donyabekam
New member
منظور ما آن دسته غذاهای با کیفیت دانشجویی هست( چند تا دانشجو بودند یکی گفت خیلی گشنمه گفتند داره غذا آماد می شود پرسیدند چی هست گفتند آبگوشت همبرگر! تا همان که می گفت گشنمه غذا نخورده گفت من سیر شدم)
من خودم دوران دانشجویی اصلا غذا کشف می کردم
1-کوکوی سیب زمینی:
به ازای هر سیب زمینی متوسط با اندازه متوسط به 2 عدد تخم مرغ نیاز است
باز بستگی دارد وقت دارید یا نه اگر وقت ندارید سیب زمینی را می شویید(خام) وبا پوست رنده می کنید 2 تخم مرغ می زنید
ظرف اگر تقلن نباشد می چسبد
اگر وقت دارید
سیب زمینی را پوست می گیرید رنده می کنید و تخم مرغ می زنید نمک و فلفل اضافه می کنیم و می پزیم . این غذا در عرض ربع ساعت تا نیم ساعت آماده است
2-گوجه کدو:
بادمجون یا کدو هم می شود را پوست می گیرید این دفعه را پوست می گیریم و سرخ می کنیم سپس گوجه های خرد شده را اضافه و باز تفت می دهیم غذا براحتی آماده می شود
3-ماست پیاز خیار:
که معلوم هست ابتدا پیاز و خیار را رنده یا خورد می کنید داخل ماست با ادویه اضافه می کنیم
4-ماکارونی :
فکر نکنید غذا بلد نیستیم
باز بستگی دارد به بودجه و اینکه چقدر شما وقت داشته باشید بعضی همان ماکارانی را آبکش می کنند و می خورند به مرحله دم کردن نمی رسد
اگر وقت بیشتر دارید آب را می گذارید بجوشد بعد نمک و روغن اضافه می کنیم و ماکارونی ها را درآن می ریزیم تا ماکارونی کمی نرم شود اکنون ماکارانی ها را در آشبله می ریزیم و آب سرد روی آن می ریزیم و دست در آن می چرخانیم تا ماکارانیها نچسبند
یکسری کنسرو های آماده مواد ماکارونی در بازار هست از این کسرو ها برای مواد داخل ماکارونی استفاده می کنیم
اگر وقت بود باز مواد داخل ماکرونی صلیقه ای هست
یکی از کارهایی که متداول بود استفاده از سویا هست بدین صورت که سویا را در آب می گذارید تا خیس بخورد بعد آب سویا را می گیرید و با گوجه رب گوجه تفت می دهیم و به عنوان مواد داخل ماکارونی استفاده می کنیم
5-سوسیس بندری
سیب زمینی را بعد از پوست کندن چهار گوش خورد می کنیم و سرخ می کنیم خیلی لازم نیست سرخ بشود بعد سوسیس را خرد کرده و اضافه می کنیم و همه را باهم تفت می دهیم و کلی فلفل اضافه می کنیم و رب گوجه اگر آبلیمو هم بزنید عالی می شود
رب گوجه معمولا یکی از اجزای غیر قابل تفکیک از سوسیس هست
6-ترکیب کنسرو بادمجان و تن ماهی
که یکی از غذاهای بسیار رایج دوران ما در هر خانه ای بود غذایی که بدست می آید مثل آش هست با نون می خورند
7-عدسی
نیم کیلو عدس تهیه می کنیم و تمییز می کنیم وهمه اش را می ریزیم داخل آب تا خیس بخورد بعد آب اضافی اون را می گیریم و می گذارید داخل یخچال
هر باری که غذا خواستید 3 تا قاشق از اون عدس های خیس خورده را داخل ماهی تابه می گذارید و یکم پیاز خورد می کنید و کمی روغن اضافه می کنید
به همین راحتی آماده می شود آخر کار آبلیمو هم اضافه می کنیم
8-ماهی
ما چون نزدیک بوشهر بودیم (2 ساعت فاصله بود) انواع ماهی های جنوب را مرتب می آوردند
در همان مغازه می گویید ماهی را خورد کنید بعد فقط نیاز به آرد سوخاری (یا پودر نان خشک) هست که ماهی تابه نچسبد
سایر غذاها تنها با ذکر نام:
نان و پنیر
تخم مرغ
نان خالی
.........
معمولا خود آشپزی مهم نیست تکنیک خرید مهم است چون در زندگی دانشجویی جای مانور دادن در آشپزی نیست
مثلا یک کیلو میوه می خرید فقط پرتقال نمی گیریم که از اون خسته بشویم 2 تا دانه لیمو 2 تا نارنگی و2 تا پرتقال قیمت ها مشابه هست
یا اگر در شهر های کوچک هستید بدونید کی مرغ تازه می آورد اگر مرغ تازه باشد غذا رودست ندارد
گوشت می خواهید ربع کیلو چند هزار تومان بیشتر نمی شود
..
یک کاری ما در ترم های اول دانشگاه انجام دادیم خرید عمده بود
فهمیدم دلال چقدر سود می کند
هر دفعه نگاه می کردم می دیدم هم خانه ای ها رفته اند کنسرو ماهی گرفتند
تا بلند شدم یک بسته تن ماهی36تایی را از انبار گرفتم
مغازه دار کنسرو 540 تومانی را 1000 تومان می فروخت
گفتم حالا که این طور هست هر چی می خواهیم عمده می گیریم
چند تا کارتون کیک برای صبحانه که وقت برای صبحانه نداشتیم را از انبار گرفیم
برای بچه ها به نرخ انبار هم حساب می کردیم
یک موقع هم ترم 1 یا 2 بود دیدم می گویند سیب زمینی خیلی ارزان شده اون سال همه سیب زمینی کاشته بودند یک گونی سیب زمینی را به 4هزار تومان گرفتم و گذاشتم داخل تاکسی آوردم خانه
من خودم دوران دانشجویی اصلا غذا کشف می کردم
1-کوکوی سیب زمینی:
به ازای هر سیب زمینی متوسط با اندازه متوسط به 2 عدد تخم مرغ نیاز است
باز بستگی دارد وقت دارید یا نه اگر وقت ندارید سیب زمینی را می شویید(خام) وبا پوست رنده می کنید 2 تخم مرغ می زنید
ظرف اگر تقلن نباشد می چسبد
اگر وقت دارید
سیب زمینی را پوست می گیرید رنده می کنید و تخم مرغ می زنید نمک و فلفل اضافه می کنیم و می پزیم . این غذا در عرض ربع ساعت تا نیم ساعت آماده است
2-گوجه کدو:
بادمجون یا کدو هم می شود را پوست می گیرید این دفعه را پوست می گیریم و سرخ می کنیم سپس گوجه های خرد شده را اضافه و باز تفت می دهیم غذا براحتی آماده می شود
3-ماست پیاز خیار:
که معلوم هست ابتدا پیاز و خیار را رنده یا خورد می کنید داخل ماست با ادویه اضافه می کنیم
4-ماکارونی :
فکر نکنید غذا بلد نیستیم
باز بستگی دارد به بودجه و اینکه چقدر شما وقت داشته باشید بعضی همان ماکارانی را آبکش می کنند و می خورند به مرحله دم کردن نمی رسد
اگر وقت بیشتر دارید آب را می گذارید بجوشد بعد نمک و روغن اضافه می کنیم و ماکارونی ها را درآن می ریزیم تا ماکارونی کمی نرم شود اکنون ماکارانی ها را در آشبله می ریزیم و آب سرد روی آن می ریزیم و دست در آن می چرخانیم تا ماکارانیها نچسبند
یکسری کنسرو های آماده مواد ماکارونی در بازار هست از این کسرو ها برای مواد داخل ماکارونی استفاده می کنیم
اگر وقت بود باز مواد داخل ماکرونی صلیقه ای هست
یکی از کارهایی که متداول بود استفاده از سویا هست بدین صورت که سویا را در آب می گذارید تا خیس بخورد بعد آب سویا را می گیرید و با گوجه رب گوجه تفت می دهیم و به عنوان مواد داخل ماکارونی استفاده می کنیم
5-سوسیس بندری
سیب زمینی را بعد از پوست کندن چهار گوش خورد می کنیم و سرخ می کنیم خیلی لازم نیست سرخ بشود بعد سوسیس را خرد کرده و اضافه می کنیم و همه را باهم تفت می دهیم و کلی فلفل اضافه می کنیم و رب گوجه اگر آبلیمو هم بزنید عالی می شود
رب گوجه معمولا یکی از اجزای غیر قابل تفکیک از سوسیس هست
6-ترکیب کنسرو بادمجان و تن ماهی
که یکی از غذاهای بسیار رایج دوران ما در هر خانه ای بود غذایی که بدست می آید مثل آش هست با نون می خورند
7-عدسی
نیم کیلو عدس تهیه می کنیم و تمییز می کنیم وهمه اش را می ریزیم داخل آب تا خیس بخورد بعد آب اضافی اون را می گیریم و می گذارید داخل یخچال
هر باری که غذا خواستید 3 تا قاشق از اون عدس های خیس خورده را داخل ماهی تابه می گذارید و یکم پیاز خورد می کنید و کمی روغن اضافه می کنید
به همین راحتی آماده می شود آخر کار آبلیمو هم اضافه می کنیم
8-ماهی
ما چون نزدیک بوشهر بودیم (2 ساعت فاصله بود) انواع ماهی های جنوب را مرتب می آوردند
در همان مغازه می گویید ماهی را خورد کنید بعد فقط نیاز به آرد سوخاری (یا پودر نان خشک) هست که ماهی تابه نچسبد
سایر غذاها تنها با ذکر نام:
نان و پنیر
تخم مرغ
نان خالی
.........
معمولا خود آشپزی مهم نیست تکنیک خرید مهم است چون در زندگی دانشجویی جای مانور دادن در آشپزی نیست
مثلا یک کیلو میوه می خرید فقط پرتقال نمی گیریم که از اون خسته بشویم 2 تا دانه لیمو 2 تا نارنگی و2 تا پرتقال قیمت ها مشابه هست
یا اگر در شهر های کوچک هستید بدونید کی مرغ تازه می آورد اگر مرغ تازه باشد غذا رودست ندارد
گوشت می خواهید ربع کیلو چند هزار تومان بیشتر نمی شود
..
یک کاری ما در ترم های اول دانشگاه انجام دادیم خرید عمده بود
فهمیدم دلال چقدر سود می کند
هر دفعه نگاه می کردم می دیدم هم خانه ای ها رفته اند کنسرو ماهی گرفتند
تا بلند شدم یک بسته تن ماهی36تایی را از انبار گرفتم
مغازه دار کنسرو 540 تومانی را 1000 تومان می فروخت
گفتم حالا که این طور هست هر چی می خواهیم عمده می گیریم
چند تا کارتون کیک برای صبحانه که وقت برای صبحانه نداشتیم را از انبار گرفیم
برای بچه ها به نرخ انبار هم حساب می کردیم
یک موقع هم ترم 1 یا 2 بود دیدم می گویند سیب زمینی خیلی ارزان شده اون سال همه سیب زمینی کاشته بودند یک گونی سیب زمینی را به 4هزار تومان گرفتم و گذاشتم داخل تاکسی آوردم خانه
آخرین ویرایش: