برنامه ریزی غذایی

TaTi

مدیر بخش
یه توضیح کلی راجع به هرم راهنمای تغذیه ای خدمتتون عرض میکنم :بطور کلی بزرگسالان به 6 تا 8 لیوان (هر لیوان 250 سی سی) آب یا مایعات در روز نیاز دارند.
منابع مایعات علاوه بر آب :

  • آب میوه ها
  • آب موجود در سبزی ها
  • شیر
  • قهوه بدون کافئین
  • چای
  • عصاره های گیاهی

گروه مهم و بزرگ تامین کننده ی کربو هیدرات ها شامل :

  • نان و غلات
  • برنج و رشته
"روزانه 6 تا 11 واحد مصرف شود."

مثال برای هر واحد :

  • نصف کلوچه یا نصف پیراشکی
  • نیم فنجان ماکارونی پخته یا نیم فنجان برنج پخته
  • 1برش نان یا نیم فنجان غلات گرم پخته
  • 2-3 عدد بیسکوییت
گروه مهم تامین کننده ی ویتامین ها و مواد معدنی و بخشی از آب شامل:
2 تا 4 واحد میوه جات "به همراه" 3 تا 5 واحد سبزیجات
این تقسیم بندی رو جدی بگیرید و در طول روز به دفعات دریافتشون توجه کنید!
مثال:

  • انواع میوه های فصل
  • سبزیجات متنوع :
  • ذرت
  • هویج
  • کلم
  • لوبیا سبز
  • کاهو
  • سیب زمینی
  • و....
گروه مهم تامین کننده ی پروتئین ها شامل:

"که 2 تا 3 واحد در روز مصرف شوند."

  • گوشت
  • مرغ
  • ماهی
  • تخم مرغ
  • حبوبات و بویژه انواع لوبیای خشک
  • و مغزها ...

حبوبات با توجه به نفخ گیری آنها مصرف شود:
خیساندن قبل از مصرف در آب بمدت حداقل 8 ساعت


گروه مهم تامین کننده ی ریز مغذی های معدنی و بخش مهمی از ویتامین ها و آب
لبنیات
شامل :
شیر و ماست و پنیر و دوغ و...
"که 2 تا 3 واحد در روز مصرف شوند."

(ژله و آبنبات و سس مایونز و مارگارین و کره و سایر مواد چرب و شیرین... )
که باید به ندرت مصرف شوند!
گروه انرژی زای چربیها و روغن ها را در چهارچوب وعده های غذایی اصلیتون قرار بدین!

مثال روتین تغذیه ای:

صبحانه:
در این وعده مهمترین و اساسی ترین انتخاب شما از گروه نان و غلات باشه!
مصرف شیر رو در این وعده برای زمانهایی که در طول روز کار فکری دارین توصیه نمیکنم و بهتره به میان وعده ی عصرگاهی یا انتهای شب موکولش کنین!

  • یک چهارم نان سنگک به همراه (+) :
  • ( یک عدد تخم مرغ +گوجه فرنگی)
  • یا ( کر ه :کمتر از 20گرم در روز! +2قاشق مرباخوری هرنوع مربا یا مارمالاد)
  • یا (پنیر : 25گرم در وعده ی صبحانه یا میان وعده ی صبح گاهی+یک عدد مغز گردوی کامل یا 4عدد مغز بادام یا فندق یا پسته و یا بهمراه "سبزیجات" :گوجه – خیار یا سبزی خوردن... )
  • مصرف عدسی (یک کاسه) در وعده ی صبحانه به همراه یک عدد لیموی تازه یا یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه میتونه تضمین کنه دچار کم خونی نشین و از طرفی کارکرد مغزتون رو به اندازه ی قابل توجهی افزایش مید!
در صورت تمایل به مصرف مربا ، دو قاشق مربا خوری در روز کافیه!
(اونم در وعده ی صبحانه یا میان وعده ی صبحگاهی )
" صبحانه حتما بین ساعت 6:30 تا 7:30 صبح ، سرو شود . "

میان وعده صبحگاهی:
به فاصله زمانی 2 ساعت پس از سرو صبحانه و حداقل 2 ساعت قبل از سرو ناهار. شامل:
مواد تامین کننده کربوهیدرات از گروه نان و غلات انتخاب کنید.
یا از گروه میوه ها و سبزیجات

ناهار:
حتما در فاصله ی زمانی 4 تا 6 ساعت پس از سرو صبحانه . شامل:
انتخاب اصلی شما از دو گروه مهم نان و غلات و پروتئین ها باشه!
بهترین بهانه ی جذب انواع گروه های اصلی در هرم غذایی ، همین جاست!

  • (یک و نیم کف گیر برنج – یک تکه گوشت – یک کاسه ماست – یک سبد سبزی خوردن)
  • (دو کف گیر زرشک پلو – یک تکه ران یا سینه مرغ – یک کاسه ماست – سالاد کاهو !!! بدون سس!!!)
  • یک بشقاب ماکارونی که بهتره همراه آویشن مصرف بشه و یک کاسه ماست (با نعناع خشک) و یا یه کاسه سالاد کاهو (با روغن زیتون )
  • (یک و نیم کف گیر برنج – شش قاشق خورش قیمه – یک کاسه ماست با نعناع خشک – و یا یک کاسه سالاد )
  • هر زمان انتخاب وعده ی ناهار شما شامل حبوبات و یا ماکارونی میشد ، از پودر آویشن یا نعناع خشک یا پونه خشک ، روی غذاتون یا روی ماست یا سالادتون استفاده کنید!
تمام پیشنهاد های فوق در حالتیه که قبلش وعده ی صبحانه و میان وعدتون رو دریافت کرده باشین!

میان وعده ی عصر گاهی:
به فاصله زمانی حد اکثر 3 ساعت پس از سرو ناهار و 2 ساعت قبل از سرو شام . شامل:
بهترین انتخاب شما از گروه تامین کننده ویتامین های اساسی و ریز مغذی های معدنی میتونه باشه.(مغزها اینجا هم میتونن مورد استفادتون قرار بگیرن)
بهترین زمان مصرف مکمل های دارویی
(البته در صورت نیاز و تشخیص توسط پزشک)
همین وعده ی عصرگاهیه .
که در کنارش واحد باقی مانده از گروه میوه ها و سبزیجات قرار میگیره.
(هم برای جذب بهتر و هم تامین واحد باقی مانده از گروه میوه ها)

شام:
حتما در فاصله زمانی 2 ساعت پس از سرو میان وعده ی عصر گاهی و حداقل 3 ساعت قبل از خواب سرو شود.
انتخاب اصلی شما از گروه لبنیات!(برای خواب بهتر در طول شب)
شامل:


  • انواع سوپها
  • آشها
  • کوکوهای کم چرب
  • غذاهای کبابی (باتوجه به میزان گوشت بکار رفته در اون)
  • دوغ . ماست . به عنوان همراه

اندازه گیری انرژی مصرفی روزانه:

توجه کنید که :
سهم درشت مغذی ها در رژیم غذایی شما باید شامل :

  • 10 درصدش از پروتئین ها (حدود 50 گرم در روز)
  • 60 درصدش از کربوهیدرات ها (حدود 300 گرم در روز)
  • 30 درصدش هم از چربیها (حدود 67 گرم در روز) که از این مقدار باید 0.8 درصد اون از امگا 3 و 7 درصدش از امگا6 تامین بشه!
اینم میدونید که:

  • هر گرم پروتئین 4 کیلو کالری انرژی آزاد میکنه
که 50 گرمش در روز به عبارتی 200 کیلو کالری از انرژی ما رو تامین میکنه

  • هر گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی آزاد میکنه
که 67 گرمش در روز 603 کیلو کالری از انرژی ما رو تامین میکنه

  • هر گرم کربوهیدرات 4 کیلو کالری انرژی آزاد میکنه
که 300 گرمش در روز 1200 کیلو کالری از انرژی ما رو تامین میکنه

بعنوان مثال:
مقدار انرژی حاصل از یه تخم مرغ 50 گرمی : 82 کیلو کالریه چون:

  • 13 درصد پروتئین داره
(هر گرم پروتئین 4 کیلو کالری انرژی آزاد میکنه):
13%در 50 گرم پس میشه : 6.5 در 4 یعنی 26 کیلو کالری

  • 12 درصد چربی داره
(هر گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی آزاد میکنه):
12% در 50 گرم پس میشه : 6 در 9 یعنی 54 کیلو کالری

  • 1 درصد کربوهیدرات داره
(هر گرم کربوهیدرات 4 کیلو کالری انرژی آزاد میکنه):
1% در 50 گرم پس میشه: 0.5 در 4 یعنی 2 کیلو کالری
یعنی:
26+54+2=82
و اما...
در مورد سه ریز مغذی معدنی مهم یعنی سدیم و کلسیم و پتاسیم
توجه کنید که میزان نیاز روزانه به شرح زیره:
(البته برای افراد بالای 18 سال و با متوسط وزن 70 کیلوگرم)

  • سدیم:500میلی گرم در روز
  • کلسیم:750میلی گرم در روز
  • پتاسیم:2000میلی گرم در روز

بهتره وعده های غذایی (3وعده اصلی و 2 میان وعده) در حجم کم و به همین دفعات تکرار بشه
تا در بینشون فرصت هضم و جذب کافی وجود داشته باشه
و از طرفی ورزش و تحرک بدنی هم که فراموش نمیشه
حداقل روزی یه ربع پیاده روی کنید!
برای متناسب نگه داشتن پهلو ها و شکم خصوصا در خانم ها
چندتا حرکت ایروبیک میتونه موثر باشه:
یکی دراز نشست
یکی بحالت دراز کشیده کاملا دستها کنار بدن فقط انتهای بدن از قسمت لگن از سطح زمین جدا بشه
البته اینم بگم
گاهی بزرگ شدن شکم خانمها خصوصا اونایی که سابقه ی حاملگی و زایمان نداشتن
برمیگرده به مشکلات رحم یا تخمدان
باید از این بابت مطمئن باشن که مشکلی نیست .
بعضی از داروهای پیشگیری از بارداری هم میتونه تاثیر افزایش وزن داشته باشه.
ضمنا یه توصیه :
خوردن روزانه ی بستنی و سایر لبنیات پر چرب از نوعی ناباروری جلوگیری می کنه!
مصرف روزانه کلسیم، علائم فیزیکی و روحی سندروم پیش از قاعدگی رو به میزان 50 درصد کاهش می‌ده.
در واقع روزانه مصرف سه لبنیات معروف ماست، شیر و پنیر و همچنین آب غنی شده از کلسیم لازمه.
ویتامین B6 در حفظ تعادل هورمونی و تسکین علائمی مثل بدخلقی، خستگی و احساس درد در سینه‌ها نقش موثری ایفا می‌کنه.این ویتامین در بیشتر ماهی‌ها، مرغ، سیب زمینی، عدس و موز وجود دارد.
مصرف روزانه 200 میلی گرم منیزیم، احتباس آب، نفخ و احساس متورم شدن بدن رو کاهش می‌دهه.
همچنین منیزیم باعث تسکین عضلات میشه!
به این ترتیب که گرفتگی و درد عضلانی و همچنین احساس کسالت و بی‌حوصلگی رو کاهش می‌ده.
منیزیم تو این غذاهاس:

  • ماکارونی و پنیر
  • فلفل با لوبیا
  • جوانه گندم
  • بادام هندی
  • پودر کاکائو
  • اسفناج
  • و...

:riz304:
" با آرزوی سلامتی "
طاهره سرکوبی_کارشناس علوم و صنایع غذایی
 

نوتر

New member
با سلام دوست عزیز
ممنون از مطلب مفیدتون. اما لازم دونستم چند مورد رو که تو مطلبتون دیدم اصلاح کنم.
1- در منابع تغذیه منظور از cup فنجان نیست.
2- در سال 2012 اعلام شد 8 لیوان آب کافی نیست و مصرف باید در حدود 9-10 لیوان آب باشد.
3- یک چهارم سنگگ حدود 300 کیلوکالری انرژی داره که برای وعده ی صبحانه کالری بالایی است و هرگز توصیه نمیشود(چون بهمراه موارد دیگر در صیحانه کالری بالای را به شامل میشه). معمولا سنگک را بر حسب کف دست 10 در 10 توصیه میکنند
4- مصرف روزانه 20 گرم کره باعث افزایش تری گلیسیرید و توتال کلسترول فرد طی یکسال میگردد.
5- در مورد ران و سینه مرغ تکه مفهمومی نداره. من میتونم یه کل ران مرغ را بردارم و بگم از نظر من یه تکه است.
6- شش قاشق خورشت قیمه هیچ گاه در برنامه غذایی ثابت توصیه نمیشود.
7- کمتر کسی قادره سر وعده ی غذا چه ناهار چه شام یک کاسه ماست و یک کاسه سالاد همزمان بخورد.کاسه در توصیه های رژیم غذایی بی مفهومه.
8- بهترین توصیه ها برای دریافت انرژی بدین صورته طبق کراوس 2012
پروتئین 12- 15%
چربی 25-30%
کربوهیدرات 55-60%
9- نیاز روزانه به
سدیم 1و نیم گرمه که هرگز رعایت نمیشه و مصرف بالاتر از اونه.توصیه 500 میلی گرم شما برای بیماران وخیم حال و برای بیماران قلبیه (نه نارسایی فلبی).
پتاسیم 4 و 7 گرم
کلسیم 1000 میلی گرم
10- حداقل 45 دقیقه پیاده روی توصیه میشه نه 15 دقیقه
11- مصرف روزانه 310 تا 400 میلی گرم منیزیم تازه میتونه سطح حداقل هارو تامین کنه با توصیه 200 میلی گرم شما حتی حداقل ها هم تامین نمیشه.
ای کاش دوست خوبم در مورد رشته ارزنده ی خودتون مطالبی را مرقوم میفرمودید که من هم بهمراه دوستان دیگه ازش استفاده میکردم. چون به برخی قسمت های صنایغ غذایی بیشتر از رشته ی خودم علاقه مندم. با تشکر
 

negar91

New member
البته منم یه چیز بگم در حال حاضر هرم غذایی دیگه استفاده نمیشه بلکه my plate جایگزین اون شده که کلا با هرم متفاوته
 

TaTi

مدیر بخش
البته منم یه چیز بگم در حال حاضر هرم غذایی دیگه استفاده نمیشه بلکه my plate جایگزین اون شده که کلا با هرم متفاوته

در حال حاضر هم ، ما از روی هرم غذایی برنامه ریزی هامون رو پی می گیریم.
ما که در کلینیک بهداشتی درمانیمون تحت نظر وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز اینگونه عمل می کنیم...!
نمی دونم شما تحت نظر کدوم سازمان ملی فعالیت می کنید که از هرم استفاده نمی کنید!

راهنمای بشقابمون هم این شکلیه:

تعادل انرژی:


از غذاتان لذت ببرید اما کم بخورید.
از پرخوری بپرهیزید.


غذاهایی که باید افزایش داد:


نصف بشقابتان از سبزیجات و میوه ها باشد.
حداقل نصف غلات مصرفی از نوع کامل باشد.
لبنیات بدون چربی یا کم چرب (1%) چربی استفاده کنید.


غذاهایی که باید کاهش دهید:


غذاهارا از نظر سدیم مقایسه کرده و غذای با سدیم کمتر انتخاب کنید.
به جای نوشیدنی های شیرین، آب بنوشید.

 

TaTi

مدیر بخش
با سلام دوست عزیز
ممنون از مطلب مفیدتون. اما لازم دونستم چند مورد رو که تو مطلبتون دیدم اصلاح کنم.
1- در منابع تغذیه منظور از cup فنجان نیست.
2- در سال 2012 اعلام شد 8 لیوان آب کافی نیست و مصرف باید در حدود 9-10 لیوان آب باشد.
3- یک چهارم سنگگ حدود 300 کیلوکالری انرژی داره که برای وعده ی صبحانه کالری بالایی است و هرگز توصیه نمیشود(چون بهمراه موارد دیگر در صیحانه کالری بالای را به شامل میشه). معمولا سنگک را بر حسب کف دست 10 در 10 توصیه میکنند
4- مصرف روزانه 20 گرم کره باعث افزایش تری گلیسیرید و توتال کلسترول فرد طی یکسال میگردد.
5- در مورد ران و سینه مرغ تکه مفهمومی نداره. من میتونم یه کل ران مرغ را بردارم و بگم از نظر من یه تکه است.
6- شش قاشق خورشت قیمه هیچ گاه در برنامه غذایی ثابت توصیه نمیشود.
7- کمتر کسی قادره سر وعده ی غذا چه ناهار چه شام یک کاسه ماست و یک کاسه سالاد همزمان بخورد.کاسه در توصیه های رژیم غذایی بی مفهومه.
8- بهترین توصیه ها برای دریافت انرژی بدین صورته طبق کراوس 2012
پروتئین 12- 15%
چربی 25-30%
کربوهیدرات 55-60%
9- نیاز روزانه به
سدیم 1و نیم گرمه که هرگز رعایت نمیشه و مصرف بالاتر از اونه.توصیه 500 میلی گرم شما برای بیماران وخیم حال و برای بیماران قلبیه (نه نارسایی فلبی).
پتاسیم 4 و 7 گرم
کلسیم 1000 میلی گرم
10- حداقل 45 دقیقه پیاده روی توصیه میشه نه 15 دقیقه
11- مصرف روزانه 310 تا 400 میلی گرم منیزیم تازه میتونه سطح حداقل هارو تامین کنه با توصیه 200 میلی گرم شما حتی حداقل ها هم تامین نمیشه.
ای کاش دوست خوبم در مورد رشته ارزنده ی خودتون مطالبی را مرقوم میفرمودید که من هم بهمراه دوستان دیگه ازش استفاده میکردم. چون به برخی قسمت های صنایغ غذایی بیشتر از رشته ی خودم علاقه مندم. با تشکر

با تشکر از توجه شما دوست عزیز
استفاده بردم از مطالب مفیدتون...
اما اونچه بیان فرمودین مربوط به زمانی هستش که برای شخصی خاص برنامه ریزی می کنید!!!
من در اینجا قصد ارائه ی برنامه برای فرد خاصی رو ندارم!
از طرفی
به نظر شما میشه یه برنامه ی همگانی طراحی کرد؟؟؟
این مطلب " پیشنهادی " هست برای در نظر گرفتن حداقل ها در برنامه ی غذایی " روزانه "

ضمنا من هم به انحصارات صنایع غذایی علاقه مندم ، چشم سعی می کنم با مطالبی ارزنده در خدمت شما و دوستانم باشم.
اما از دست قضا در محل کارم به عنوان مشاوره ی تغذیه فعالیت می کنم
و اونچه در اینجا آوردم مطالب ارسالی از طرف دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برای من و همکارانم بود.
 

نوتر

New member
ممنون از نگار آره اینو اومدم بگم که دیدم نگار گفته. چند تا مطلب. دوست عزیز تاتی منظور از مای پلیت همونیه که تو بزرگترین رفرنس تغذیه تو دنیا اومده و اکثرا موسسات و کلینیک ها تو اکثرا جاهای دنیا از این سود میبرند. احتمالا دانشگاه شیراز یا اون جایی که شما کار میکنید مرکز تولید علم مستقل داره.که مای پلیت باید بر اساس اون اصلاح بشه. اصلا اگه میدونستید فلسفه ی مای پلیت چیه هیچ وقت این جوری نمیگفتین. مای پلت یعنی از این به بعد توصیه های کلی رو بردارید و توصیه های انفرادی به افراد بدین .پس شما که میگی به من دارم توصیه ی کلی میکنم کلا این توصیه هاتونم در مورد کلی گویی باز خیلی ایراد داشت.. اصلا کلی گویی همونی بود که من اصلاح کردم و من اصلا به شخص خاصی توصیه نکردم.توصیه های من کاملا کلی بود. خیلی ببخشید شما با چه مجوزی داری مشاوره تغذیه میدی؟ شماره نظام پزشکی ت شما چنده ؟؟اگه به من بگین مشاوره چند بخش داره ممنون میشم؟؟ چند واحد مشاوره ی تغذیه دیدی؟ تو کدوم کلاسا؟ تو کلاس شیمی مواد غذایی؟ یا کلاس تکنولوژی تولید آرد؟ تو کدوم کلاس. با این وجود یادم باشه باتون هماهنگ کنم یه چند جلسه کلاس مشاوره برام بذارید من از حضور شما و اون جایی که کار میکنید استفاده ببرم.سعی کنید تو حیطه خودتون نظر بدین. یا لاقل اگه بنا به شرایط خاصی (که کاملا مشخصه چیه و همه هم میدونن) رفتین یه جایی و دارین مثلا مشاوره میدین سعی کنید این چند نفر که یسری مطالب منسوخ شده رو اصلاح میکنن دیگه بهشون ایراد نگیرین.اینان از دل رشته ی تغذیه اومدن بالا و برا مشاوره دادن از اینترنت و وبلاگ و نرم افزار استفاده نمیکنند. واقعا برا خیلی چیزا متاسف شدم.
 
آخرین ویرایش:

negar91

New member
در حال حاضر هم ، ما از روی هرم غذایی برنامه ریزی هامون رو پی می گیریم.
ما که در کلینیک بهداشتی درمانیمون تحت نظر وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز اینگونه عمل می کنیم...!
نمی دونم شما تحت نظر کدوم سازمان ملی فعالیت می کنید که از هرم استفاده نمی کنید!

راهنمای بشقابمون هم این شکلیه:

تعادل انرژی:


از غذاتان لذت ببرید اما کم بخورید.
از پرخوری بپرهیزید.


غذاهایی که باید افزایش داد:


نصف بشقابتان از سبزیجات و میوه ها باشد.
حداقل نصف غلات مصرفی از نوع کامل باشد.
لبنیات بدون چربی یا کم چرب (1%) چربی استفاده کنید.


غذاهایی که باید کاهش دهید:


غذاهارا از نظر سدیم مقایسه کرده و غذای با سدیم کمتر انتخاب کنید.
به جای نوشیدنی های شیرین، آب بنوشید.


دوست عزیز من قصد توهین به شما نداشتم اما توی رفرنس های تغذیه که دائما هم به روز میشن دیگه هرم جایگاهی نداره
اگه شما هم رژیم درمانی میکنید کاملا غیر قانونیه مگه اینکه در کنار بچه های تغذیه باشین چون به صنایع غذایی به طور مستقل مجوز کلینیک یا مطب نمیدن شیراز هم تاجایی که من خبر دارم اونقد کارشناس تغذیه داره که واسم خیلی جالبه چطور بچه های دیگه مشاوره تغذیه انجام میدن
اگه شما زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی فعالیت میکنید مطمئن باشید ما هم همین وضعیت رو داریم لحن صحببتون منو یه خورده ناراحت کرد
این تاپیک در انجمن صنایع غذایی ایجاد شده وپس ما بیشتر از بحث نمیکنیم اگه توی انجمن تغذیه بود یه خورده وضع فرق میکرد به هر حال موفق باشید
 

mehrshad

New member
خیلی خوب بود و استفاده کردم. ولی برای اطلاعات عمومی خودم سوال می کنم ها ؟ بچه های صنایع غذایی هم میتونن مشاوره و رزیم بدن و مطب بزنن؟ فقط یه سواله برام.. ممنون می شم راهنماییم کنید مرسی!
 

mehrshad

New member
پیرو گفته های نپار خانوم و نوتر عزیز!! علم همیشه در حال پیشرفته و روز به روز در حال تغییر. حتی خیلی از یافته های زمان حال یافته های گذشته رو نقض می کنه... این یه چیز مشخصه ... اینکه از یه اداره یا موسسه چیزی رو برای کسی بفرستن دلیل بر درست بودن نیست... میدونیم کسانی تصدی مسئولیت ها رو بر عهده گرفتن که فارق التحصیلان گذشته اند و از درس دور و یه جورایی بیشتر در بروکراسی اداری سردرگم هستند و فرصت بروز شدن رو ندارند!! منم با نوتر و نگار موافقم!!
 

varia

Well-known member
خیلی ممنون تاتی .مفید بود. نگار و نوتر میخوان زیادی علمی و آپدیتش کنن در حالی که همون طور که گفتید "من در اینجا قصد ارائه ی برنامه برای فرد خاصی رو ندارم!" اینا اطلاعاتی مفید برای همگان بود خوب هر کسی بخواد یک مشاور تغذیه داشته باشه باید به متخصص تغذیه مراجعه کنه و اون تغذیه دان بر حسب my plate رژیمه اونو بنویسه.
تاتی زیاد رو گفتت اصرار نکن نگار تایپیکتو میبنده ها!!
 

negar91

New member
گلچین عزیز اگه شما از من ناراحتی و یا با من مشکلی داری بهتر نیست به صورت خصوصی حلش کنیم قبلا هم توی تاپیکای دیگه احساس کردم یه جورایی لحن صحبتتون بوی کدورت میده
 

TaTi

مدیر بخش
ممنون از نگار آره اینو اومدم بگم که دیدم نگار گفته. چند تا مطلب. دوست عزیز تاتی منظور از مای پلیت همونیه که تو بزرگترین رفرنس تغذیه تو دنیا اومده و اکثرا موسسات و کلینیک ها تو اکثرا جاهای دنیا از این سود میبرند. احتمالا دانشگاه شیراز یا اون جایی که شما کار میکنید مرکز تولید علم مستقل داره.که مای پلیت باید بر اساس اون اصلاح بشه. اصلا اگه میدونستید فلسفه ی مای پلیت چیه هیچ وقت این جوری نمیگفتین. مای پلت یعنی از این به بعد توصیه های کلی رو بردارید و توصیه های انفرادی به افراد بدین .پس شما که میگی به من دارم توصیه ی کلی میکنم کلا این توصیه هاتونم در مورد کلی گویی باز خیلی ایراد داشت.. اصلا کلی گویی همونی بود که من اصلاح کردم و من اصلا به شخص خاصی توصیه نکردم.توصیه های من کاملا کلی بود. خیلی ببخشید شما با چه مجوزی داری مشاوره تغذیه میدی؟ شماره نظام پزشکی ت شما چنده ؟؟اگه به من بگین مشاوره چند بخش داره ممنون میشم؟؟ چند واحد مشاوره ی تغذیه دیدی؟ تو کدوم کلاسا؟ تو کلاس شیمی مواد غذایی؟ یا کلاس تکنولوژی تولید آرد؟ تو کدوم کلاس. با این وجود یادم باشه باتون هماهنگ کنم یه چند جلسه کلاس مشاوره برام بذارید من از حضور شما و اون جایی که کار میکنید استفاده ببرم.سعی کنید تو حیطه خودتون نظر بدین. یا لاقل اگه بنا به شرایط خاصی (که کاملا مشخصه چیه و همه هم میدونن) رفتین یه جایی و دارین مثلا مشاوره میدین سعی کنید این چند نفر که یسری مطالب منسوخ شده رو اصلاح میکنن دیگه بهشون ایراد نگیرین.اینان از دل رشته ی تغذیه اومدن بالا و برا مشاوره دادن از اینترنت و وبلاگ و نرم افزار استفاده نمیکنند. واقعا برا خیلی چیزا متاسف شدم.

دوست عزیز بعد از خوندن این پست شما ، به یاد صحبت جناب آقای دکتر عبدالحسین فرحبخش (ریاست مرکز بهداشت شهرستان شیراز) افتادم که در همایشی فرمودن :
دوستان عزیزمون در واحد تغذیه ی مرکز گاهی به نحوی برخورد می کنن که ما به ناچار از ادامه ی همکاری بین بخشی با اونا منصرف میشیم !
من که مطب نزدم!
یک کارمند معمولی هستم که در کلینیک بهداشتی درمانی مشغول به کارم!
اتفاقا آموزش هایی که دیدم در دوره ی " ضمن خدمت " بوده و اساتیدمون هم اعضای هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستند از جمله دکتر شهناز روانشاد ، طاهره رامش و سرکار خانم صدیقه محزون (کارشناس ارشد علوم تغدیه)
ضمنا من هم دوست داشتم در حیطه ی صنایع غذایی خدمت کنم اما متاسفانه به دلیل تحریم ها و وضعیت اقتصادی حال حاضر شرکت های صنایع غذایی وضعیت مساعدی ندارند و اینگونه شد که از میان شرکت کنندگان آزمون استخدامی علوم پزشکی برای خدمت پذیرفته و مشغول به کار شدم.
آره شیراز کارشناس و کارشناس ارشد تغذیه ی بیکار زیاد داره ... از تعداد شرکت کنندگان در آزمون استخدامی مشخص بود!
البته ؛ این جای تاسف برای همه ی ماست...!
 

TaTi

مدیر بخش
خیلی ممنون تاتی .مفید بود. نگار و نوتر میخوان زیادی علمی و آپدیتش کنن در حالی که همون طور که گفتید "من در اینجا قصد ارائه ی برنامه برای فرد خاصی رو ندارم!" اینا اطلاعاتی مفید برای همگان بود خوب هر کسی بخواد یک مشاور تغذیه داشته باشه باید به متخصص تغذیه مراجعه کنه و اون تغذیه دان بر حسب my plate رژیمه اونو بنویسه.
تاتی زیاد رو گفتت اصرار نکن نگار تایپیکتو میبنده ها!!

دوست خوبم ممنونم از لطفی که نسبت به من دارید ...اما مشکلی نیست که؛
هرچه بزرگان صلاح بدانند!
 

نوتر

New member
اولا اون آقای دکتری که در مورد تغذیه ای ها نظر دادند ای کاش در حد و اندازه ی خودشون نظر میدادند. اساتید تغذیه هم میلی به همکاری با برخی جناح بازهارو ندارند. من خیلی رکم و حقم رو از هر کسی که باشه تو دنیا میگیرم. بله برخی جناح بازها. شمام خیلی زحمت کشیدید که دوره ضمن خدمت آموزش دیدید. اتفاقا از مطلبتون و از اینکه یسری اطلاعاتی که به هیچ وجه صحت نداره رو با توجیه اینکه توصیه های عمومی اند متوجه شدم خیلی خوب بتون آموزش دادند.میدونید چرا جناح بازها نمیخوان از حضور اساتید تغذیه استفاده کنند چون هر رشته ی بی ربط میاد تو تغذیه نظر میده تغذیه ای ها هم وقتی میان دفاع کنن از رسالت رشته، میشن محکوم به اینکه لحنشون به شکلیه که باید اونارو کنار گذاشت. شما مجوز ندارید رژیم درمانی کنید اینه اون درست کار کردن آقای رئیستون.من حرفی نمیزنمدیگه همگان قضاوت کنند. ضمنا به اونایی که از این مطالب دفاع کردند هم بگم که توصیه های عمومی رو با اطلاعات غلط دادن اشتباه نگیرن.توصیه های عمومی همونایی که بود من دادم . منم رژیم ساوس بیچ رو برا ینفر طراحی نکردم منم توصیه ی عمومی دادم. اما درستتر. ظاهرا استادمون 2 تا شداینجا. هر وقت مجوز داشتید اونوقت من به درست کار کردن رئیستون شک نمیکنم.
 

bakhshi

New member
اولا اون آقای دکتری که در مورد تغذیه ای ها نظر دادند ای کاش در حد و اندازه ی خودشون نظر میدادند. اساتید تغذیه هم میلی به همکاری با برخی جناح بازهارو ندارند. من خیلی رکم و حقم رو از هر کسی که باشه تو دنیا میگیرم. بله برخی جناح بازها. شمام خیلی زحمت کشیدید که دوره ضمن خدمت آموزش دیدید. اتفاقا از مطلبتون و از اینکه یسری اطلاعاتی که به هیچ وجه صحت نداره رو با توجیه اینکه توصیه های عمومی اند متوجه شدم خیلی خوب بتون آموزش دادند.میدونید چرا جناح بازها نمیخوان از حضور اساتید تغذیه استفاده کنند چون هر رشته ی بی ربط میاد تو تغذیه نظر میده تغذیه ای ها هم وقتی میان دفاع کنن از رسالت رشته، میشن محکوم به اینکه لحنشون به شکلیه که باید اونارو کنار گذاشت. شما مجوز ندارید رژیم درمانی کنید اینه اون درست کار کردن آقای رئیستون.من حرفی نمیزنمدیگه همگان قضاوت کنند. ضمنا به اونایی که از این مطالب دفاع کردند هم بگم که توصیه های عمومی رو با اطلاعات غلط دادن اشتباه نگیرن.توصیه های عمومی همونایی که بود من دادم . منم رژیم ساوس بیچ رو برا ینفر طراحی نکردم منم توصیه ی عمومی دادم. اما درستتر. ظاهرا استادمون 2 تا شداینجا. هر وقت مجوز داشتید اونوقت من به درست کار کردن رئیستون شک نمیکنم.



bache ha baham khub bashid ....
ba ham mehrabun bashid
deletun ro saf konid :28:
 

bakhshi

New member
دوست عزیز بعد از خوندن این پست شما ، به یاد صحبت جناب آقای دکتر عبدالحسین فرحبخش (ریاست مرکز بهداشت شهرستان شیراز) افتادم که در همایشی فرمودن :
دوستان عزیزمون در واحد تغذیه ی مرکز گاهی به نحوی برخورد می کنن که ما به ناچار از ادامه ی همکاری بین بخشی با اونا منصرف میشیم !
من که مطب نزدم!
یک کارمند معمولی هستم که در کلینیک بهداشتی درمانی مشغول به کارم!
اتفاقا آموزش هایی که دیدم در دوره ی " ضمن خدمت " بوده و اساتیدمون هم اعضای هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستند از جمله دکتر شهناز روانشاد ، طاهره رامش و سرکار خانم صدیقه محزون (کارشناس ارشد علوم تغدیه)
ضمنا من هم دوست داشتم در حیطه ی صنایع غذایی خدمت کنم اما متاسفانه به دلیل تحریم ها و وضعیت اقتصادی حال حاضر شرکت های صنایع غذایی وضعیت مساعدی ندارند و اینگونه شد که از میان شرکت کنندگان آزمون استخدامی علوم پزشکی برای خدمت پذیرفته و مشغول به کار شدم.
آره شیراز کارشناس و کارشناس ارشد تغذیه ی بیکار زیاد داره ... از تعداد شرکت کنندگان در آزمون استخدامی مشخص بود!
البته ؛ این جای تاسف برای همه ی ماست...!

duste aziz oin kesaei ke bikaran hatman kareshun ro balad nistand
 

mehrshad

New member
bacheha in dustemun karesh doroste.jebhe nagirid.etelaati ke dadand ham mofid bud.nuter jan bikhial.baba .
 

varia

Well-known member
آره شیراز کارشناس و کارشناس ارشد تغذیه ی بیکار زیاد داره ... از تعداد شرکت کنندگان در آزمون استخدامی مشخص بود!
البته ؛ این جای تاسف برای همه ی ماست...!

امیدوارم مسئولان نظام سلامت کشورمون قبل اینکه هزینه های هنگفتی رو صرف ندانم کاریهاشون بکنن به ارزش این رشته پی ببرن. از ماست که بر ماست: این تعصبهای بیجا و بیمورد ضربه هایی به قشرو ملت میزنه که فقط چشمهای بسته و گوشهای کر نمیتونند حسش کنن!
سالها میگذرد حادثه ها می آید*** انتظار فرج از نیمه ی خرداد کشم!
 
بالا