamidvet

New member
اینم یه حرفیه حمید جان ، به نظر منم کلاً تستش مشکل داره ...

دانشگاه که رفتم خیلی از این سوالها بوجود میاد حتماً از اساتید دانشگاه اصفهان میپرسم . متاسفانه اطلاعات خودمم محدوده ...

این سوالم خیلی برام گنگ میزنه :

اثر سایتوتوکسیک سویه های بیماریزای کدامیک از تک یاخته های زیر، بر لکوسیت های انسان و برخی حیوانات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است؟!

1. تریکوموناس واژینالیس

2. دی انتامبا فراژایلیس

3. انتامبا هیستولیتیکا

4. ژیاردیا لامبلیا

Soroush Star

New member
این سوالم خیلی برام گنگ میزنه :

اثر سایتوتوکسیک سویه های بیماریزای کدامیک از تک یاخته های زیر، بر لکوسیت های انسان و برخی حیوانات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است؟!

1. تریکوموناس واژینالیس

2. دی انتامبا فراژایلیس

3. انتامبا هیستولیتیکا

4. ژیاردیا لامبلیا

جواب تست ، گزینه 3 میشه ولی چون این تست رو قبلاً زده بودم الان جوابشو میدونم . از اون تستهایی هست که برمیگرده به اطلاعات خارج از کتاب رفرنس .

Hamidvet

New member
کدام گزینه در رابطه با تریکومونیازیس مزمن صحیح است؟

1. وجود ترشحات متعفن و کف آلود

2. پوسته پوسته شدن دیواره واژن و کم شدن تعداد انگل ها

3. محدود شدن تعداد انگل همراه با خونریزی های پتشیائی دیواره واژن

4. کم شدن تعداد انگل همراه با افرایش لکوسیت ها در ترشحات واژن

Hamidvet

New member
Variant Surface Antigen در کدامیک از نک یاخته های زیر سنتز میگردد؟

1. دی انتامبا فراژایلیس

2. ژیاردیا لامبلیا

3. لیشمانیا ماژور

4. تریپانوزوما گامبینس

Hamidvet

New member
در ارتباط با تریکومونیازیس در زنان حامله، کدام گزینه قابل توجه است؟

1. علایم بالینی پس از زایمان با Vulvitis و سوزش هنگام دفع ادرار دیده میشود.

2. بعلت تغییر شرایط محیط واژن علایم بالینی از بین می رود.

3. شرایط حاملگی، انگل را از بین می برد.

4. احتمال ایجاد کارسینومای سرویکس افزایش میابد.

Hamidvet

New member
در کاهش علائم تریکومونیازیس در زنان، کدام گزینه صحیح تر است؟

1. افزایش غلظت پروژسترون

2. شروع قاعدگی

3. دوران حاملگی

4. افزایش غلظت استروژن

Hamidvet

New member
تغییر در میزان غلظت کدام یون زیر در مهار فرآیند اتصال ژیاردیا به سلول هدف ، نقش دارد؟

1. کاهش کلسیم

2. افزایش کلسیم

3. کاهش پتاسیم

4. افزایش پتاسیم

vet lab sciences

New member
راجب عملکرد واکوئل انقباضی ( کاربردش ) نمیدونم . فقط میدونم که در تک یاخته جنس انتامبا وجود داره

اما من راجع بش میدونم سروش جان.
این سوال نمره دار جلسه اول درس انگل شناسی (تک یاخته و بندپا) ترم 4 استاد ممتازم بود.

تعریف : در بالانتیدیوم کلی و بسیاری از تک یاخته های آزادزی ، مخصوصا مژکداران ، کار این واکوئل دفع مواد زاید (مایع) بدن ارگانیسم است.
در مژکداران ، واکوئل انقباضی نزدیک به سطح بدن تک یاخته دیده می شود که با مایع شفافی پرشده است.
با یک انقباض ناگهانی واکوئل ، مایعات آن به بیرون از سطح بدن تخلیه می شوند.
به عبارتی این واکوئل ، نقش کلیه را در بدن تک یاخته بازی می کند.

- - - Updated - - -

راجب عملکرد واکوئل انقباضی ( کاربردش ) نمیدونم . فقط میدونم که در تک یاخته جنس انتامبا وجود داره

اما من راجع بش میدونم سروش جان.
این سوال نمره دار جلسه اول درس انگل شناسی (تک یاخته و بندپا) ترم 4 استاد ممتازم بود.

تعریف : در بالانتیدیوم کلی و بسیاری از تک یاخته های آزادزی ، مخصوصا مژکداران ، کار این واکوئل دفع مواد زاید (مایع) بدن ارگانیسم است.
در مژکداران ، واکوئل انقباضی نزدیک به سطح بدن تک یاخته دیده می شود که با مایع شفافی پرشده است.
با یک انقباض ناگهانی واکوئل ، مایعات آن به بیرون از سطح بدن تخلیه می شوند.
به عبارتی این واکوئل ، نقش کلیه را در بدن تک یاخته بازی می کند.

بالا